Ostatní asijské telefonyHaier W910 IP54

Odpovědět

zaty
Androiďák!
Příspěvky: 619
Registrován: úte 03. kvě 2011 19:47:37
Reputace: 12
Typ mobilu / ROM: Honor 9
Mobil 2 / ROM: Nokia Lumia 730 DS
Bydliště: Brno

Re: Haier W910 IP54

Příspěvek od zaty » čtv 24. říj 2013 9:48:42

Pokud jsem to spravne pochopil, cast RAM si ukousne jadro a dalvik a tahle cast neni vubec videt. Ale nevidim do toho, takze je to jen ma teorie :) Ale koukal jsem na Xperia V a tam antutu ukazuje taky kolem 800MB total, takze tech 782 u Haiera by melo byt OK.

Folii nepouzivam, gorilla glass by melo nejake ty skrabance vydrzet. Pouzdro jsem si objenal ciry silikon od Remax, tak uvidim az dorazi. U jednoho kousku jsem mel prilozeny ten obycejny cerny mekky plast http://www.aliexpress.com/item/Newest-S ... 54960.html Pokud pominu ze je fakt hnusny, myslim ze ochrana by to mela byt dostatecna.


Lumia 730 DS
Asus Memopad ME176CX - na prodej



Earl
Nové Androidě
Příspěvky: 44
Registrován: čtv 15. srp 2013 18:55:35
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: nejsu rom

Re: Haier W910 IP54

Příspěvek od Earl » čtv 24. říj 2013 10:26:16

Kondor10000 píše:Chci kamarádce objednat tento mobil, nebudu do něho vrtat a nahrávat nové ROMky, zajímá mne jestli systém mobilu využije 1GB RAMky. Všude čtu že je dostupných pouze 670mb. Je to tak i v androidu 4.1 ? 670mb se mi zdá málo v dnešní době. Nebo je to jinak??
Prosím Tě jaký to má vliv na telefonování?


rudykovanda
Nové Androidě
Příspěvky: 19
Registrován: čtv 19. črc 2012 7:29:53
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Haier W910

Re: Haier W910 IP54

Příspěvek od rudykovanda » čtv 24. říj 2013 13:14:12

Přesně také kvůli A-data kartě 32GB a také kvůli paměti jsem zkusil tu 4.1.2 a ejhle 32GB A-data jede v pohodě. A i jinak je ten 4.1.2 OK. Maximálně není 100% čeština, ale to mě osobně nevadí...baterie neumím posoudit, 4.0.4 jsem moc neotestoval a vracet se mě nechce...

be3x píše:
1. Jakou používáte paměťovou kartu? Já tam dal z Xperie 32GB A-data a tu to prostě neveme,už to tu taky někdo psal,jinde
2. Jak jsou na tom alternativní ROM? třeba ta 4.1 jak je tu o ní řeč,funguje tam opravdu všechno jak má jako na 4.0 ? V čem je ta 4.1 lepší? jak je na tom výdrž baterie,je to nastejno?

Uživatelský avatar

corve
Androiďák!
Příspěvky: 546
Registrován: úte 21. zář 2010 21:32:16
Reputace: 15
Typ mobilu / ROM: RN3SE-Gismo-lineageOS13
Tablet: Nexus 7
Rom: SlimRom 4.4.1

Re: Haier W910 IP54

Příspěvek od corve » čtv 24. říj 2013 20:23:38

a dokáže s tou A-Data 32GB pracovat také recovery? Vytvoříš na ni např. zálohu?


Wulfher
Stálý androiďák
Příspěvky: 136
Registrován: pát 13. led 2012 7:55:10
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Huawei P20 Pro

Re: Haier W910 IP54

Příspěvek od Wulfher » čtv 24. říj 2013 21:05:16

Tak jsem objednal u Sunskyho daší kousek tak jsem zvědavej jak projde přes celnici a doufám, že nedopadnu jak "dezogaj" :?



dezogaj
Nové Androidě
Příspěvky: 40
Registrován: pát 04. říj 2013 20:30:14
Reputace: 1
Typ mobilu / ROM: MOTO X Style

Re: Haier W910 IP54

Příspěvek od dezogaj » čtv 24. říj 2013 21:52:30

No ja uz ho konecne tez mam, chlapci z celnice si nechali zaplati 638Kc za to ze se na nej mohli podivat. A ted jen doufam ze jeste neposlou nejaky liebesbrief ze by se radi setkali i se mnou :)

Prvni dojmy jednoznacne pozitivni. Ovsem jak tu postnul vodnik ty fotky, tak to je opravdu tragedie, tam vede i moje prastara LG Arena...


zaty
Androiďák!
Příspěvky: 619
Registrován: úte 03. kvě 2011 19:47:37
Reputace: 12
Typ mobilu / ROM: Honor 9
Mobil 2 / ROM: Nokia Lumia 730 DS
Bydliště: Brno

Re: Haier W910 IP54

Příspěvek od zaty » čtv 24. říj 2013 22:05:22

Tak pokud můžu srovnat s jinými číňany s 8mpix, fotí haier obstojně. Video taky ujde. Trošku tomu pomůže ten foťák z 4.3, který nekomprimuje tak moc jak camera bravo.

@telefon    
Lumia 730 DS
Asus Memopad ME176CX - na prodej


rudykovanda
Nové Androidě
Příspěvky: 19
Registrován: čtv 19. črc 2012 7:29:53
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Haier W910

Re: Haier W910 IP54

Příspěvek od rudykovanda » pát 25. říj 2013 9:28:13

Tak v recovery NE. Tak vidět není. A ještě vlastně jedna věc s 4.1.2 - ve 4.0.4 se karta i vnitřní v linuxu připojila po připojení kabelem, ve 4.1.2 se připojí jen to CD s ovladači. Na kartu se musí MTP např. podle:

http://forum.xda-developers.com/showthr ... ?t=2055563
corve píše:a dokáže s tou A-Data 32GB pracovat také recovery? Vytvoříš na ni např. zálohu?


MKK
Nové Androidě
Příspěvky: 3
Registrován: sob 26. říj 2013 11:15:36
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Haier w910

Re: Haier W910 IP54

Příspěvek od MKK » sob 26. říj 2013 11:17:41

Čaute nemáte náhodou někdo na prodej nějaký kryt ? Nemám paypal a taky se mi nechce čekat na dodání z Číny tak poptávám tady..


rad007
Nové Androidě
Příspěvky: 37
Registrován: sob 09. črc 2011 8:46:54
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Haier 910

Haier W910 IP54

Příspěvek od rad007 » sob 26. říj 2013 11:19:01

Ve středu jsem objednal také a těšil jsem se na rychlé doručení.Prodejce sunsky mi ale druhý den napsal,že požaduje navíc 37$ nebo jinou adresu.Z toho jsem pochopil,že DHL má nějakou rozvozovou mapu.Tu jsem ale na jejich stránkách nenašel.Objednával jsem přes Aliexpress vícekrát na moji adresu,ale s DHL nyní poprvé.


zaty
Androiďák!
Příspěvky: 619
Registrován: úte 03. kvě 2011 19:47:37
Reputace: 12
Typ mobilu / ROM: Honor 9
Mobil 2 / ROM: Nokia Lumia 730 DS
Bydliště: Brno

Re: Haier W910 IP54

Příspěvek od zaty » sob 26. říj 2013 11:24:04

Rika se tomu DHL remote area. Proste jsi daleko od depa DHL. Jedina moznost, jak se tomu priplatku vyhnout, je to nechat poslat nekomu znamemu, kdo bydli blize, idealne ve meste, kde ma DHL depo a on ti to pak treba preposle postou.
Lumia 730 DS
Asus Memopad ME176CX - na prodej


dizzy2012
Androiďák!
Příspěvky: 495
Registrován: stř 31. říj 2012 10:29:55
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: ZTE V987

Re: Haier W910 IP54

Příspěvek od dizzy2012 » sob 26. říj 2013 12:00:14

rad007 píše:Z toho jsem pochopil,že DHL má nějakou rozvozovou mapu.Tu jsem ale na jejich stránkách nenašel.
Použij tlačítko hledat zde na fóru, případně google s dostaneš odkaz na pdf od dhl se seznamem psc.


siki.tom
Stálý androiďák
Příspěvky: 200
Registrován: ned 26. srp 2012 12:58:08
Reputace: 1
Typ mobilu / ROM: Motorola Defy 4.4. Haier W910 4.1.2 a JIAYU G3T
Rom: CM10.2 (Defy)

Re: Haier W910 IP54

Příspěvek od siki.tom » sob 26. říj 2013 13:47:32

Já objednal u sunskyho dnes, tak uvidíme.

@telefon    


Vendis-v1
Nové Androidě
Příspěvky: 2
Registrován: sob 26. říj 2013 15:00:33
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: ZTE

Re: Haier W910 IP54

Příspěvek od Vendis-v1 » sob 26. říj 2013 15:04:35

Zdravím, používáte někdo u telefonu Haier W910 aplikaci Endomondo? Chci si ho koupit místo Lenova S750 ve kterém mi to i po několikáté přeinstalaci ukazovalo nesmyslné kilometry, díky za info

Uživatelský avatar

Tomáš Kubec
Moderátor
Příspěvky: 4566
Registrován: sob 21. srp 2010 12:18:30
Reputace: 53
Typ mobilu / ROM: Mlais MX Base
Bydliště: Pardubice
Kontaktovat uživatele:

Re: Haier W910 IP54

Příspěvek od Tomáš Kubec » sob 26. říj 2013 15:26:45

Stačí jen v build.prop správně nastavit co je potřeba. Je toho tu plné fórum, že u telefonů s MTK čipsetem je potřeba to nastavení.
Tomáš Kubec, Mobilnaut s.r.o, MNShop.cz - Náhradní díly, příslušenství, servis Čínských i ostatních telefonů - podpořte MNShop na Facebooku. Aplikace MNShop ke stažení na Google Play


zaty
Androiďák!
Příspěvky: 619
Registrován: úte 03. kvě 2011 19:47:37
Reputace: 12
Typ mobilu / ROM: Honor 9
Mobil 2 / ROM: Nokia Lumia 730 DS
Bydliště: Brno

Re: Haier W910 IP54

Příspěvek od zaty » sob 26. říj 2013 15:37:25

Vzhledem k tomu ze Haier nema MTK chip, ale Quallcom, tak Endomondo nainstalujes, zapnes, za 5-10s se ti fixne GPS s presnosti na nejakych 5 m a jedes. Zadne specialni nastavovani v build.prop neni treba.
Ten fix o kterem pise Tomas pro MTK chcipy funguje, i kdyz GPS neni az tak presna a fix nekdy trva bez zapnutych dat o neco dele. U THL W8 jsem mel obcas problemy fixnout v zastavbe, na Haieru mi GPS fixuje i v dome, i kdyz je nade mnou jeste jedno patro.
Lumia 730 DS
Asus Memopad ME176CX - na prodej

Uživatelský avatar

Tomáš Kubec
Moderátor
Příspěvky: 4566
Registrován: sob 21. srp 2010 12:18:30
Reputace: 53
Typ mobilu / ROM: Mlais MX Base
Bydliště: Pardubice
Kontaktovat uživatele:

Re: Haier W910 IP54

Příspěvek od Tomáš Kubec » sob 26. říj 2013 16:21:43

S fixem chodí Endomondo na S750ce naprosto v pohodě.

Jinak třeba Lenovo S780 s MTK mi fixuje v pohodě uprostřed bytu :-)
Tomáš Kubec, Mobilnaut s.r.o, MNShop.cz - Náhradní díly, příslušenství, servis Čínských i ostatních telefonů - podpořte MNShop na Facebooku. Aplikace MNShop ke stažení na Google Play


Vendis-v1
Nové Androidě
Příspěvky: 2
Registrován: sob 26. říj 2013 15:00:33
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: ZTE

Re: Haier W910 IP54

Příspěvek od Vendis-v1 » sob 26. říj 2013 17:14:50

GPS naběhla celkem rychle, vše fungovalo, jen kilometry to píše cca 10 víc než ve skutečnosti. Zkusil jsem několik verzí Endomonda, tovární nastavení telefonu a pořád to nefungovalo. No telefon jsem vrátil, páč měl i jiné mušky, tak snad Haier pojede lépe ;)

Uživatelský avatar

Tomáš Kubec
Moderátor
Příspěvky: 4566
Registrován: sob 21. srp 2010 12:18:30
Reputace: 53
Typ mobilu / ROM: Mlais MX Base
Bydliště: Pardubice
Kontaktovat uživatele:

Re: Haier W910 IP54

Příspěvek od Tomáš Kubec » sob 26. říj 2013 18:10:50

Však ti píšeme, že to vyřeší úprava toho souboru, ale když jsi ho vrátil, tak je to fuk :D
Tomáš Kubec, Mobilnaut s.r.o, MNShop.cz - Náhradní díly, příslušenství, servis Čínských i ostatních telefonů - podpořte MNShop na Facebooku. Aplikace MNShop ke stažení na Google Play


iq18
Stálý androiďák
Příspěvky: 66
Registrován: úte 16. črc 2013 15:41:30
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: lenovo s750

Re: Haier W910 IP54

Příspěvek od iq18 » sob 26. říj 2013 18:57:33

Vendis-v1 píše:Zdravím, používáte někdo u telefonu Haier W910 aplikaci Endomondo? Chci si ho koupit místo Lenova S750 ve kterém mi to i po několikáté přeinstalaci ukazovalo nesmyslné kilometry, díky za info
Já jsem Lenovo s750 (ještě ho musím prodat) nahradil Haierem a jsem maximálně spokojen. GPS je nesrovnatelné !!! Signal má už ve dveřích. Když jsem běhal s S750 co chvíli jsem poslouchal o ztrátě signálu. Teď mám pokoj a Endomondo mi ukazuje skutečnou trať kde jsem běžel.

Na druhou stranu je S750 hezčí a má větší displej a je vodotěsná. I tak jsem spokojenější s Haierem.

Uživatelský avatar

Tomáš Kubec
Moderátor
Příspěvky: 4566
Registrován: sob 21. srp 2010 12:18:30
Reputace: 53
Typ mobilu / ROM: Mlais MX Base
Bydliště: Pardubice
Kontaktovat uživatele:

Re: Haier W910 IP54

Příspěvek od Tomáš Kubec » sob 26. říj 2013 20:08:32

Ano je pravda, že ve většině případech je GPS na Snapdragonech lepší.
Tomáš Kubec, Mobilnaut s.r.o, MNShop.cz - Náhradní díly, příslušenství, servis Čínských i ostatních telefonů - podpořte MNShop na Facebooku. Aplikace MNShop ke stažení na Google Play


aisa
Stálý androiďák
Příspěvky: 103
Registrován: stř 18. kvě 2011 23:07:02
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: UMI X1s - K-Touch V8 - Haier W910-Xiaomi

Re: Haier W910 IP54

Příspěvek od aisa » ned 27. říj 2013 14:18:46

Tomáš Kubec píše:Ano je pravda, že ve většině případech je GPS na Snapdragonech lepší.
Já bych to řekl jinak.Ve všech případech je GPS na MTK více méně nepoužitelná. Dokonce ani Tegra3 na "draka" nemá, i když GPS na ní funguje.
Ale to jak chodí Hujer, to jsem ještě neviděl...

Uživatelský avatar

Tomáš Kubec
Moderátor
Příspěvky: 4566
Registrován: sob 21. srp 2010 12:18:30
Reputace: 53
Typ mobilu / ROM: Mlais MX Base
Bydliště: Pardubice
Kontaktovat uživatele:

Re: Haier W910 IP54

Příspěvek od Tomáš Kubec » ned 27. říj 2013 15:28:53

Rukama mi prošli prakticky všechny čínské telefony co za něco stojí a musím říct, že se pleteš. Na P780ce je fix uprostřed sídliště v paneláku a 3 metry od okna do 5 až 10 vteřin bez AGPS a EPO. A jak fixne, tak můžu v pohodě chodit po bytě a většinou signál ani v bytě nepustí. A o venku ani nemluvím, cca 1 až 2 vteřiny.

Obrázek
Tomáš Kubec, Mobilnaut s.r.o, MNShop.cz - Náhradní díly, příslušenství, servis Čínských i ostatních telefonů - podpořte MNShop na Facebooku. Aplikace MNShop ke stažení na Google Play

Uživatelský avatar

corve
Androiďák!
Příspěvky: 546
Registrován: úte 21. zář 2010 21:32:16
Reputace: 15
Typ mobilu / ROM: RN3SE-Gismo-lineageOS13
Tablet: Nexus 7
Rom: SlimRom 4.4.1

Re: Haier W910 IP54

Příspěvek od corve » ned 27. říj 2013 15:37:05

Tak to zkus taky v modu letadlo, ať je jistota že to nebere polohu z bts nebo pozice wi-fi.

Uživatelský avatar

Tomáš Kubec
Moderátor
Příspěvky: 4566
Registrován: sob 21. srp 2010 12:18:30
Reputace: 53
Typ mobilu / ROM: Mlais MX Base
Bydliště: Pardubice
Kontaktovat uživatele:

Re: Haier W910 IP54

Příspěvek od Tomáš Kubec » ned 27. říj 2013 15:52:01

Ano funguje to naprosto stejně. Jelikož polohu satelitů telefony neberou ani z BTS a ani z wi-fi. Z BTS a Wi-Fi se určuje tvá poloha a né satelitů.

Prostě na většině čínských telefonů je dle mého odfláknůtá anténa. Ale v žádném případě nezpochybňuju, že na Snapdragonech je GPS jednoznačně lepší.
Tomáš Kubec, Mobilnaut s.r.o, MNShop.cz - Náhradní díly, příslušenství, servis Čínských i ostatních telefonů - podpořte MNShop na Facebooku. Aplikace MNShop ke stažení na Google Play


pikacuss
Stálý androiďák
Příspěvky: 113
Registrován: ned 20. kvě 2012 10:28:54
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Huawei G300

Re: Haier W910 IP54

Příspěvek od pikacuss » ned 27. říj 2013 17:13:27

Tomáš Kubec píše:Ano funguje to naprosto stejně. Jelikož polohu satelitů telefony neberou ani z BTS a ani z wi-fi. Z BTS a Wi-Fi se určuje tvá poloha a né satelitů.
Tohle není zrovna přesné. Za předpokladu zapnutých pomocných funkcí GPS (A-GPS, EPO) si telefon opravdu tahá údaje o drahách satelitů přes pozemní sítě.

Uživatelský avatar

Tomáš Kubec
Moderátor
Příspěvky: 4566
Registrován: sob 21. srp 2010 12:18:30
Reputace: 53
Typ mobilu / ROM: Mlais MX Base
Bydliště: Pardubice
Kontaktovat uživatele:

Re: Haier W910 IP54

Příspěvek od Tomáš Kubec » ned 27. říj 2013 17:21:39

Pokud vím, tak jsem psal bez EPO a AGPS (což znamená, že to žádné data nepoužívá). Tak příště prosím nejdříve číst a pak něco řešit.

Díky.
Tomáš Kubec, Mobilnaut s.r.o, MNShop.cz - Náhradní díly, příslušenství, servis Čínských i ostatních telefonů - podpořte MNShop na Facebooku. Aplikace MNShop ke stažení na Google Play

Uživatelský avatar

corve
Androiďák!
Příspěvky: 546
Registrován: úte 21. zář 2010 21:32:16
Reputace: 15
Typ mobilu / ROM: RN3SE-Gismo-lineageOS13
Tablet: Nexus 7
Rom: SlimRom 4.4.1

Re: Haier W910 IP54

Příspěvek od corve » ned 27. říj 2013 17:41:05

A jak je možné, že kolega v práci na tabletu ainol aurora II v aplikaci locus bez gps a mobilních dat má přesnost souradnic 10 m?


siki.tom
Stálý androiďák
Příspěvky: 200
Registrován: ned 26. srp 2012 12:58:08
Reputace: 1
Typ mobilu / ROM: Motorola Defy 4.4. Haier W910 4.1.2 a JIAYU G3T
Rom: CM10.2 (Defy)

Re: Haier W910 IP54

Příspěvek od siki.tom » ned 27. říj 2013 18:05:52

Tak i platba za Haiera u Sunskyho se mi vrátila zpět nás účet. Už to nechápu. Co vlastně probíhá těch 24hodin při té verifikaci? Jsem zvědavý, co mi na to v úterý řekne banka. A to jsem se těšil, že budu mít příští týden foun doma a vyzkouším pořádně tu GPS na kole v lese ve STRAVE.

@telefon    


zaty
Androiďák!
Příspěvky: 619
Registrován: úte 03. kvě 2011 19:47:37
Reputace: 12
Typ mobilu / ROM: Honor 9
Mobil 2 / ROM: Nokia Lumia 730 DS
Bydliště: Brno

Re: Haier W910 IP54

Příspěvek od zaty » ned 27. říj 2013 18:24:29

corve píše:A jak je možné, že kolega v práci na tabletu ainol aurora II v aplikaci locus bez gps a mobilních dat má přesnost souradnic 10 m?
Protoze ma google ten WiFi AP, na ktery je kolega s tabletem pripojeny, v databazi. Nekdo kdo na nem byl pripojeny mel nekdy zapnute GPS a zaroven Urcovani polohy google, nebo ho zachytilo auto fotici pro streetview, takze se ulozil do databaze googlu. Pak to pise tech 10m presnost, protoze to dokaze castecne odhadovat i podle sily wifi signalu, ale je to porad jen odhad, protoze na 1 AP nemuze udelat triangulaci, jako to umi na vice BTSkach. Me to doma na me wifine ukazuje 7 m, ale to protoze jsem kolem a uvnitr domu lital se zapnutou GPS a poveseny na wifine, takze to vypada ze v googlu maji vice kombinaci gps souradnic a sily signalu na nich ;) Zkus pogooglit jak to funguje, neni to nic tajneho :)
Naposledy upravil(a) zaty dne ned 27. říj 2013 18:30:17, celkem upraveno 3 x.
Lumia 730 DS
Asus Memopad ME176CX - na prodej

Odpovědět

Zpět na „Ostatní asijské telefony“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 3 hosti