Ostatní asijské telefonyGoClever Fone 570Q Dual SIM, 5.7" (+root,unroot,změna DPI)

Uživatelský avatar

Autor tohoto vlákna
MrEdDy
Robot
Příspěvky: 1040
Registrován: pon 14. pro 2009 12:50:41
Reputace: 6
Typ mobilu / ROM: Nemám stálý model
Twitter: http://twitter.com/MrEdDy23
Bydliště: Praha & Žďár nad Sázavou
Kontaktovat uživatele:

GoClever Fone 570Q Dual SIM, 5.7" (+root,unroot,změna DPI)

Příspěvek od MrEdDy » stř 31. črc 2013 15:51:41

Jelikož není samostatné téma,tak je vše ve spojlerech.


Oficiální informace z internetu:
Spoiler:
Obrázek Obrázek ObrázekObrázek

Specifikace:

Kód: Vybrat vše

Platforma:	Google Android
Frekvence: 1 200 MHz (1,2 GHz)
Počet jader: 4×
Operační paměť: 1 000 MB (0,98 GB)
Velikost úložiště: 4 GB (4 096 MB)
Slot pro paměťovou kartu: Ano
Maximální velikost paměťové karty: 32 GB
Displej Úhlopříčka: 5,7"
Rozlišení v pixelech: 720×1280
Typ displeje: IPS
Wi-Fi, BlueTooth, GPS, Dual SIM, FM Rádio, Přední kamera, Kalendář/Budík, Dotykový displej, Hudební přehrávač
Senzory: Gyroskop
Podporované audio formáty: AAC, FLAC, WAV, WMA
Podporované video formáty: H.264, MP4
Fotoaparát Rozlišení: 5 Mpx
Podporované internetové protokoly: GPRS, EDGE, HSDPA, HSUPA
Jack (3,5mm)
Kapacita baterie: 3 200 mAh

Šířka: 83 mm (8,3 cm)
Výška: 156 mm (15,6 cm)
Hloubka: 11 mm (1,1 cm)
Hmotnost přesně: 212 g
Cena:
Pohybuje se na našem trhu od 6500kč
Moje osobní zkušenosti,screeny a fotky:
Spoiler:
Na začátek bych dodal,že jsem se velmi bál o výdrž baterky,ale stačilo pár opatření a jsem nadmíru spokojen (uvidíte na screenech).
Hned po vybalení z krabice,jsem si do něj šoupl SIMky a cca 2h poslouchal MP3 během cestování.
Po příchodu domů,jsem jej vybíjel dokud se sám vypnul a začal nabíjet.
První úplné nabíjení trvalo více jak 4h,ale to se dá chápat,ten adaptér vypadá velmi lacině..
Po nabití jsem začal zkoumat a tady jsou výsledky:

+displej je opravdu velký a přehledný
+výdrž baterie i při rootu
+paměť pro app
+dualSIM
+zvládá náročné 3D hry
+absolutně se nepřehřívá i při hraní těchto her
+podpora SDHC
+další rád dopíšu podle Vašich zkušeností


-rozlišení,ale to lze upravit pomocí rootu
-3,5mm jack je na horní straně
-další rád dopíšu podle Vašich zkušeností


Jak fotí:
Obrázek
Obrázek

a natáčí:
Toto je v místnosti s denním světlem.


Toto ve velmi špatných podmínkách:


Tady jsou screeny:
benchmarku
Obrázek
Obrázek

Výdrž baterie za častého používání (hovory,sms,internet,hry)
Obrázek

Výdrž baterie za normálního používání(hovory,sms,internet)
Obrázek
Porovnání s SG Note2-fotky:
Spoiler:
Ano,GoClever 570Q je ještě větší.

Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Návod na Root/unRoot
Spoiler:
ROOT:
1) Ze stránek si stáhněte aktuální verzi aplikace Framaroot (u mě to byla a je vyzkoušena verze 1.5.3) a uložte si jí na kartu v tel.
2) Povolte instalaci "Neznáme zdroje" (Nastavení-> Zabezpečení)
3) Nainstalujte app Framaroot
4) Spusťte ji
5) Vyberte si jestli chcete instalovat Superuser nebo SuperSU
6) Někdy se uvádí ,že je potřeba ručně vybrat exploit,ale mě ho to vybralo automaticky,pokud jich máte na výběr víc,zvolte Boromir (ten je kompatibilní s procesorem,které má 570Q a to je MTK).
7) Potvrďte a jakmile Framaroot dokončí svojí práci vyskočí tabulka s výsledkem,pokud je Success :-) .. tak potvrďte a zařízení se restartuje,pokud ne,restartujte ručně.
8) Máte Root

UNROOT:
1) Stačí otevřít Framaroot a zvolit unroot.
Návod na úpravu rozlišení (pouze s rootem):
Spoiler:
Pracuji na co nejstručnějším návodu..bude ale až po dovolené,ta mi končí 23.8.)
Naposledy upravil(a) MrEdDy dne sob 03. srp 2013 14:36:14, celkem upraveno 2 x.


Tlačítko hledat není jen na okrasu!
Když vím ,poradím ,ale ať má dotaz hlavu a patu ..
ZÁLOHA není jen slovo!


Uživatelský avatar

Autor tohoto vlákna
MrEdDy
Robot
Příspěvky: 1040
Registrován: pon 14. pro 2009 12:50:41
Reputace: 6
Typ mobilu / ROM: Nemám stálý model
Twitter: http://twitter.com/MrEdDy23
Bydliště: Praha & Žďár nad Sázavou
Kontaktovat uživatele:

Re: GoClever Fone 570Q Dual SIM, 5.7"

Příspěvek od MrEdDy » stř 31. črc 2013 15:53:24

Protože mi to nedalo,tak jsem ho pořídil.
Takže se ptejte na vše potřebné.
Mám na něm dokonce i root,takže i tady poradím jak na to (zvládne ho opravdu každý).
Tlačítko hledat není jen na okrasu!
Když vím ,poradím ,ale ať má dotaz hlavu a patu ..
ZÁLOHA není jen slovo!


Dukem
Stálý androiďák
Příspěvky: 110
Registrován: stř 14. lis 2012 19:56:55
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Nexus 4
Tablet: Goclever Tab R974

Re: GoClever Fone 570Q Dual SIM, 5.7"

Příspěvek od Dukem » stř 31. črc 2013 18:18:02

To je hero H9500+ ? :D Asi nic nového...


SyTHeZz
Nové Androidě
Příspěvky: 7
Registrován: ned 28. srp 2011 9:13:29
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Samsung Galaxy SII
Tablet: Prestigio Multipad 8.0 HD

Re: GoClever Fone 570Q Dual SIM, 5.7"

Příspěvek od SyTHeZz » stř 31. črc 2013 20:49:02

Zajimal by me celkovy nazor na ten telefon:)... treba +/-, zda ma telefon usb otg, jak vydrzi baterka apod., pokud by to bylo mozny:)

Uživatelský avatar

Autor tohoto vlákna
MrEdDy
Robot
Příspěvky: 1040
Registrován: pon 14. pro 2009 12:50:41
Reputace: 6
Typ mobilu / ROM: Nemám stálý model
Twitter: http://twitter.com/MrEdDy23
Bydliště: Praha & Žďár nad Sázavou
Kontaktovat uživatele:

Re: GoClever Fone 570Q Dual SIM, 5.7"

Příspěvek od MrEdDy » čtv 01. srp 2013 5:46:34

Dobrá,dneska ho budu zkoumat co nejvíc a večer to připíšu do druhého postu pro lepší orientaci :)
Tlačítko hledat není jen na okrasu!
Když vím ,poradím ,ale ať má dotaz hlavu a patu ..
ZÁLOHA není jen slovo!



SyTHeZz
Nové Androidě
Příspěvky: 7
Registrován: ned 28. srp 2011 9:13:29
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Samsung Galaxy SII
Tablet: Prestigio Multipad 8.0 HD

Re: GoClever Fone 570Q Dual SIM, 5.7"

Příspěvek od SyTHeZz » čtv 01. srp 2013 6:04:02

Diky moc:D... a popripade jeste jestli se ti tam podarila dostat jina rom:D

Uživatelský avatar

Autor tohoto vlákna
MrEdDy
Robot
Příspěvky: 1040
Registrován: pon 14. pro 2009 12:50:41
Reputace: 6
Typ mobilu / ROM: Nemám stálý model
Twitter: http://twitter.com/MrEdDy23
Bydliště: Praha & Žďár nad Sázavou
Kontaktovat uživatele:

Re: GoClever Fone 570Q Dual SIM, 5.7

Příspěvek od MrEdDy » čtv 01. srp 2013 7:39:09

Jina ROMka zatim neni..
Spis si hraju s upravou te oficialni.
Puvodni je totiz v hroznem rozliseni (podle me),takze jsem musel rucne jednu aplikaci po druhe upravovat na 265 (rozliseni jako ma prave Note2,ale u app keyboard to moc nesedi,tak musim experimentovat dokud se netrefim presne tak,aby to sedelo).
Udelam screeny puvodniho a upraveneho ;)

Omlouvám se,ale neměl jsem nakonec na sepsání čas.. zítra během dne upravím tenhle příspěvek,abych nějaký to info dal.
Naposledy upravil(a) pRo_lama dne pát 02. srp 2013 8:20:36, celkem upraveno 1 x.
Důvod: Nabudúce používaj tlačidlo Upraviť / EDIT, lebo vytváraním double príspevkov porušuješ pravidlá fóra !!!
Tlačítko hledat není jen na okrasu!
Když vím ,poradím ,ale ať má dotaz hlavu a patu ..
ZÁLOHA není jen slovo!

Uživatelský avatar

zemaniel
Moderátor
Příspěvky: 806
Registrován: úte 07. čer 2011 21:09:41
Reputace: 25
Typ mobilu / ROM: ACER Liquid ZEST Plus
Mobil 2 / ROM: XIAOMI Redmi 5 Plus
Bydliště: Děčín
Kontaktovat uživatele:

Re: GoClever Fone 570Q Dual SIM, 5.7" (+root,unroot,změna DP

Příspěvek od zemaniel » ned 04. srp 2013 17:22:33

A kolik DPI má display v originále? Uvažuju že prodám Optimuse 4X a půjdu do tohoto, výkon P880 je pro mě zbytečný, nevyužiju.
Dále, ROOT se zdá být permanentní, není to jen temporary?
A poslední věc kterou zjišťuji všude možně: poláci ve videorecenzi na YT mají v krabici i ochrannou folii a průhledný silikonový obal. Je to tam opravdu?
Díky.
Dukem píše:To je hero H9500+ ? :D Asi nic nového...
Až na display se to tak jeví, na Hero mají na XDA vlákno s root, CWM Recovery a hackem na rozšíření data ram na 2,5 GB
http://forum.xda-developers.com/showthr ... ?t=1865397
Otázka je jak moc od sebe v Šenzenu v ulici kopírovali a na kolik je to HW podobné. Jestli by se to dalo portovat nebo použít tak jak je na 570Q?

EDIT by pRo_lama:
Nepíš dva a viac príspevkov pod sebe, od toho máš tlačítko "Upraviť"! Prečítaj si prosím Ťa pravidlá fóra a dodržuj ich!
Zenfone 2 ZE551ML>Elephone P8000>THL 5000>HUAWEI P6>THL W100S>ZOPO ZP980 2/32>GoClever Fone 570Q>LG P880 Optimus 4X HD>HTC EVO3D>Huawei U8800>VF945>WM éra

Uživatelský avatar

Autor tohoto vlákna
MrEdDy
Robot
Příspěvky: 1040
Registrován: pon 14. pro 2009 12:50:41
Reputace: 6
Typ mobilu / ROM: Nemám stálý model
Twitter: http://twitter.com/MrEdDy23
Bydliště: Praha & Žďár nad Sázavou
Kontaktovat uživatele:

Re: GoClever Fone 570Q Dual SIM, 5.7" (+root,unroot,změna DP

Příspěvek od MrEdDy » čtv 08. srp 2013 18:18:20

zemaniel píše:A kolik DPI má display v originále? Uvažuju že prodám Optimuse 4X a půjdu do tohoto, výkon P880 je pro mě zbytečný, nevyužiju.
Dále, ROOT se zdá být permanentní, není to jen temporary?
A poslední věc kterou zjišťuji všude možně: poláci ve videorecenzi na YT mají v krabici i ochrannou folii a průhledný silikonový obal. Je to tam opravdu?
Díky.
Original je 320 a to je na tomhle displeji podle me az moc.
Ted testuju 260 a zda se to asi nejlepsi.
Root je temp a folie i obal jsem tam mel ;)

@MrEdDy23
Tlačítko hledat není jen na okrasu!
Když vím ,poradím ,ale ať má dotaz hlavu a patu ..
ZÁLOHA není jen slovo!

Uživatelský avatar

zemaniel
Moderátor
Příspěvky: 806
Registrován: úte 07. čer 2011 21:09:41
Reputace: 25
Typ mobilu / ROM: ACER Liquid ZEST Plus
Mobil 2 / ROM: XIAOMI Redmi 5 Plus
Bydliště: Děčín
Kontaktovat uživatele:

Re: GoClever Fone 570Q Dual SIM, 5.7" (+root,unroot,změna DP

Příspěvek od zemaniel » čtv 08. srp 2013 21:16:13

Díky za info. Dnes jsem objednal z Alzy, na dotaz odpověděli že oni to (folie-pouzdro) v balení nemají, to jsem docela zvědavý. Kde jsi prosím kupoval ty? Jestli jsi to tam měl, tak jim na alze zvednu mandle, protože to znamená, že to z toho u nich někdo krade.
Zenfone 2 ZE551ML>Elephone P8000>THL 5000>HUAWEI P6>THL W100S>ZOPO ZP980 2/32>GoClever Fone 570Q>LG P880 Optimus 4X HD>HTC EVO3D>Huawei U8800>VF945>WM éra

Uživatelský avatar

Autor tohoto vlákna
MrEdDy
Robot
Příspěvky: 1040
Registrován: pon 14. pro 2009 12:50:41
Reputace: 6
Typ mobilu / ROM: Nemám stálý model
Twitter: http://twitter.com/MrEdDy23
Bydliště: Praha & Žďár nad Sázavou
Kontaktovat uživatele:

Re: GoClever Fone 570Q Dual SIM, 5.7" (+root,unroot,změna DP

Příspěvek od MrEdDy » čtv 08. srp 2013 21:40:06

Nemas zac.
Ja ho taky kupoval v Alze. Primo na centrale jsem ho rozbalil a vyzkousel a folii i kryt jsem tam mel.
Spis si myslim,ze ten kdo ti odpovidal vi uplny kulovy co je a neni v baleni :)

@MrEdDy23
Tlačítko hledat není jen na okrasu!
Když vím ,poradím ,ale ať má dotaz hlavu a patu ..
ZÁLOHA není jen slovo!

Uživatelský avatar

zemaniel
Moderátor
Příspěvky: 806
Registrován: úte 07. čer 2011 21:09:41
Reputace: 25
Typ mobilu / ROM: ACER Liquid ZEST Plus
Mobil 2 / ROM: XIAOMI Redmi 5 Plus
Bydliště: Děčín
Kontaktovat uživatele:

Re: GoClever Fone 570Q Dual SIM, 5.7" (+root,unroot,změna DP

Příspěvek od zemaniel » pát 09. srp 2013 19:18:09

Tak jsem už 10 hodin majitelem 570Q a zatím je to o tom co jsem očekával. Systém prakticky čistý Android, chod plynulý i po naházení všech účtů, mailů, FB , G+ a dalšího balastu. Výdrž baterky zatím nevím, dobil jsem na 80% před odchodem do města, přes noc bude stovka a uvidím jak bude držet. Root od MrEdDy funguje, vše OK, jen po full backup přes titanium mi hodil zpátky defaultní tapetu a klávesnici na standartní Android, původně tam byla Gocleverácká (celkem povedená, podobná té z LG na kterou jsem byl teď zvyklý). Celkem zklamal foťák, snímky jsou i za denního světla jaksi zašumělé. SW nastavení dopočítání kvality snímku na 12mpx nekomentuju, je rád za 5 ;)
V balení je opravdu silikonový ochranný obal a rezervní folie (jedna už je nalepena na displeji z fabriky) což považuji za velké plus, na číňana by se to asi shánělo těžko, byl to důvod proč jsem nešel do Evolveo 5.3, moje telefony jsou vždy v top stavu i při případném prodeji až mě omrzí, na tom jsem si vždy zakládal :) a folie a pouzdro jsou základ (dále např. netahat z kapsy v hospodě po 12ti pivech... :lol: )
Zkusím ještě polaborovat s foťákem, na XDA je už nějakou dobu galerie z 4.3, na P880 to docela chodilo, tak uvidím.
Zatím vše a doufám že se naše řady rozrostou..... ;)
Zenfone 2 ZE551ML>Elephone P8000>THL 5000>HUAWEI P6>THL W100S>ZOPO ZP980 2/32>GoClever Fone 570Q>LG P880 Optimus 4X HD>HTC EVO3D>Huawei U8800>VF945>WM éra

Uživatelský avatar

zemaniel
Moderátor
Příspěvky: 806
Registrován: úte 07. čer 2011 21:09:41
Reputace: 25
Typ mobilu / ROM: ACER Liquid ZEST Plus
Mobil 2 / ROM: XIAOMI Redmi 5 Plus
Bydliště: Děčín
Kontaktovat uživatele:

Re: GoClever Fone 570Q Dual SIM, 5.7" (+root,unroot,změna DP

Příspěvek od zemaniel » pon 02. zář 2013 17:51:39

Zdarec. Je tu nějak mrtvo. Že by se nikdo další na 57Oku nechytil? :D
U mně zatím spokojenost na všech frontách, jen v autě je trochu problém, pořád jsem nevychytal pozici ve které mi kapsa u riflí dovolí pohodlný posez - je to přece jen kousek....
Zatím zklamání jen z chybějícího gyroskopu (nefunguje tím pádem Photosphere ve foťáku ze 4.3) a horší kvalita proximity senzoru, displej se někdy nezhasíná při hovoru, tak se pak člověk nestačí divit kolik si toho uchem "nastavil" během hovoru :lol:
Kvůli velikosti ale přemýšlím, že půjde dál do rodiny, asi staršímu zlosynovi, a já zkusím
http://www.antelife.com/thl-w100-quad-c ... black.html
Papírově stejný železo, ale 4,5" - tj kapsa Friendly :lol:
Zenfone 2 ZE551ML>Elephone P8000>THL 5000>HUAWEI P6>THL W100S>ZOPO ZP980 2/32>GoClever Fone 570Q>LG P880 Optimus 4X HD>HTC EVO3D>Huawei U8800>VF945>WM éra


Jirka.H
Nové Androidě
Příspěvky: 3
Registrován: pon 02. zář 2013 22:35:01
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: GoClever 570q

Re: GoClever Fone 570Q Dual SIM, 5.7" (+root,unroot,změna DP

Příspěvek od Jirka.H » pon 02. zář 2013 22:44:32

Ahoj, neodolal jsem a take si ho koupil. Velikost super (mensi uz nechci), hry jedou krasne plynule, potesil kryt v baleni a jiz nalepena folie, plus jedna nahradni. Jediny mensi problem je akorat rychlost scrollovani www stranek (trhani). Zkousel jsem i jiny prohlizec a zadna zmena. Jinak telefon je rychly, a fotak zase takova hruza neni, jak pise nekdo na Heurece. Kvalita zpracovani je taky na dobre urovni. Jeste na nej sehnat pouzdro: )

Uživatelský avatar

zemaniel
Moderátor
Příspěvky: 806
Registrován: úte 07. čer 2011 21:09:41
Reputace: 25
Typ mobilu / ROM: ACER Liquid ZEST Plus
Mobil 2 / ROM: XIAOMI Redmi 5 Plus
Bydliště: Děčín
Kontaktovat uživatele:

Re: GoClever Fone 570Q Dual SIM, 5.7" (+root,unroot,změna DP

Příspěvek od zemaniel » úte 03. zář 2013 14:36:59

V okamžiku kdy máme v balení silikonový prezervativ bych pouzdro neřešil.
Spíš mě drtí jiná věc, na kterou jsem včera narazil, a to, že patříme mezi "šťastlivce" kteří mají problém s GPS fixem. Seděl jsem na fórech v noci asi 5 hodin a efekt se nedostavil, nejlepší výsledek po 10 minutách zafixované 4 satelity a to ještě blbě.
Kdo je na tom stejně?
Zenfone 2 ZE551ML>Elephone P8000>THL 5000>HUAWEI P6>THL W100S>ZOPO ZP980 2/32>GoClever Fone 570Q>LG P880 Optimus 4X HD>HTC EVO3D>Huawei U8800>VF945>WM éra

Uživatelský avatar

Autor tohoto vlákna
MrEdDy
Robot
Příspěvky: 1040
Registrován: pon 14. pro 2009 12:50:41
Reputace: 6
Typ mobilu / ROM: Nemám stálý model
Twitter: http://twitter.com/MrEdDy23
Bydliště: Praha & Žďár nad Sázavou
Kontaktovat uživatele:

Re: GoClever Fone 570Q Dual SIM, 5.7" (+root,unroot,změna DP

Příspěvek od MrEdDy » stř 04. zář 2013 14:25:57

já se snažil o fix každou chvilku a pak jsem to bez výsledku vzdal a na další pokusy nemám náladu :)
Tlačítko hledat není jen na okrasu!
Když vím ,poradím ,ale ať má dotaz hlavu a patu ..
ZÁLOHA není jen slovo!

Uživatelský avatar

zemaniel
Moderátor
Příspěvky: 806
Registrován: úte 07. čer 2011 21:09:41
Reputace: 25
Typ mobilu / ROM: ACER Liquid ZEST Plus
Mobil 2 / ROM: XIAOMI Redmi 5 Plus
Bydliště: Děčín
Kontaktovat uživatele:

Re: GoClever Fone 570Q Dual SIM, 5.7" (+root,unroot,změna DP

Příspěvek od zemaniel » stř 04. zář 2013 17:44:39

JJ, taky vzdávám ;) Spíš by bylo zajímavé CWM a nějaká Custom ROM. Poláci nic, zbytek světa o GC570 asi moc neví...???
Zenfone 2 ZE551ML>Elephone P8000>THL 5000>HUAWEI P6>THL W100S>ZOPO ZP980 2/32>GoClever Fone 570Q>LG P880 Optimus 4X HD>HTC EVO3D>Huawei U8800>VF945>WM éra


Jirka.H
Nové Androidě
Příspěvky: 3
Registrován: pon 02. zář 2013 22:35:01
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: GoClever 570q

Re: GoClever Fone 570Q Dual SIM, 5.7" (+root,unroot,změna DP

Příspěvek od Jirka.H » stř 04. zář 2013 19:02:35

Tak na Vas podnet jsem zkousel GPS (Sygic) a satelity najely asi po dvou minutach. Jinak, tento telefon je polaky preznackovany Star 9589, aspon tomu vsechno nasvedcuje :)

Uživatelský avatar

zemaniel
Moderátor
Příspěvky: 806
Registrován: úte 07. čer 2011 21:09:41
Reputace: 25
Typ mobilu / ROM: ACER Liquid ZEST Plus
Mobil 2 / ROM: XIAOMI Redmi 5 Plus
Bydliště: Děčín
Kontaktovat uživatele:

Re: GoClever Fone 570Q Dual SIM, 5.7" (+root,unroot,změna DP

Příspěvek od zemaniel » stř 04. zář 2013 19:19:01

Sygic dnes ráno cesta do Ústí nad Labem - jen z legrace jsem si naplánoval cestu k zákazníkovi, ani po 10 minutách nic - čekání na platný signál. Kolem druhé zpět do Děčína, opět z legrace naplánoval cestu na firmu a ejhle, celou cestu držel, satelity zafixovány do 15 sec.Ale když mrknu do nastavení sygic-hardware-gps nebo tak něco, tak satelity jsou-vypadnou-jsou-vypadnou...... a pořád dokola v 3sec intervalu. Nechápu.

Jinka, komu by nestačilo naše pádlíčko, tady se může inspirovat (celkem dobrý stránky)
http://www.antelife.com/thl-w300-mtk658 ... amera.html
Zenfone 2 ZE551ML>Elephone P8000>THL 5000>HUAWEI P6>THL W100S>ZOPO ZP980 2/32>GoClever Fone 570Q>LG P880 Optimus 4X HD>HTC EVO3D>Huawei U8800>VF945>WM éra

Uživatelský avatar

Autor tohoto vlákna
MrEdDy
Robot
Příspěvky: 1040
Registrován: pon 14. pro 2009 12:50:41
Reputace: 6
Typ mobilu / ROM: Nemám stálý model
Twitter: http://twitter.com/MrEdDy23
Bydliště: Praha & Žďár nad Sázavou
Kontaktovat uživatele:

Re: GoClever Fone 570Q Dual SIM, 5.7" (+root,unroot,změna DP

Příspěvek od MrEdDy » čtv 05. zář 2013 13:48:29

Tak jsem koukal a fakt to vypadá,že je to Star 9589 ,ale kdo ví..

Jinak mě to pádlo nestačí a čekám až mi dojde Ulefone-U650,jsem na něj hodně zvedavej ..
Tlačítko hledat není jen na okrasu!
Když vím ,poradím ,ale ať má dotaz hlavu a patu ..
ZÁLOHA není jen slovo!


Jirka.H
Nové Androidě
Příspěvky: 3
Registrován: pon 02. zář 2013 22:35:01
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: GoClever 570q

Re: GoClever Fone 570Q Dual SIM, 5.7" (+root,unroot,změna DP

Příspěvek od Jirka.H » čtv 05. zář 2013 19:19:38

Tak jsem vypozoroval u meho stroje zvlastni vec - pripojim nabijecku, normalne se indikuje nabijeni ale nepribyvaji procenta, ani pres noc. Po odpojeni nabijecky je baterka porad stejne (nebo mene), vubec se nenabila, nebijeckou to neni, zkousel jsem jich vice. Nicmene po restartu uz nabiji normalne, uz se mi to stalo 2x, pokazde pomohl restart. Hledal jsem na googlu a toto se jeste asi nikomu nestalo: )


trilob
Stálý androiďák
Příspěvky: 54
Registrován: sob 07. kvě 2011 11:21:31
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: GoClever Fone 570Q Dual SIM Android 4.2
Tablet: Archos 101 16GB

Re: GoClever Fone 570Q Dual SIM, 5.7" (+root,unroot,změna DP

Příspěvek od trilob » pát 06. zář 2013 20:31:41

Pridam svoji zkusenost, GoClever Fone 570Q mam treti tyden, pouzivam pouze jednu SIM kartu, SD kartu mam 32GB cat.10

- nabijeni v aute pri bezici navigaci Sygic (zasuvka pro zapalovac) - nabijecka 12V/5V 500mA stezi udrzi baterii na stejne urovni; mam ale i redukci na USB s vystupem 1A a 2A, samozrejme ta silnejsi je lepsi

- nabijeni z USB portu (500mA) na PC - temer nema smysl pri praci na founu, nestiha nabijet, ba ani udrzovat baterii. V sleep modu pri zhasnutem displeji uz nabiji, ale dost pomalu. Pokud mate jiny tenci kablik nez original, tak mozna ani neprenese tech 500mA.

- original nabijecka 230V/5V 1A, mikroUSB - nabiji i pri praci, nicmene mam i nabijecku 1,2A od Nokie a preci jen nabiji o trochu rychleji. Poridim si neco s vystupem 2A a vice

Jednou jsem takhle vystoupil z auta u motorestu, odpojim foun z nabijecky a baterie byla na 65%. Polozil jsem ho pred sebe na stul se zapnutym internetem a najednou zacal stav baterie klesat z 65% dolu k nule rychlosti countdownu, jednoduse behem dvou minut dojel do nuly a foun se vypnul a ja ziral. Bylo nutne telefon nabit na 18%, az potom bylo mozne jej vubec zapnout. Tak nevim, jestli zablbla baterka, nebo obvody hlasici jeji parametry, anebo jen software hlidajici jeji stav, kazdopadne dalsi tyden vse funguje OK.

GPS fix (bez datoveho pripojeni) - venku a za sklem auta s navigaci Sigyc 11.x a 13.x bez problemu tak do 2-3 minut i pri zatazene obloze, ovsem cerstve po rozjeti je pozicovani dost nepresne. Po dalsich par minutach uz je to OK. Po Praze mam najezdeno asi 4 dny, tam se obcas ztraci signal mezi barakama. Mam dojem, ze po prepnuti na telefon nebo jine aplikace (sygic zustane na pozadi) se GPS vypina, resp. po vyvolani sygicu se zase nanovo fixuji satelity. Nicmene porad je to rychlejsi, nez v me predchozi Nokii E52, tam trval fix bez A-GPS i 20 minut.
Je mozne, ze 570Q ma plnohodnotne GPS, nikoliv A-GPS?

Maly postreh k obsluze founu za jizdy - v drzaku se na sw klavesnici preci jen pise lepe na tomto 5,7" displeji, nez na mensich telefonech :DD
Mobil: GoClever Fone 570Q, dual SIM, 5.7", Android 4.2
Tablet: Archos 101 16GB, 10", Android 2.2


trilob
Stálý androiďák
Příspěvky: 54
Registrován: sob 07. kvě 2011 11:21:31
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: GoClever Fone 570Q Dual SIM Android 4.2
Tablet: Archos 101 16GB

Re: GoClever Fone 570Q Dual SIM, 5.7" (+root,unroot,změna DP

Příspěvek od trilob » pát 06. zář 2013 20:50:23

Jak nosit toto padlo? Pouzdra zatim nejsou k mani, ale to se spravi, jen co se na trhu ohrejou nove founy s 6" apod...

- kapsa u kalhot - to jsem zavrhnul, videl jsem uz nekolik telefonu s rozsednutym displejem, anebo zlomenym o klice v kapse apod., navic nikde neni zminka o tom, ze by tento foun mel tvrzene sklo

- kapsu u kosile to nepekne taha dolu a navic je tu hrozba vypadnuti v predklonu, treba kdyz se oplachujete v umyvadle apod.

- pozdro na opasek jsem nikde nesehnal, nejvetsi jsem nasel pro Samsung Galaxy Note II, ale tam kvuli treni temer nesel zasunout, protoze je trochu tlustsi, a i tak mu pak couhal ven asi 1 cm

- pro prenaseni v tasce nebo kabelce lze pouzit treba neco jako detsky textilni penal na pastelky, anebo neco podobneho usit

- u mne ale zvitezila kapsicka na penezenku a doklady za 200,- ktera ma vepredu oddil jak usity na 570Q, a pres nej se hazi takove to psi ucho na suchy zip, takze telefon nevypadne ani pri behu. Je to vlastne panska kabelka, jen jsem sundal popruh na rameno a nosim ji primo na opasku u kalhot, na boku. V aute nebo v sede v kanclu ji jen soupnu dopredu na stehno, abych ji nemackal o stredovy box, pas nebo operku zidle.
Mobil: GoClever Fone 570Q, dual SIM, 5.7", Android 4.2
Tablet: Archos 101 16GB, 10", Android 2.2


simonn712
Nové Androidě
Příspěvky: 7
Registrován: sob 07. zář 2013 9:11:46
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Goclever gone 570q
Tablet: Asus Transformer pad tf300t

Re: GoClever Fone 570Q Dual SIM, 5.7" (+root,unroot,změna DP

Příspěvek od simonn712 » sob 07. zář 2013 9:16:01

Kúpil som si pred týždňom tento mobil ale zrazu sa vypol a už sa nechce zapnúť zasekne sa na úvodnom logu .Skúšal som aj factory reset ale nič a nájsť stock firmware je nemožné neviete ako by sa to dalo vyriešiť ? Alebo keby ste niekto mal backup systému len by som to restorol cez recovery.

Uživatelský avatar

zemaniel
Moderátor
Příspěvky: 806
Registrován: úte 07. čer 2011 21:09:41
Reputace: 25
Typ mobilu / ROM: ACER Liquid ZEST Plus
Mobil 2 / ROM: XIAOMI Redmi 5 Plus
Bydliště: Děčín
Kontaktovat uživatele:

Re: GoClever Fone 570Q Dual SIM, 5.7" (+root,unroot,změna DP

Příspěvek od zemaniel » sob 07. zář 2013 14:10:48

Stock FW se opravdu nikde nekoná, psal jsem hned první den co jsem ho koupil do GC, jestli by ho neuvolnili, ani se neobtěžovali mě poslat do pr....
FW nemají ke stažení ani u jednoho Fone. Jelikož nemáme zatím ani custom Recovery, tak bude i problém aby ti někdo poskytl zálohu FW pro obnovení touto cestou. Zkus napsat na GC, třeba když bude dotazů víc, tak budou reagovat.

K GPS: použít FasterGPS a nastavit parametry pro CZ.
V nastavení/Přístup k poloze/Satelity GPS zaškrtnout EPO a A-GPS a nechat stáhnout EPO data a povolit automatickou aktualizaci.
Není potřeba ani dále požít k donastavení Mobileuncle MTK Tools, fix je už bez problémů.

Jo, a nevíte někdo jak prodloužit nebo úplně nastálo aktivovat podsvícení funkčních kláves? Nějaké návody jsem našel, ale fungovalo to chvíli a po zhasnutí a probuzení telefonu se zase vrátilo nastavení od GC a upravený soubor (teď už nevím který) se zase sám přepsal na původní hodnoty. Dost s tím bojuji, prostě se na ty klávesy občas netrefím, no.... asi potřebuju větší telefon :-D

Připadá mi že to nebude Star 9589 ale spíš S7589 (pozice přední kamery a sensorů, výřez na zadním coveru pro otevření...)
Zenfone 2 ZE551ML>Elephone P8000>THL 5000>HUAWEI P6>THL W100S>ZOPO ZP980 2/32>GoClever Fone 570Q>LG P880 Optimus 4X HD>HTC EVO3D>Huawei U8800>VF945>WM éra


Svalik
Nové Androidě
Příspěvky: 4
Registrován: sob 07. zář 2013 16:40:57
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: gocleaver q570
Tablet: ipad 2

Re: GoClever Fone 570Q Dual SIM, 5.7" (+root,unroot,změna DP

Příspěvek od Svalik » sob 07. zář 2013 16:51:16

Ahoj lidi, tak jsem novy majitel goclevera 570q, prosim o radu jaky Rom pouzivate a jak rozsirit pamet RAM. Jiank jak zmenit DPI? A jak aktivovat multitouch?

Uživatelský avatar

zemaniel
Moderátor
Příspěvky: 806
Registrován: úte 07. čer 2011 21:09:41
Reputace: 25
Typ mobilu / ROM: ACER Liquid ZEST Plus
Mobil 2 / ROM: XIAOMI Redmi 5 Plus
Bydliště: Děčín
Kontaktovat uživatele:

Re: GoClever Fone 570Q Dual SIM, 5.7" (+root,unroot,změna DP

Příspěvek od zemaniel » sob 07. zář 2013 17:03:43

simonn712 píše:Kúpil som si pred týždňom tento mobil ale zrazu sa vypol a už sa nechce zapnúť zasekne sa na úvodnom logu .Skúšal som aj factory reset ale nič a nájsť stock firmware je nemožné neviete ako by sa to dalo vyriešiť ? Alebo keby ste niekto mal backup systému len by som to restorol cez recovery.
Tady je ruské forum kolem STAR 7589, mají tam SW, Custom Recovery a pod.
http://forum.china-iphone.ru/star-s7589 ... 3-720.html

Jeden z pánů tam má i dotaz a uvádí svou verzi sestavení

модель v89_jbl1a698
android 4.2.1
прошивка модуля связи MOLY.WR8.W1248.MD.WG.MP.V6.P2
версия ядра 3.4.5

Je to skoro to samé jako v 570Q. Ale nemám moc náladu to zkoušet.
Zenfone 2 ZE551ML>Elephone P8000>THL 5000>HUAWEI P6>THL W100S>ZOPO ZP980 2/32>GoClever Fone 570Q>LG P880 Optimus 4X HD>HTC EVO3D>Huawei U8800>VF945>WM éra


simonn712
Nové Androidě
Příspěvky: 7
Registrován: sob 07. zář 2013 9:11:46
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Goclever gone 570q
Tablet: Asus Transformer pad tf300t

Re: GoClever Fone 570Q Dual SIM, 5.7" (+root,unroot,změna DP

Příspěvek od simonn712 » sob 07. zář 2013 19:10:16

Poslal som ho na reklamačku tak uvidíme . :)
Naposledy upravil(a) simonn712 dne čtv 12. zář 2013 14:43:01, celkem upraveno 1 x.

Uživatelský avatar

zemaniel
Moderátor
Příspěvky: 806
Registrován: úte 07. čer 2011 21:09:41
Reputace: 25
Typ mobilu / ROM: ACER Liquid ZEST Plus
Mobil 2 / ROM: XIAOMI Redmi 5 Plus
Bydliště: Děčín
Kontaktovat uživatele:

Re: GoClever Fone 570Q Dual SIM, 5.7" (+root,unroot,změna DP

Příspěvek od zemaniel » ned 08. zář 2013 0:10:13

Dotaz na všechny: funguje vám stock recovery? VOL DOWN/POWER mám Factory mode, kde jsou jen testy a clear emmc, na VOL UP/POWER mám kuchlýho droida s nápisem "Žádný příkaz" :shock:
Zenfone 2 ZE551ML>Elephone P8000>THL 5000>HUAWEI P6>THL W100S>ZOPO ZP980 2/32>GoClever Fone 570Q>LG P880 Optimus 4X HD>HTC EVO3D>Huawei U8800>VF945>WM éra


trilob
Stálý androiďák
Příspěvky: 54
Registrován: sob 07. kvě 2011 11:21:31
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: GoClever Fone 570Q Dual SIM Android 4.2
Tablet: Archos 101 16GB

Re: GoClever Fone 570Q Dual SIM, 5.7" (+root,unroot,změna DP

Příspěvek od trilob » ned 08. zář 2013 1:45:34

tak jsem zkusil VOL UP+POWER a na prvni pohled jen kuchly droid, jak pises a bez jakehokoliv napisu... po stisku senzoroveho tlacitka ZPET se objevi menu "Android system recovery" ;)

...dokonce se mi povedlo nastartovat telefon s napisem "NOUZOVY REZIM" dole, myslim ze to bylo bud trojhmatem, anebo prostrednim tlacitkem a POWER...
Mobil: GoClever Fone 570Q, dual SIM, 5.7", Android 4.2
Tablet: Archos 101 16GB, 10", Android 2.2

Odpovědět

Zpět na „Ostatní asijské telefony“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 host