verzia testovaného tel. : Android 4.2.2 Jelly Bean - ROM: official 12/12/2013
skutočné rozmery: 131 x 65 x 9 mm
skutočná hmotnosť: 135 gramov s batériou
Neviem kde by som začal, tak asi úplne na začiatku. Telefón bol objednaný z pandawill.com - musím pochváliť bezproblémovú a rýchlu komunikáciu a taktiež expresnú poštu (Deutsche Post) telefón bol za 8 dní doma - 2 dni trvalo vyskladnenie, 2 dni dodanie z Číny do Frankfurtu, 2 dni z Nemecka na colnicu na Slovensku a 2 dni naša domáca pošta. Poštovné ma stálo 7$, takže dodanie musím ohodnotiť ako nadpriemerne rýchle

A teraz niečo už k samotnému telefónu. Už na prvý pohľad je fakt pekný a pôsobí dobrým dojmom. Perfektne padne do ruky a dobre sa s ním pracuje jednou rukou, aj keď je dosť veľký. A aby som nezabudol, je ultra ľahký! Už keď som ho prvý krát chytil do ruky, myslel som si že v ňom ešte nie je batéria a váha 135g aj s batériou je úplne super, mimochodom je len o 5 g ťažší od SGS4. Prvé menšie sklamanie prišlo, keď som zapal telefón prvý krát a uvidel som, že nie sú podsvietené softwarové tlačidlá pod displejom, čo bude asi HW chyba.
Konštrukcia:
Čo sa týka plastovej konštrukcie, tak nemám výhrady, nič nevŕzga ani neškrípe, všetko drží pekne a nič neodstáva, takže veľmi dobré spracovanie vzhľadom na cenu. Jediné čo by som vytkol je, že dosť kĺže v rukách a tým sa zvyšuje riziko pádu - ale napokon dá sa to vyriešiť priloženým puzdrom, ktoré je o niečo drsnejšie. Nevýhoda priloženého krytu je, ako už bolo spomínané, že sa pod ním drží prach.
Displej:
Dá sa povedať, že asi najväčšie negatívum tohto telefónu je práve displej. Pokiaľ by som teda chcel byť veľmi prísny, pretože vzhľadom na cenu (80€) sa moc kritizovať nedá, ale objektívne musím povedať, že je displej z tých slabších a s rozlíšením 854 x 480 pixelov a 260K barbami nemá príliš čo ponúknuť. Avšak je prekvapivo dobrý, pri porovnaní s displejom v Samsung Galaxy Y, alebo v Huawei Sonic, ktoré majú tiež TFT a 260K farieb, je tam veľký rozdiel, asi je tu už použitá nejaká novšia technológia. Displej je oproti tým v spomínaných modeloch badateľne živší a žiarivejší. Avšak stále sú tu klasické neduhy TFT displeja, ako zlé pozorovacie uhly a otrasná viditeľnosť na priamom slnku.
Systém:
K systému nemám žiadne výhrady, je rýchly a svižný, telefón perfektne zvláda multitasking a aj hry bežia plynule. Čerstvo po nahraní ROMky mi telefón pár krát zamrzol a nereagoval na dotyk, až po reštarte, ale potom sa to stabilizovalo a odvtedy som nemal žiadne problémy.
Fotoaparát:
Vyššie som spomenul, že asi najväčšie negatívum telefónu je displej, avšak musím povedať, že mu veľmi konkuruje vstavaný 8MP fotoaparát, ktorý je slabučký. Napokon to je choroba takmer všetkých číňanov. Ale pokiaľ sú podmienky dobré, dajú sa s ním urobiť celkom pekné fotky a kvalita fotografií sa dá ešte vylepšiť aplikáciou ProCapture - camera + panorama, ktorú nájdete v Obchode.
WiFi:
K WiFine toho moc nemám. Funguje a to je pre mňa podstatné, keďže poväčšine fičím na mobilnom nete. Treba ale spomenúť, že citlivosť nie je ktovie aká a keď sa vzdialim čo i len na pár metrov od routera, tak signál klesá a v inej miestnosti mi wifi spadne na čisto.
GPS:
Zatiaľ som GPS nejako neriešil, lebo ho nepoužívam, ale keď sa k nemu dostanem bude update.
Batéria:
To na fóre boli reakcie na baterku pozitívne, ale ja mám výhrady. Už ráno keď telefón zoberiem do ruky a odpojím ho z nabíjačky tak asi do 10 min. klesne kapacita o 6-7% bez toho aby som s ním niečo extrémne robil. Maximálne si svietim displejom, alebo ledkou na foťáku, keď sa obliekam. Keď s ním nič nerobím tak drží celkom dobre a nevybíja sa. Ale to je málokedy, pretože ja telefón používam naozaj ako vreckový počítač, čiže maily, FB, internet, hry a samozrejme smsky a hovory. A keď je nuda v práci, čo je dosť často tak telefón je mŕtvy za 3-4 hodiny, čo mi teda príde dosť slabé.
Záver:
Celkovo telefón hodnotím ako veľmi dobrú kúpu (zatiaľ) a aj keď má pár negatív ako sú displej alebo fotoaparát, vďaka veľmi nízkej cene sa dá na to rýchlo zabudnúť. Pozitíva však určite prevládajú. Ale ak je u Vás priorita kvalitnejší displej, tak by som kúpu neodporúčal. Pre mňa ako nenáročného uživateľa to nehrá až takú rolu a som spokojný. Uvidíme čo ukáže čas.
Výhody:
+ CENA
+ Kvalitné spracovanie
+ Výkon, svižnosť
+ prisvetľovacia LED dióda - vypaľuje oči

+ váha
Nevýhody:
- Displej (zlé pozorovacie uhly, lesklý)
- Slabšia WiFi
- Batéria (u mňa)
- Nepodsvietené softwarové tlačidlá pod displejom (u mňa)
- Slabší fotoaparát (z časti sa dá kvalita fotiek vylepšiť aplikáciou)