Ostatní asijské telefonyCubot GT72 - neni cestina a nejde Play

Uživatelský avatar

Tomáš Kubec
Moderátor
Příspěvky: 4566
Registrován: sob 21. srp 2010 12:18:30
Reputace: 53
Typ mobilu / ROM: Mlais MX Base
Bydliště: Pardubice
Kontaktovat uživatele:

Re: Cubot GT72 - neni cestina a nejde Play

Příspěvek od Tomáš Kubec » čtv 25. črc 2013 22:22:47

Jelikož máš kliknout na download.

Kluci proč to děláte, když tomu nerozumíte? Nejdříve si to alespoň trochu nastudujte.


Tomáš Kubec, Mobilnaut s.r.o, MNShop.cz - Náhradní díly, příslušenství, servis Čínských i ostatních telefonů - podpořte MNShop na Facebooku. Aplikace MNShop ke stažení na Google Play



milda100
Nové Androidě
Příspěvky: 6
Registrován: úte 31. črc 2012 22:59:31
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: ainol novo 7 aurora ii

Re: Cubot GT72 - neni cestina a nejde Play

Příspěvek od milda100 » pát 26. črc 2013 8:45:42

Tak tohle mi to hodí, když dám download. Známej nedávno flashnul Feitenga MT6589 a kliknul na firmware-upgrade, ale to mi nejde a když kliknu na download, tak to hodí chybu s touhle hláškou.
Spoiler:
Screenshot - 26.png
Screenshot - 26.png (339.48 KiB) Zobrazeno 3442 x
Naposledy upravil(a) milda100 dne pát 26. črc 2013 19:20:54, celkem upraveno 1 x.

Uživatelský avatar

mr.federer
Stálý androiďák
Příspěvky: 88
Registrován: čtv 28. úno 2013 19:39:33
Reputace: 1
Typ mobilu / ROM: LENOVO Vibe X3
Mobil 2 / ROM: Jiayu S3+

Re: Cubot GT72 - neni cestina a nejde Play

Příspěvek od mr.federer » pát 26. črc 2013 9:03:07

tuning.men píše:Olé, rom flashnuta a sim funkční :) Díky
Mohl bys nekam hodit tu romku, co jsi tam dostal?


tuning.men
Stálý androiďák
Příspěvky: 154
Registrován: sob 30. bře 2013 22:49:44
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Huawei Mate 8

Re: Cubot GT72 - neni cestina a nejde Play

Příspěvek od tuning.men » pát 26. črc 2013 13:45:57

http://ulozto.cz/xWxDS7Ks/cubot-gt72e-1 ... 172707-zip

čistá rom, tel byl po factory resetu.


milda100
Nové Androidě
Příspěvky: 6
Registrován: úte 31. črc 2012 22:59:31
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: ainol novo 7 aurora ii

Re: Cubot GT72 - neni cestina a nejde Play

Příspěvek od milda100 » pát 26. črc 2013 14:21:26

Prosím, co dělám špatně?
Spoiler:
Screenshot - 26.png
Screenshot - 26.png (339.48 KiB) Zobrazeno 3534 x



TomasT342
Robot
Příspěvky: 758
Registrován: ned 23. pro 2012 17:42:58
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Xiaomi Redmi 4X

Re: Cubot GT72 - neni cestina a nejde Play

Příspěvek od TomasT342 » pát 26. črc 2013 16:11:14

Začal bych tím, že bych pořádně zkontroloval konektor na mobilu, jestli není moc vymačkaný a zkusil jiný kvalitní kabel.
Případně pak zkusit jiné PC a jinou verzi FlashTool.
Pokud by i tak přetrvala pořád stejná závada, tak máš vážný problém - poškozený bootloader.
Pokud ti jede recovery, tak by z ní možná šel opravit, pokud ani ta, tak možná už jen koupit věnec a shánět místo na Olšanech 8-)


milda100
Nové Androidě
Příspěvky: 6
Registrován: úte 31. črc 2012 22:59:31
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: ainol novo 7 aurora ii

Re: Cubot GT72 - neni cestina a nejde Play

Příspěvek od milda100 » pát 26. črc 2013 17:40:42

No, tak to vypadá na ten bootloader, ale nevim jak ho opravit.. Do recovery se dostanu.


TomasT342
Robot
Příspěvky: 758
Registrován: ned 23. pro 2012 17:42:58
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Xiaomi Redmi 4X

Re: Cubot GT72 - neni cestina a nejde Play

Příspěvek od TomasT342 » pát 26. črc 2013 20:21:21

Tak jsem si myslel, že by to mohlo jít přes recovery skript příkazy mount a write_raw_image, ale teď koukám, že preloader jako jedíný nemá žádné device name, takže mount u něj nejde.
Jedině nějaký příkaz pro přímý zápis na fyzické adresy v NAND paměti, to umí FlashTool v součinnosti s Preloaderem, ale nevím, zda to nějak umí CWM Recovery - tohle musí někdo zkušenější, říct, zda je to vůbec možné.

Ještě jsem koukal jak takovou chybu řeší jiní, a jediné co jsem našel, je rada použít jinou verzi FlashTool http://forum.xda-developers.com/showthr ... p=40346151 http://www.google.cz/url?sa=t&rct=j&q=& ... 4469,d.Yms , ale to už jsem ti radil.
Jaké verze FlashTool zkoušíš?


milda100
Nové Androidě
Příspěvky: 6
Registrován: úte 31. črc 2012 22:59:31
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: ainol novo 7 aurora ii

Re: Cubot GT72 - neni cestina a nejde Play

Příspěvek od milda100 » sob 27. črc 2013 10:19:59

SP_Flash_Tool_exe_v3.1252.1.104
SP_Flash_Tool_v3.1304.0.119
SP_Flash_Tool_v3.1308.0.125

Achjo, to je v řiti :(

Uživatelský avatar

mr.federer
Stálý androiďák
Příspěvky: 88
Registrován: čtv 28. úno 2013 19:39:33
Reputace: 1
Typ mobilu / ROM: LENOVO Vibe X3
Mobil 2 / ROM: Jiayu S3+

Re: Cubot GT72 - neni cestina a nejde Play

Příspěvek od mr.federer » sob 27. črc 2013 20:36:04

asi jsem lama, ale nevim proc mi nejde vytvorit scatter? Co delam blbe?


marekzm
Nové Androidě
Příspěvky: 1
Registrován: pon 29. črc 2013 9:18:19
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Cubot GT 72

Re: Cubot GT72 - neni cestina a nejde Play

Příspěvek od marekzm » pon 29. črc 2013 9:26:03

Ahojte,

napiste presny postup, ako ROOTnut CUBOT GT 72, resp. ako pridat cestinu alebo slovencinu do daneho mobilu. Skusal som viacej programov na Rootovanie telefonu, ale zatial stale neuspesne.

Mam Android verzia 4.2 Cubot GT 72, co sa tyka toho je to MTK 6572 dual core a 256MB RAM.

Vdaka za presny a prehladny postup!


tuning.men
Stálý androiďák
Příspěvky: 154
Registrován: sob 30. bře 2013 22:49:44
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Huawei Mate 8

Re: Cubot GT72 - neni cestina a nejde Play

Příspěvek od tuning.men » stř 31. črc 2013 11:46:48

Vždyť hned na první stránce máš odkaz na jednoduchý a mnou odzkoušený root, který funguje na MTK6589 i na MTK6572. S češtinou sem nepochodil, romka z jBartu nešla flashnout zpět, to Ti nepomůžu.


pachoo
Nové Androidě
Příspěvky: 1
Registrován: stř 14. srp 2013 22:05:50
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Cubot GT72

Re: Cubot GT72 - neni cestina a nejde Play

Příspěvek od pachoo » stř 14. srp 2013 22:15:21

Ahojte. Tak dnes som sa do toho pustil, záloha prebehla v poriadku... Úprava na Slovenčinu sa nepodarila. Ale po reštarte nastal problém, že sa Cubot začal stále reštartovať, potom som zistil, že keď pridržím vrchné tlačidlo hlasitosti dostanem sa do menu. Vyberiem položku "Recovery" a vybehnú možnosti "Update from sd card" - aký typ súboru tam podstrčiť? Zálohu to nechce zobrať :( ...program MtkDroidTools mobil nevidí, teda si myslím, že nevie prečítať názov, verziu... Čo s tým, nemáte nejaký nápad? Vďaka Palo.

Edit: Heh podarilo sa, už to faxčí... :lol: Pre tých ktorím by sa to podarilo pojebabrať tak ako mne dávam na ulož.to všetky potrebné veci na oživenie...
http://uloz.to/xjZk17SA/cubot-gt-72-fw-tools-rar
Palo as Pachoo :)

EDIT by jumbo78:
Nezneužívej citaci a nepiš více příspěvků po sobě! Přečti si prosím laskavě pravidla fóra a dodržuj je!


tuning.men
Stálý androiďák
Příspěvky: 154
Registrován: sob 30. bře 2013 22:49:44
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Huawei Mate 8

Re: Cubot GT72 - neni cestina a nejde Play

Příspěvek od tuning.men » čtv 22. srp 2013 4:48:56

Jestli to pujde,tak si borec. Zitra to zkusim a dam vedet...

Edit:tak Cubot oziven, diky Ti :) Jeste tak cestinu do toho...
Pry to musi byt romka, ktera jde natahnout pres recovery., jinou jBart nevezme...ale kde to vzit?


skarabeus
Nové Androidě
Příspěvky: 4
Registrován: čtv 05. pro 2013 13:32:38
Reputace: 1
Typ mobilu / ROM: Sony Xperia L. Cubot Gt72

Re: Cubot GT72 - neni cestina a nejde Play

Příspěvek od skarabeus » čtv 05. pro 2013 13:51:27

Zdarec, předevčírem mi přšel CUBOT GT72 a po oficiálním upgradu ze stránek http://www.cubot.net se mi po restartu telefon zmrtvil, ukáže se logo a restartuje se a pořád dokola. Do recovery se dostanu, ale je mi to k ničemu, když nemám originální ROM, nemáte ho prosím někdo ? Ale hlavně musí být ve formatu zip. abych ho mohl spustit přes recovery z SD karty, Strávil jsem několik hodin hledání ale marně, nikde není... :cry: .
Nový telefon a už je k ničemu...
Psal jsem i na CUBOT , ale neozvali se, docela mě naštvali, že uveřejňují upgrade, který telefon zmrtví, kdyby upgrade nefungoval, tak by to ještě šlo, ale hned telefon zmrtvit? Není to důvod k reklamaci? Při hledání originální ROM jsem na cubot,net narazil na fórum, kde takto naletělo už hodně lidí..., pro mě bohužel pozdě...Ani jim Firma Cubot nepomohla s originálním ROM, to je teda vizitka !!!!!
Já ho zkoušel upgradovat s tím, že by novější firmware mohla obsahovat češtinu, jinak bych to ani nedělal....

Ještě jeden dotaz, objednal jsem dva telefony ( pro děcka k vánocům), druhý zatím nepřišel, ale nevíte, jak zálohovat ROM abych ho spustil z recovery a tím ten první zprovoznit?
Moc díky za jakoukoliv pomoc, jsem z toho zoufalý....


andre.jan
Nové Androidě
Příspěvky: 26
Registrován: ned 06. led 2013 9:06:04
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Star Q5
Rom: 4.2

Re: Cubot GT72 - neni cestina a nejde Play

Příspěvek od andre.jan » stř 11. pro 2013 15:44:42

to Scarabeus:

Ty jsi zkousek ten upgrade ze stranek na Cubot GT72 s nainstalovanym CWM? Chystam se upgradovat na ten firmware z 28.8. tak men to jen zajima...


skarabeus
Nové Androidě
Příspěvky: 4
Registrován: čtv 05. pro 2013 13:32:38
Reputace: 1
Typ mobilu / ROM: Sony Xperia L. Cubot Gt72

Re: Cubot GT72 - neni cestina a nejde Play

Příspěvek od skarabeus » čtv 19. pro 2013 9:57:06

[quote="andre.jan"]to Scarabeus:

Ahoj, upgrade jsem dělal bez nainstalovanym CWM, v základu nějaký recovery má, přes které se dá upgradovat, (podržením tlačítka hlasitosti při zapínání telefonu).
Nicméně jsem ho reklamoval z důvodu nepodařeného oficiálního upgrade , už je poslaný zpět a čekám na jejich vyjádření, vypadá to že ho vymění...
Takže pozor ! NEZKOUŠEJTE OFICIÁLNÍ UPGRADE z jejich stránek !!!!!! Zničí Vám to telefon !!!!!

EDIT by jumbo78:
Nezneužívej citaci! Přečti si prosím laskavě pravidla fóra a dodržuj je!


andre.jan
Nové Androidě
Příspěvky: 26
Registrován: ned 06. led 2013 9:06:04
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Star Q5
Rom: 4.2

Re: Cubot GT72 - neni cestina a nejde Play

Příspěvek od andre.jan » pon 06. led 2014 12:32:15

Dotaz na funkčnost aplikací. Jde Vám na tento telefon nainstalovat Pubtran (Jizdnirady) nebo PumpDriod?
Mi se to nejak vubec nedaří....


lukbe
Stálý androiďák
Příspěvky: 106
Registrován: úte 08. bře 2011 22:57:27
Reputace: 1
Typ mobilu / ROM: Xiaomi Mi2s 32gb
Rom: MIUI

Re: Cubot GT72 - neni cestina a nejde Play

Příspěvek od lukbe » čtv 20. úno 2014 21:23:50

Dobrý den, mohu poprosit o funkční link na CWM a počeštěnou rom. Moc děkuji.


lopezot
Nové Androidě
Příspěvky: 5
Registrován: pát 21. úno 2014 15:55:20
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: HTC_a_ostatni_cina

Re: Cubot GT72 - neni cestina a nejde Play

Příspěvek od lopezot » sob 22. úno 2014 9:05:13

Ahoj.
Koupil jsem si také CUBOT GT72 ale bohužel není tam čeština.

Máte někdo českou rom? Pokud ano, dejte ji sem. Hlavně ať je funkční. Ptal jsem se přímo na Cubotu a oni tvrdí že čeština na tento typ neexistuje.

Našel jsem na internetu několik prodejců kteří prodávají tento telefon i s češtinou. Takže čeština určitě existuje, viz např:
http://www.top-akce.cz/42-cubot-gt72-mt ... C3%BD.html
nebo
http://aukro.cz/mobilni-telefon-cubot-g ... 08044.html

Tak mne napadá jedna varianta, kdo umí stáhnout funkční rom z telefonu, zakoupit jeden telefon od nich, stáhnout a vrátit do 14 dní.

Půjde do toho někdo?


lukbe
Stálý androiďák
Příspěvky: 106
Registrován: úte 08. bře 2011 22:57:27
Reputace: 1
Typ mobilu / ROM: Xiaomi Mi2s 32gb
Rom: MIUI

Re: Cubot GT72 - neni cestina a nejde Play

Příspěvek od lukbe » sob 22. úno 2014 13:43:26

Co jsem zde četl tak stačí stáhnout rom anglická a přes program jbart ji pocestit a nahrát zpět do telefonu.

@telefon    

Uživatelský avatar

mr.federer
Stálý androiďák
Příspěvky: 88
Registrován: čtv 28. úno 2013 19:39:33
Reputace: 1
Typ mobilu / ROM: LENOVO Vibe X3
Mobil 2 / ROM: Jiayu S3+

Re: Cubot GT72 - neni cestina a nejde Play

Příspěvek od mr.federer » sob 22. úno 2014 16:11:47

ROMka s cestinou neexistuje, tel jsem koupil klukovi asi pred pul rokem, stravil jsem spoustu casu s prekladem, ale nepovedlo se to. Problem je vtom, ze original romka, ktera je k dispozici nejde prelozit, jde pouze custom a to nektere, ale na tento foun toho je strasne malo. Doporucuji morelocale, prepne do cestiny alespon neco.


lopezot
Nové Androidě
Příspěvky: 5
Registrován: pát 21. úno 2014 15:55:20
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: HTC_a_ostatni_cina

Re: Cubot GT72 - neni cestina a nejde Play

Příspěvek od lopezot » sob 22. úno 2014 16:42:00

Musí existovat. Včera mi odepsali z toho aukra, že:

Dobrý den,
ano, telefony jsou s českým jazykem
------


To samé mi napsali z toho shopu topaukce, že čeština je v telefonu.

Nikdy jsem nenahrával nový soft do telefonu, teda krom nokie a htc, kde se to dělalo automaticky instalací, proto se ptám zkušenějších. Když by se koupil jeden tento telefon, dá se stáhnout soft z telefonu když tam bude ta čeština a pak ho nahrát to toho mého?
Naposledy upravil(a) lopezot dne sob 08. bře 2014 17:13:00, celkem upraveno 1 x.

Uživatelský avatar

gersa
Droid
Příspěvky: 1287
Registrován: úte 10. kvě 2011 19:55:45
Reputace: 20
Typ mobilu / ROM: 1+1
Tablet: HP Touchpad
Bydliště: Pernikov

Re: Cubot GT72 - neni cestina a nejde Play

Příspěvek od gersa » sob 22. úno 2014 17:34:07

To ze ti to napsal nekdo z aukra jeste nemusi byt pravda
A ano, ROM jde z telefonu vytahnout a nahrat jinam


lopezot
Nové Androidě
Příspěvky: 5
Registrován: pát 21. úno 2014 15:55:20
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: HTC_a_ostatni_cina

Re: Cubot GT72 - neni cestina a nejde Play

Příspěvek od lopezot » sob 22. úno 2014 18:28:44

Ujistili mě 2x. A to jsem se ptal čistě na tu češtinu.
Vždy se dá vrátit do 14 dnů...


lopezot
Nové Androidě
Příspěvky: 5
Registrován: pát 21. úno 2014 15:55:20
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: HTC_a_ostatni_cina

Re: Cubot GT72 - neni cestina a nejde Play

Příspěvek od lopezot » sob 08. bře 2014 17:12:18

Má již někdo češtinu k tomuto telefonu?


jelen88
Nové Androidě
Příspěvky: 2
Registrován: čtv 17. dub 2014 20:26:39
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: gt72e

Re: Cubot GT72 - neni cestina a nejde Play

Příspěvek od jelen88 » čtv 17. dub 2014 20:40:17

zdravím, může mi někdo poradit postup jak vyřešit problém s nečitelností SIM a nefunkčností google play ?

Odpovědět

Zpět na „Ostatní asijské telefony“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 host