Ostatní asijské telefonyProblémy s GPS u telefonů platformy MTK

Odpovědět

simisim
Nové Androidě
Příspěvky: 2
Registrován: pon 29. črc 2013 17:47:29
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: NO.1 S5

Re: Problémy s GPS u telefonů platformy MTK

Příspěvek od simisim » pon 29. črc 2013 17:54:22

Zdravim, jsem tu úplný greenhorn.
Snažim se na mojeho číňana nahrát tuto ROM přez recovery podle tohoto postupu: http://www.needrom.com/mobile/no-1-s5-3/, ale pokaždý to skončí hláškou installation aborted.
Nevíte čím je to zopůsobeno a jak to vyřešit? Moje GPS je taky jen pro srandu, tak chci vyzkoušet jinou ROM.
Kdyby se někdo nudil a znal řešení, tak díky předem za info.





TomasT342
Robot
Příspěvky: 758
Registrován: ned 23. pro 2012 17:42:58
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Xiaomi Redmi 4X

Re: Problémy s GPS u telefonů platformy MTK

Příspěvek od TomasT342 » pon 29. črc 2013 19:43:44

Možná pro začátek dobrá otázka - co máž za mobil?
"China MTK 6589" je dost divné označení.


simisim
Nové Androidě
Příspěvky: 2
Registrován: pon 29. črc 2013 17:47:29
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: NO.1 S5

Re: Problémy s GPS u telefonů platformy MTK

Příspěvek od simisim » úte 30. črc 2013 2:28:56

NO.1 S5 - viz. odkaz na ROM

Uživatelský avatar

Porosz
Androiďák!
Příspěvky: 523
Registrován: úte 20. črc 2010 17:48:12
Reputace: 4
Typ mobilu / ROM: HTC Desire + SE C905 [jen jako budik]

Re: Problémy s GPS u telefonů platformy MTK

Příspěvek od Porosz » pát 02. srp 2013 16:58:31

Mám AMOI N821 s procesorem MTK6577 s androidem 4.1.1, custom ROM (N821_JB_V1.6).
GPS nepoužívám prakticky vůbec. Párkrát jsem na chvíli spustil sygic a žádného problému jsem si nevšiml. Google mapy mi ale mojí polohu nenašly, požadovaly instalaci služeb google play, které mi ale nejdou nainstalovat.
Včera večer jsem seděl na zahradě a napadlo mě zkusit GPS. Zapnul jsem GPS, aGPS a EPO (naposledy jsem GPS zapínal asi někdy před týdnem) a spustil jsem aplikaci "GPS Test". Po zapnutí se objevilo několik šedivých satelitů, do 5vteřin zežloutly a přesnost byla asi 70m. Postupně začala klesat a po chvíli se přesnost ustálila na 5m.
Soubor gps.config v system/etc nemám vůbec.
Spoiler:
Obrázek


jirkaho
Nové Androidě
Příspěvky: 17
Registrován: sob 05. úno 2011 16:44:11
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: JIAYU G3S
Tablet: ACER A100

Re: Problémy s GPS u telefonů platformy MTK

Příspěvek od jirkaho » stř 28. srp 2013 19:29:47

Ahoj,
tak také zkusím přispět. Udělal jsem java aplikaci, které mi zaznamenává polohu přes API Androidu pro GPS a také zaznamenáváním surových dat z GPS (NMEA). Tyto 2 údaje jsou shodné (NMEA navíc obsahuje veškeré info z družic). Přesnost jak jsem dnes jel mi připadá hodně dobrá. Zkusil jsem pustit i google mapy (jen mapy - ne navigaci) a ta vysledky nijak nedegradovala. Viz příloha - Google earth. Body sedí na silnici.
Telefon jayu g3 Android 4.2.1.
Snažím se pochopit, kde je problém. odchylka min. 2 max 9,699 m. Včera studený start GPS. a stahnutí EPO. Navigace přes google dříve hodně špatná chvílemi-občas o ulici vedle. Teď jsem nezkoušel. (viz http://androidforum.cz/jiayu-g3-kdo-ma- ... ml#p632603).
Jde mi o to ověřit, jak jen na tom GPS a jestli má šanci s nějakým programem fungovat (třeba iGo) nejenom pocitově nebo dle jednoho print screenu....
Teď mám bohužel jiný horší problém, telefon se mi několikrát za den resetne :-(
Přílohy
googleearthZPrace0828 - Copy.zip
(11.09 KiB) Staženo 50 x



jtietz
Stálý androiďák
Příspěvky: 73
Registrován: čtv 07. říj 2010 19:16:07
Reputace: 0

Re: Problémy s GPS u telefonů platformy MTK

Příspěvek od jtietz » pát 30. srp 2013 7:50:43

Ahoj, přidám také svoji trošku do mlýna. Už několik týdnů dělám pokusy s GPS na UMI X1S. Skoro každé ráno si s tím cestou autem do práce hraju. viz http://androidforum.cz/topic46242.html
Poslední mé zjištění je, že s pomocí jediné romky http://androidforum.cz/topic46294.html mi jede GPS na 90% spokojenosti. Tato romka vychází z Lenovo A820 a zřejmě se zde projevuje vliv optimalizace RF.

Navigace v autě pracujuje bezvadně jen do doby, dokud nespustím nějakou aplikaci která využívá kameru (například CaroO, Autoguard). Při zapnutí nahrávání videa spadne signál gps skoro na polovonu a fixace odskakuje od silnice. Při vypnutí těchto programů je signál GPS skoro perfektní, navigace v autě pracuje spolehlivě a dokázal bych se na ni spolehnout i na větším výletě.....
Samsung S4 9505


mik11
Stálý androiďák
Příspěvky: 189
Registrován: stř 12. čer 2013 10:10:23
Reputace: 1
Typ mobilu / ROM: Oneplus 2
Mobil 2 / ROM: IUNI U3
Tablet: GOOGLE NEXUS 7

Re: Problémy s GPS u telefonů platformy MTK

Příspěvek od mik11 » pát 30. srp 2013 14:12:55

řeším problém u Firefly V65 MTK 6589 GPS pracuje přesně například se Sygic Aura, ale až po fixu přes FasterGPS .
Po pár hodinách jjiž nejde nebo po vypnutí/zapnutí.Musím znovu udělat fix a stáhnout a gps na což je potřeba internet,to mě ale nevyhovuje v zahraničí..Netuší někdo v čem je "kurva"problém?


Priest
Nové Androidě
Příspěvky: 40
Registrován: ned 19. kvě 2013 13:21:03
Reputace: 1
Typ mobilu / ROM: B7610 Omnia Pro

Re: Re: Problémy s GPS u telefonů platformy MTK

Příspěvek od Priest » čtv 19. zář 2013 10:46:43

momors píše:Přepsal jsem gps.conf takto:

NTP_SERVER=cz.pool.ntp.org
NTP_SERVER=europe.pool.ntp.org
XTRA_SERVER_1=http://xtra1.gpsonextra.net/xtra.bin
XTRA_SERVER_2=http://xtra2.gpsonextra.net/xtra.bin
XTRA_SERVER_3=http://xtra3.gpsonextra.net/xtra.bin
SUPL_HOST=sls1.sirf.com
SUPL_HOST=supl.nokia.com
SUPL_HOST=supl.google.com
SUPL_PORT=7276

Podle fóra prodejce, který by měl fungovat pro všechny MTK 65xx zařízení a gps je asi nejpřesnější a nejrychlejší, co kdy byla.
Po přepsání gps.conf podle momorse fix do 15 s, se zapnutým a-gps. Přesnost do 10 metrů. Dnes najeto s navigací Be on road asi 100 km a gps drželo celou cestu. :grin:

Odesláno z mého G2S    
co s tim ostatnim co tam je?? vsechno smazat a dat tam jen totok?


Limakos
Stálý androiďák
Příspěvky: 212
Registrován: čtv 31. led 2013 14:38:27
Reputace: 2
Typ mobilu / ROM: S7 edge

Re: Problémy s GPS u telefonů platformy MTK

Příspěvek od Limakos » čtv 19. zář 2013 16:33:13

Ahoj, poznatkÿ z cest do Italie a zpet. Stahnul jsem EPO a nasladne zakal přes fast gps jsem vždy vybral zemi ve které jsem. Spustil Sygic. Pockal na platnou pozici GPS. Zakazal asist GPS a nechal jen dostupnost dle site. GPS najelo do 25 sec a v budove jak mi nikdy nechytlo GPS takl normalne v apartmanu GPS najelo!
Diskuzní fórum http://www.polskykotel.cz Mate problém s kotlem a nevíte si rady? Navštivte fórum České a Polské kotle, řídicí jednotky, paliva, alt. zdroje apod. Těšíme se na vás.
S7 edge Nougat 7 + Gear S + Sony SBH20


v-lada
Nové Androidě
Příspěvky: 35
Registrován: úte 27. srp 2013 6:02:26
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: OnePlus 3T
Bydliště: V pěkný rovině

Re: Problémy s GPS u telefonů platformy MTK

Příspěvek od v-lada » sob 21. zář 2013 6:58:19

Postup nastavení GPS pro čipy MTK, nic není z mé hlavy jen jsem to srozumitelně sepsal, mě to funguje bezvadně, fix 2-4 s. přesnost i 2 metry. V nastavení telefonu nemám zatržené EPO. Tak doufám, že vám pomůže.

http://uloz.to/xGduaq6z/nastaveni-gps-pro-mtk-doc

Funguje i Endomondo a Sportraker
Naposledy upravil(a) v-lada dne ned 22. zář 2013 10:37:43, celkem upraveno 1 x.


Zeddikus
Nové Androidě
Příspěvky: 22
Registrován: pát 15. dub 2011 19:33:48
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Samsung Galaxy Note 3
Kontaktovat uživatele:

Re: Problémy s GPS u telefonů platformy MTK

Příspěvek od Zeddikus » sob 21. zář 2013 19:00:56

Přátelé, dnes jsem udělal objev.

Mám ZoPo ZP980 s CPU MT6589T verzi s 2GB RAM a 32GB ROM. Problémy s navigací mě provázejí od začátku vlastnictví tohoto telefonu. Vyzkoušel jsem snad všechny dostupné ROM a je to víceméně stále stejné. Navigace chvíli naviguje, potom odskočí někam do pole a po chvíli zmatků a poskakování po okolí se na chvíli vrátí zpět na silnici a tak dokola. Navíc pokud použiji např. Endomondo, tak ukazuje cca 10x větší vzdálenost, než jsem ve skutečnosti urazil.

Problém se sportovními aplikacemi bravurně vyřešil TomasT342 v jiné diskusi ...

Do souboru /system/build.prop přidejte třeba na konec řádek:
dalvik.vm.execution-mode=int:fast
a restart


Po této úpravě sportovní aplikace ukazují správně. Co se týče navigace jsem dnes po zkoušení různých variant dospěl ke zjištění, že GPS navigaci ruší zapnutý BlueTooth modul v telefonu. Pokud je BT vypnutý, navigace mi šlape jak po másle, ve chvíli kdy BT zapnu, začne navigace poskakovat po poli, jak píšu výše ...

Teď už jen přijít na to, co s tím. BT v autě potřebuji pro spojení s HandsFree ... další zajímavosti na mém webu :yes:
Naposledy upravil(a) Zeddikus dne ned 22. zář 2013 21:15:53, celkem upraveno 1 x.
ZoPo ZP980 2GB RAM 32GB ROM Full HD
http://www.super-expres.cz Vše o ZOPO ZP980


Zeddikus
Nové Androidě
Příspěvky: 22
Registrován: pát 15. dub 2011 19:33:48
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Samsung Galaxy Note 3
Kontaktovat uživatele:

Re: Problémy s GPS u telefonů platformy MTK

Příspěvek od Zeddikus » ned 22. zář 2013 19:19:42

Své dosavadní poznatky jsem sepsal na...(odstraněno)

EDIT by don_alex:
Pokud máš nějaké poznatky, návody a podobně, uváděj je prosím sem.


EDIT:
Další zajímavé poznatky mám na svém webu ...
Naposledy upravil(a) Zeddikus dne ned 22. zář 2013 21:13:55, celkem upraveno 2 x.
ZoPo ZP980 2GB RAM 32GB ROM Full HD
http://www.super-expres.cz Vše o ZOPO ZP980

Uživatelský avatar

dvzd
Troll - nekrmte mě! :)
Troll - nekrmte mě! :)
Příspěvky: 4405
Registrován: pon 06. úno 2012 10:38:34
Reputace: -8
Typ mobilu / ROM: US5

Re: Problémy s GPS u telefonů platformy MTK

Příspěvek od dvzd » ned 22. zář 2013 19:31:13

Problém může být v umístění antény, to je nevýhoda telefonů s kovovým tělem, které anténu odstíní, když je mobil displejem nahoru. Jestli je ale mobil celý s plastu, popř. má maximálně kovový rámeček kolem displeje, tak může být anténa kdekoliv a bude to OK.

Uživatelský avatar

Ceon
Robot
Příspěvky: 850
Registrován: stř 07. lis 2012 10:19:59
Reputace: 16
Typ mobilu / ROM: Honor 20 View
Bydliště: Ostrava

Re: Problémy s GPS u telefonů platformy MTK

Příspěvek od Ceon » pon 23. zář 2013 6:21:29

To není tak úplně pravda. Mám tablet (Huawei mediapad), který má kovové boky i záda a polohu fixuje i v místnostech v řádu sec, venku prakticky okamžitě. Takže kov tím důvodem nebude.

Uživatelský avatar

Tomáš Kubec
Moderátor
Příspěvky: 4566
Registrován: sob 21. srp 2010 12:18:30
Reputace: 53
Typ mobilu / ROM: Mlais MX Base
Bydliště: Pardubice
Kontaktovat uživatele:

Re: Problémy s GPS u telefonů platformy MTK

Příspěvek od Tomáš Kubec » pon 23. zář 2013 6:59:48

Ale bude. Je to samozřejmě ve spojení s umístěním antény. Špatně navrženo. U prvního Asus Transformer díky tomu nešla vůbec používat.
Tomáš Kubec, Mobilnaut s.r.o, MNShop.cz - Náhradní díly, příslušenství, servis Čínských i ostatních telefonů - podpořte MNShop na Facebooku. Aplikace MNShop ke stažení na Google Play


Zeddikus
Nové Androidě
Příspěvky: 22
Registrován: pát 15. dub 2011 19:33:48
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Samsung Galaxy Note 3
Kontaktovat uživatele:

Re: Problémy s GPS u telefonů platformy MTK

Příspěvek od Zeddikus » pon 23. zář 2013 8:41:32

Anténa by mohla být lepší, ale problémy s GPS navigací na svědomí nemá. Testoval jsem všemožně svůj telefon a jak už jsem psal, zjistil jsem, že pokud je v telefonu vypnutý BT, tak navigace funguje bez problémů. Pokud ho zapnu, tak při navigování poskakuje po okolí a nemůže se rozhodnout, kde vlastně jsem. Takže problém je, že signál BT ruší signál z GPS.
ZoPo ZP980 2GB RAM 32GB ROM Full HD
http://www.super-expres.cz Vše o ZOPO ZP980

Uživatelský avatar

dvzd
Troll - nekrmte mě! :)
Troll - nekrmte mě! :)
Příspěvky: 4405
Registrován: pon 06. úno 2012 10:38:34
Reputace: -8
Typ mobilu / ROM: US5

Re: Problémy s GPS u telefonů platformy MTK

Příspěvek od dvzd » pon 23. zář 2013 9:32:52

Ceon píše:To není tak úplně pravda. Mám tablet (Huawei mediapad), který má kovové boky i záda a polohu fixuje i v místnostech v řádu sec, venku prakticky okamžitě. Takže kov tím důvodem nebude.
Pokud ma kovove boky a zada, tak prave neni antena nijak stinena, kdyz je displej nahore. Horsi je, kdyz je kovove telo mezi displejem a antenou, pak se prijem GPS zlepsi, jedine pokud polozime mobil displejem dolu, coz je zase dost neprakticke.


Zeddikus
Nové Androidě
Příspěvky: 22
Registrován: pát 15. dub 2011 19:33:48
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Samsung Galaxy Note 3
Kontaktovat uživatele:

Re: Problémy s GPS u telefonů platformy MTK

Příspěvek od Zeddikus » pon 23. zář 2013 10:39:45

Myslím, že kovové tělo na to také moc vliv mít nebude ... Třeba takový HTC ONE je kovový a problémy s GPS nemá ...
ZoPo ZP980 2GB RAM 32GB ROM Full HD
http://www.super-expres.cz Vše o ZOPO ZP980

Uživatelský avatar

dvzd
Troll - nekrmte mě! :)
Troll - nekrmte mě! :)
Příspěvky: 4405
Registrován: pon 06. úno 2012 10:38:34
Reputace: -8
Typ mobilu / ROM: US5

Re: Problémy s GPS u telefonů platformy MTK

Příspěvek od dvzd » pon 23. zář 2013 11:33:12

Kovovy displej urcite nema ne? Zalezi jen na tom, jestli je ta kovova cast mezi antenou a oblohou a stini tak antenu. Pokud je ale antena mezi kovovou casti a oblohou, tak ta kovova cast naopak prijem signalu zesiluje.


Zeddikus
Nové Androidě
Příspěvky: 22
Registrován: pát 15. dub 2011 19:33:48
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Samsung Galaxy Note 3
Kontaktovat uživatele:

Re: Problémy s GPS u telefonů platformy MTK

Příspěvek od Zeddikus » pon 23. zář 2013 12:17:32

Pokud by byl problém v anténě, nebo že je anténa v určité poloze zastíněna, bude signál slabý, nebo vůbec žádný. To ale není. Na většině těchto telefonů je signál dostačující a GPS modul je schopen dohledat a zafixovat dostatečný počet satelitů, což by se v případě slabé, nebo zastíněné antény nestalo. Když dám vedle sebe ZP980 a například Nexus 2 (nehledě na rozdílnost HW obou telefonů), tak GPS test ukazuje na obou telefonech téměř shodné údaje. Rozdíl je pouze v tom, že Nexus při navigování pracuje bezchybně, kdežto ZP980 pokud má zapnutý BT modul poskakuje po okolí jako tajtrdlík ... Problém je podle mě v software, nebo je příjem rušen právě signálem z BT ...
ZoPo ZP980 2GB RAM 32GB ROM Full HD
http://www.super-expres.cz Vše o ZOPO ZP980


left4deth
Stálý androiďák
Příspěvky: 146
Registrován: pát 16. zář 2011 17:42:58
Reputace: 0

Re: Problémy s GPS u telefonů platformy MTK

Příspěvek od left4deth » pon 23. zář 2013 21:00:55

Taky něco přidám... Thl w200 root a gravity mod, vytáhnul jsme ho z balení a gps se fixovala bez dat asi 8 minut ale nakonec se fixla na 7 satelitů, přesnost asi 5 metrů.. tak jsem v režimu technika :D povolil agps epo a u epo jsem udělal load idle a udělal jsem reset agps.. restartoval jsem telefon odjel na druhou stranu města :D a samotná gps se mi fixla průměrně za 14 vteřin)PŘESNOST 3 METRY) bez dat ( 25 pokusů pokaždé na jiném místě), ted když pustím data tak mi to v druhým patře v panelíku 3 metry od okna přes žaluzie a když je zamračeno fixne 5 satelitů během minuty.. soubor gps config nemám nevím proč :D


Limakos
Stálý androiďák
Příspěvky: 212
Registrován: čtv 31. led 2013 14:38:27
Reputace: 2
Typ mobilu / ROM: S7 edge

Re: Re: Problémy s GPS u telefonů platformy MTK

Příspěvek od Limakos » úte 01. říj 2013 9:56:19

Priest píše:
Po přepsání gps.conf podle momorse fix do 15 s, se zapnutým a-gps. Přesnost do 10 metrů. Dnes najeto s navigací Be on road asi 100 km a gps drželo celou cestu. :grin:

Odesláno z mého G2S    
co s tim ostatnim co tam je?? vsechno smazat a dat tam jen totok?
Asi nepoužíváš total commander co? Tam das vyhledat gps.conf je ve slozce systém/etc a dopises všechny zbyle radky krome prvního, ten tam jiz je vepsany!!!
Diskuzní fórum http://www.polskykotel.cz Mate problém s kotlem a nevíte si rady? Navštivte fórum České a Polské kotle, řídicí jednotky, paliva, alt. zdroje apod. Těšíme se na vás.
S7 edge Nougat 7 + Gear S + Sony SBH20


Priest
Nové Androidě
Příspěvky: 40
Registrován: ned 19. kvě 2013 13:21:03
Reputace: 1
Typ mobilu / ROM: B7610 Omnia Pro

Re: Problémy s GPS u telefonů platformy MTK

Příspěvek od Priest » stř 02. říj 2013 19:11:58

total pouzivam ale mel sem tam toho napsanyho jeste vic a jinaci adresy...tak sem to prepsal a ostatni tam nechal ...studeny start sem mel rychlejsi aspon naka zmena


Hantronix
Nové Androidě
Příspěvky: 12
Registrován: stř 11. zář 2013 16:05:59
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Lenovo A820
Tablet: GoClever Tab R76.2

Re: Problémy s GPS u telefonů platformy MTK

Příspěvek od Hantronix » sob 12. říj 2013 13:51:56

Mám Lenovo A820 od Mironetu a GPS mi fungovala.
Nahrál jsem si tam Custom ROM od Infrareda a teď mi GPS nejede vůbec. Poradí mi někdo, kde by mohl být problém? Nevím, jestli je to tou novou ROM.
ROM mám tuto: http://www.needrom.com/mobile/lenovo-a820-12/
Po zapnutí GPS se vůbec nenajdou satelity. Vozil jsem mobil za oknem auta asi 3/4 hodiny a nic.
GPS test píše GPS on, ale nic se dál neděje.
GPSopt píše "Sorry, GPS configuration doesn't work on your phone."
Múj soubor gps.conf vypadá takto:
Spoiler:
NTP_SERVER=0.cz.pool.ntp.org
NTP_SERVER=1.cz.pool.ntp.org
NTP_SERVER=2.cz.pool.ntp.org
NTP_SERVER=3.cz.pool.ntp.org
NTP_SERVER=0.europe.pool.ntp.org
NTP_SERVER=1.europe.pool.ntp.org
NTP_SERVER=2.europe.pool.ntp.org
NTP_SERVER=3.europe.pool.ntp.org
NTP_SERVER=cz.pool.ntp.org

XTRA_SERVER_1=http://xtra1.gpsonextra.net/xtra.bin
XTRA_SERVER_2=http://xtra2.gpsonextra.net/xtra.bin
XTRA_SERVER_3=http://xtra3.gpsonextra.net/xtra.bin

# DEBUG LEVELS: 0 - none, 1 - Error, 2 - Warning, 3 - Info
# 4 - Debug, 5 - Verbose
DEBUG_LEVEL =0

# Intermediate position report, 1=enable, 0=disable
INTERMEDIATE_POS=0

# Accuracy threshold for intermediate positions
# less accurate positions are ignored, 0 for passing all positions
ACCURACY_THRES=0

# Report supl ref location as position, 1=enable, 0=disable
REPORT_POSITION_USE_SUPL_REFLOC=1

# Wiper (wifi positioning), 1=enable, 0=disable
ENABLE_WIPER=1

################################
##### AGPS server settings #####
################################

# FOR SUPL SUPPORT, set the following
SUPL_HOST=supl.google.com
SUPL_PORT=7276
SUPL_NO_SECURE_PORT=3425
SUPL_SECURE_PORT=7275
SUPL_TLS_HOST=FQDN
SUPL_TLS_CERT=/etc/SuplRootCert

# FOR C2K PDE SUPPORT, set the following
C2K_HOST=c2k.pde.com
C2K_PORT=1234

CURRENT_CARRIER=common
DEFAULT_AGPS_ENABLE=TRUE
DEFAULT_SSL_ENABLE=FALSE

# TRUE for "User Plane", FALSE for "Control Plane"
DEFAULT_USER_PLANE=TRUE
Naposledy upravil(a) Hantronix dne sob 12. říj 2013 17:59:20, celkem upraveno 1 x.


dizzy2012
Androiďák!
Příspěvky: 495
Registrován: stř 31. říj 2012 10:29:55
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: ZTE V987

Re: Problémy s GPS u telefonů platformy MTK

Příspěvek od dizzy2012 » sob 12. říj 2013 16:57:29

Precti si vlákno urychlení hledání polohy gps. Výpis ze souboru davej laskavě prosím do spoileru.

Swypuji z mobilu.


Smartyn34
Nové Androidě
Příspěvky: 5
Registrován: pon 27. kvě 2013 10:58:13
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: THL W8+

Re: Problémy s GPS u telefonů platformy MTK

Příspěvek od Smartyn34 » ned 20. říj 2013 18:52:41

v-lada píše:Postup nastavení GPS pro čipy MTK, nic není z mé hlavy jen jsem to srozumitelně sepsal, mě to funguje bezvadně, fix 2-4 s. přesnost i 2 metry. V nastavení telefonu nemám zatržené EPO. Tak doufám, že vám pomůže.

http://uloz.to/xGduaq6z/nastaveni-gps-pro-mtk-doc

Funguje i Endomondo a Sportraker
Tenhle postup mně zatím pomohl, fix po restartu telefonu bez datového připojení do 10s. Uvidíme jestli to vydrží

Uživatelský avatar

momors
Stálý androiďák
Příspěvky: 224
Registrován: sob 23. dub 2011 13:00:23
Reputace: 3
Typ mobilu / ROM: Samsung Galaxy S10 Prism Green
Rom: One UI Android 10

Re: Problémy s GPS u telefonů platformy MTK

Příspěvek od momors » pon 21. říj 2013 13:41:11

Taky se přidávám. Postup od v-lada pomohl a endomondo funguje jak má ;) Díky :)
Ericsson T10s -> Ericsson A1018 -> Sony Ericsson Z520i -> Sony Ericsson W995 -> Sony Ericsson Xperia X10mini -> Star B92m -> ZTE V967s -> Samsung Galaxy S4 mini -> Meizu m2 -> Xiaomi Redmi Note 3 SE -> Xiaomi Mi A1 -> Samsung Galaxy S9 -> Samsung Galaxy S10e -> Samsung Galaxy S10


baris
Androiďák!
Příspěvky: 269
Registrován: ned 05. pro 2010 17:25:24
Reputace: 0

Re: Problémy s GPS u telefonů platformy MTK

Příspěvek od baris » pon 21. říj 2013 14:35:21

Jen tak mezi reci. Kdo chce dobrou gps a bude kupovat novy telefon tak doporucuji Lenovo P780. Fix do par vterin bez jakehokoli nastavovani fixne 8-12 satelitu i hustem lese. Na keskovani super. Na Thl W8 fix 3-6 satelitu a to jsem byl rad. To znamena ze chip jako takovy asi bude Ok. Problem nejspis v antene. :)


patrik242
Nové Androidě
Příspěvky: 7
Registrován: stř 23. říj 2013 16:47:08
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Feinteng H9500

Re: Problémy s GPS u telefonů platformy MTK

Příspěvek od patrik242 » stř 23. říj 2013 17:17:19

Zkusil jsem rozchodit GPS ve svem Feitengu H9500 podle návodu : http://uloz.to/xGduaq6z/nastaveni-gps-pro-mtk-doc.
I přesto, že mam root, tak mi nejde vložit dalvik.vm.execution-mode=int:fast. Satelity se chytnou, fixace během pár vteřin....ale když to zkusim následující den, tak opět fixace...problem. V čem je problem ? V tom posledním připsanem řádku ? Díky za radu


orinox
Nové Androidě
Příspěvky: 3
Registrován: stř 23. kvě 2012 22:03:00
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: samsung galaxy s2
Tablet: ainol novo 7 aurora

Re: Problémy s GPS u telefonů platformy MTK

Příspěvek od orinox » čtv 24. říj 2013 23:53:39

Díky moc ! Funguje naprosto perfektně !

v-lada píše:Postup nastavení GPS pro čipy MTK, nic není z mé hlavy jen jsem to srozumitelně sepsal, mě to funguje bezvadně, fix 2-4 s. přesnost i 2 metry. V nastavení telefonu nemám zatržené EPO. Tak doufám, že vám pomůže.

http://uloz.to/xGduaq6z/nastaveni-gps-pro-mtk-doc

Funguje i Endomondo a Sportraker

Odpovědět

Zpět na „Ostatní asijské telefony“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 host