Ostatní asijské telefonySkype

Odpovědět

Autor tohoto vlákna
robiop15
Nové Androidě
Příspěvky: 8
Registrován: stř 09. črc 2014 13:18:16
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: ZTE Blade III

Skype

Příspěvek od robiop15 » stř 09. črc 2014 13:30:37

Jako důchodce jsem dostal chytrý telefon ZTE Blade III. Nahrál jsem si do něj program Skype kvůli levnému telefonování. Mám Twist kartu. Skype funguje jen na území ČR. Co je zapotřebí, aby se dalo z telefonu volat přes Skype např. z Turecka. Omlouvám se, ale nám starším už to tolik nepálí a nějak se nedokáži orientovat v technickém progresu.
Děkuji robiop15.




Uživatelský avatar

Flynne
Robot
Příspěvky: 954
Registrován: ned 04. srp 2013 19:33:31
Reputace: 25
Typ mobilu / ROM: myPhone Next - Stock ROM
Mobil 2 / ROM: iPhone 2G a WP HTC Radar - custom ROM Dynamics 2.0
Tablet: Prestigio Multipad PMP5780D

Re: Skype

Příspěvek od Flynne » stř 09. črc 2014 13:48:26

Můžeš použít také klasické Skype volání a videohovory, na to ale musíš mít k dispozici buď wi-fi nebo datový tarif s 3G. Takové volání je pak zdarma a bez problémů po celém světě. A když nepůjde volat, můžeš třeba jen psát zprávy.


POSIX
Robot
Příspěvky: 847
Registrován: stř 30. dub 2014 22:26:35
Reputace: 17
Typ mobilu / ROM: Redmi 2
Rom: MIUI

Re: Skype

Příspěvek od POSIX » stř 09. črc 2014 14:21:00

Pokud ti jde o volání ze skypu přímo na telefon tak to funguje pouze v Číně a pár přilehlých zemí ..

→Mobil←


Autor tohoto vlákna
robiop15
Nové Androidě
Příspěvky: 8
Registrován: stř 09. črc 2014 13:18:16
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: ZTE Blade III

Re: Skype

Příspěvek od robiop15 » stř 09. črc 2014 17:52:56

Mám Wi-Fi, právě proto je mi záhadou, že to nejde. Mimo území ČR volám na mobily i do počítačů bez problémů, ale jakmile přejedu hranice ČR vše se načte , ale na skype se nejde připojit.

Uživatelský avatar

JirkaH76
Robot
Příspěvky: 737
Registrován: úte 31. kvě 2011 9:17:38
Reputace: 8
Typ mobilu / ROM: Samsung Galaxy A40
Mobil 2 / ROM: HUAWEI Y3 II
Tablet: Sencor Element 10.1
Tablet 2 / ROM: Samsung Galaxy Tab E 9.6 SM-T560
Rom: stock

Re: Skype

Příspěvek od JirkaH76 » stř 09. črc 2014 17:55:58

V jake zase cine? Volat pres skype na telefon jde prece uplne normalne. Az na ty ceny. Skype bych hodil do kose a pouzil nejakeho VOIP operatora.



POSIX
Robot
Příspěvky: 847
Registrován: stř 30. dub 2014 22:26:35
Reputace: 17
Typ mobilu / ROM: Redmi 2
Rom: MIUI

Re: Skype

Příspěvek od POSIX » stř 09. črc 2014 18:25:48

Asi jsem se špatně vyjádřil.. každému je snad jasné že z mobilu na počítač ( a dalsi kombinace) pokud oba mají aplikaci Skype volat jde zdarma..

→Mobil←

Uživatelský avatar

JirkaH76
Robot
Příspěvky: 737
Registrován: úte 31. kvě 2011 9:17:38
Reputace: 8
Typ mobilu / ROM: Samsung Galaxy A40
Mobil 2 / ROM: HUAWEI Y3 II
Tablet: Sencor Element 10.1
Tablet 2 / ROM: Samsung Galaxy Tab E 9.6 SM-T560
Rom: stock

Re: Skype

Příspěvek od JirkaH76 » stř 09. črc 2014 19:40:05

Ne. Myslel jsem ze skype na normalni mobilni/pevne cislo.


POSIX
Robot
Příspěvky: 847
Registrován: stř 30. dub 2014 22:26:35
Reputace: 17
Typ mobilu / ROM: Redmi 2
Rom: MIUI

Re: Skype

Příspěvek od POSIX » stř 09. črc 2014 20:36:13

Já vím že když sem to naposledy viděl ( nekolik mesicu) tak tam někde bylo jen v Číně Japonsku a pár dalších čajem píšících zemí

→Mobil←


Autor tohoto vlákna
robiop15
Nové Androidě
Příspěvky: 8
Registrován: stř 09. črc 2014 13:18:16
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: ZTE Blade III

Re: Skype

Příspěvek od robiop15 » stř 09. črc 2014 20:52:33

:roll: Ježkovy voči!!! Já se opravdu chtěl jen dozvědět, jak se mám přes Skype s Twist kartou přes wi-fi dovolat třeba z bratislavského letiště do Hodonína, když se načte IP adresa, vše je v pořádku, ale Skype se nechce připojit a nefunguje. Že se hlavy pomazané dostanou až do Číny - to jsem nechtěl. Jsem důchodce - netrapte mne s nějakým VOIPem! Mám Skype a jsem rád, že s ním umím v rámci ČR, ale ze zahraničí to nejde! Zkusme zůstat na Slovensku a nechoďme do Číny! Moc prosím.
Robiop15


POSIX
Robot
Příspěvky: 847
Registrován: stř 30. dub 2014 22:26:35
Reputace: 17
Typ mobilu / ROM: Redmi 2
Rom: MIUI

Re: Skype

Příspěvek od POSIX » stř 09. črc 2014 21:00:15

A surfování normálně jde? Jen ten Skype ne?

→Mobil←


Autor tohoto vlákna
robiop15
Nové Androidě
Příspěvky: 8
Registrován: stř 09. črc 2014 13:18:16
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: ZTE Blade III

Re: Skype

Příspěvek od robiop15 » čtv 10. črc 2014 6:41:38

Surfování taky nefunguje...


sinco
Droid
Příspěvky: 2191
Registrován: stř 03. srp 2011 20:29:04
Reputace: 29
Typ mobilu / ROM: S20FE 5G
Mobil 2 / ROM: Samsung Galaxy S9
Tablet: Ferguson S3
Bydliště: Brno
Kontaktovat uživatele:

Re: Skype

Příspěvek od sinco » čtv 10. črc 2014 7:39:05

Neplest dohromady wifi a Twist kartu. Aby fungoval skype ci fungoval net potrebujes data. A ty prijdou bud pres Twist kartu- data mobilniho operatora a nebo pres Wifi. Pokud mas u mobilniho operatora povolena data pujde ti internet a skype. Pokud povolena data nejsou nepujde ti nic a pak se musis spolehnout jen na wifi. K te wifi. U wifi jsou dva druhy provozu nezabezpecene a zabezpecene. Pokud se chces pripojit na tu zabezpecenou tak musis znat key-heslo. Kdyz ho neznas, nepripojis se. Pokud je sit nezabezpecena, pripoji se hned. Ale ani v tomto pripade, jses pripojeny, numusi fungovat data a nepujde skype. Vlastnik teto wifi ma zabezpeceni na MAC adresu. Kazde wifi zarizeni ma v sobe 12 mistny kod ktery si ta wifi precte. A pokud se neshoduje s kodem ktery ma wifi povoleny, nepusti data. Takze pripojeny jsi ale data nejdou.
A ted to zahranici. Pokud mas aktivni data na Twist karte i v zahranici, pujde ti net i skype. Ale tento provoz je financne trosku drazsi. Jako dalsi varianta je wifi. Je potreba najit v seznamu wifi siti tu ktera je zdarma. Poznas to podle toho ze u te wifi bude napsano nezabezpecene pripojeni a nebude tam zamecek. Na tehle by ti teoreticky mel fungovat net i skype. Za predpokladu ze zde neni omezeni na povolene MAC adresy, viz vyse.
Sony SmartWatch2, Pebble Time Steel-černé, Fitbit ionic, SGS7,SGS9

Uživatelský avatar

Flynne
Robot
Příspěvky: 954
Registrován: ned 04. srp 2013 19:33:31
Reputace: 25
Typ mobilu / ROM: myPhone Next - Stock ROM
Mobil 2 / ROM: iPhone 2G a WP HTC Radar - custom ROM Dynamics 2.0
Tablet: Prestigio Multipad PMP5780D

Re: Skype

Příspěvek od Flynne » čtv 10. črc 2014 8:26:01

robiop15 píše:Mám Wi-Fi, právě proto je mi záhadou, že to nejde. Mimo území ČR volám na mobily i do počítačů bez problémů, ale jakmile přejedu hranice ČR vše se načte , ale na skype se nejde připojit.
Tady se zřejmě pletou dvě věci dohromady. Jestliže máš Wi-Fi, tak zřejmě doma nebo v práci (to asi jako důchodce ne, co?). Tzn., že máš doma od poskytovatele modem a router, pak tedy skypuješ přes Wi-Fi. U Skype by ti měla jít především psaná konverzace, další je Skype hovor a poslední Skype video hovor. Neplést si to se Skype voláním na telefonní čísla, jak bylo řečeno, to je zpoplatněno.
Odpověz na otázky:
Máš datové připojení od operátora? Pokud ano, mělo by ti jít skypovat i mimo tvé bydliště, čili mimo dosah tvé Wi-Fi. Pokud ne, stačí vlézt do některého restauračního zařízení, super (hyper) marketu a pod. (bývají označeny logem Wi-Fi) - poznáš to tak, že se ti na telefonu objeví ikonka Wi-Fi. Pak ti Skype také půjde. Píšeš, že přejedeš hranice a už se nemůžeš připojit na Skype (to by odpovídalo tomu, že máš data od operátora). Musíš mít aktivováno u operátora používání dat i v zahraničí (bacha, stojí to někdy dost peněz), anebo opět vlézt někam, kde je nezabezpečená Wi-Fi.
Chceš-li tento problém vyřešit, je nutno sem dát hodně informací (nikoli soukromých, ale technických), aby ti mohlo být pomoženo. :)

Uživatelský avatar

JirkaH76
Robot
Příspěvky: 737
Registrován: úte 31. kvě 2011 9:17:38
Reputace: 8
Typ mobilu / ROM: Samsung Galaxy A40
Mobil 2 / ROM: HUAWEI Y3 II
Tablet: Sencor Element 10.1
Tablet 2 / ROM: Samsung Galaxy Tab E 9.6 SM-T560
Rom: stock

Re: Skype

Příspěvek od JirkaH76 » čtv 10. črc 2014 8:50:09

robiop15 píše::roll: Ježkovy voči!!! Já se opravdu chtěl jen dozvědět, jak se mám přes Skype s Twist kartou přes wi-fi dovolat třeba z bratislavského letiště do Hodonína, když se načte IP adresa, vše je v pořádku, ale Skype se nechce připojit a nefunguje. Že se hlavy pomazané dostanou až do Číny - to jsem nechtěl. Jsem důchodce - netrapte mne s nějakým VOIPem! Mám Skype a jsem rád, že s ním umím v rámci ČR, ale ze zahraničí to nejde! Zkusme zůstat na Slovensku a nechoďme do Číny! Moc prosím.
Robiop15
To ale vubec nesouvisi se skype. Kdo vi kam ses pripojil. Ta wifi te evidentne nikam nepusti, tak ti nemuzu fungovat ani skype.


Autor tohoto vlákna
robiop15
Nové Androidě
Příspěvky: 8
Registrován: stř 09. črc 2014 13:18:16
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: ZTE Blade III

Re: Skype

Příspěvek od robiop15 » čtv 10. črc 2014 14:19:57

to Flynne:
odpovědi na Tvoje otázky:
1/datové připojení je OFF
2/používám nezabezpečené Wi-Fi v restauracích atd. V ČR to funguje - to znamená, že se načte IP adresa a za chvíli se mi objeví ikonka Wi-Fi. Přejedu hranice - konkrétně letiště Bratislava, kde je nezabezpečené Wi-Fi - IP adresa se načte, Ale ikonka Wi-Fi se neobjeví! Přičemž vše je v pořádku - síla signálu atd. A to je můj problém. Totéž bylo na dovolené v Turecku. V hotelu nezabezpečené Wi-Fi, IP adresa se bez problému načetla - síla signálu vynikající, ale ikonka Wi-Fi - připojení Skype neaktivní...


POSIX
Robot
Příspěvky: 847
Registrován: stř 30. dub 2014 22:26:35
Reputace: 17
Typ mobilu / ROM: Redmi 2
Rom: MIUI

Re: Skype

Příspěvek od POSIX » čtv 10. črc 2014 14:38:11

No jo ale pokud ti nejde ani internet přes prohlížeč tak ve skypu problém nebude..
A není se třeba na tom letišti ještě přihlásit přes web?


Autor tohoto vlákna
robiop15
Nové Androidě
Příspěvky: 8
Registrován: stř 09. črc 2014 13:18:16
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: ZTE Blade III

Re: Skype

Příspěvek od robiop15 » čtv 10. črc 2014 15:03:54

to Posix:
upřímně řečeno, na letišti v Bratislavě mne zajímal jen Skype. Teď si uvědomuji, že jsem vůbec připojení přes prohlížeč nezkoušel... :(

Uživatelský avatar

Flynne
Robot
Příspěvky: 954
Registrován: ned 04. srp 2013 19:33:31
Reputace: 25
Typ mobilu / ROM: myPhone Next - Stock ROM
Mobil 2 / ROM: iPhone 2G a WP HTC Radar - custom ROM Dynamics 2.0
Tablet: Prestigio Multipad PMP5780D

Re: Skype

Příspěvek od Flynne » čtv 10. črc 2014 15:07:13

Evidentně je tedy problém s tím, že za našimi hranicemi se nelze připojit k žádné veřejné Wi-Fi = nejde internet a tudíž nemůže jít ani Skype. Jakékoli pokusy se připojením Skype vzdej, dokud neuvidíš ikonu Wi-Fi, tedy signalizace dostupné sítě. Problém tedy pojmenuj jinak a založ nové vlákno, nemá to se Skype nic společného.
EDIT:
Tohle jsem objevil na netu:
Problémy bývají v tzv. chanelu, modemy dodávané v CR mají většinou šestý, pokud mají na modemech kanál první či třináctý, pak to již telefon nemusí zvládat, potažmo může být problém s "šifrováním" každopádně oba dva problémy by musel řešit provozovatel WiFi a uplně předělat nastavení modemu.
A ještě si pročti tohle http://pc.poradna.net/q/view/859223-pro ... -zahranici
Naposledy upravil(a) Flynne dne čtv 10. črc 2014 15:16:30, celkem upraveno 1 x.


Autor tohoto vlákna
robiop15
Nové Androidě
Příspěvky: 8
Registrován: stř 09. črc 2014 13:18:16
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: ZTE Blade III

Re: Skype

Příspěvek od robiop15 » čtv 10. črc 2014 15:15:56

No, tak to vzdávám... ale divím se, že nikdo z uživatelů tohoto typu telefonu nemá podobné problémy... nebo mají paušál a mají to bez problémů. Nicméně děkuji všem za projevenou péči a rady.
Zdraví robiop15

Uživatelský avatar

Flynne
Robot
Příspěvky: 954
Registrován: ned 04. srp 2013 19:33:31
Reputace: 25
Typ mobilu / ROM: myPhone Next - Stock ROM
Mobil 2 / ROM: iPhone 2G a WP HTC Radar - custom ROM Dynamics 2.0
Tablet: Prestigio Multipad PMP5780D

Re: Skype

Příspěvek od Flynne » čtv 10. črc 2014 15:20:19

Není to typem telefonu, je to všeobecný problém zařízení, která používají Wi-Fi. Čili i počítačů, notebooků, tabletů....


honzajs
Androiďák!
Příspěvky: 422
Registrován: stř 19. led 2011 8:36:02
Reputace: 2
Typ mobilu / ROM: ZTE V5 RedBull_HONOR 9_UMIDIGI Crystal
Mobil 2 / ROM: Elephone P10C, NEXUS S
Kontaktovat uživatele:

Re: Skype

Příspěvek od honzajs » pát 11. črc 2014 15:51:40

Na letišťi se musíš většinou přihlásit přes prohlížeč (asi tak jak u nás v Mc Donald), v cizině většinou taky, nebo mají free WiFi, ale filtruje se to pomocí (sakra, jak se říká imei síťové karty?. Mně to vypadlo z hlavy)

Uživatelský avatar

JirkaH76
Robot
Příspěvky: 737
Registrován: úte 31. kvě 2011 9:17:38
Reputace: 8
Typ mobilu / ROM: Samsung Galaxy A40
Mobil 2 / ROM: HUAWEI Y3 II
Tablet: Sencor Element 10.1
Tablet 2 / ROM: Samsung Galaxy Tab E 9.6 SM-T560
Rom: stock

Re: Skype

Příspěvek od JirkaH76 » pát 11. črc 2014 16:05:22

MAC :wink:


Autor tohoto vlákna
robiop15
Nové Androidě
Příspěvky: 8
Registrován: stř 09. črc 2014 13:18:16
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: ZTE Blade III

Re: Skype

Příspěvek od robiop15 » pát 11. črc 2014 20:08:52

Kluci! Imei, Mac a jiné, už jsem byl i v Číně, vy mne úplně zničíte. Jsem tak zahlcen informacemi se kterými si nevím rady, že skoro lituji svého dotazu a pletení vlákna. Nejsem o nic moudřejší a Skype ze Slovenska na Moravu stejně nejede...
Už to nechme plavat, prostě je to můj problém, na který buď přijdu nebo ne. Prostě to nechodí a hotovo. Tak budu skypovat jen z ČR do světa. Tam to funguje bez problémů /se sestrou do Varšavy/.
Zdraví robiop15 a už se tím netrapte, leda, že by si to vzal někdo jako nějakou diplomovou práci tento problém vyzkoumat. :facepalm:

Uživatelský avatar

Flynne
Robot
Příspěvky: 954
Registrován: ned 04. srp 2013 19:33:31
Reputace: 25
Typ mobilu / ROM: myPhone Next - Stock ROM
Mobil 2 / ROM: iPhone 2G a WP HTC Radar - custom ROM Dynamics 2.0
Tablet: Prestigio Multipad PMP5780D

Re: Skype

Příspěvek od Flynne » pát 11. črc 2014 20:31:09

To bude dobrý, chlape. My důchodci si musíme pomáhat :palec:


honzajs
Androiďák!
Příspěvky: 422
Registrován: stř 19. led 2011 8:36:02
Reputace: 2
Typ mobilu / ROM: ZTE V5 RedBull_HONOR 9_UMIDIGI Crystal
Mobil 2 / ROM: Elephone P10C, NEXUS S
Kontaktovat uživatele:

Re: Skype

Příspěvek od honzajs » pát 11. črc 2014 20:50:21

Klidně to můžou mít omezený... To se těžko řeší na dálku

Odpovědět

Zpět na „Ostatní asijské telefony“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 host