Ostatní asijské telefonyProblémy s GPS u telefonů platformy MTK

Odpovědět
Uživatelský avatar

gersa
Droid
Příspěvky: 1287
Registrován: úte 10. kvě 2011 19:55:45
Reputace: 20
Typ mobilu / ROM: 1+1
Tablet: HP Touchpad
Bydliště: Pernikov

Re: Problémy s GPS u telefonů platformy MTK

Příspěvek od gersa » čtv 31. črc 2014 15:02:36

Uznavam, ze vybrat si je obcas orisek. Jako vzdy je to hodne o kompromisech





Petison
Stálý androiďák
Příspěvky: 78
Registrován: sob 20. črc 2013 16:34:12
Reputace: 1

Re: Problémy s GPS u telefonů platformy MTK

Příspěvek od Petison » čtv 31. črc 2014 15:13:34

Z jiného fora jsem našel tento návod -smaž soubor gps.dat pokud ho tam maš - pokud tam je jsou veškere ty zoufale navody s gps test atd k ničemu - fungují jen do prvni restartu.
cesta je /data/misc/gps.dat
potom si změn NTP server - nejlepši je použit gordon - google ti napobvi,nejlepši je použit app TOP NTP kde si nastaviš varianty obě! přesně dle navodu nemusiš že dávat europe a česka republika ,drž se navodu.Restart!
potom vlez do mobileuncle tools bude je součast rom nebo stahni,vlez do engineer mode a položky MTK !najdi location based service měj už předtim zaplou gps,přesto budeš mit položku gps tam jako off..zapni - on,bud někde venku a mrkni na položku view.
Až se objevi sataky ve view a proběhne fix vrat se z view do gps,položka ref. position - klik - apply last location.
Položka epo - neni nutná - použivaš agps,naopak je vhodne zakazat. epo disable.
Po aplikaci fixu každy jedno MTK i stary 6577 fixuji z cold do 30 vteřin.Mohl bych popsat kde je problem,koho to zajima at si dat kuchne a zaroven se podiva do build.prop
Tvuj druhy problem spočiva v tom že autor aplikace neopravil kombinaci chyby jedne verze androida ktera děla na MTK problem - řeši se to přidanim zaznamu do build.prop
a sice /system/build.prop přidat třeba na konec řádku
dalvik.vm.execution-mode=int:fast
Jinak gps jde ještě ten navod lehce modifikovat tím že pouižješ supl.nokia.com,potom můžeš epo povolit,problem je v location službach google co ti běži na pozadí,oni zvysoka na epo kašlou,tudiž fixuj nikoliv při zaplych google mapach atd,hlavně at ti neběži na pozadí ale při gps test,sygicovi,čemkoliv jenom ne at je to něco s google location service,prodloužiš si fix.
Takže změna agps aby ti fungovalo jak má je v agps,bavim se o mobile uncle tools a slp template - slp adress supl.nokia.com osobně vřele doporučuji přepsat na jejich server,tim vyhodiš ze hry jednu kolizi ktera děla peklo.
Navod je stoprocentní a klič je smazani gps.dat,ten kdo ho ma v některy verzi rom, je s GPS na MTK vyřizenej a uplně zbytečně nosej mobily do servisu,servisaci tomu v frtivy většině rozumi jak koza petrželi,něco smontovat atd to jo ale co se tyče softu a pokročilejch nastavení tady jsou mimo jeden vedle druhyho podle mojich zkušeností
Nicmeně pokud ti nic neřika ADB konzole soubor bez rootu nesmažeš a build.prop needituješ..
Btw pokud bys adb chapal doporučuju ti se do build.prop kouknout,pomaličku čist a davat si věci do souvislostí - napřiklad položka persist.sys.languaage nebo persist.sys.timezone osvětli ledacos o lepičich log ala myphone ,no když už tam budeš tak bych si sys.timezone změnil,udaj v build.prop neni totožnej s tim co *****šš normalně ve founu, jde o jinou věc a prakticky všichni lepiči log maji v build.prop nejrůznější neskutečny zvěrstva ktery způsobujou různé nevysvětlitelne problemy.takže pokud to nebude time zone ktera tam byla špatně když sem ho měl na spravce od kohosi,tak tam budou jiny esencialni udaje blbě stoprocentně.

Uživatelský avatar

unavix
Kyborg
Příspěvky: 8449
Registrován: stř 05. led 2011 20:56:35
Reputace: 148
Typ mobilu / ROM: OnePlus 7 Pro 12/256GB
Kontaktovat uživatele:

Re: Problémy s GPS u telefonů platformy MTK

Příspěvek od unavix » čtv 31. črc 2014 15:16:30

Když sem vkládáš nějaký texty, můžeš to aspoň upravit aby se to dalo číst? Kdo to má luštit.
Bůh odpouští, JÁ NE!

Uživatelský avatar

gersa
Droid
Příspěvky: 1287
Registrován: úte 10. kvě 2011 19:55:45
Reputace: 20
Typ mobilu / ROM: 1+1
Tablet: HP Touchpad
Bydliště: Pernikov

Re: Problémy s GPS u telefonů platformy MTK

Příspěvek od gersa » čtv 31. črc 2014 15:18:46

Ten navod je tusim z mobilmanie a je prekopirovan pres CTRL + C, V
Takhle zpraseny uz je v "originalu"

Bohuzel tento navod zlepsi pouze problemy s FIXem, ale nic vic


petk0
Nové Androidě
Příspěvky: 14
Registrován: čtv 30. kvě 2013 14:06:33
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: MAYA M1

Re: Problémy s GPS u telefonů platformy MTK

Příspěvek od petk0 » čtv 31. črc 2014 21:26:05

pred par dnami som kupil mobil http://oneplus.net/ a problemy s GPS su tym vyriesene. Ak teda niekto riesi aky mobil kupit, tak toto je fakt bomba aj vykonovo aj cenou, aj spolahlivym GPS. Postup ako sa dostat k pozvanke je na cz fore na ich stranke. Navod ako to dostat na Slovensko bez CLA a DPH je tiez tam. preposiela sa to cez nemecku sluzbu a mne to prislo behom tyzdna.


Uživatelský avatar

dvzd
Troll - nekrmte mě! :)
Troll - nekrmte mě! :)
Příspěvky: 4405
Registrován: pon 06. úno 2012 10:38:34
Reputace: -8
Typ mobilu / ROM: US5

Re: Problémy s GPS u telefonů platformy MTK

Příspěvek od dvzd » čtv 31. črc 2014 22:06:31

To není dualSIM, takže to je passé.

Uživatelský avatar

Flynne
Robot
Příspěvky: 954
Registrován: ned 04. srp 2013 19:33:31
Reputace: 25
Typ mobilu / ROM: myPhone Next - Stock ROM
Mobil 2 / ROM: iPhone 2G a WP HTC Radar - custom ROM Dynamics 2.0
Tablet: Prestigio Multipad PMP5780D

Re: Problémy s GPS u telefonů platformy MTK

Příspěvek od Flynne » pát 01. srp 2014 6:35:43

Petison: proč sem vkládáš kopii textu, který je navíc vytržen ze souvislostí. Měl jsi raději dát odkaz na celé vlákno na MobilManii, kde je o tom diskuse, a kde se autor snaží to více objasňovat. Nejsem sice odborník, ale zdá se mi, že ten člověk ví, o čem mluví. Druhá věc je, že jeho překotné popisy jsou dost chaotické a nepřehledné a mohou se obtížně chápat, což tak také dopadlo a on se musel pak dál snažit vše doplnit a dovysvětlit. V té smršti, co na uživatele neustále chrlil, aby se vepř vyznal, ale komu se to podařilo pochopit (mně ne), tak si mohl dát trvale telefon do pořádku. Je smutné, že toto nedokáží opravit v servisech.
Takže, pokud to není proti pravidlům, ten odkaz sem dávám já http://forum.mobilmania.cz/viewtopic.ph ... 8&start=15 a celá diskuse se táhne od tohoto data dotazem na Sports Tracker od leed 26. 7. 2014 09:50

Uživatelský avatar

unavix
Kyborg
Příspěvky: 8449
Registrován: stř 05. led 2011 20:56:35
Reputace: 148
Typ mobilu / ROM: OnePlus 7 Pro 12/256GB
Kontaktovat uživatele:

Re: Problémy s GPS u telefonů platformy MTK

Příspěvek od unavix » pát 01. srp 2014 6:39:40

petk0 píše:pred par dnami som kupil mobil http://oneplus.net/ a problemy s GPS su tym vyriesene. Ak teda niekto riesi aky mobil kupit, tak toto je fakt bomba aj vykonovo aj cenou, aj spolahlivym GPS. Postup ako sa dostat k pozvanke je na cz fore na ich stranke. Navod ako to dostat na Slovensko bez CLA a DPH je tiez tam. preposiela sa to cez nemecku sluzbu a mne to prislo behom tyzdna.
Kolego, Oneplus má čipset Snapgragon a né MTK. A tady se jaksi řeší GPS u MTK čipsetu ;)
Bůh odpouští, JÁ NE!


Petison
Stálý androiďák
Příspěvky: 78
Registrován: sob 20. črc 2013 16:34:12
Reputace: 1

Re: Problémy s GPS u telefonů platformy MTK

Příspěvek od Petison » pát 01. srp 2014 9:10:07

Flynne máš pravdu.Chtěl jsem tady dát ten odkaz na to celé vlákno,ale nebyl jsem si jist zda tím neporuším pravidla.


zaty
Androiďák!
Příspěvky: 619
Registrován: úte 03. kvě 2011 19:47:37
Reputace: 12
Typ mobilu / ROM: Honor 9
Mobil 2 / ROM: Nokia Lumia 730 DS
Bydliště: Brno

Re: Problémy s GPS u telefonů platformy MTK

Příspěvek od zaty » úte 19. srp 2014 17:56:44

Tak jsem ten navod z mobilmanie zkusil na zenine Lenovu A660, ktere odmitalo fixovat a funguje to. Z cold startu bez dat to fixuje do 10s a dneska jsem s tim ujel 200 km a zaznamenana trasa odpovida realu.
Lumia 730 DS
Asus Memopad ME176CX - na prodej

Uživatelský avatar

gersa
Droid
Příspěvky: 1287
Registrován: úte 10. kvě 2011 19:55:45
Reputace: 20
Typ mobilu / ROM: 1+1
Tablet: HP Touchpad
Bydliště: Pernikov

Re: Problémy s GPS u telefonů platformy MTK

Příspěvek od gersa » úte 19. srp 2014 19:56:48

Mas nekde ten zaznam?


goha
Stálý androiďák
Příspěvky: 80
Registrován: úte 04. bře 2014 2:14:29
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: JY-G4 Advanced
Rom: 2013/07/06

Re: Problémy s GPS u telefonů platformy MTK

Příspěvek od goha » čtv 21. srp 2014 19:57:52

zaty píše:Tak jsem ten navod z mobilmanie zkusil na zenine Lenovu A660, ktere odmitalo fixovat a funguje to. Z cold startu bez dat to fixuje do 10s a dneska jsem s tim ujel 200 km a zaznamenana trasa odpovida realu.
Můžeš prosím postnout ten link podle kterého jsi to dělal?

Uživatelský avatar

czEdison
Androiďák!
Příspěvky: 414
Registrován: čtv 13. kvě 2010 13:46:17
Reputace: 9
Typ mobilu / ROM: Xiaomi Redmi Note 3 SE

Re: Problémy s GPS u telefonů platformy MTK

Příspěvek od czEdison » sob 23. srp 2014 14:13:21

Zdravím všechny,

mám ZOPO 980 MTK6589 a dlouho jsem laboroval s GPS, až se mi podařilo najít Rom, s kterou je GPS plně použitelná.
Naběhne maximálně do 30s přesnost cca 5m.

Trápí mě spíš jiná věc a to, že pokud spustím navigaci a přepnu do jiné aplikace nebo třeba příjmu hovor, tak se mi GPS vypne a po návratu do navigace se znova zapne. GPS prostě neběží na pozadí a nikde jsem nenašel jak to správně nastavit. Pokud by někdo z Vás věděl jak na to budu rád za jakoukoliv radu.


xanthor
Kyborg
Příspěvky: 5332
Registrován: čtv 21. říj 2010 14:38:18
Reputace: 87
Typ mobilu / ROM: Samsung Galaxy S7 [SM-G930F]
Mobil 2 / ROM: Xiaomi Redmi Note 3 Pro 2/16 [kate]
Tablet: Samsung Galaxy Tab A 10.1 2016 [SM-T580]
Tablet 2 / ROM: Alcatel OneTouch Pixi 3 (10)
Rom: S7: stock, kate: NOS

Re: Problémy s GPS u telefonů platformy MTK

Příspěvek od xanthor » sob 23. srp 2014 15:26:13

Já pro udržování fixu používám tento widget:
https://play.google.com/store/apps/deta ... xx.gpslock

Uživatelský avatar

czEdison
Androiďák!
Příspěvky: 414
Registrován: čtv 13. kvě 2010 13:46:17
Reputace: 9
Typ mobilu / ROM: Xiaomi Redmi Note 3 SE

Re: Problémy s GPS u telefonů platformy MTK

Příspěvek od czEdison » ned 24. srp 2014 5:40:27

Určitě vyzkouším.

@telefon    

Uživatelský avatar

dvzd
Troll - nekrmte mě! :)
Troll - nekrmte mě! :)
Příspěvky: 4405
Registrován: pon 06. úno 2012 10:38:34
Reputace: -8
Typ mobilu / ROM: US5

Re: Problémy s GPS u telefonů platformy MTK

Příspěvek od dvzd » ned 24. srp 2014 7:15:03

Pokud jsem to spravne pochopil, tak ten widget nechava v pozadi stale zapnutou GPS, to musi mit asi dost velky vliv na vydrz baterie ne?


xanthor
Kyborg
Příspěvky: 5332
Registrován: čtv 21. říj 2010 14:38:18
Reputace: 87
Typ mobilu / ROM: Samsung Galaxy S7 [SM-G930F]
Mobil 2 / ROM: Xiaomi Redmi Note 3 Pro 2/16 [kate]
Tablet: Samsung Galaxy Tab A 10.1 2016 [SM-T580]
Tablet 2 / ROM: Alcatel OneTouch Pixi 3 (10)
Rom: S7: stock, kate: NOS

Re: Problémy s GPS u telefonů platformy MTK

Příspěvek od xanthor » ned 24. srp 2014 8:26:36

Je to toggle type widget, tzn. po klepnutí se aktivuje a po dalším opět deaktivuje. Pokud chceš mít trvale fix, tak to samozřejmě má negativní vliv na výdrž.

Uživatelský avatar

dvzd
Troll - nekrmte mě! :)
Troll - nekrmte mě! :)
Příspěvky: 4405
Registrován: pon 06. úno 2012 10:38:34
Reputace: -8
Typ mobilu / ROM: US5

Re: Problémy s GPS u telefonů platformy MTK

Příspěvek od dvzd » ned 24. srp 2014 8:49:02

A při čem to zobrazuje reklamu? V příspěvku u aplikace si jeden z uživatelů stěžuje na reklamu.


xanthor
Kyborg
Příspěvky: 5332
Registrován: čtv 21. říj 2010 14:38:18
Reputace: 87
Typ mobilu / ROM: Samsung Galaxy S7 [SM-G930F]
Mobil 2 / ROM: Xiaomi Redmi Note 3 Pro 2/16 [kate]
Tablet: Samsung Galaxy Tab A 10.1 2016 [SM-T580]
Tablet 2 / ROM: Alcatel OneTouch Pixi 3 (10)
Rom: S7: stock, kate: NOS

Re: Problémy s GPS u telefonů platformy MTK

Příspěvek od xanthor » ned 24. srp 2014 9:17:18

Proč to prostě nevyzkoušíš? Na widgetu to reklamu nezobrazuje, asi jen v nastavení (té aplikace), ale tam jsem byl asi tak jednou, a to po instalaci. Jinak nikde žádnou reklamu nemám.

Uživatelský avatar

czEdison
Androiďák!
Příspěvky: 414
Registrován: čtv 13. kvě 2010 13:46:17
Reputace: 9
Typ mobilu / ROM: Xiaomi Redmi Note 3 SE

Re: Problémy s GPS u telefonů platformy MTK

Příspěvek od czEdison » ned 24. srp 2014 9:46:54

xanthor píše:Já pro udržování fixu používám tento widget:
https://play.google.com/store/apps/deta ... xx.gpslock
Super, to co potřebuji to splňuje.

@telefon    


nemecpetr
Nové Androidě
Příspěvky: 4
Registrován: pon 08. zář 2014 22:21:26
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: clon i5S quad core rom 8G mtk6582 ram1G rom 8G

Re: Problémy s GPS u telefonů platformy MTK

Příspěvek od nemecpetr » pon 08. zář 2014 22:46:58

Zdravím všechny...

jsem zde poprvé a samozřejmě řeším problém s nefunkčností GPS.

Minulí týden jsem koupil ( vím že se teď pár lidí ušklíbne a zasměje) z Číny klon i5s s androidem. Chci ho otestovat jestli takové padělky vůbec fungují. A vzhledem k faktu že půjde za půl roku do kytek, protože ho v práci zničím, zkusil jsem tuto variantu mobilu.

Je vybaven takto: quad core rom 8G : mtk6582 quad core, have 3G, 1280x720px screen, 8mp, ram1G rom 8G

Takže můj dotaz zní: umí nškdo rozchodit GPSku v tomto mobilu.

Po instalaci nějakých navigačních aplikací , různých nastaveních A gps , restartech atd. stále nic. Není schopen najít ani jeden satelit a nefunguje ani kompas z jedné apky. Nemám na to nervy a gpsku bych tam chtěl. Pokud to neopravím půjde asi do spalovny v Brně...

Jsem schopen i někam dojed aby se na to někdo mrknul a finančně ocenit. Bydlím v Brně, ale do Prahy k vůli tomu nepojedu...

Díky moc za rady a za pomoc

Pjootr

nemecpetr@volny.cz

Uživatelský avatar

gersa
Droid
Příspěvky: 1287
Registrován: úte 10. kvě 2011 19:55:45
Reputace: 20
Typ mobilu / ROM: 1+1
Tablet: HP Touchpad
Bydliště: Pernikov

Re: Problémy s GPS u telefonů platformy MTK

Příspěvek od gersa » pon 08. zář 2014 22:53:46

Na 99% marna snaha

Uživatelský avatar

aldabubo
Moderátor
Příspěvky: 2422
Registrován: ned 05. pro 2010 20:47:24
Reputace: 45
Typ mobilu / ROM: OnePlus 7 PRO
Mobil 2 / ROM: Ulefone Power3, Samsung GalaxyNote3a4, Xiaomi Mi9T
Tablet: Huawei MediPad M5 10.8
Bydliště: Brno
Kontaktovat uživatele:

Re: Problémy s GPS u telefonů platformy MTK

Příspěvek od aldabubo » úte 09. zář 2014 0:09:59

Můžu se na to mrknout v Brně, ale asi to bude zbytečný čas. Většina těchto fejků ani GPS nemá.
Čtení o základech Androidu, nastavení telefonu, kontaktů, zvonění atd. Hledej zde: Android Expert


sstaryy
Nové Androidě
Příspěvky: 15
Registrován: čtv 03. črc 2014 5:13:47
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Joyplus DM-7G

Re: Problémy s GPS u telefonů platformy MTK

Příspěvek od sstaryy » pon 15. zář 2014 19:08:41

Zdravim!
Takze jestli tomu dobre rozumim tak je to u platformy MTK s GPS proste na hovn.... Proste kazdy mobil s MTK ma GPS vice mene nefunkcni... Je to tak??? NO ale co ted??? Ja koupil ZOPO ZP 700 a smozrejme GPS proste des hruza - vice mene naprosto nepouzitelna. Fixla se mi pri ceste do Brna po 1,5 hodině... Proste pri pohybu to nejede vubec. Ale zas nekdy kdyz sedim na zahradce na pivku tak zkusim GPS co asi tak udela a ouvej cca 30 sec a tecicka modra jak blazen a vlevo nahore v notif. liste zadne blikani jen tecka v krouzku :) Proste nááádhera! (pravda tento scenar moc casty není)
Tak me napada par veci
1. proc telefon nereklamujete??? (ptám se i sám sebe)
- myslíte si, že je normální fix GPS po prumerne cca 30 minutách???
2. stejně ho asi prodam synovci na hraní her - toho zadna GPS nezajímá, ALE co koupit ted???
- DRTIVA většina telefonu (Prestigo, zopo, Gigabyte, proste HAAAFFFLLL) pouziva prave čipovou sadu MTK!!!
3. Poradí mi nekdo spolehlivy mob minimalne 4 jadro min 1gb ram vcelku schopny fotak s obstojnou grafikou a samo dualni??????
- zkrátka klido ZOPO ZP 700 ale PLNE funkcní??? - Kdyby na ZOPU ta GPS sla, tak se nebojim tvrdit ze je to nej mobil... Proste uplna spokojenost...
provozuji geochaching a to jaksi s timto telefikem VUBEC neni mozne...
Uz se zacinam divat i po drazssim Samsungu i kdyz jsem si rekl ze max 5000 kc do mobilu a vic ani kacku... No ale kdyz ty levnejsi jsou s GPS nepouzitelne???
Poradite???
Jak jste problem vyresili VY???

Moooc sel mi líbí Acer Liquid E700, sice trochu 5 litru cenove presahuje... Ale co ma za platformu???? AAANNNOOO MMTTKK!!! Pojede GPS????
Ví to někdo na 100%??????

Uživatelský avatar

dvzd
Troll - nekrmte mě! :)
Troll - nekrmte mě! :)
Příspěvky: 4405
Registrován: pon 06. úno 2012 10:38:34
Reputace: -8
Typ mobilu / ROM: US5

Re: Problémy s GPS u telefonů platformy MTK

Příspěvek od dvzd » pon 15. zář 2014 19:26:46

A zkusil jsi s tím vůbec geochaching? Ono se to totiž chová při autonavigaci jinak než při geocachingu. Já hraji geocaching s JiaYu G4, tož má také MTK čipset a je to OK, na autonavigaci to ovšem není, přeskakuje to ve městech na jiné silnice.

Uživatelský avatar

StaryMuz
Androiďák!
Příspěvky: 401
Registrován: sob 02. črc 2011 8:59:59
Reputace: 5
Typ mobilu / ROM: viz podpis

Re: Problémy s GPS u telefonů platformy MTK

Příspěvek od StaryMuz » pon 15. zář 2014 19:32:55

Jak jsem tu už uváděl, G2F po posílení antény a úpravě nastavení používám se Sygic navigaci často.
I Praha v tunelech, i Vídeň v ulicích.
V současnosti už bez problémů s nějakým přeskakováním na jiné ulice.
Postupně používané smartphone:
Vodafone 945 > Lenovo A269i > JIAYU G2F > UleFone Be Pro 2 > Xiaomi Redmi 3S
Většinou Cyanogenmod + Root + Xposed, v současnosti jako základ LineageOS.


sstaryy
Nové Androidě
Příspěvky: 15
Registrován: čtv 03. črc 2014 5:13:47
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Joyplus DM-7G

Re: Problémy s GPS u telefonů platformy MTK

Příspěvek od sstaryy » pon 15. zář 2014 19:37:02

dvzd píše:A zkusil jsi s tím vůbec geochaching? Ono se to totiž chová při autonavigaci jinak než při geocachingu. Já hraji geocaching s JiaYu G4, tož má také MTK čipset a je to OK, na autonavigaci to ovšem není, přeskakuje to ve městech na jiné silnice.
Ale jasne ze zkousel...
Ja kombinuji cgeo a mapy cz... S cgea si vytahnu souradnice a ty pak vlozim do aplikacky mapy cz a jdeme za cerveným spuntíkem pekne treba po cervene, ale se ZOPO nejdeme protoz modrý puntik je reba 15 minut v rit... a a tou z me prestane bavit a vytahnu stareho GARMINA a je klid... Jako obecne nevidim rozdil mezi Autonavigaci a Mapama cz. Proste v pravo nahore kdyz zapnu GPS a jede mi nejaký programek na pozadi nebo treba rovnou mapy cz na popredi :) tak mi proste deeessnnne dlouho blika to fixovani vlevo nahore koecko s blikající bílou teckou vevnit... muzu zacít chodit ci jet az ta tecka prestane blikat a jen svítí!!!
Proste Lidi vsak vite co myslím...

je jedno jestli se bavime o sygicu nebo o google mampach kdyz proste !NEMAM SIGNAL GPS!

Uživatelský avatar

gersa
Droid
Příspěvky: 1287
Registrován: úte 10. kvě 2011 19:55:45
Reputace: 20
Typ mobilu / ROM: 1+1
Tablet: HP Touchpad
Bydliště: Pernikov

Re: Problémy s GPS u telefonů platformy MTK

Příspěvek od gersa » pon 15. zář 2014 19:43:10

Podivej se tady na foru do Areny telefonu. Dost casto se tam prave takove pozadavky, jako mas ty, resi

Uživatelský avatar

Flynne
Robot
Příspěvky: 954
Registrován: ned 04. srp 2013 19:33:31
Reputace: 25
Typ mobilu / ROM: myPhone Next - Stock ROM
Mobil 2 / ROM: iPhone 2G a WP HTC Radar - custom ROM Dynamics 2.0
Tablet: Prestigio Multipad PMP5780D

Re: Problémy s GPS u telefonů platformy MTK

Příspěvek od Flynne » pon 15. zář 2014 19:49:46

A vyhni se při tom aplikaci Sports Tracker, která u těchto čipsetů počítá vzdálenosti v podivných délkových mírách, takže ze 3 km máš najednou třeba 50. Není to sice chybou aplikace, ale už se o tom píše na jiných místech a nechci se opakovat, pouze tedy konstatuji. A zároveň doporučuji aplikaci Runtastic, která je na tomto čipu odzkoušená a chodí dobře. Kromě toho, že někdy jdu po louce vedle cesty a zatáčku mi to řízne jakousi zkratkou a třeba i přes nějaký dům, tak s ní není problém. Ale toto dělá i známému, který nemá MTK procesor. Ten používá aplikaci Endomondo, ale u ní nevím, jak měří vzdálenosti na MTK, nezkoušel jsem ji.


sstaryy
Nové Androidě
Příspěvky: 15
Registrován: čtv 03. črc 2014 5:13:47
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Joyplus DM-7G

Re: Problémy s GPS u telefonů platformy MTK

Příspěvek od sstaryy » pon 15. zář 2014 19:53:58

gersa píše:Podivej se tady na foru do Areny telefonu. Dost casto se tam prave takove pozadavky, jako mas ty, resi
Díky za tip!!
Hodím ten dotaz tam... Asi tam to bude lepší!!

Nic mene se jeste jednou zeptám...

To jste se vsichni spokojili s tim ze ta GPS na Vasich mobech nefunguje dobre a nikdo to nešel reklamovat???

Jako věty typu - "ano, ano i samotné, MTK uznavá, že GPS modul funguje velmi spatne - tak to tak proste je", ve me zbouzí prímo nutnost to jít reklamovat...

Odpovědět

Zpět na „Ostatní asijské telefony“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 2 hosti