ZOPO 980 - obecná diskuzeZOPO C2 / ZP980

Odpovědět

slavekve
Stálý androiďák
Příspěvky: 218
Registrován: sob 05. led 2013 17:55:38
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Oneplus 5 8/128 GB Android 8.1
Tablet: SGN 10.1 Kitkat 4.4.2 DBT
Rom: Oneplus A5000_180808
Bydliště: Vysočina

Re: ZOPO C2 / ZP980

Příspěvek od slavekve » stř 01. říj 2014 5:32:44

asconn píše:Kitkat je v češtině.
Můzeš sem dát odkaz na stažení kitkat v češtině? Díky
Máš na mysli tento: http://www.needrom.com/download/kitkat-4-4-2-980990/?





sikus
Androiďák!
Příspěvky: 252
Registrován: pon 01. pro 2008 15:44:46
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Huawey P8

Re: ZOPO C2 / ZP980

Příspěvek od sikus » stř 01. říj 2014 10:42:17

Měl jsem již půl roku zhoršující se problémy s mým Zopo C2 / 32G verze. Telefon stále pomaleji reagoval, při stisku Home tlačítka jsem čekal vteřinu, dvě než naskočili ikonky. Přemýšlel jsem již o továrním nastavení. Telefon se dostal až do takového stavu, že se začal restartovat, běžel pár vteřin, zásek a opět restart nebo zamrzl. Už jsem myslel, že odchází do věčných lovišť. Dostal jsem ale skvělou radu, zkus vyndat SD kartu 16G. Hle, telefon najednou běžel jako švícarské hodinky! Většinu aplikací jsem přesunul na SD kartu. Ta nejspíš dožívala (byla již v několikátém telefonu a několik let stará) a ničilo to běh celého telefonu i podstatně snižovalo výdrž telefonu na baterii, tak o čtvrtinu.
Udělal jsem raději tovární nastavení, vše nainstaloval do interní paměti a telefon opět krásně šlape.

Takže, pokud máte problémy, zkuste vyhodit SD kartu.


Zdenpok
Androiďák!
Příspěvky: 613
Registrován: sob 16. úno 2013 14:58:15
Reputace: 10
Typ mobilu / ROM: Zopo C2 HTC Desire HD
Tablet: Yuandao N 101

Re: ZOPO C2 / ZP980

Příspěvek od Zdenpok » stř 01. říj 2014 13:04:45

Slavekve: jj, ta je v češtině

­   


bomberr
Nové Androidě
Příspěvky: 12
Registrován: pon 28. říj 2013 17:56:01
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: zopo zp980

Re: ZOPO C2 / ZP980

Příspěvek od bomberr » stř 01. říj 2014 17:22:47

Tak sem ho tam flashnul... zatim vypada dobre...

Antutu: 18096 980/2/32 HD K.K-1.0.6 new


mlenak
Stálý androiďák
Příspěvky: 90
Registrován: stř 13. říj 2010 20:49:59
Reputace: 2
Typ mobilu / ROM: Honor 7 lite

Re: ZOPO C2 / ZP980

Příspěvek od mlenak » úte 07. říj 2014 18:28:45

Nezkousel nekdo jestli treba ten KitKat neodstranil problem s vypinanim v necinnosti (SOD)?

EDIT: Tak jsem vyštrachal ze šuplíku svou starou C2ku, flešnul, ale bohužel, zázrak se nekoná. SOD pořád, cca po hodině. Každopádně ta ROMka KitKat je hodně povedená, škoda :)



Zdenpok
Androiďák!
Příspěvky: 613
Registrován: sob 16. úno 2013 14:58:15
Reputace: 10
Typ mobilu / ROM: Zopo C2 HTC Desire HD
Tablet: Yuandao N 101

Re: ZOPO C2 / ZP980

Příspěvek od Zdenpok » stř 08. říj 2014 13:31:06

Mlenak: to asi bude hardwarová chyba, mně nic takového telefon nedělá

­   


mlenak
Stálý androiďák
Příspěvky: 90
Registrován: stř 13. říj 2010 20:49:59
Reputace: 2
Typ mobilu / ROM: Honor 7 lite

Re: ZOPO C2 / ZP980

Příspěvek od mlenak » čtv 09. říj 2014 12:37:24

To každopádně je, ale vzhledem k tomu, že se dá napravit např. aplikací Red Eye Sleep (tzn. softwarově :) ) tak jsem doufal, že může nová ROM pomoci, ale nepomohla. Takže C2ka poputuje zpět do šuplíku. Ono stejně to čtyřjádro s 1 GB RAM po delším používání Octacore s 2GB RAM je už celkem šnek. Ale dala se aspoň prodat, nebo darovat :)


madcat
Stálý androiďák
Příspěvky: 62
Registrován: úte 11. čer 2013 7:10:40
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Doogee F5
Rom: stock 5.1

Re: ZOPO C2 / ZP980

Příspěvek od madcat » úte 04. lis 2014 11:31:34

Někde jsem to tady viděl, ale asi už to zapadlo: jak je to prosím pěkně s tou podporou/nepodporou EPO u C2? Mám na mysli ty elementy oběžných drah GPS satelitů nebo co to přesně má být... Byla tu někde informace ve smyslu, že to "číňan zrušil" a už to nefunguje, ale proč by to dělal, a hlavně - ty data jsou poskytovaný výrobcem telefonu? To by přece imho mělo být naprosto nezávislý na výrobci...? Asi tomu nerozumím... Každopádně ale mně aktualizace EPO od jisté doby nefunguje... Díky všem!


sikus
Androiďák!
Příspěvky: 252
Registrován: pon 01. pro 2008 15:44:46
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Huawey P8

Re: ZOPO C2 / ZP980

Příspěvek od sikus » pát 14. lis 2014 14:49:21

Jak pak je to s pamětí na aplikace? Interní úložiště má 1,5G. Ve správě aplikací mi ukazuje použito 1G, Volno 451 MB. Když chci aktualizovat, tak mi aplikace hlásí chybu Chyba aplikace - V externím úložišti není dost místa. SD kartu jsem zrušil, jelikož mám telefon s 32G verzí a SD karta začala zlobit a telefon se restartoval. Zkoušel jsem aplikaci Link2SD, ale ta nejspíš nejde použít na interní 32G úložiště? Na SD kartu fungovala dobře

1) Existuje nějaká jednoduchá pomoc, jak zvětšit místo na aplikace? Do čachrování s pamětí, které je tu někde popsané, se mi moc nechce. Jedině asi koupit tedy novou SD kartu a použít Link2SD?
2) Proč mi telefon ukazuje volné místo 451 MB, ale při instalaci aplikace mi hlásí chybu V externím úložišti není dost místa?
3) Dá se použít Link2SD na interní 32G úložiště?


DAveDOG
Nové Androidě
Příspěvky: 21
Registrován: pon 26. srp 2013 7:26:30
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Huawei P8 Lite

Re: ZOPO C2 / ZP980

Příspěvek od DAveDOG » čtv 20. lis 2014 14:21:04

Zdravím. Bohužel mě telefon upadl na připojený TV tuner a nějak se poškodil nabíjecí konektor. Nevíte jestli se dá sehnat náhrada, nebo nemá někdo nefunkční kus k prodeji? Jde mi jen o ten kousek desky s konektorem.


Koshar
Nové Androidě
Příspěvky: 10
Registrován: pon 10. říj 2011 17:00:55
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Galaxy S II

Re: ZOPO C2 / ZP980

Příspěvek od Koshar » pon 24. lis 2014 10:21:28

DAveDOG: ano dá se sehnat, hledej na aliexpresu "New original Micro usb plug charge board with microphone for ZOPO C2 ZP980 cell phone"

Já bych se chtěl poptat také. Mám v zopíku (4gb) udělanou partition-už jsem to tak koupil. Chtěl bych to ale vrátit na původní rozdělení. Nevíte jak toho docílím? Bude stačit flešnout nějakou ROM? Problém je v tom, že když telefon připojím k PC tak mám k dispozici jen nějakých 140MB a ty romky jsou většinou větší. Díky za radu.

Uživatelský avatar

marus
Androiďák!
Příspěvky: 651
Registrován: pát 08. bře 2013 13:28:58
Reputace: 7
Typ mobilu / ROM: Samsung Galaxy S7 DUOS
Rom: A 7.0

Re: ZOPO C2 / ZP980

Příspěvek od marus » pon 24. lis 2014 13:06:19

Ano, dá, stáhni si program meteos mtk6589 rom edit 4gb en.
Tam si pak nastav, jak budeš chtít rozdělení vnitřní paměti. Samo že potřebuješe root a jen tak mimochodem přijdeš o všechna data :)

Nebo si uprav a flashni soubory MBR1 a 2. Ale to je vyšší dívčí :DD

Uživatelský avatar

Tomáš Kubec
Moderátor
Příspěvky: 4566
Registrován: sob 21. srp 2010 12:18:30
Reputace: 53
Typ mobilu / ROM: Mlais MX Base
Bydliště: Pardubice
Kontaktovat uživatele:

Re: ZOPO C2 / ZP980

Příspěvek od Tomáš Kubec » pon 24. lis 2014 13:28:58

Jen není pravda, že musíš přijít o data.
Tomáš Kubec, Mobilnaut s.r.o, MNShop.cz - Náhradní díly, příslušenství, servis Čínských i ostatních telefonů - podpořte MNShop na Facebooku. Aplikace MNShop ke stažení na Google Play


Koshar
Nové Androidě
Příspěvky: 10
Registrován: pon 10. říj 2011 17:00:55
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Galaxy S II

Re: ZOPO C2 / ZP980

Příspěvek od Koshar » pon 24. lis 2014 16:31:08

Děkuji za radu. Já věděl, že mi pomůžete :-)

Uživatelský avatar

Fergie
Nové Androidě
Příspěvky: 7
Registrován: sob 09. bře 2013 23:05:56
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: ZOPO C2 - KitKat 4.4.2

Re: ZOPO C2 / ZP980

Příspěvek od Fergie » pon 27. dub 2015 14:45:57

Ahojte,
uz nejakou me zlobi moje C2 (koupena na etotalk loni v unoru). Ze zacatku bylo vse ok, ale pak zacla vypadavat data na jedne SIM (micro). Stacilo vytahnout baterku a SIM a pak to zas nejakou dobu slo. Poslednich par tydnu uz ale nemuzu ani volat (a nikdo se mi nedovola). Kdyz to softwarove vypnu a zapnu, chvilicku to po naskoceni signalu bezi, ale po chvili zase prestane.
Podle navodu tu na androidforu jsem konecne provedla root a flashla novy kitkat. Bezi to svizne a je to vsecko moc hezke, ale problem se SIMkou pretrvava (APN nastavene podle T-mobile).

Mel nekdo podobny problem a vyresil ho? Nebo ma nekdo nejaky napad, co jeste zmenit? Myslite, ze to je HW problem a pomohli by mi v ofic ZOPO shopu?

Uživatelský avatar

spachal
Robot
Příspěvky: 826
Registrován: pát 10. zář 2010 16:45:53
Reputace: 29
Typ mobilu / ROM: signature
Twitter: @spachal
Tablet: Nexus 7
Rom: tablet@Paranoid
Bydliště: Karlovy Vary
Kontaktovat uživatele:

Re: ZOPO C2 / ZP980

Příspěvek od spachal » pon 27. dub 2015 19:49:14

Zkusil bych u operatora vymenit SIM, je to zdarma a _mohlo by_ pomoci :]
HW: LG G6+ 128GB (H870DSU) / LG G4@LP / LG G3 3/32@Cloudy 1.2 / THL T100s / ZOPO ZP980
tablet: Nexus 7; wearables: Amazfit COR / MI Band 2 / Sony SWR50 / SWR10.

Pres soukrome zpravy NIC tykajiciho se androidu neresim!!

Uživatelský avatar

Fergie
Nové Androidě
Příspěvky: 7
Registrován: sob 09. bře 2013 23:05:56
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: ZOPO C2 - KitKat 4.4.2

Re: ZOPO C2 / ZP980

Příspěvek od Fergie » úte 28. dub 2015 9:20:30

Dik za tip. SIM bohuzel, neni problem. Novou SIM jsem zkusila dat do mini slotu a taky to nefunguje.. Zkousela jsem i babske rady typu https://www.youtube.com/watch?v=Zm-D_u-URZ4 a nepomohlo.

Ted jsem se dostala do jineho vlakna a asi mam problem, ktery se resi tu: http://androidforum.cz/zopo-c2-problem- ... 52383.html. Kdyz vypnu 3G, SIM bezi. Zkusim chvilku vydrzet bez 3G a pokud to bude nesnesitelne, poresim jiny baseband.


pizin
Nové Androidě
Příspěvky: 14
Registrován: úte 26. srp 2014 20:09:19
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: DOOGEE F5
Mobil 2 / ROM: ex ZOPO ZP980

Re: ZOPO C2 / ZP980

Příspěvek od pizin » pon 04. kvě 2015 20:20:11

Zdravím zopáky a další androiďáky. Mám ode dneška problém se svým ZP 980. Začalo mi při telefonování jakoby chrčet ve sluchátku. Tedy abych to správně popsal, když telefonuji, tak volajícího velmi špatně slyším, při jeho hovoru to společně s volajícím jakoby chrčí. Je nějaká možnost to svépomocí opravit? Co konkrétně bych měl někde hledat za součástku? Nevládnu anglicky a tak nevím co dát do vyhledávače. Jedná se o reproduktor, sluchátko, mikrofon ????? Nebo musím hledat nějaké servisní středisko? Díky za případné odpovědi, Pižin


sikus
Androiďák!
Příspěvky: 252
Registrován: pon 01. pro 2008 15:44:46
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Huawey P8

Re: ZOPO C2 / ZP980

Příspěvek od sikus » úte 05. kvě 2015 10:02:23

Fergie píše:Ahojte,
uz nejakou me zlobi moje C2 (koupena na etotalk loni v unoru). Ze zacatku bylo vse ok, ale pak zacla vypadavat data na jedne SIM (micro). Stacilo vytahnout baterku a SIM a pak to zas nejakou dobu slo. Poslednich par tydnu uz ale nemuzu ani volat (a nikdo se mi nedovola). Kdyz to softwarove vypnu a zapnu, chvilicku to po naskoceni signalu bezi, ale po chvili zase prestane.
Podle navodu tu na androidforu jsem konecne provedla root a flashla novy kitkat. Bezi to svizne a je to vsecko moc hezke, ale problem se SIMkou pretrvava (APN nastavene podle T-mobile).

Mel nekdo podobny problem a vyresil ho? Nebo ma nekdo nejaky napad, co jeste zmenit? Myslite, ze to je HW problem a pomohli by mi v ofic ZOPO shopu?
Měl jsem také problémy s druhou SIM, kterou jsem pořídil na data. Raději jsem ji zrušil a používám telefon jen na volání a wi-fi připojení na net.

To Pižin: Bude nejspíš špatný reproduktor. Něco podobného se mi stalo po pádu Nokie, kdy mi poté při vyšší hlasitosti reproduktor chrčel. Není vyloučený ani softwarový problém, ale málo pravděpodobné.
Doporučuji opravit svépomocí, koupit repráček a vyměnit. Jak to provést nejspíš bude na youtube. Nebo tady na fóru hodně chválí Zopo servis v ČR, tak můžeš telefon nechat spravit u nich.

Uživatelský avatar

Fergie
Nové Androidě
Příspěvky: 7
Registrován: sob 09. bře 2013 23:05:56
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: ZOPO C2 - KitKat 4.4.2

Re: ZOPO C2 / ZP980

Příspěvek od Fergie » úte 12. kvě 2015 21:24:05

sikus: Tak to je dost zvlastni reseni. Muj problem neni v SIM nebo slotu. Zpusobuje to 3G. Vypla jsem to a funguju bezproblemove s edgem. Verim, ze ten novy baseband to poresi a pujde i 3G.

Uživatelský avatar

marus
Androiďák!
Příspěvky: 651
Registrován: pát 08. bře 2013 13:28:58
Reputace: 7
Typ mobilu / ROM: Samsung Galaxy S7 DUOS
Rom: A 7.0

Re: ZOPO C2 / ZP980

Příspěvek od marus » stř 13. kvě 2015 8:32:55

Změna basebandu může pomoct, ale nemusí.

Tento telefon je důvodem, proč jsem zanevřel na značku ZOPO. Koupil jsem pro známé 4 a všechny měly nějaký problém. Co kus to originál.

Papírově super tehdy za slušnou cenu, ale funkčnost mizerná.


kq93
Nové Androidě
Příspěvky: 1
Registrován: čtv 04. čer 2015 8:03:43
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Zopo C2

Re: ZOPO C2 / ZP980

Příspěvek od kq93 » čtv 04. čer 2015 8:09:17

Ahoj,
Potřebuju pomoct.

(smazáno)
EDIT by jumbo78: Na tohle tu máme bazar! Přečti si prosím pravidla fóra a dodržuj je!

Uživatelský avatar

Reeprich
Stálý androiďák
Příspěvky: 169
Registrován: ned 05. čer 2011 8:19:40
Reputace: 2
Typ mobilu / ROM: Hero 9300+
Bydliště: Kroměříž
Kontaktovat uživatele:

Re: ZOPO C2 / ZP980

Příspěvek od Reeprich » úte 15. srp 2017 17:12:15

Trošku blbý dotaz,ale nemá někdo FW který by šlo flashnout pomocí Flash Tool - zamknutý telefon na google account od známýho... Díky...
momentálně ZTE Blade CM7 n131, http://www.pcpomoc.g6.cz/; Vydělejte si penízky


prasil
Robot
Příspěvky: 905
Registrován: stř 30. led 2013 9:18:55
Reputace: 25
Typ mobilu / ROM: Xiaomi Redmi Note 3 SE Nitrogen
Mobil 2 / ROM: Oukitel K4000 RR
Tablet: Smart Tab4 LTE CM11
Tablet 2 / ROM: MiPad 64G
Bydliště: Mělník

Re: ZOPO C2 / ZP980

Příspěvek od prasil » úte 15. srp 2017 22:37:46

Na needrom.com, 4pda.ru

Uživatelský avatar

Reeprich
Stálý androiďák
Příspěvky: 169
Registrován: ned 05. čer 2011 8:19:40
Reputace: 2
Typ mobilu / ROM: Hero 9300+
Bydliště: Kroměříž
Kontaktovat uživatele:

Re: ZOPO C2 / ZP980

Příspěvek od Reeprich » stř 16. srp 2017 5:39:28

Než takovou, tak raději žádnou odpověď - pochopitelně ani na jednom z odkazů není dostupná ROM, která by šla instalovat pomocí Flashtools - pouze přes recovery....
momentálně ZTE Blade CM7 n131, http://www.pcpomoc.g6.cz/; Vydělejte si penízky

Uživatelský avatar

LivArt
Terminátor
Příspěvky: 22249
Registrován: čtv 14. črc 2011 9:11:01
Reputace: 243
Typ mobilu / ROM: Xiaomi MI5 HavocOS
Mobil 2 / ROM: SGS4 + SGS6
Twitter: https://twitter.com/CZmisak
Tablet: SGTab4
Kontaktovat uživatele:

Re: ZOPO C2 / ZP980

Příspěvek od LivArt » stř 16. srp 2017 5:55:53

A to je problém tam nahrát TWRP z needROM a udělat hard reset z něj!?
lenovo - Je to ještě mnohem horší, než to vypadá.
Zpomalený nebo sekající se telefon - jak postovat
Nejobsáhlejší Doctor Who CZ & SK Fanweb | Sleduj mě na #twitteru.
Soukromé zprávy mi pište, pokud máte nějaký konkrétní dotaz na mě. Na ostatní dotazy je tu fórum.

Odpovědět

Zpět na „ZOPO 980 - obecná diskuze“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 host