Ostatní asijské telefonyColor OS

Odpovědět

Autor tohoto vlákna
OPPOR7plus
Nové Androidě
Typ mobilu / ROM: OPPO R7plusf
Rom: ColorOS 2.1.0i

Color OS

Příspěvek od OPPOR7plus » sob 25. úno 2017 18:51:38

Ahoj všichni,
jsem znechucen rozhodnutím výrobců smartphonů o znemožnění uživatelům dělat si po softwarové stránce se zařízením co chtějí, a proto píšu sem.

Mám OPPO R7plus (mezinárodní verzi označovanou plusf) a na něm od výroby (2015) běží colorOS 2 na bázi android 5.1.1. Poslední půlrok ale vývojáři na verzi plusf kašlou a nikam se neposunují, i když už je colorOS 3 a android 7.1. Pokouší se vyvíjet svoji verzi systému pod názvem Project spectrum, ta je ale permanentně v beta verzi a i uživatelé tohoto systému jsou značně znechuceni.
Na základě nečinnosti výrobce jsem se rozhodl instalovat LineageOS vzešlý z CyanogenMod. Instaloval jsem si přes obchod play TWRP pro můj tel, ale co čert nechtěl, tak po restartu nechtěl nabootovat a v cyklu jedné sekundy systém nabíhal a hned se restartoval...
Dal jsem tel. do servisu (tím zdravím pana Mrnuštíka z Frýdlantu n. O.), kde mi ho zprovoznil za pár stováků. Ale já se s tím, že nemůžu mít jiný systém než colorOS 2, nesmířil a pátral jsem dál...výsledek pátrání je ten, že OPPO u svých telefonů asi zamkl nebo snad vymazal fastboot, takže si do telefonu nemůžu nacpat nic jiného, než diktuje OPPO...

Co jsem teda po opravě udělal...
Nainstaloval jsem ovladače (QHSUSB 9008), stáhl si adb fastboot, qfil, sdk-tools, odin3.
Win10 ve správci zařízení po připojení telefon vidí, ale v commanderu po příkazu adb devices nebo fastboot devices nic nenajde...prázdno nebo se čeká na zařízení...může být špatný ovladač?
Když je telefon v normálním režimu připojený, tak vypíše

Kód: Vybrat vše

C:\Users\NTB>adb devices -l
List of devices attached
cd88580c               device product:R7plusf model:R7plusf device:R7Plusm
Jediný program co vidí připojené zařízení je QFIL pod názvem ovladače...
Jakým způsobem funguje QFIL, kdybych ho potřeboval použít jsem nezjistil, protože nevím co by mělo být vstupem pro programmer path nebo content XML...
Každopádně potřebuji nějakou jistotu záchranného lana (programu), kdybych si telefon zase přizabil...
Chtěl bych celý proces zkusit znova, ale mám z toho trochu obavy, když nemám ono záchranné lano...
Myslím si, že colorOS nedovolí přepsat bootloader na TWRP, když jsem se po instalaci dostal do bootloopu...ale možná se mýlím...
Prostě mi to hlava nebere...když někdo zamkl nebo smazal fastboot, tak snad musí existovat nějaká možnost ho odemknout nebo doinstalovat...
Jsem už zoufalý a zároveň nas*aný, protože se nedokážu odhodlat k nějakému kroku, který by mě snad mohl posunout k instalaci LineageOS a taky proto, že na různých fórech se píše, jak to prostě nejde, že číňani to všechno zamkli, smazali a na jiných zase, že je to úplně v pohodě a dají i postup...jenže já ztroskotal při pokusu jen nainstalovat TWRP...
Kdyby byl někdo ochotný z okolí kolem Hranic na Moravě nebo Ostravska, tak bych přijel a zkusil to s někým zkušeným...rád bych se něčemu takovému přiučil...

LivArt
Terminátor
Typ mobilu / ROM: Samsung SM-N970F
Mobil 2 / ROM: Mi5 + SGS4 + SGS6
Tablet: SGTab4

Re: Color OS

Příspěvek od LivArt » sob 25. úno 2017 18:57:08

Kdyby sis nekoupil noname kepl, měl bys komunitních ROM a návodů hafo. TWRP; Je na tomhle něco k nepochopení?. I na oppo fóru je pro to i docela dost návodů, tak si je vygoogli a nesnaž se vymýšlet už vymyšlené (hint: podívej se do toho CM13 threadu, co je hned první věc, kterou máš udělat a zjevně jsi ji neudělal). ;)
Naposledy upravil(a) LivArt dne sob 25. úno 2017 19:01:31, celkem upraveno 1 x.

Autor tohoto vlákna
OPPOR7plus
Nové Androidě

Příspěvek od OPPOR7plus » sob 25. úno 2017 23:12:08

tak zkouším ten postup, ale je to pořád dokola...adb restart bootloader jen restartuje telefon, ale v bootloader modu rozhodně není... :evil:

LivArt
Terminátor

Příspěvek od LivArt » sob 25. úno 2017 23:13:42

V možnostech pro vývojáře nemáš možnost povolení OEM unlock?

Autor tohoto vlákna
OPPOR7plus
Nové Androidě

Příspěvek od OPPOR7plus » sob 25. úno 2017 23:16:21

mám a je povolen

LivArt
Terminátor

Příspěvek od LivArt » sob 25. úno 2017 23:32:31

Koukám, že Oppo jsou ***áci největší.
Tady dole je pdf s návodem, jak tam twrp dostat.

Autor tohoto vlákna
OPPOR7plus
Nové Androidě

Příspěvek od OPPOR7plus » ned 26. úno 2017 0:00:46

jsou...údajně colorOS ve verzi z roku 2015 ještě bootloader měly, ale v nových verzích ho smazali...bohužel ten odkaz s tím pdfkem je pro R7s

Jumbo78
Administrátor
Typ mobilu / ROM: iPhone XS Max 512 GB
Mobil 2 / ROM: Samsung Galaxy NOTE EDGE - STOCK ROM
Tablet: Samsung Galaxy TAB S2

Příspěvek od Jumbo78 » stř 01. bře 2017 17:52:53

Přesunuto
Skvělá navigace WAZE - vyzkoušej
Na poděkování slouží palec u příspěvku ;)
Cashback za nákupy

romique
Nové Androidě
Typ mobilu / ROM: OPPO R7+

Příspěvek od romique » sob 25. bře 2017 15:00:22

Stačí downgrade na prvni vydanou ROM a fastboot je zpět ...

Odpovědět

Zpět na „Ostatní asijské telefony“