Ostatní asijské telefonyProblémy s GPS u telefonů platformy MTK

Odpovědět
Uživatelský avatar

xradorx
Nové Androidě
Příspěvky: 6
Registrován: stř 31. črc 2013 11:22:34
Reputace: 1
Typ mobilu / ROM: Cubot GT99 [Android 4.2.1] - Original ROM

Re: Problémy s GPS u telefonů platformy MTK

Příspěvek od xradorx » úte 22. dub 2014 13:16:28

Na foru jsem jeste nasel, ze pro posileni GPS signalu pomoci anteny (folie) je lepsi pouzit folii medenou misto hlinikove.
Bavi se tam i o delce anteny, co jsem pochopil tak asi cca 6cm.
Nevim ale presne jaky procesor ma mobil, na kterem to zkousi, ale mozna by to pomohlo i na procesor MTK. Ctete zde:
http://forum.xda-developers.com/showthr ... 671&page=5
Zatim jsem to nezkousel, protoze jsem nemohl sehnat kousek medene folie.
Kdyz to nekdo vyzkosi, tak napiste, zda jste poznali zlepseni.




Uživatelský avatar

xradorx
Nové Androidě
Příspěvky: 6
Registrován: stř 31. črc 2013 11:22:34
Reputace: 1
Typ mobilu / ROM: Cubot GT99 [Android 4.2.1] - Original ROM

Re: Problémy s GPS u telefonů platformy MTK

Příspěvek od xradorx » úte 22. dub 2014 16:03:22

Prave jsem odzkousel kousek bezneho zvonkoveho dratu (cca 10cm) jako antenu na mem Cubot GT99. A musim rict, ze se signal GPS zvysil o 20-40% :) . Takze u Cubota GT99 s MTK 6589 je opravdu problem v antene.

Premysles jsem jak pridelat a zajistit antenku (drat) k nozicce GPS a zajistit proti vytrhnuti. Nechtel jsem telefon rozebirat a pajet. Vzal jsme tedy obycejny kousek izolovaneho viceziloveho medeneho kabliku co jsem mel v dilne (berte jen medeny - mel by mit lepsi vlastnosti). Muzete pouzit napr. kabel z ktereho se delaji prodluzky - uplne bezny. Ustrihnul jsem klestema cca 10cm. Pomoci klesti jsem naraz vytahnout 2-3 praminky tenkych dratu ( jeden dratek ma v prumer cca 0,1mm). Vybral jsem z nich jeden. Ted to chce trochu trpelivosti a zrucnosti. Na konci dratku jsem udelal maly hacek a protahnul pod nozickou GPS, vytahl pinzetou a nechal cca 1cm trcet. Chce to trochu trpelivosti. Mne to slo na 3-ti pokus. Ted jsem ten 1 cm kousek omotal pres zbyly drat (antenku). Vzniklo takove ocko. Antenku jsem provlekl pres kryt otvoru pro sluchatka a nasadil kryt a silikonovy obal. Otestoval jsem v aplikaci GPS Test. Fix probehl do 15 sekund pres okno a zatazenou oblohu kdy pred chvili poprchalo. Takze zatim funguje :DD .

Vim, ze antenka (kus dratu omotat) neni nic extra. Nekdo muze namitat, ze drat muze mivat spatny kontakt, muze se objevit na dratu medenka, atd. Ale tato uprava mne zabrala cca 8 minut a bez rozebirani a pajeni.
Zdatnejsi si antenku (nejaky dratek) pripaji dle navodu na internetu.


baris
Androiďák!
Příspěvky: 269
Registrován: ned 05. pro 2010 17:25:24
Reputace: 0

Re: Problémy s GPS u telefonů platformy MTK

Příspěvek od baris » stř 23. dub 2014 11:44:28

Jen pro zajimavost THL T11
Bez nastavovani fix behem 5vterin[attachment=-1]uploadfromtaptalk1398249858840.jpg[/attachment]
Přílohy
uploadfromtaptalk1398249858840.jpg
uploadfromtaptalk1398249858840.jpg (81.57 KiB) Zobrazeno 5217 x

Uživatelský avatar

LivArt
Terminátor
Příspěvky: 22741
Registrován: čtv 14. črc 2011 9:11:01
Reputace: 266
Typ mobilu / ROM: Samsung SM-N970F
Mobil 2 / ROM: Mi5 + SGS4 + SGS6
Twitter: https://twitter.com/CZmisak
Tablet: SGTab4
Bydliště: In the end of the infinite loop.

Re: Problémy s GPS u telefonů platformy MTK

Příspěvek od LivArt » stř 23. dub 2014 12:11:20

Výpovědní hodnota nula nula nic. Otevři si google mapy a podívej se, kde vlastně stojíš. A jestli náhodou se nějak nepohybuješ.
lenovo - Je to ještě mnohem horší, než to vypadá.
Zpomalený nebo sekající se telefon - jak postovat
Nejobsáhlejší Doctor Who CZ & SK Fanweb | Sleduj mě na #twitteru.
Soukromé zprávy mi pište, pokud máte nějaký konkrétní dotaz na mě. Na ostatní dotazy je tu fórum.


baris
Androiďák!
Příspěvky: 269
Registrován: ned 05. pro 2010 17:25:24
Reputace: 0

Re: Problémy s GPS u telefonů platformy MTK

Příspěvek od baris » stř 23. dub 2014 13:27:30

Presnost i poloha mi odpovida i mapach. Nikam neuskakuje.
Ale dulezite je uz jen ta sila signalu a pocet fixnutych satelitu. To se mi na na zadnem z telefonu s MTK procesory nestavalo.



left4deth
Stálý androiďák
Příspěvky: 146
Registrován: pát 16. zář 2011 17:42:58
Reputace: 0

Re: Problémy s GPS u telefonů platformy MTK

Příspěvek od left4deth » sob 26. dub 2014 7:42:49

Baris: on ti to livart stejne neuveri on je na tyhle veci trosku zabednenej :-)

Přenáším data z " ajronmena"

Uživatelský avatar

LivArt
Terminátor
Příspěvky: 22741
Registrován: čtv 14. črc 2011 9:11:01
Reputace: 266
Typ mobilu / ROM: Samsung SM-N970F
Mobil 2 / ROM: Mi5 + SGS4 + SGS6
Twitter: https://twitter.com/CZmisak
Tablet: SGTab4
Bydliště: In the end of the infinite loop.

Re: Problémy s GPS u telefonů platformy MTK

Příspěvek od LivArt » sob 26. dub 2014 7:44:28

Kdyby sis přečetl vpravo, co používám za telefon, tak by tě třeba i mohlo napadnout, že to asi i používám, ni?
lenovo - Je to ještě mnohem horší, než to vypadá.
Zpomalený nebo sekající se telefon - jak postovat
Nejobsáhlejší Doctor Who CZ & SK Fanweb | Sleduj mě na #twitteru.
Soukromé zprávy mi pište, pokud máte nějaký konkrétní dotaz na mě. Na ostatní dotazy je tu fórum.

Uživatelský avatar

StaryMuz
Androiďák!
Příspěvky: 401
Registrován: sob 02. črc 2011 8:59:59
Reputace: 5
Typ mobilu / ROM: viz podpis

Re: Problémy s GPS u telefonů platformy MTK

Příspěvek od StaryMuz » čtv 01. kvě 2014 18:43:15

Přidám se také se svou troškou.

Mám JiaYu G2F (MTK6582).
S netknutým telefonem z Číny bylo GPS nepoužitelné.
Po flashnutí jiné ROM jsem začal i s "laděním" GPS a současný stav je ucházející, stále ale nic moc.
Originál nalepenou anténu jsem úplně zrušil a nahradil vlastní vyrobenou ze silné AL fólie (tácek na grilování).
GPS mne zajímá jen ve stavu offline data a tak ji také testuji.
GPS mám obvykle vypnutou a po jejím zapnutí a spuštění apk GPS Test naskočí první satelit v podstatě okamžitě (v pokoji u okna cca 35%).
Další satelity to načítá déle a fix pozice je tak kolem 1/2 minuty. Tahle doba bude možná už minimální a způsobená hardwarově (jeho schopnostmi).
Občas se ale první satelit při startu hned nenačte a pak to trvá i více minut. Tady netuším co to udělalo, nejsem si vědom žádných změn mezi pokusy.
Softwarově jsem rozhodně ručně načetl data pro EPO stažená přes PC. Telefonem se často nedá přímo stáhnout pro nedostupnost serveru.
Jde o 30.ti denní přehled pohybu satelitů a GPS z něj čte i bez připojení na net.
AGPS mám v nastavení úplně vypnuto, aby náhodou telefon nezdržoval pokusy o připojení.
Soubor gps.conf sice mám zavedený s českou lokalizací, ale během testů to vypadalo že nemá žádný vliv a že GPS s MTK pracuje jinak, mimo něj.
Použil jsem ovšem fix souboru gpsconfig.xml, jak do složky etc, tak i etc/permissions.
Při navigaci používám Sygic, běhá, ale větší test mne s ním teprve čeká (cesta Příbram - Vídeň).
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

NOVINKA K VYZKOUŠENÍ:

Připravil jsem soubory ke změně nastavení GPS.
Potřebujete k tomu rootnutý telefon a souborový manažer co umí vstoupit do složek systému (např. Root Explorer).
Soubory jsou zabaleny ve stejné složce kam pak patří v telefonu, tedy to co je ve složce "etc" patří zase do složky "etc" v telefonu ... Vybalte jej a celou složku "etc" si zkopírujte na sdcard. Odtamtud soubory pak přímo v telefonu zkopírujte na správné místo.
GPS nespouštějte dokud nebudou zkopírovány všechny soubory a ještě udělejte restart telefonu.
Při prvním spuštění bude fix GPS trvat déle. Vydržte, pak to už bude stát za to.
GPS ke své komunikaci potřebuje určité minimum energie a tak by baterie neměla být téměř vybitá.
Vše je připraveno na provoz bez dat z internetu, tedy bez AGPS a také bez EPO dat. Obě služby jsou vypnuté.

Pro možný návrat k vašemu původnímu nastavení je dobré si vlastní soubory (pokud existují) zálohovat.

To co jsem nastavil jsem testoval na několika ROMkách a všude bylo znát zlepšení.
Dejte vědět zda to pomohlo i s vašimi problémy, věřím že ano.
Postupně používané smartphone:
Vodafone 945 > Lenovo A269i > JIAYU G2F > UleFone Be Pro 2 > Xiaomi Redmi 3S
Většinou Cyanogenmod + Root + Xposed, v současnosti jako základ LineageOS.


carlos323
Nové Androidě
Příspěvky: 32
Registrován: pon 06. led 2014 21:01:12
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: DOOGEE X5 B-Android5.1-2016.05.04

Re: Problémy s GPS u telefonů platformy MTK

Příspěvek od carlos323 » sob 10. kvě 2014 17:23:28

Zdravím Tí čo naletovali káblik namiesto antény GPS nelietala vám potom navigácia z ulice na ulicu?Nejde mi o rýchlosť fixu ale to prebehovanie na druhé ulice a cesty.Je to spôsobené slabou anténou?

Uživatelský avatar

StaryMuz
Androiďák!
Příspěvky: 401
Registrován: sob 02. črc 2011 8:59:59
Reputace: 5
Typ mobilu / ROM: viz podpis

Re: Problémy s GPS u telefonů platformy MTK

Příspěvek od StaryMuz » sob 10. kvě 2014 22:11:09

Po úpravě co jsem na ni tady dal odkaz jsem testoval nejdřív jen s GPS Test a tam bylo vše víc jak dobré, navigace Sygic ale v prostředí uliček také házela jinam. Podle toho co se tu psalo už dříve, nějak se této navigaci nelíbí prostředí s MTK procesory, doporučená tu byla navigace IGO Primo.
Vyzkoušel jsem i IGO, ale výrazně mi nevyhovuje a tak jsem dál hledal řešení v nastaveních GPS.
Mám nové úpravy, se kterými jsem cestoval z Písecka do Vídně.
Projel jsem s tím i Vídeň takovou a Sygic pracoval dobře.
Ačkoliv se telefon v užších uličkách s vysokými domy fixoval hůř, Sygic mne autem vedl bez potíží a při pěší navigaci byl snad problém jen s natáčením mapy do směru chůze, jinak to vedlo také dobře.
Musím podotknout, že já nemám letovaný drát, ale vlastní úplně skrytou anténu ze silnější AL fólie (z tácku na grilování).
Až najdu vhodnou dobu, upnu nové nastavení a dám sem odkaz.
Postupně používané smartphone:
Vodafone 945 > Lenovo A269i > JIAYU G2F > UleFone Be Pro 2 > Xiaomi Redmi 3S
Většinou Cyanogenmod + Root + Xposed, v současnosti jako základ LineageOS.


carlos323
Nové Androidě
Příspěvky: 32
Registrován: pon 06. led 2014 21:01:12
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: DOOGEE X5 B-Android5.1-2016.05.04

Re: Problémy s GPS u telefonů platformy MTK

Příspěvek od carlos323 » ned 11. kvě 2014 10:48:32

s igo primo si mal aký problém? V uličkách nepreskakoval?

Uživatelský avatar

dvzd
Troll - nekrmte mě! :)
Troll - nekrmte mě! :)
Příspěvky: 4405
Registrován: pon 06. úno 2012 10:38:34
Reputace: -8
Typ mobilu / ROM: US5

Re: Problémy s GPS u telefonů platformy MTK

Příspěvek od dvzd » ned 11. kvě 2014 12:04:22

StaryMuz píše:...
AGPS mám v nastavení úplně vypnuto, aby náhodou telefon nezdržoval pokusy o připojení.
Soubor gps.conf sice mám zavedený s českou lokalizací, ale během testů to vypadalo že nemá žádný vliv a že GPS s MTK pracuje jinak, mimo něj.
...
A-GPS je dobrá věc, pokud má člověk levné datové připojení k internetu, výrazně je tím urychlen první fix po zapnutí GPS, jinak to je ale k ničemu, slouží to pouze k urychlení prvního zafixování GPS pozice při spuštění GPS.
Soubor gps.conf nemá dle mě cenu vůbec řešit, standardně v systému vůbec není, alespoň já ho tam nemám, kdo ho tam máte, tak vám ho nejspíš vytvořila nějaká aplikace jako GPStest nebo GPSstatus, ty aplikace ho používají ke stažení A-GPS dat, systém při používání GPS čipu tento soubor ale k ničemu nevyužije, stahuje A-GPS data pravděpodobně pomocí jiného konfiguračního souboru. V tom souboru gps.conf jsou pouze určeny NTP servery pro stažení přesného času a XTRA servery pro stažení A-GPS dat.
Naposledy upravil(a) dvzd dne ned 11. kvě 2014 12:17:50, celkem upraveno 1 x.

Uživatelský avatar

LivArt
Terminátor
Příspěvky: 22741
Registrován: čtv 14. črc 2011 9:11:01
Reputace: 266
Typ mobilu / ROM: Samsung SM-N970F
Mobil 2 / ROM: Mi5 + SGS4 + SGS6
Twitter: https://twitter.com/CZmisak
Tablet: SGTab4
Bydliště: In the end of the infinite loop.

Re: Problémy s GPS u telefonů platformy MTK

Příspěvek od LivArt » ned 11. kvě 2014 12:14:09

Jelikož A-GPS data mají určitou platnost (defaultně bývá tuším 14 dnů), tak na mobilním datovém připojení až tak moc nesejde.
gps.conf mají defaultně vytvořeny všechny telefony, kde je standardní implementace GPS, právě kvůli tomu, aby se ty hodnoty daly měnit. Spousta věcí při nastavené defaultní hodnotě null (tedy 0) je totiž vypnutá. Jen hoši v mediateku si to dělají po svým a pak to takhle vypadá.
lenovo - Je to ještě mnohem horší, než to vypadá.
Zpomalený nebo sekající se telefon - jak postovat
Nejobsáhlejší Doctor Who CZ & SK Fanweb | Sleduj mě na #twitteru.
Soukromé zprávy mi pište, pokud máte nějaký konkrétní dotaz na mě. Na ostatní dotazy je tu fórum.

Uživatelský avatar

dvzd
Troll - nekrmte mě! :)
Troll - nekrmte mě! :)
Příspěvky: 4405
Registrován: pon 06. úno 2012 10:38:34
Reputace: -8
Typ mobilu / ROM: US5

Re: Problémy s GPS u telefonů platformy MTK

Příspěvek od dvzd » ned 11. kvě 2014 12:23:44

Platnost A-GPS dat je obvykle 7 dnů.
http://navigovat.mobilmania.cz/clanky/p ... -a-1314495

Uživatelský avatar

StaryMuz
Androiďák!
Příspěvky: 401
Registrován: sob 02. črc 2011 8:59:59
Reputace: 5
Typ mobilu / ROM: viz podpis

Re: Problémy s GPS u telefonů platformy MTK

Příspěvek od StaryMuz » úte 13. kvě 2014 20:29:02

IGO Primo jsem nasadil do founu už i s těmito novými nastaveními a to se i Sygic přestal "plašit". Tak že ani IGO neskákalo mimo.
IGO by asi potřebovalo víc času k nastavení a protože jsem s ním jel bez dohrávání nějakých specialit hlásilo odbočování jen na 100m a blíže.
Přejel jsem s ním důležitou odbočku před nájezdem na placený úsek. V tomhle Sygic hlásí několikrát podle přiblížení k odbočce a jen těžko to přejet.
Ani přehlednost navigační mapy mi v IGO nesedí.


Tak jsem tu se svojí novou úpravou konfiguračních souborů k GPS (tedy jak k GPS samotné, tak k EPO a A-GPS).
Nastavení nepočítá s datovým připojením a tak by se připojit ani nemělo pokoušet (i tak je přiložen gps.conf s národním nastavením).
Mělo by to také ušetřit nějaký čas k dosažení fixu satelitů s offline navigací.
Jsou optimalizovány doby platnosti dat fixovaných pozic.
Tady je archiv se soubory:
upnito: http://www.upnito.sk/subor/5f38d9d1885f ... 51c17.html
nebo
uložto: http://uloz.to/xH8uUreW/gps-mtk-starymuz-rar

Vaše shodné původní soubory si zazálohujte pro případný návrat starého nastavení.
Instalace:
  • Jen umístěte v rootnutém telefonu soubory na odpovídající místa.
    Co je ve složce "etc" patří i v telefonu do ní a stejně tak i v "permissions".
    Telefon ještě restartovat a pak vydržet s prvním fixnutím (může být delší).
    Tohle první delší fixnutí bude podle všeho zapotřebí vždy, když telefon restartujete.
Chování GPS mi přijde s tímto velmi pěkné ve srovnání s předchozím telefonem který měl CPU Qualcomm.
Síla signálu po úpravě antény je už také srovnatelná.

Otestujte a dejte vědět svoji zkušenost s touto úpravou.

Pokud jste si svoje soubory nezálohovali a chcete se vrátit k původnímu továrnímu nastavení, smažte všechny soubory které jste ode mne vložili a nahrajte pouze dva jiné z následujícího balíčku. http://www.uloz.to/xzfEkmNf/return-rar
Telefon pak restartujte.

EDIT: doplněn druhý odkaz a drobná úprava v textu
EDIT 2: doplněn rozšířený návod k návratu původního nastavení pro ty, kdo si své soubory nezálohovali
Naposledy upravil(a) StaryMuz dne ned 27. črc 2014 8:49:57, celkem upraveno 3 x.
Postupně používané smartphone:
Vodafone 945 > Lenovo A269i > JIAYU G2F > UleFone Be Pro 2 > Xiaomi Redmi 3S
Většinou Cyanogenmod + Root + Xposed, v současnosti jako základ LineageOS.


carlos323
Nové Androidě
Příspěvky: 32
Registrován: pon 06. led 2014 21:01:12
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: DOOGEE X5 B-Android5.1-2016.05.04

Re: Problémy s GPS u telefonů platformy MTK

Příspěvek od carlos323 » stř 14. kvě 2014 20:20:14

Kábel na anténu GPS je lepší ten celý z jedného kusu,alebo čo sa tak strapká?Nemá niekto vyskúšané,ktorý má lepší signál?


TomasT342
Robot
Příspěvky: 758
Registrován: ned 23. pro 2012 17:42:58
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Xiaomi Redmi 4X

Re: Problémy s GPS u telefonů platformy MTK

Příspěvek od TomasT342 » ned 18. kvě 2014 10:08:29

Udělal jsem včera zajímavou zkušenost s GPS na svém G3S (MT6589):
- šel jsem Prčice, měl zapnuté Endomodo (+hudbu do sluchátek), hezky mi to hlásilo každý ušlý kilometr, ale ve výsledku byla hlášená trasa o 10% delší než reálně ušlá. Když jsem pak koukal večer na záznam, tak trasa byla v zásadě OK, ale hodně roztřesená, pořád to různě o kousek odskakovalo (proto ta delší vzdálenost).
- ale když používám Endomondo na inlinech, tak je zaznamenaná trasa hladká, bez uskakování a vzdálenost je OK.
Zdá se, že na vyhlazování trasy má vliv rychlost pohybu (pěší průměr kolem 5km/h, na inlinech kolem 15 km/h).

Ale co hodnotím kladně je spotřeba - v 7:00 ráno zapnutí GPS, + hudební přehrávač do sluchátek, večer v 18:50 vypnutí GPS a hudby (po cca 12 hodinách nonstop používané GPS a přehrávače) a ještě zbývalo 25% baterie, powerbanku jsem vůbec nevyužil.

Uživatelský avatar

Hellgate
Stálý androiďák
Příspěvky: 68
Registrován: pát 01. kvě 2009 14:26:51
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Huawei P8 Lite ROOT [ALE-L21 B120]

Re: Problémy s GPS u telefonů platformy MTK

Příspěvek od Hellgate » ned 18. kvě 2014 12:39:54

StaryMuz píše:IGO Primo jsem nasadil do founu už i s těmito novými nastaveními a to se i Sygic přestal "plašit". Tak že ani IGO neskákalo mimo.
IGO by asi potřebovalo víc času k nastavení a protože jsem s ním jel bez dohrávání nějakých specialit hlásilo odbočování jen na 100m a blíže.
Přejel jsem s ním důležitou odbočku před nájezdem na placený úsek. V tomhle Sygic hlásí několikrát podle přiblížení k odbočce a jen těžko to přejet.
Ani přehlednost navigační mapy mi v IGO nesedí.


Tak jsem tu se svojí novou úpravou konfiguračních souborů k GPS (tedy jak k GPS samotné, tak k EPO a A-GPS).
Nastavení nepočítá s datovým připojením a tak by se připojit ani nemělo pokoušet (i tak je přiložen gps.conf s národním nastavením).
Mělo by to také ušetřit nějaký čas k dosažení fixu satelitů s offline navigací.
Jsou optimalizovány doby platnosti dat fixovaných pozic.
Tady je archiv se soubory:
http://www.upnito.sk/subor/5f38d9d1885f ... 51c17.html

Tak že jen umístit v rootnutém telefonu na odpovídající místa. Co je ve složce "etc" patří i v telefonu do ní a stejně tak i v "permissions".
Telefon ještě restartovat a pak vydržet s prvním fixnutím (může být delší).
Vaše případné shodné původní soubory si zazálohujte pro případný návrat starého nastavení.
Chování GPS mi přijde s tímto velmi pěkné ve srovnání s předchozím telefonem který měl CPU Qualcomm.
Síla signálu po úpravě antény je už také srovnatelná.

Otestujte a dejte vědět svoji zkušenost s touto úpravou.
Na mém Prestigio PAP4055Duo funguje skvěle. Fix za 15s. Díky moc, skvělá práce. :clap:

Uživatelský avatar

Tomáš Kubec
Moderátor
Příspěvky: 4566
Registrován: sob 21. srp 2010 12:18:30
Reputace: 53
Typ mobilu / ROM: Mlais MX Base
Bydliště: Pardubice
Kontaktovat uživatele:

Re: Problémy s GPS u telefonů platformy MTK

Příspěvek od Tomáš Kubec » ned 18. kvě 2014 12:52:25

Tak to šoupněte kluci ještě alespoň na ulozto.cz
Tomáš Kubec, Mobilnaut s.r.o, MNShop.cz - Náhradní díly, příslušenství, servis Čínských i ostatních telefonů - podpořte MNShop na Facebooku. Aplikace MNShop ke stažení na Google Play


Martin1977
Nové Androidě
Příspěvky: 12
Registrován: čtv 17. dub 2014 10:53:22
Reputace: 1
Typ mobilu / ROM: ZLR F9006

Re: Problémy s GPS u telefonů platformy MTK

Příspěvek od Martin1977 » ned 18. kvě 2014 12:55:39

Zdravím, mým problémem není fix, ale přesnost, kdy gps mě hází i 30m od místa kde opravdu stojím, zkoušeno Endomondo, sporttracker, runkeeper, runtastic a pořád to stejné :-(

Uživatelský avatar

StaryMuz
Androiďák!
Příspěvky: 401
Registrován: sob 02. črc 2011 8:59:59
Reputace: 5
Typ mobilu / ROM: viz podpis

Re: Problémy s GPS u telefonů platformy MTK

Příspěvek od StaryMuz » ned 18. kvě 2014 13:45:18

Ta moje úprava by ti mohla řešit i to skákání okolo, vyzkoušej.

Doplněn odkaz na Uložto.
Postupně používané smartphone:
Vodafone 945 > Lenovo A269i > JIAYU G2F > UleFone Be Pro 2 > Xiaomi Redmi 3S
Většinou Cyanogenmod + Root + Xposed, v současnosti jako základ LineageOS.

Uživatelský avatar

dvzd
Troll - nekrmte mě! :)
Troll - nekrmte mě! :)
Příspěvky: 4405
Registrován: pon 06. úno 2012 10:38:34
Reputace: -8
Typ mobilu / ROM: US5

Re: Problémy s GPS u telefonů platformy MTK

Příspěvek od dvzd » ned 18. kvě 2014 17:37:20

TomasT342 píše:Udělal jsem včera zajímavou zkušenost s GPS na svém G3S (MT6589):
- šel jsem Prčice, měl zapnuté Endomodo (+hudbu do sluchátek), hezky mi to hlásilo každý ušlý kilometr, ale ve výsledku byla hlášená trasa o 10% delší než reálně ušlá. Když jsem pak koukal večer na záznam, tak trasa byla v zásadě OK, ale hodně roztřesená, pořád to různě o kousek odskakovalo (proto ta delší vzdálenost).
- ale když používám Endomondo na inlinech, tak je zaznamenaná trasa hladká, bez uskakování a vzdálenost je OK.
Zdá se, že na vyhlazování trasy má vliv rychlost pohybu (pěší průměr kolem 5km/h, na inlinech kolem 15 km/h).
Zkus nainstalovat Xposed framework a v něm modul Gravitybox, tam je volba na opravu chyby při počítání vzdálenosti v trekingových aplikacích.
http://androidforum.cz/gravitybox-modul ... ml#p779082
Spoiler:
Obrázek

Uživatelský avatar

ivo99
Nové Androidě
Příspěvky: 17
Registrován: ned 23. pro 2012 23:24:41
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Sony Z1 Compact a LG G3

Re: Problémy s GPS u telefonů platformy MTK

Příspěvek od ivo99 » úte 27. kvě 2014 21:41:15

Ahoj.
Prosím o radu.
Chci změnit složku etc podle návodu od "Starého muže".
Mám rootnutý telefon. Nevím jak ji tam nakopírovat a tu stávající zazálohovat...
Mám nainstalovaný Explorer, kde složku etc vidím, ale tam žádné kopírovat a vložit nemůžu najít...


hotovyrado
Účet zrušen
Příspěvky: 632
Registrován: stř 23. úno 2011 10:39:07
Reputace: -1
Typ mobilu / ROM: Amoi A862W_MIUI v5
Bydliště: Ostrava

Re: Problémy s GPS u telefonů platformy MTK

Příspěvek od hotovyrado » stř 28. kvě 2014 5:40:04

Klasický "průzkumník" Ti nepomůže, nainstaluj si např. Root Browser - na Marketu free


TomasT342
Robot
Příspěvky: 758
Registrován: ned 23. pro 2012 17:42:58
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Xiaomi Redmi 4X

Re: Problémy s GPS u telefonů platformy MTK

Příspěvek od TomasT342 » stř 28. kvě 2014 9:58:41

dvzd píše:Zkus nainstalovat Xposed framework a v něm modul Gravitybox, tam je volba na opravu chyby při počítání vzdálenosti v trekingových aplikacích.
http://androidforum.cz/gravitybox-modul ... ml#p779082
Spoiler:
Obrázek
GravityBox mám a používám, ale dotyčná volba je na korekci té 10x větší vzdálenosti a rychlosti při korektně zaznamenané trase.
Tohle u mě je lehké navyšování celkové vzdálenosti kvůli nepřesnostem polohy - GPS mě chvilku ukazuje 10 metrů nalevo od cesty, pak zase 15 metrů napravo, pod stromy to občas skočí i trochu dopředu dozadu. Jak jsem psal, na pěší trase 50 km (Čerčany-Prčice), v dešti, mobil v náprsní kapse pod pláštěnkou, průměrná rychlost cca 5km/h, jsem naměřil celkem 59 km.
Ať se nebavíme teoreticky, tady je záznam: http://www.endomondo.com/workouts/340965880/11549383

Uživatelský avatar

StaryMuz
Androiďák!
Příspěvky: 401
Registrován: sob 02. črc 2011 8:59:59
Reputace: 5
Typ mobilu / ROM: viz podpis

Re: Problémy s GPS u telefonů platformy MTK

Příspěvek od StaryMuz » stř 28. kvě 2014 17:29:24

ivo99 píše:...
Explorerů je celá řada. Mělo by se jednat o takový, který si vyžádá po prvním spuštění ROOT práva (ty mu natrvalo povolíš).
Já třeba používám Root Explorer, který je placenou verzí, možná má ale kopírování s root právy shodné, pokud ano, je to takto:
V Exploreru podržíš prst na souboru co s ním chceš pracovat, vyběhne ti menu, zvolíš copy a jdeš do složky kam to chceš vložit a tam dáš paste.
Pokud se jedná o systémovou složku, bude "zamčená" a musíš ji "odemknout" - když jsi ve složce, máš nahoře na obrazovce volbu r/w nebo r/o a mezi nimi volíš (zamčeno / odemčeno pro úpravy).
Celou složku etc není potřeba zálohovat, jen shodné soubory s těmi co tam kopíruješ. Pokud je tam vůbec nemáš, nemusíš zálohovat, pro návrat bys ty nakopírované jen smazal. Myslím, že tam budeš mít původní jen "agps_profiles_conf" a "epo_conf".
Postupně používané smartphone:
Vodafone 945 > Lenovo A269i > JIAYU G2F > UleFone Be Pro 2 > Xiaomi Redmi 3S
Většinou Cyanogenmod + Root + Xposed, v současnosti jako základ LineageOS.

Uživatelský avatar

ivo99
Nové Androidě
Příspěvky: 17
Registrován: ned 23. pro 2012 23:24:41
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Sony Z1 Compact a LG G3

Re: Problémy s GPS u telefonů platformy MTK

Příspěvek od ivo99 » stř 28. kvě 2014 21:47:44

komu: StaryMuz
Děkuji moc za rady...
Chyba je asi v tom, že jsem Root Explorer nainstaloval před rootem.
Zítra zkusím odinstalovat a nainstalovat znovu ...
Napíšu jak jsem dopadl a jak šlape GPS...

Uživatelský avatar

gersa
Droid
Příspěvky: 1287
Registrován: úte 10. kvě 2011 19:55:45
Reputace: 20
Typ mobilu / ROM: 1+1
Tablet: HP Touchpad
Bydliště: Pernikov

Re: Problémy s GPS u telefonů platformy MTK

Příspěvek od gersa » stř 28. kvě 2014 22:13:56

Neni potreba odinstalovavat. Staci s RE najet do systemove slozky a on sam prihlasi o ROOT prava. A pokud jsi je drive nejakemu programu odeprel, jde to samozrejme zmenit


papy11
Nové Androidě
Příspěvky: 8
Registrován: stř 04. čer 2014 9:47:41
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: ZOPO 980+ C2A 2G RAM
Mobil 2 / ROM: Etotalk ROM

Re: Problémy s GPS u telefonů platformy MTK

Příspěvek od papy11 » stř 04. čer 2014 10:03:03

Zdravím som majiteľom ZOPO 998 C2 a mám problém s fix GPS. Vyskúšal som aj návod v mobileuncel tools (mal som pred tým UMI X1) ale stále nič. Poradte uz som z toho zúfalý.


ooloo
Nové Androidě
Příspěvky: 45
Registrován: pon 21. led 2013 12:09:21
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Sony Xperia L

Re: Problémy s GPS u telefonů platformy MTK

Příspěvek od ooloo » stř 04. čer 2014 18:00:30

Pánové, rád bych se tedy zeptal zda se MTK procesorům rovnou vyhnout a podívat se po nějakém Quad-core a podob.? Vybírám svůj první dotykáč a jako hlavní preferuji GPS pro pěší. Rovnou se přiznám že jakékoli zásahy do telefonu nezvládnu ( root ). Nějaké typy bych uvítal, díky.

Odpovědět

Zpět na „Ostatní asijské telefony“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 2 hosti