ZOPO 980 - obecná diskuzeProblémy se signálem

Odpovědět

Autor tohoto vlákna
Johny9509
Stálý androiďák
Příspěvky: 147
Registrován: úte 09. lis 2010 16:18:53
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Zopo C2 Platinum

Problémy se signálem

Příspěvek od Johny9509 » stř 20. lis 2013 17:33:49

Zdarec, mám C2 Platinum a poslední měsíc mě zlobí dost zásadní věc. Občas si mobil něco usmyslí, ukazuje stále plný signál, nicméně když mi někdo volá, tak se mi prostě a jednoduše nedovolá.. Nejdříve byla situace taková, že byl plný signál a se zapnutým,datovým připojením jednoduše žádná data nebyla. Dnes to blblo až tolik, že jsem musel telefon 4x restartovat a to mě opravdu nebaví. Někdy mám zapnutý internet, chvilku třeba nejsem na mobilu a při následujícím probuzení jsou datová připojení zapnutá, ale žádná u signálu nejsou. Setkal se tím už někdo a vyřešil úspěšně tento problém?


LG Optimus One 2.3 Gingerbread --> Zopo C2 Platinum
--> LG P500 CyanogenMod9 ICS 4.0.4



Zajíc
Nové Androidě
Příspěvky: 20
Registrován: úte 24. pro 2013 22:23:34
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Huawei Ascend P7
Mobil 2 / ROM: ZOPO C2 Platinum,

Re: Problémy se signálem

Příspěvek od Zajíc » ned 19. led 2014 14:40:36

Už jsi to nějak vyřešil :?: Mám podobný problém,už se mi 2x stalo,že signál plný,ale nikam se nedovolám,pak úplně signál není a píše,že pouze tísňová volání :o občas signál naskočí,ale když chci volat,hned celý zmizí a no signal :no: pomohlo mi jen vyndat baterii a zase zandat...Mobil mám měsíc a udělalo mi to za poslední týden 2x :roll:


Bergmann1
Stálý androiďák
Příspěvky: 66
Registrován: sob 06. črc 2013 11:25:34
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: HUAWEI P7-L00 DSFA
Mobil 2 / ROM: Huawei G620S
Tablet: Prestigio MultiPad Color 7.0 3G

Re: Problémy se signálem

Příspěvek od Bergmann1 » pon 20. led 2014 11:35:31

Ahoj,
měl jsem podobný problém když jsem měl aktivní 3g síť. Protistrana mně neslyšela, nebo hovor byl nesrozumitelný. Důvodem prý je, že pokud nejsi v místě s perfektním pokrytím 3g, telefon stále hledá ideální síť a přepíná mezi 2g a 3g a z toho pramení výše uvedený stav.
Vyřešil jsem to tak, že pokud nepotřebuju rychlá data, mám 3g síť vypnutou. Když je potřebuju, zapínám je manuálně a typ sítě nevolím přes nastavení, ale v Mobileuncle Tools (je tam víc možností). Od té doby nemám s hovory přes 2g problém a nikdo si nestěžoval ne kvalitu hovoru.

Uživatelský avatar

romikus1
Androiďák!
Příspěvky: 429
Registrován: ned 13. led 2013 16:09:16
Reputace: 2
Typ mobilu / ROM: Samsung Galaxy Alpha
Tablet: iPad
Rom: ofiko KK4.4

Re: Problémy se signálem

Příspěvek od romikus1 » pon 27. led 2014 21:40:44

a nemáte chlapci náhodou oprátora t-mobile ?


Zajíc
Nové Androidě
Příspěvky: 20
Registrován: úte 24. pro 2013 22:23:34
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Huawei Ascend P7
Mobil 2 / ROM: ZOPO C2 Platinum,

Re: Problémy se signálem

Příspěvek od Zajíc » úte 28. led 2014 8:03:56

Ne, mám Vodafone. Signál vypadl v Liberci a v Trutnově :roll: Ale jak píši,pomohlo vyndat baterii a při opětovném zapnutí vše běželo jak má .... pokud to nebude dělat častěji a půjde to takto vyřešit,tak o.k. ;)


Uživatelský avatar

romikus1
Androiďák!
Příspěvky: 429
Registrován: ned 13. led 2013 16:09:16
Reputace: 2
Typ mobilu / ROM: Samsung Galaxy Alpha
Tablet: iPad
Rom: ofiko KK4.4

Re: Problémy se signálem

Příspěvek od romikus1 » úte 28. led 2014 16:42:58

ono to ale dělat bude, stejný problém řešíme na fóru o jiayu G4 . teď jsem právě ve fázi testů , na něco jsem přišel. Tento problém byl vznesen jak na xda, tak i na ruském fóru a anglickém miui fóru .

Pokud se potvrdí že jsem na svém telefonu problém odstranil. dám sem také info .

zduř


Edit:
tak bohužel, problém přetrvává .přečtěte si link

http://androidforum.cz/topic45133-90.html

EDIT by jumbo78:
Nepiš dva a více příspěvků pod sebe, od toho máš tlačítko "Upravit"! Přečti si prosím pravidla fóra a dodržuj je.


Bergmann1
Stálý androiďák
Příspěvky: 66
Registrován: sob 06. črc 2013 11:25:34
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: HUAWEI P7-L00 DSFA
Mobil 2 / ROM: Huawei G620S
Tablet: Prestigio MultiPad Color 7.0 3G

Re: Problémy se signálem

Příspěvek od Bergmann1 » úte 28. led 2014 22:22:03

Používám O2 a Vodafone. Od doby, co mám telefon v režimu Gsm only, absolutně není problém být na příjmu (hovory, sms, 2g data pro navigaci apod). Když potřebuju 3g třeba na sledování filmu, musím najít místo s výborným signálem a přepnu buď na Wcdma only (Pokud je super pokrytí) nebo na Gsm/wcdma (wcdma preffered). Pak není problém. Telefon si podle mně neumí poradit s výběrem sítě v místě se slabým signálem.

@telefon    

Uživatelský avatar

romikus1
Androiďák!
Příspěvky: 429
Registrován: ned 13. led 2013 16:09:16
Reputace: 2
Typ mobilu / ROM: Samsung Galaxy Alpha
Tablet: iPad
Rom: ofiko KK4.4

Re: Problémy se signálem

Příspěvek od romikus1 » úte 28. led 2014 22:58:23

o tom samozřejmě to vlákno v odkazu je . ale nemůžeš přece po normálním uživateli chtít aby když chce na internet si musel pustit rychlá data . to jsou pak telefony k h...u.

Bohužel, jak píšu řešení zatím nikde . nejvíc mě s...e , že vím v čem je problém ale nedokážu to opravit, vlastně zatím nikdo, a už se to na zahraničních fórech řeší dlouho. u všech telefonů které tento problém mají, je to napříč všemi ROMkami . Zkoušet jiné tudíž nemá cenu . pokud někdo někde něco vyčuchá, ať to sem, nebo do výše zmíněného fóra napíše. je to velmi důležité pro nás všechny .

Zduř


Bergmann1
Stálý androiďák
Příspěvky: 66
Registrován: sob 06. črc 2013 11:25:34
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: HUAWEI P7-L00 DSFA
Mobil 2 / ROM: Huawei G620S
Tablet: Prestigio MultiPad Color 7.0 3G

Re: Problémy se signálem

Příspěvek od Bergmann1 » stř 29. led 2014 5:45:48

To máš pravdu. Asi bych si telefon nekoupil, kdybych dopředu věděl, že ztrácí signál a budu muset vychytat řadu věcí, aby byl běžně použitelný. U mně to je jednoznačný, musím být 100% na příjmu, jinak může dojít k velkýmu průšvihu. Proto jsem musel najít tohle nastavení, kde mám jakousi jistotu, že phone nezhavaruje. Abych ho mohl nosit do práce. Každý, když dává peníze za novou věc, předpokládá, že bude perfektní. Já jsem taky jen obyčejný průměrný uživatel co si představoval, že když si koupí stroj za skoro 9000, dostane funkční věc. Nejdřív mně to vadilo, snažil se najít řešení na všech různých fórech i u prodejce. Jejich rady nepomohly. Nikdy jsem nechtěl umět flashovat romky apod. Po všech možných pokusech jsem dospěl k tomu, co jsem napsal výše. Až jednou vyjde nějaká záplata, která všechno elegantně vyřeší, nebudu se bránit. Do té doby musím používat tenhle hloupej, ale snad funkční kompromis.

@telefon    


Bergmann1
Stálý androiďák
Příspěvky: 66
Registrován: sob 06. črc 2013 11:25:34
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: HUAWEI P7-L00 DSFA
Mobil 2 / ROM: Huawei G620S
Tablet: Prestigio MultiPad Color 7.0 3G

Re: Problémy se signálem

Příspěvek od Bergmann1 » ned 16. úno 2014 7:00:41

Možné řešení? Test baseband:
http://androidforum.cz/viewtopic.php?p=740649#p740649

Link pro stažení basebandu a návod v úvodu vlákna s výše uvedeným příspěvkem.


shadow2410
Nové Androidě
Příspěvky: 1
Registrován: pon 12. kvě 2014 16:53:55
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: zopo c2

Re: Problémy se signálem

Příspěvek od shadow2410 » pon 12. kvě 2014 16:55:47

Ahoj mám problém s C2 když dám standartní sim do slotu 2. Tak mě nenaběhne signál. Zkoušel jsem i jinou rom ale nic. Nemáte nějaký tip?


GOTIK83
Nové Androidě
Příspěvky: 31
Registrován: úte 11. čer 2013 21:03:02
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Samsung S2 CM13 Nightly-i9100
Bydliště: Liberec
Kontaktovat uživatele:

Re: Problémy se signálem

Příspěvek od GOTIK83 » stř 21. kvě 2014 7:59:28

Zdravím lidi... mám C2 (jednu z prvních verzí s 4GB pamětí) sice už nějákej pátek v pohodě běhala .. ale teď sem se setkal s tím, že mi občas při hovoru cca po 20ti vteřinách "vypadne" - hovor běží, ale telefon je hluchej... párkrát to takhle zablbne a pak zase nějákou dobu klid... uklidňoval sem se teda že to může být T-mobilem ... ale optám se tu zda se někdo s něčím podobným nesetkal. A druhá věc, zlobí mi wifi - zobrazí se ikona, ale je jen šedá ... nechce zmodrat ... a i přes to že se hlasí jako připojen, tak mi net nejde ... nevíte co s tím?
A pro ty znalejší a aktivnější... je na tudle mašinku nějáka novější, případně lepší ROMka? Mám ZP980 20130610-083807 ... aktualizace přes telefon mi nějáko nejde... hlasí to vždy chybu, tak nevím... :( I když těžko říct jestli mi nová ROM v něčem pomůže.... A pokud by se případně našel někdo z Liberce bo okolí kdo by byl ochoten novou ROMku nahrát, byl bych velmi potěšen :)


Bergmann1
Stálý androiďák
Příspěvky: 66
Registrován: sob 06. črc 2013 11:25:34
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: HUAWEI P7-L00 DSFA
Mobil 2 / ROM: Huawei G620S
Tablet: Prestigio MultiPad Color 7.0 3G

Re: Problémy se signálem

Příspěvek od Bergmann1 » stř 28. kvě 2014 11:15:47

Od posledního příspěvku jsem se odmčel, ale bohužel problémy s 3g sítí nejsou vyřešeny. Ten telefon jede jakž takž dobře pouze na 2g. A v porovnání s mnohem levnějším G300 od Huawei ztrácí telefonní signál v místech, kde Huawei telefonuje bez problémů. Už mně to přestalo bavit, hledat pořád nějaký domácký řešení. Uvažuju o reklamaci a následně o vrácení. Jen mi vadí, že to může trvat 3 měsíce .... a nakonec se nemusí nic vyřešit....


krizak
Stálý androiďák
Příspěvky: 97
Registrován: čtv 20. zář 2012 18:49:09
Reputace: 1

Re: Problémy se signálem

Příspěvek od krizak » pát 30. kvě 2014 15:40:53

Tak panove mozna vam vsem dobre poradim. Mel sem stejny problem se signalem.Telefon sem rozebral a dole pod baterkou je napsano GSM/....to je antena, takze kdyz telefon rozeberete, jsou tam 3pruzinky , ktere spojuji tu antenu a mi se jedna hryzla a nedotykala se anteny.Vzal sem spendlik, napruzil ji,ona si zaskocila do dirky a uz mam na obou simkach super signal.


Juratwin
Nové Androidě
Příspěvky: 2
Registrován: čtv 12. čer 2014 11:10:20
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: ZP980

Re: Problémy se signálem

Příspěvek od Juratwin » čtv 12. čer 2014 11:21:40

Ten problém se signálem se u mě projevuje tak, že pokud se delší dobu nacházím ve větším městě kde je dobré pokrytí HDSPA, je vše v pořádku, ale pokud vycestuji a jedu někam kde signál velmi kolísá až ztrácí, a potom se vrátím do města, už se telefon na H+ nepřipojí, sice svítí jen H, šípka nahoru, jakože odesílá, ale nic nepřijímá a občas vypadne uplně. Pomůže jen vypnout telefon a vyjmout baterii, potom zas jede vše jak má a situace se opakuje, pokud je telefon v modu 2G jede vše v pořádku ale rychlost přenosu dat je samozřejmě omezena.
Zkoušel jsem baseband MOLY.WR8.W1248.MD.WG.MP.V7.F2.P3 2013/11/19 tak i poslední MOLY.WR8.W1248.MD.WG.MP.V7.F2.P5 2014/02/19 a je to pořád to stejný.

Zopo ZP980 2/32GB Originál rom ver.B


krizak
Stálý androiďák
Příspěvky: 97
Registrován: čtv 20. zář 2012 18:49:09
Reputace: 1

Re: Problémy se signálem

Příspěvek od krizak » stř 10. zář 2014 10:03:22

Nevite nekdo , kde sehnat kernel treba original, podrilo se mi smaznout uplne vse a briknout ho, ale uz mam vse zpet, ale stratil se mi signal a chtel bych zkusit nahrat kernel, jestli to nepomuze, jen nevim kde ho najit.
Diky

Uživatelský avatar

pk76
Robot
Příspěvky: 1214
Registrován: stř 04. led 2012 19:07:59
Reputace: 1
Typ mobilu / ROM: Mi Note 2 128GB Global
Mobil 2 / ROM: LG G2
Tablet: Nexus 7 II
Rom: MIUI

Re: Problémy se signálem

Příspěvek od pk76 » stř 10. zář 2014 13:09:59

A nevymazal sis jen IMEI?


krizak
Stálý androiďák
Příspěvky: 97
Registrován: čtv 20. zář 2012 18:49:09
Reputace: 1

Re: Problémy se signálem

Příspěvek od krizak » stř 10. zář 2014 13:11:39

Ano i ten byl pryč skrze originál FW, ale dal sem obnovit moji starou zálohu a je zpět a signál chytím, jen když vlezu k oknu, ať sem blízko BTS.


Capik1111
Nové Androidě
Příspěvky: 19
Registrován: úte 26. úno 2013 14:19:37
Reputace: 1
Typ mobilu / ROM: Zopo ZP980+

Re: Problémy se signálem

Příspěvek od Capik1111 » úte 18. lis 2014 20:49:46

Řeší něco reklamace? Telefon mám od srpna a tento problém mě štve.


TON
Nové Androidě
Příspěvky: 21
Registrován: čtv 26. pro 2013 19:57:07
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: ZOPO 980+ 8GB

Re: Problémy se signálem

Příspěvek od TON » stř 11. bře 2015 20:09:47

Prosím o pomoc už jsem zoufalý .Na mém telefonu se začal ztrácet signál a je jedno jakou tam dám simku a je jedno jaký je to operátor. Od včerejška už nemám signál pomalu ani venku. Restart nepomohl , výměna karet taky nic ,3G vypnuto , a je také jedno jaký slot. Předem děkuji za cokoli co by mi mohlo pomoci.

Odpovědět

Zpět na „ZOPO 980 - obecná diskuze“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 host