ZOPO 980 - obecná diskuzeZopo ZP980+, Osemjadrove monstrum s MTK6592

Odpovědět

andrejbc
Nové Androidě
Příspěvky: 5
Registrován: pon 20. čer 2011 9:08:36
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Zopo 980+

Re: Zopo ZP980+, Osemjadrove monstrum s MTK6592

Příspěvek od andrejbc » stř 29. říj 2014 17:45:05

@ maros306604 : nespekulujem len som chcel vyskusat oficialnu :)





andrejbc
Nové Androidě
Příspěvky: 5
Registrován: pon 20. čer 2011 9:08:36
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Zopo 980+

Re: Zopo ZP980+, Osemjadrove monstrum s MTK6592

Příspěvek od andrejbc » stř 29. říj 2014 23:45:44

romka od Ghost45 je OK, ale zbytocne vela aplikacii ,ziadne recovery a PlayStore hlasil chybu v pripojeni cez Wi-fi. Takze opat spat k oficialnej...


cabenko
Nové Androidě
Příspěvky: 4
Registrován: čtv 30. říj 2014 14:13:01
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: ZOPO ZP980+ 2GB RAM ROM Official 4.4.2

Re: Zopo ZP980+, Osemjadrove monstrum s MTK6592

Příspěvek od cabenko » čtv 30. říj 2014 14:18:39

Zdravím,
mám nový ZP980+ 2GB RAM a chtěl bych si tam dát KitKat. Je někde přesný postup jak ho tam dostat a co vše k tomu kromě ROM potřebuji.

moc díky


Norton
Stálý androiďák
Příspěvky: 79
Registrován: úte 05. led 2010 16:25:01
Reputace: 4
Typ mobilu / ROM: Honor 8 L19C432B412
Mobil 2 / ROM: ZOPO980+ 2_16 [ROM MIUI V8 6.x.x KK Norton]

Re: Zopo ZP980+, Osemjadrove monstrum s MTK6592

Příspěvek od Norton » čtv 30. říj 2014 17:09:20

@cabenko:
moznosti je niekolko. cez SPF alebo cez recovery. ked si stiahnes tu "oficial" rom tak musis pouzit SPF - flash tools najdes ho aj tu http://www.zopomobileshop.com/content/9 ... latest-rom
alebo cez recovery. najprv musis nahrat nove recovery http://www.adrive.com/public/6AxUp5/ZOP ... enMaxs.zip - a potom cez toto nove recovery nahras novu romku ktora je urcena na flashovanie cez recovery napr.: http://www.uloz.to/xckgPRrQ/zp980-norton-kk-v1-zip
navody ako pouzivat flash tool alebo recovery najdes tu na fóre.


Norton
Stálý androiďák
Příspěvky: 79
Registrován: úte 05. led 2010 16:25:01
Reputace: 4
Typ mobilu / ROM: Honor 8 L19C432B412
Mobil 2 / ROM: ZOPO980+ 2_16 [ROM MIUI V8 6.x.x KK Norton]

Re: Zopo ZP980+, Osemjadrove monstrum s MTK6592

Příspěvek od Norton » čtv 30. říj 2014 17:23:50

zo zvedavosti som skúsil rom od Ghost45. podla mňa je to riadny bordel :? . romka je plná zbytočností to aby potom človek 2 dni čistil. v podstate neprináša nič nové. riešenie GPS je rovnaké ako inde žiadne výrazné zlepšenie. a samozrejme je opäť plná "podozrivých" aplikácií. takže samozrejme som sa vrátil k tej mojej. ;)

ešte ktomu GPS. ja osobne nemám problém s fixom(od pár sekúnd do max 1 minúty), ale pri navigácii to je aj tak v podstate nepoužitelné. Skúsil som všetko možné rôzne programy na navigáciu ale správa sa to rovnako. Pri navigovaní to preskakuje na vedľajšie ulice síce nie stále ale niekdy to vie pekne zblbnúť. Nie že by ma to nejak moc sra... navigáciu aj tak nepoužívam , ale vadí mi to pri Locuse.



rasto777
Nové Androidě
Příspěvky: 27
Registrován: stř 23. dub 2014 10:38:34
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Zopo ZP980+ MIUI
Tablet: Nvidia Shield Tablet / Stock
Tablet 2 / ROM: Nvidia Shield Tablet / BlissPop

Re: Zopo ZP980+, Osemjadrove monstrum s MTK6592

Příspěvek od rasto777 » čtv 30. říj 2014 17:46:47

moje skusenosti su take iste..... KK rom od ghost45 - ked sa mi za hodinu nepodarilo rozchodit google play tak mi bolo jasne, ze este asi potrebuje doladit par veci na nej, plus vela veci ktore nepotrebujem, a v podstate nic nove neprinasa....

v podstate sa mi osvedcila bud oficialna KK verzia (aj s tymi vecami co v nej treba dorobit) alebo od KK Marsapa V4......


cabenko
Nové Androidě
Příspěvky: 4
Registrován: čtv 30. říj 2014 14:13:01
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: ZOPO ZP980+ 2GB RAM ROM Official 4.4.2

Re: Zopo ZP980+, Osemjadrove monstrum s MTK6592

Příspěvek od cabenko » pát 31. říj 2014 7:36:30

@Norton
dík už to tam mám


brzi
Stálý androiďák
Příspěvky: 104
Registrován: pon 16. kvě 2011 22:40:34
Reputace: 5
Typ mobilu / ROM: OnePlus 3T
Tablet: Samsung Note 10.1

Re: Zopo ZP980+, Osemjadrove monstrum s MTK6592

Příspěvek od brzi » ned 02. lis 2014 18:00:11

EDIT @Norton:

Tvoja ROM super.
Vsetko mi slape ako ma, WiFi, data, Buetooth, GPS.

Len jedna otazka: Systemovy font je nastaveny ITALIC ked pisem, pozeram maily, aj tento prispevok vidim v telefone kurzivou.

Ako to mam prestavit?

Dik za radu.


Norton
Stálý androiďák
Příspěvky: 79
Registrován: úte 05. led 2010 16:25:01
Reputace: 4
Typ mobilu / ROM: Honor 8 L19C432B412
Mobil 2 / ROM: ZOPO980+ 2_16 [ROM MIUI V8 6.x.x KK Norton]

Re: Zopo ZP980+, Osemjadrove monstrum s MTK6592

Příspěvek od Norton » stř 05. lis 2014 17:39:00

tento súbor - http://www.uloz.to/xfTHeiV5/system-fonts-zip - rozbaliť a nahrať do: system/etc. Nezabudnúť potom ešte nastaviť práva na "rw-r--r--". reštartovať a font bude zmenený.


Lazak
Nové Androidě
Příspěvky: 38
Registrován: úte 13. zář 2011 7:53:39
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Huawei Ascend G300

Re: Zopo ZP980+, Osemjadrove monstrum s MTK6592

Příspěvek od Lazak » stř 05. lis 2014 17:53:12

Chlapi potřeboval bych nějaký návod jak postupovat v tom abych do mobilu dostal KitKat. Sosl jsem tento http://www.needrom.com/download/kitkat-980-recovery/ a jak ho nahraji na SD kartu, dostanu se přes dvojklik na možnost instalace z SD karty tak mi to hodí hlášku Instalation aborted. Mobil má root. Zkoušel jsem i ten od Nortna a stejná hláška, můžete mi teda bez nějakých těch vašich zkratek polopaticky napsat jak na to?

Děkuji :-)


brzi
Stálý androiďák
Příspěvky: 104
Registrován: pon 16. kvě 2011 22:40:34
Reputace: 5
Typ mobilu / ROM: OnePlus 3T
Tablet: Samsung Note 10.1

Re: Zopo ZP980+, Osemjadrove monstrum s MTK6592

Příspěvek od brzi » stř 05. lis 2014 18:03:06

Dakujem, funguje.


Norton
Stálý androiďák
Příspěvky: 79
Registrován: úte 05. led 2010 16:25:01
Reputace: 4
Typ mobilu / ROM: Honor 8 L19C432B412
Mobil 2 / ROM: ZOPO980+ 2_16 [ROM MIUI V8 6.x.x KK Norton]

Re: Zopo ZP980+, Osemjadrove monstrum s MTK6592

Příspěvek od Norton » čtv 06. lis 2014 16:49:19

@Lazak
Ake máš recovery?


Lazak
Nové Androidě
Příspěvky: 38
Registrován: úte 13. zář 2011 7:53:39
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Huawei Ascend G300

Re: Zopo ZP980+, Osemjadrove monstrum s MTK6592

Příspěvek od Lazak » čtv 06. lis 2014 19:09:41

Mám tam CWM - Based Recovery v6.0.3.0 etotalk.com pokud jsem to teda dobře napsal :-)

edit: zkoušel jsem dát na SD kartu recovery z tohoto odkazu http://www.adrive.com/public/6AxUp5/ZOP ... enMaxs.zip
a při instalaci mi to taky hodí hlášku Instalation Aborded :-(
Mám tam verzi androida 4.2.2


brzi
Stálý androiďák
Příspěvky: 104
Registrován: pon 16. kvě 2011 22:40:34
Reputace: 5
Typ mobilu / ROM: OnePlus 3T
Tablet: Samsung Note 10.1

Re: Zopo ZP980+, Osemjadrove monstrum s MTK6592

Příspěvek od brzi » čtv 06. lis 2014 20:12:04

Tiez som mal problem s Recovery - mne sa to podarilo takto:

1) Nahrat Recovery "recovery_CTRv2.2_CWM_6.0.0.4_ZOPO980+_MTK6592.img" cez MobileUncle Tools.
Nemam link, ale asi niekde najdes

2) Prepnut do Recovery, instal ZIP from SD - nainstalovat "ZOPO_ZP980+_TWRP_2.7.1.0_KK_by_SevenMaxs.zip"
link je v Nortonovom prispevku vyssie.
(tu som este pre istotu robil backup - nebolo treba)

3) Full wipe a instalovat Nortonovu KK

4) Oprava fontov kurzivou -> Norton vyssie dal link a navod na opravu fontov.

ROM od Nortona zatial najlepsia ako som mal.
Nenarazil som na ziaden problem.


Lazak
Nové Androidě
Příspěvky: 38
Registrován: úte 13. zář 2011 7:53:39
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Huawei Ascend G300

Re: Zopo ZP980+, Osemjadrove monstrum s MTK6592

Příspěvek od Lazak » čtv 06. lis 2014 21:18:16

Tak jsem udělal jak jsi napsal, ale při instalaci zip mi to opět hodilo hlášku instalation aborded, tak jsem dal už jen reboot mobilu a výsledek je, že mi to zatuhlo hned na první obrazovce co najede po zapnutí telefonu a je to KO. Co se s tím dá dělat, popřípadě jak se do něj dostanu dál? Není tady někdo z Prahy kdo by to uměl dát dohromady?


brzi
Stálý androiďák
Příspěvky: 104
Registrován: pon 16. kvě 2011 22:40:34
Reputace: 5
Typ mobilu / ROM: OnePlus 3T
Tablet: Samsung Note 10.1

Re: Zopo ZP980+, Osemjadrove monstrum s MTK6592

Příspěvek od brzi » pát 07. lis 2014 10:42:37

Tak to je smola... ale nezufaj, pozri si tu predchadzajuce prispevky, riesi sa to.

Skus pripojit k PC a cez Volume+ a Power - viz prispevok od maros306604 na str.11
Tak by si sa mal dostat do Recovery a ak mas zalohu, vratit.

Alebo preinstalovat nakomplet pomocou Flash Tools oficialnu 4.4.2 http://www.needrom.com/download/android-4-4-kitkat/
Potom by som ju nahradil ROM od Nortona.

Drzim palce


Lazak
Nové Androidě
Příspěvky: 38
Registrován: úte 13. zář 2011 7:53:39
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Huawei Ascend G300

Re: Zopo ZP980+, Osemjadrove monstrum s MTK6592

Příspěvek od Lazak » pát 07. lis 2014 14:27:37

Díky za radu, pomohlo a už mi mobil opět funguje. Nevím ani jakou verzi KitKat tam mám, protože jsem jich dal několik na SD kartu a jedna z nich šla nainstalovat. Nelíbí se mi barevné schéma jak vypadají ikony, nikde nemůžu najít jak je změnit. Každopádně díky moc. :clap: :clap: :clap:

edit: Tak je to tahle verze ZP980+ 20141018-172927 z těchto stránek http://www.needrom.com/download/kitkat-980-recovery/

Kdyby jste někdo věděl jak změnit ten vzhled ikon tak budu rád :-)


Norton
Stálý androiďák
Příspěvky: 79
Registrován: úte 05. led 2010 16:25:01
Reputace: 4
Typ mobilu / ROM: Honor 8 L19C432B412
Mobil 2 / ROM: ZOPO980+ 2_16 [ROM MIUI V8 6.x.x KK Norton]

Re: Zopo ZP980+, Osemjadrove monstrum s MTK6592

Příspěvek od Norton » pát 07. lis 2014 15:56:46

@Lazak
ikony zmenis pouzitim ineho launchera


brzi
Stálý androiďák
Příspěvky: 104
Registrován: pon 16. kvě 2011 22:40:34
Reputace: 5
Typ mobilu / ROM: OnePlus 3T
Tablet: Samsung Note 10.1

Re: Zopo ZP980+, Osemjadrove monstrum s MTK6592

Příspěvek od brzi » pát 07. lis 2014 21:05:50

@Lazak: Hľadaj v aplikáciách Témy, tam sa to dá myslím zmeniť.


Norton
Stálý androiďák
Příspěvky: 79
Registrován: úte 05. led 2010 16:25:01
Reputace: 4
Typ mobilu / ROM: Honor 8 L19C432B412
Mobil 2 / ROM: ZOPO980+ 2_16 [ROM MIUI V8 6.x.x KK Norton]

Re: Zopo ZP980+, Osemjadrove monstrum s MTK6592

Příspěvek od Norton » sob 08. lis 2014 18:28:03

v 4.4.x nie je aplikácia "Témy". jedinú možnosť má použiť iný launcher. (resp. doinštalovať nejakú app na zmenu štýlu).


brzi
Stálý androiďák
Příspěvky: 104
Registrován: pon 16. kvě 2011 22:40:34
Reputace: 5
Typ mobilu / ROM: OnePlus 3T
Tablet: Samsung Note 10.1

Re: Zopo ZP980+, Osemjadrove monstrum s MTK6592

Příspěvek od brzi » pon 10. lis 2014 8:18:24

Aha, to som nevedel, na ROM od teba uz bol Nova launcher, zaplatil som a pouzivam k spokojnosti PRO verziu.

ROM 4.4.2 stale nema moznost vyberu zvoneni pre kazdu SIM zvlast?
Alebo to len ja neviem najst?

Pouzivam DualSim Ringtone app, ale nie je to ono - nastavenia sa po case "stratia" a zvoni znovu default.
Neviem, ci je to po pripojeni k PC, alebo z ineho dovodu.
Zvonenia mam ulozene na internej SD, v zlozke \Ringtones\, aj ich normalne vidim v zozname zvoneni.

Chcel by som mat moznost nastavit zvlast zvonenia pre SIM aj pre skupinu kontaktov.
Poradite app?

EDIT: tu je to celkom mrtve... ale este sa skusim spytat.
Ako nahradim QuickPic miesto default galerie?
Myslim uplne, takze ked vo foto app. kliknem na poslednu fotku, ptvori QuickPic miesto default galerie.
Alebo aspon z default galerie odstranit priecinky ktore nechcem, je ozaj otravne mat tam 25 odkazov na obaly z albumov...


Norton
Stálý androiďák
Příspěvky: 79
Registrován: úte 05. led 2010 16:25:01
Reputace: 4
Typ mobilu / ROM: Honor 8 L19C432B412
Mobil 2 / ROM: ZOPO980+ 2_16 [ROM MIUI V8 6.x.x KK Norton]

Re: Zopo ZP980+, Osemjadrove monstrum s MTK6592

Příspěvek od Norton » úte 11. lis 2014 21:16:48

so zvonením moc neporadím toto som nikdy nejak moc neriešil. dá sa nastaviť zvonenie pre konkrétny kontakt, ale chýba tam nastavenie naraz pre celú skupinu.

ak používaš origo foto appku tak sa default galérie nezbavíš keďže foto je súčasťou galérie teda je to vlastne jedna appka. ak nechceš zobrazovať určité adresáre v default galérii tak v danom adresári vytvor prázdny súbor s názvom

Kód: Vybrat vše

.nomedia
ak má adresár viacej podadresárov stačí tento súbor mať len v tom hlavnom adresári. Toto však má vplyv aj na prehrávač hudby lebo ak tento súbor dáš aj do adresára s hudbou tak si ti táto prestane zobrazovať aj v prehrávači hudby. Tu je riešenie ak nechceš aby sa ti zobrazovali fotky obalov albumov v galérii tak premenuj všetky obrázky albumov na

Kód: Vybrat vše

albumart.jpg

Uživatelský avatar

dandak
Stálý androiďák
Příspěvky: 166
Registrován: pon 04. říj 2010 14:35:36
Reputace: 2
Typ mobilu / ROM: ZOPO ZP980+ stock ROM
Mobil 2 / ROM: ZOPO ZP980+ Etotalk ROM
Twitter: @dnlplk

Re: Zopo ZP980+, Osemjadrove monstrum s MTK6592

Příspěvek od dandak » stř 12. lis 2014 8:43:24

Myslím si, že pokud se Ti ztrácí Tvé vlastní vyzvánění, hlavně po připojení k PC v režimu USB, musíš si své vyzvánění ve formátu *.ogg uložit do System - Media - Ringtones. To je adresář, kde má Android uloženy systémová vyzvánění. Ale všechno mohe být jinak :-)
Samsung Galaxy S4 LTE-A (GT-I9506) - CyanogenMod 5.1.1
             


brzi
Stálý androiďák
Příspěvky: 104
Registrován: pon 16. kvě 2011 22:40:34
Reputace: 5
Typ mobilu / ROM: OnePlus 3T
Tablet: Samsung Note 10.1

Re: Zopo ZP980+, Osemjadrove monstrum s MTK6592

Příspěvek od brzi » stř 12. lis 2014 20:33:24

@Norton: Zvonenia myslim musim riesit bud cez app na priradenie skupinam, alebo DualRing Tone na rozlisenie SIM, ale kombinovat obe asi nejde.
Nazvy mi vyriesili problem s Galeriou, funguje presne ako pises. O tomto som nevedel.

@dandak: Myslim ze toto je presne ono - mal som .mp3 na internej SD, prekonvertoval som na .ogg a dal do systemu, malo by to uz byt bez problemov.

Diky za rady, pomohlo.

Uživatelský avatar

dandak
Stálý androiďák
Příspěvky: 166
Registrován: pon 04. říj 2010 14:35:36
Reputace: 2
Typ mobilu / ROM: ZOPO ZP980+ stock ROM
Mobil 2 / ROM: ZOPO ZP980+ Etotalk ROM
Twitter: @dnlplk

Re: Zopo ZP980+, Osemjadrove monstrum s MTK6592

Příspěvek od dandak » čtv 13. lis 2014 6:58:50

Tak a ted poradte vy mne :-)
Ja osobne nemam potrebu pouzivat 2 SIMky, mam firemni smlouvu za slusnejch podminek. Znamy ale chce poradit, jak vyuzivat dve karty co nejefektivneji, tedy pred vytacenim vybrat SIM, urcit prirazeni karty (operatora) jednotlivym kontaktum, nastavit volbu u SMS a tak. Staci programek pro blbce (rikal jsem, ze to neni pro me :-)
Samsung Galaxy S4 LTE-A (GT-I9506) - CyanogenMod 5.1.1
             

Uživatelský avatar

dandak
Stálý androiďák
Příspěvky: 166
Registrován: pon 04. říj 2010 14:35:36
Reputace: 2
Typ mobilu / ROM: ZOPO ZP980+ stock ROM
Mobil 2 / ROM: ZOPO ZP980+ Etotalk ROM
Twitter: @dnlplk

Re: Zopo ZP980+, Osemjadrove monstrum s MTK6592

Příspěvek od dandak » čtv 13. lis 2014 7:01:47

2brzi: A to je to, co mi hlava nebere, to pojmenovani ulozist. Proc je SD karta nazvana jako interni? Interni je prece pamet pristroje a karta by mela byt externi. Takhle to bylo Galaxy I i II, co jsem mel a cajk...
Samsung Galaxy S4 LTE-A (GT-I9506) - CyanogenMod 5.1.1
             


Norton
Stálý androiďák
Příspěvky: 79
Registrován: úte 05. led 2010 16:25:01
Reputace: 4
Typ mobilu / ROM: Honor 8 L19C432B412
Mobil 2 / ROM: ZOPO980+ 2_16 [ROM MIUI V8 6.x.x KK Norton]

Re: Zopo ZP980+, Osemjadrove monstrum s MTK6592

Příspěvek od Norton » čtv 13. lis 2014 15:54:00

@dandak
skús PixelPhone - https://play.google.com/store/apps/deta ... rush&hl=sk

s názvami úložísk je to na tomto phone veru divné. napr. vstavaný správca súborov bere sd kartu ako externé, ale naištalovaný root explorer to už má prehodené tak isto po pripojení k PC je interná pamäť ako interná a sd karta ako externá. proste všade inak :?


jarda.jezek
Nové Androidě
Příspěvky: 18
Registrován: čtv 25. srp 2011 18:05:28
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: ZTE Blade -- Newman N1 -- Zopo ZP980+

Re: Zopo ZP980+, Osemjadrove monstrum s MTK6592

Příspěvek od jarda.jezek » čtv 13. lis 2014 20:31:22

A nešlo by obě interní oblasti spojit do jedné, tedy mít tak jedno opravdu interní úložiště a jednu vloženou sd kartu?
Motorola D520 -> Sagem RC922 -> Alcatel OT501 -> ... -> ZTE Blade -> Newman N1 -> Zopo ZP980+


jarda.jezek
Nové Androidě
Příspěvky: 18
Registrován: čtv 25. srp 2011 18:05:28
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: ZTE Blade -- Newman N1 -- Zopo ZP980+

Re: Zopo ZP980+, Osemjadrove monstrum s MTK6592

Příspěvek od jarda.jezek » čtv 13. lis 2014 20:38:49

dandak píše:Tak a ted poradte vy mne :-)
Ja osobne nemam potrebu pouzivat 2 SIMky, mam firemni smlouvu za slusnejch podminek. Znamy ale chce poradit, jak vyuzivat dve karty co nejefektivneji, tedy pred vytacenim vybrat SIM, urcit prirazeni karty (operatora) jednotlivym kontaktum, nastavit volbu u SMS a tak. Staci programek pro blbce (rikal jsem, ze to neni pro me :-)
Zkuste dw contacts. https://play.google.com/store/apps/deta ... tacts.free
Motorola D520 -> Sagem RC922 -> Alcatel OT501 -> ... -> ZTE Blade -> Newman N1 -> Zopo ZP980+


Capik1111
Nové Androidě
Příspěvky: 19
Registrován: úte 26. úno 2013 14:19:37
Reputace: 1
Typ mobilu / ROM: Zopo ZP980+

Re: Zopo ZP980+, Osemjadrove monstrum s MTK6592

Příspěvek od Capik1111 » pon 17. lis 2014 21:54:51

Zdravím, nevíte proč z ničeho nic mi začali blbnout simkarty? Vodafon jako microsim se mi nechytne vůbec a O2 se mi po restartu chytne pouze po připojení k nabijecce. Nevím si s tím rady a za každou pomoc a typ budu rád.

@telefon+
Přílohy
uploadfromtaptalk1416257362832.jpg
uploadfromtaptalk1416257362832.jpg (29.45 KiB) Zobrazeno 2872 x

Odpovědět

Zpět na „ZOPO 980 - obecná diskuze“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 host