Tak ja zkousel taky tahat pres OTA, vzdy zasek, nejpozdeji na 62%. Tak jsem to stahl z Yandexu, tam je nejaky 1000MB cca soubor s jednim pismenkem asi mene v nazvu a ten nejde, vzdy po instalaci zas 6.0 android. Pak jsem nasel nejaky MEGA odkaz na ten 850 cca MB, a s tim se mi podarilo dat verzi 7.0. Bez faktory resetu to fungovalo, vse jak ma, jen to smazalo TWRP a root. Tak jsem nahral TWRP nove, ok. Pak jsem tam pres TWRP nahral nejake supersu a od te doby po startu vsechny aplikace padaji a neda se to pouzit. Zkusil jsem uz tri ruzna supersu a porad stejna chyba, takze ted zkusim zas flash lokalni z aktualizace systemu, jestli to bude chodit nebo bude treba factory reset... Jinak mi to sviznejsi neprijde, jedine, ceho jsem si vsiml, jsou tucnejsi hodiny na zamcene obrazovce

a v nastaveni to ukazuje kolik ramky je volne a aplikaci apod, aniz by se muselo rozkliknout hloubeji..
edit:
Tak pri dalsim pokusu o flash to dava dokola twrp... Vzdy po restartu naskoci twrp. Vratit ranni zalohu TWRP nelze, pise to neco o read only... Takze factory reset to jistil a nastesti to ted uz nabehlo.. no a ted tam nahrat zpatky ty data..
edit:
tak factory reset pomohl, potom jsem tam znovu flashnul twrp a z nej obnovil cast s aplikacemi. Potom to klasicky celkem dlouho chroustalo a nakonec to mam tak, jak to bylo predtim.. Snimac otisku se neda nadale seriozne pouzit. Povedlo se mi to odemknout asi 1 z 20 pokusu.
EDIT: jelikoz logicky zatim neni xposed framework / gravity box, tak uvazuju o navratu na A6..