Ostatní asijské telefonyBrick - Haipai N7889 (MTK6589)

Odpovědět

Autor tohoto vlákna
m4xp0w3r7
Nové Androidě
Příspěvky: 7
Registrován: úte 15. říj 2013 22:14:10
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Elephone S7
Kontaktovat uživatele:

Brick - Haipai N7889 (MTK6589)

Příspěvek od m4xp0w3r7 » úte 15. říj 2013 22:33:36

Zdravím,

potřebuji poradit, jsem v koncích.
Po pokusu o nahrání CWM recovery se telefon sekal při boot-logu.
V recovery nebyl přístup k SD a wipe nepomáhal.

Přes SP flash TOOL jsem zkoušel různé ROM z http://www.needrom.com/phone-roms/haipai/n7889-haipai/
Své zálohy nemám bohužel. Dělal jsem i úplný formát.

Telefon se zapne, ale vůbec nejede display, jen černý s podsvícením... ani boot loogo už nevidím :(
Přitom slyším bootovací zvuk, stmívá se display, reagují tlačítka, hmatové gesta... prostě snad všechno funguje, ale na displayi nic.

Poradí někdo?





Autor tohoto vlákna
m4xp0w3r7
Nové Androidě
Příspěvky: 7
Registrován: úte 15. říj 2013 22:14:10
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Elephone S7
Kontaktovat uživatele:

Re: Brick - Haipai N7889 (MTK6589)

Příspěvek od m4xp0w3r7 » stř 16. říj 2013 9:35:26

Nikdo žádný nápad? Tak jediné co mě napadá, že je to HW chyba, která se náhodou projevila zrovna po flashi.
Protože funguje všechno, dokonce přes jeden čínský program mi to vykresleju obrazovku na PC a dokážu tak telefon i pomalu ovládat.
Ale prostě zaboha nedokážu přinutit display nic vykreslit.

Uživatelský avatar

Cleric
Kyborg
Příspěvky: 7744
Registrován: sob 25. pro 2010 17:26:50
Reputace: 109
Typ mobilu / ROM: Samsung Galaxy Note 10+
Tablet: Huawei MediaPad M5 8.4
Tablet 2 / ROM: Samsung Galaxy Tab S7

Re: Brick - Haipai N7889 (MTK6589)

Příspěvek od Cleric » stř 16. říj 2013 9:47:50

To spíš vypadá na chybějící ovladače pro displey.

Sent from Maguro


Autor tohoto vlákna
m4xp0w3r7
Nové Androidě
Příspěvky: 7
Registrován: úte 15. říj 2013 22:14:10
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Elephone S7
Kontaktovat uživatele:

Re: Brick - Haipai N7889 (MTK6589)

Příspěvek od m4xp0w3r7 » stř 16. říj 2013 10:58:44

Telefon nějak dokážu ovládat přes PC. Zkusím tam rozjet VNC nebo tak něco.
Můžeš poradit, jak to ověřit/opravit ten ovladač displaye?

update:

Tak jsem schopný telefon ovládat kompletně telefon přes počítač, ale nemůžu na žádný problém přijít.
Vypadá to, jako bych flashl špatný ROM, ale nikde ani stopa po tom, že by mělo být víc verzí toho telefonu.
Zkoušel jsem asi 5 ROMs, všechny fungují, ale ani u jednoho se nezapne display.
Tak tomu fakt nerozumím, proč to dělá a už vůbec nevím co s tím.
Ani když je mobil vypnutý a připojím nabíječku, tak pořád se nic neobjeví, akorát podsvícení telefonu.
Posílám nějaké screeeny.
screenshot1.png
screenshot1.png (154.02 KiB) Zobrazeno 534 x
screenshot2.png
screenshot2.png (205.95 KiB) Zobrazeno 534 x
screenshot3.png
screenshot3.png (226.2 KiB) Zobrazeno 534 x
screenshot4.png
screenshot4.png (194.42 KiB) Zobrazeno 534 x

Uživatelský avatar

Cleric
Kyborg
Příspěvky: 7744
Registrován: sob 25. pro 2010 17:26:50
Reputace: 109
Typ mobilu / ROM: Samsung Galaxy Note 10+
Tablet: Huawei MediaPad M5 8.4
Tablet 2 / ROM: Samsung Galaxy Tab S7

Re: Brick - Haipai N7889 (MTK6589)

Příspěvek od Cleric » stř 16. říj 2013 17:50:50

Tady je problém v tom, že je to další čína a na tu prostě nemusí existovat žádné ověřené postupy, jak jej zachránit. Hold máš asi těžítko.


Zkoušel jsi nahodit originální ROMku přes nějaký obslužný program? Něco jako FlashTool nebo něco tomu podobného.

Našel jsem toto http://droidchina.com/forum/Thread-ROM- ... set-phones, ale bůh ví zda to poběží.



Autor tohoto vlákna
m4xp0w3r7
Nové Androidě
Příspěvky: 7
Registrován: úte 15. říj 2013 22:14:10
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Elephone S7
Kontaktovat uživatele:

Re: Brick - Haipai N7889 (MTK6589)

Příspěvek od m4xp0w3r7 » stř 16. říj 2013 18:05:47

Cleric - předtím jsem používal SP Flash Tool, podle návodu co byl s ROM a to byla chyba

VYŘEŠENO:

Takže nakonec po několika bezesných nocí, neustálého hrabání se v telefonu a prohledávání Google vyřešeno jednoduše:

1 - Používat flashovací program, na který je odkaz z Haipai stránek (to mě předtím fakt nenapadlo, ty stránky mají dost fórové) - díky user Polkacik za radu
stáhnout zde http://pan.baidu.com/share/link?shareid ... =235205053

2 - V programu select senor and LCD - zvolit LCD RX_594HX_633A místo původní MD060_051TQAN

Jinak flashnout jako obvykle.... a tadá display jede :) Tak snad sem někomu ulehčil práci, až si to vygůgluje.

Odpovědět

Zpět na „Ostatní asijské telefony“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 host