Tento telefon (v bílé) jsem si objednal, teď je na celnici. Až se ke mě dostane, tak můžu napsat. Jsem hlavně zvědavý jestli opravdu bude mít 1GB RAM (za ty prachy takových moc není) a jestli bude slušně fungovat GPS (snažil jsem se vybrat jiný CPU než v tomto směru problémový MKT6577). Tak uvidím. Jestli to nebude ono, tak z toho udělám dětem herní konzoli.
Edit:
Tak telefon byl proclen pekelně rychle a můžu se podělit o první dojmy.
Nejdřív pozitivní:
Paradní krabička a balení, měl jsem pocit, že rozbaluju nějaký Nexus.
Telefon funguje, jede dobře, je velice svižný.
Edit - při přepíná prográmů a u některých her se projevuje problém s volnou pamětí a reakce se prodlužují.
Po přepnutí do češtiny jsem zatím nenarazil na nesrovnalost. Systém je 4.2.2. Play store funguje, stejně tak všechny app co jsem zatím zkusil
Procesor není 2-jádrový, ale 4-jádrový!!! Tedy alespoň se zobrazuje jako MKT 6589. 1GB RAM se zobrazuje všude (více níže).
Zpracování: Na první pohled vypadá velice dobře. I na druhý. Nedávno jsem ale měl v ruce orig S4 a ten vypadal ještě líp.
Ani při testu Antutu ani ve hrách se nepřehřívá (srovnám-li s Xperia Ray, tak tento číňan je ledově chladný)
Dispej není IPS, ale přesto je ze všech úhlů dobře vidět.
Teď negativně:
Sice se zobrazuje 1GB RAM, ale volné po restartu tak 50MB. A kde je kurva zbylých 950MB???
GPS se zatím vůbec nechytá. Nevidí ani jeden satelit.
Změna - po pročtení mnoha fór jsem GPS rozchodil. Není to ale žádný zázrak, ve srovnání s vedle ležící Xperii Ray násobně delší fix, chytí míň satelitů, přesnost nevelká.
Displej je 2-dotykový (s tím jsem počítal), pozitivní je že citlivost na mé prsty je velmi dobrá.
135g? Zatím jsem ho neměl kde zvážit, ale pochybuju o tom.
Nemá magnetické senzory (pro kompas a detekci náklonu), to jsem myslel že je samozřejmost.
Foťák - nepoužitelný. Co mě víc zarazilo - blesk. Tak slabou LEDku jsem ještě neviděl.
A teď to zajímavé:
Antutu mi při prvním spuštění zobrazil grafiku Mali400 a rozlišení 854x480, při každém další Andreno 320 a 960x540. Proč? Netuším
Stáhnul jsem "hardware info" a to zobrazí Mali400.
Podle Wikipedie by v MKT 6589 měla být powerVR SGX544. Grafika Mali by odpovídali inzerovanému procesoru MKT6572.
Vyzkoušel jsem další sofware a
vše zobrazuje MTK6579 a MALI400. Takže to asi bude ono.
Mám z toho dojem, že čínan se naučil ošidit systém (i antutu), ale ještě ne dokonale. Zajímalo by mě co v tom je ve skutečnosti za hardware.
Ale pokud bych rozchodil GPSku, tak si to umím představit jako hlavní telefon. Za 90USD, proč ne?
Kdyby vás k telefonu něco zajímalo, pište.