Lenovo A820 - obecná diskuzeLenovo A820, mtk6589, 4.5" QHD

Odpovědět
Uživatelský avatar

mnouckk
Stálý androiďák
Příspěvky: 203
Registrován: stř 17. dub 2013 14:00:14
Typ mobilu / ROM: Lenovo A820
Bydliště: Ústí nad Labem

Re: Lenovo A820, mtk6589, 4.5" QHD

Příspěvek od mnouckk » čtv 23. led 2014 18:57:56

V pořádku, však se nerozčiluj, já jen mám rád věci vyjasněné a diskuze dokončené, proto ta poznámka o (ne)vhodnosti pro začátečníka. Jinak jak sám říkáš, každý máme názor...

To jestli je telefon počeštění na 100% nebo ne pro mě určitě není kriterium pro to, abych dělil telefony na začátečnické a pokročilé... Další věcí je to, že i totální laik (já jsem byl já) si může pomocí pár dotazů a pročítání fór a hledání správných lidí telefon "dodělat" k obrazu svému. Mám Infrareda přeloženého na zhruba 95% a stálo mě to jen dva dny práce...
Co se gps týče, i zde ve vlákně se toto téma řešilo, stačí jednoduchý skript. Také z vlastní zkušenosti vím, že záleží i na zvoleném programu, který ti gps trackuje, tak jsou samosebou rozdíly, mnohdy až propastné.

Beru, že pokud je možnost telefon vrátit, je to nejjednodušší řešení, ale ... Když si koupíš novou televizi, taky jí nepovezeš zpátky, protože ti nejde jeden kanál z osmdesáti....
Nevím jestli je to dané dobou nebo lidmi, ale mám pocit, že jsou tu někteří líní číst a myslí, že odpověď na jejich otázku najdou na poslední stránce vlákna :help: (stejně tak jako repartition - to už se tu řešilo tolikrát, na osmé stránce je super návod a stejně .....)

Takže asi tak
Když můžu, pomůžu. Nejsem programátor. V případě dotazů se pokusím poradit, ale nejsem vševědoucí!



quangn
Nové Androidě
Příspěvky: 42
Registrován: úte 07. čer 2011 18:46:15

Re: Lenovo A820, mtk6589, 4.5" QHD

Příspěvek od quangn » čtv 23. led 2014 20:24:52

jojo v pohodě :-). A je to přesně tak jak říkáš, jak vidíš, naposledy jsem taky párkrát odpovídal lidem, ačkoliv to lze najít a postupně časem na to taky kašlu a raději jim řeknu-koupil sis to v mironetu, tak to tam běž reklamovat, když už si za to dal pálku, tak to aspoň má fungovat tak jak má-ušetříš nervy nám i sobě.


doleto
Nové Androidě
Příspěvky: 5
Registrován: stř 08. led 2014 18:00:38
Typ mobilu / ROM: Lenovo A820

Re: Lenovo A820, mtk6589, 4.5" QHD

Příspěvek od doleto » pát 24. led 2014 20:18:03

Nechtěl jsem tady rozpoutat takovou diskuzi a vlnu emocí :D . GPS fix se mi už podařil, trval sice asi 3 a půl minuty, ale je to funkční. Předtím se nechtěl spojit nejspíše kvůli špatné aplikaci. Vlákno jsem se snažil celé přečíst a o skriptu na rozdělení paměti jsem samozřejmě četl, ale jak jsem napsal výše, jsem začátečník a někdo zde psal že mu mobil přestal fungovat úplně. Proto jsem se dotazoval jestli neexistuje nějaká méně náročná alternativa. Tímto bych se chtěl quangna zeptat na jméno té aplikace. :D Byl bych za něj moc vděčný. :twisted: Díky


prasil
Robot
Příspěvky: 943
Registrován: stř 30. led 2013 9:18:55
Typ mobilu / ROM: Xiaomi Redmi Note 8 Pro
Mobil 2 / ROM: Xiaomi Redmi Note 3 SE Crdroid
Tablet: Smart Tab4 LTE CM11
Tablet 2 / ROM: MiPad 64G
Bydliště: Mělník

Re: Lenovo A820, mtk6589, 4.5" QHD

Příspěvek od prasil » pát 24. led 2014 20:30:04

Mrkni do sekce ZTE V967S/root, je tam vlákno přerozdělení paměti u 4jader :rtfm:


doleto
Nové Androidě
Příspěvky: 5
Registrován: stř 08. led 2014 18:00:38
Typ mobilu / ROM: Lenovo A820

Re: Lenovo A820, mtk6589, 4.5" QHD

Příspěvek od doleto » pát 24. led 2014 20:44:28

Díky moc. ;)



hadas
Nové Androidě
Příspěvky: 1
Registrován: pát 24. led 2014 21:47:51
Typ mobilu / ROM: Lenovo

Re: Lenovo A820, mtk6589, 4.5" QHD

Příspěvek od hadas » pát 24. led 2014 21:50:40

ahoj mam mobil Lenovo A 820 s androidem 4.1.2. a kdyz chci psat SMS a otocim mobil tak se mi nepretoci klavesnice. Ale kdyz jsem na internetu tak se mi pretoci. Ale ve psani SMS proste ne nevite cim by to mohlo byt ?

predem dekuji za odpoved


quangn
Nové Androidě
Příspěvky: 42
Registrován: úte 07. čer 2011 18:46:15

Re: Lenovo A820, mtk6589, 4.5" QHD

Příspěvek od quangn » ned 26. led 2014 0:00:24

doleto píše:Nechtěl jsem tady rozpoutat takovou diskuzi a vlnu emocí :D . GPS fix se mi už podařil, trval sice asi 3 a půl minuty, ale je to funkční. Předtím se nechtěl spojit nejspíše kvůli špatné aplikaci. Vlákno jsem se snažil celé přečíst a o skriptu na rozdělení paměti jsem samozřejmě četl, ale jak jsem napsal výše, jsem začátečník a někdo zde psal že mu mobil přestal fungovat úplně. Proto jsem se dotazoval jestli neexistuje nějaká méně náročná alternativa. Tímto bych se chtěl quangna zeptat na jméno té aplikace. :D Byl bych za něj moc vděčný. :twisted: Díky
. v CWM udelej si zalohu tvoji romky

2. stahni na SD kartu 4GB verzi aplikace

3. Normalne naistaluj

4. v aplikaci zvol 2.5Gb data

5. restart do recovery

6. reset to factory default

7. obnova tvoji romky

8. restart


na původní stránce (sedmé tohoto vlákna) byly linky na meteos app, ale to forum uz zakryli linky a musíš být registrovaný, našel jsem viceméně alternativu.
http://www.ulozto.net/xNHcopTk/meteos-m ... 4gb-en-apk


CechZ
Nové Androidě
Příspěvky: 1
Registrován: ned 26. led 2014 18:09:49
Typ mobilu / ROM: Huawei g300 Lenovo A820

Re: Lenovo A820, mtk6589, 4.5" QHD

Příspěvek od CechZ » ned 26. led 2014 19:43:33

Ahoj,
nevím, jestli to zde už někdo nezmiňoval ale komu by chyběla notifikační dioda, tak je možnost rozblikat spodní řadu tlačítek. Nejdřív je potřeba nainstalovat GravityBox:

http://androidforum.cz/gravitybox-modul ... 43607.html

V samotném programu pak Nastavení obrazovky-Notifikace podsvícením.
Na mém A820 funguje pro hovory i sms výborně.


Skodisek
Nové Androidě
Příspěvky: 1
Registrován: pon 27. led 2014 1:40:17
Typ mobilu / ROM: A820

Re: Lenovo A820, mtk6589, 4.5" QHD

Příspěvek od Skodisek » pon 27. led 2014 1:51:23

Čau lidi. Zkoušel jsem přerozdělit pamět v tel. podle návodu někde na straně 10.
Bohužel se mi povedlo, že telefon nezobrazí sd-card, nejde připojit k PC a nemůžu do něj nic dostat.
Zkoušel jsem některé rady na opravu, ale nějak mi to nejde.
Potřeboval bych jestli není nějaký jednodušší způsob jak tel. vrátit do původního stavu ??
Nevím co stim a nejsem žádnej specialista...
Díky za odpověď

Uživatelský avatar

mnouckk
Stálý androiďák
Příspěvky: 203
Registrován: stř 17. dub 2013 14:00:14
Typ mobilu / ROM: Lenovo A820
Bydliště: Ústí nad Labem

Re: Lenovo A820, mtk6589, 4.5" QHD

Příspěvek od mnouckk » pon 27. led 2014 22:20:56

Jediné co ti pořadím je buďto napsat co si NEUDELAL podle návodu a nebo to udělej znovu a pořádně. Hlavně po provedení repartition nezapomen v nastavení přepnout SD storage jako výchozí při zápis!

@telefon    
Když můžu, pomůžu. Nejsem programátor. V případě dotazů se pokusím poradit, ale nejsem vševědoucí!


sineba
Nové Androidě
Příspěvky: 1
Registrován: ned 26. led 2014 15:25:06
Typ mobilu / ROM: Lenovo A820

Re: Lenovo A820, mtk6589, 4.5" QHD

Příspěvek od sineba » stř 05. úno 2014 12:07:06

Zdravím prokousávám se forem jako červ přes diamant, a jako naprostý nováček bych potřeboval poradit ohledně přehrání ROM. Zatím jsem se dotápal, že tam mám verzi od cappy 4.1 a TWRP. Není mi jasné, jestli tam musí být CWM, anebo jak zjistím, zda už tam je. Současně mi tato ROM nevyhovuje, protože neumí zaměřit GPS přes WIFI a GSM, taky mrzne překlápění displaye. Prosím poraďte co tam narvát nejlépe něco v češtině. Dostal jsem ho od rodičů a nechci jim kazit radost, protože koupit mi k vánocům něco lepšího si nemohou dovolit. Prostudoval jsem celé forum, ale raději si nechám poradit.


quangn
Nové Androidě
Příspěvky: 42
Registrován: úte 07. čer 2011 18:46:15

Re: Lenovo A820, mtk6589, 4.5" QHD

Příspěvek od quangn » sob 22. úno 2014 0:59:59

zkus needrom, tam si najdi romku od superthan a normálně se dostat do recoveru a nahrát zip, je to otázka pár minut, v případě problému mě kontaktuj, rád pomužu :)

Uživatelský avatar

gurus
Androiďák!
Příspěvky: 319
Registrován: stř 15. pro 2010 20:41:12
Typ mobilu / ROM: Lenovo A820
Tablet: Google Nexus 7 - 16GB
Bydliště: Kadaňsko
Kontaktovat uživatele:

Re: Lenovo A820, mtk6589, 4.5" QHD

Příspěvek od gurus » čtv 27. úno 2014 16:08:11

Ahoj, chci se zeptat když k mobilu připojim sluchátka s handsfree od LG tak špatně hrají, strašně zastřeně. Pokud ale zmáčknu button pro příjmutí hovoru na sluchátkách tak zvuk hraje dobře...problém je že ho musim držet. Je to hardware chyba v telefonu nebo software chyba a dala by se nějak odstranit nebo někde nastavit?


díky za odpověď
LG Optimus One P500 Rom: ICY snap
Nexus 7:Root - Franco kernel - Original ROM
Phone history: 1) Philips Savy (žluťák) 2) Siemens A50 3) Sonyericsson j300i 4) Sonyericsson W810i 5) LG optimus one 6) Lenovo A820
NV Tegra fanoušek

Uživatelský avatar

Tomáš Kubec
Moderátor
Příspěvky: 4566
Registrován: sob 21. srp 2010 12:18:30
Typ mobilu / ROM: Mlais MX Base
Bydliště: Pardubice
Kontaktovat uživatele:

Re: Lenovo A820, mtk6589, 4.5" QHD

Příspěvek od Tomáš Kubec » čtv 27. úno 2014 16:40:54

Není to žádná chyba ale jiná norma zapojení konektoru. Ty normy jsou dvě, CTIA a OMTP.
Tomáš Kubec, Mobilnaut s.r.o, MNShop.cz - Náhradní díly, příslušenství, servis Čínských i ostatních telefonů - podpořte MNShop na Facebooku. Aplikace MNShop ke stažení na Google Play


MustiPavel
Nové Androidě
Příspěvky: 15
Registrován: úte 18. pro 2012 16:12:35
Typ mobilu / ROM: Elephone P10C
Rom: MIUI CZ

Re: Lenovo A820, mtk6589, 4.5" QHD

Příspěvek od MustiPavel » čtv 13. bře 2014 16:14:13

quangn píše:
doleto píše:Nechtěl jsem tady rozpoutat takovou diskuzi a vlnu emocí :D . GPS fix se mi už podařil, trval sice asi 3 a půl minuty, ale je to funkční. Předtím se nechtěl spojit nejspíše kvůli špatné aplikaci. Vlákno jsem se snažil celé přečíst a o skriptu na rozdělení paměti jsem samozřejmě četl, ale jak jsem napsal výše, jsem začátečník a někdo zde psal že mu mobil přestal fungovat úplně. Proto jsem se dotazoval jestli neexistuje nějaká méně náročná alternativa. Tímto bych se chtěl quangna zeptat na jméno té aplikace. :D Byl bych za něj moc vděčný. :twisted: Díky
. v CWM udelej si zalohu tvoji romky

2. stahni na SD kartu 4GB verzi aplikace

3. Normalne naistaluj

4. v aplikaci zvol 2.5Gb data

5. restart do recovery

6. reset to factory default

7. obnova tvoji romky

8. restart


na původní stránce (sedmé tohoto vlákna) byly linky na meteos app, ale to forum uz zakryli linky a musíš být registrovaný, našel jsem viceméně alternativu.
http://www.ulozto.net/xNHcopTk/meteos-m ... 4gb-en-apk
Rád bych toto spáchal s mým lenovem...ale když jdu do CWM tak je celý čínsky a jsem v čudu s těmi klikyháky...poradí někdo prosím??? potřebuji nějak bezpečně sloučit pamět (jen na interní a SDHC card)..díky moc předem


MustiPavel
Nové Androidě
Příspěvky: 15
Registrován: úte 18. pro 2012 16:12:35
Typ mobilu / ROM: Elephone P10C
Rom: MIUI CZ

GravityBox

Příspěvek od MustiPavel » čtv 13. bře 2014 18:48:33

co se týče gravity...na blikání LED nepomohlo...mám osvědčenější a jednodušší app..LG Notification https://play.google.com/store/apps/deta ... ifications


prasil
Robot
Příspěvky: 943
Registrován: stř 30. led 2013 9:18:55
Typ mobilu / ROM: Xiaomi Redmi Note 8 Pro
Mobil 2 / ROM: Xiaomi Redmi Note 3 SE Crdroid
Tablet: Smart Tab4 LTE CM11
Tablet 2 / ROM: MiPad 64G
Bydliště: Mělník

Re: Lenovo A820, mtk6589, 4.5" QHD

Příspěvek od prasil » čtv 13. bře 2014 20:40:43

MustiPavel: mrkni do sekce A820/rom... vlákno ROM přes CWM, tam najdeš podstatné :rtfm:


MustiPavel
Nové Androidě
Příspěvky: 15
Registrován: úte 18. pro 2012 16:12:35
Typ mobilu / ROM: Elephone P10C
Rom: MIUI CZ

Re: Lenovo A820, mtk6589, 4.5" QHD

Příspěvek od MustiPavel » pát 14. bře 2014 16:26:04

prasil píše:MustiPavel: mrkni do sekce A820/rom... vlákno ROM přes CWM, tam najdeš podstatné :rtfm:
OK...dal jsem si ROM...a že chci sloučit pamět..no a nám tam 300MB interní (dělal jsem vše podle návodu)...a pak už jen SD externí.
Budu rád za každou UŽITEČNOU radu..díky moc


prasil
Robot
Příspěvky: 943
Registrován: stř 30. led 2013 9:18:55
Typ mobilu / ROM: Xiaomi Redmi Note 8 Pro
Mobil 2 / ROM: Xiaomi Redmi Note 3 SE Crdroid
Tablet: Smart Tab4 LTE CM11
Tablet 2 / ROM: MiPad 64G
Bydliště: Mělník

Re: Lenovo A820, mtk6589, 4.5" QHD

Příspěvek od prasil » pát 14. bře 2014 19:41:18

No jestli to chápu, tak už máš sloučení hotový a zbylo ti cca 300MB z interní - tak by to mělo být. Interní paměť máš teď celou (kromě těch 300MB) na aplikace a externí na fotky a na muziku


mplampard
Nové Androidě
Příspěvky: 4
Registrován: stř 01. led 2014 21:19:40
Typ mobilu / ROM: Lenovo A820

Re: Lenovo A820, mtk6589, 4.5" QHD

Příspěvek od mplampard » stř 23. dub 2014 20:49:40

Zdravím,
chtěl bych si nahrát tuto MIUI ROMku přímo z první ruky: http://en.miui.com/download-139.html
Nemají ji však na A820, ale na A820t.
Myslíte, že bude fungovat?
Děkuji za odpověď.


prasil
Robot
Příspěvky: 943
Registrován: stř 30. led 2013 9:18:55
Typ mobilu / ROM: Xiaomi Redmi Note 8 Pro
Mobil 2 / ROM: Xiaomi Redmi Note 3 SE Crdroid
Tablet: Smart Tab4 LTE CM11
Tablet 2 / ROM: MiPad 64G
Bydliště: Mělník

Re: Lenovo A820, mtk6589, 4.5" QHD

Příspěvek od prasil » čtv 24. dub 2014 7:48:51

Myslím, že kdyby byly kompatibilní, neměly by A820 a A820T svý posty. Téčko je bez 3g


Placka
Stálý androiďák
Příspěvky: 111
Registrován: čtv 09. čer 2011 8:30:29
Typ mobilu / ROM: Galaxy S4

Re: Lenovo A820, mtk6589, 4.5" QHD

Příspěvek od Placka » čtv 24. dub 2014 8:35:07

Kdyby měl někdo zájem - (smazáno)
EDIT by jumbo78:
Na prodej tu máme bazar! Přečti si prosím laskavě pravidla fóra a dodržuj je!


Němec
Nové Androidě
Příspěvky: 42
Registrován: pát 07. čer 2013 4:06:26
Typ mobilu / ROM: samsung monte

Re: Lenovo A820, mtk6589, 4.5" QHD

Příspěvek od Němec » stř 30. dub 2014 7:27:41

zkoušel jste někdo připojit bluetooth myš?


kreator
Stálý androiďák
Příspěvky: 52
Registrován: stř 08. led 2014 22:50:37
Typ mobilu / ROM: lenovo P1

Re: Lenovo A820, mtk6589, 4.5" QHD

Příspěvek od kreator » pát 30. kvě 2014 16:56:42

Potřebuji poradit, dochází mi interní paměť. V předchozí romce (TW_SUPERTAN_V2) se instalovalo na interní paměť a po přesunu na kartu SD nějaký data zůstala na interní paměti. Nyní mám nainstalovanou romku A820_AOSP_ Superthan. Instaluje se v této romce také něco na interní paměť (v nastavení mám výchozí disk pro zápis karta SD)? Pokud ano mám pár otázek. Co je lepší, sloučit interní paměť nebo zrušit interní paměť nebo je nějaká jiná možnost. Pokud bych chtěl pak tento zásah do mobilu zrušit stačí dát tovární nastavení nebo je to nevratná instalace? Díky


hajiborojobo
Stálý androiďák
Příspěvky: 83
Registrován: ned 08. kvě 2011 11:10:17
Typ mobilu / ROM: Nokia 930
Rom: WP 10

Re: Lenovo A820, mtk6589, 4.5" QHD

Příspěvek od hajiborojobo » ned 01. čer 2014 13:43:33

Po ciste instalaci rom dej zapis na sd = vse pujde na sd..zrusit uplne interni pamet snad ani neslo,bylo tam par MB, kdyz jsem mel a820,tak bylo pro mne nejrozumejsi sloucit vnitrni pamet s integrovanou,nebo jak je to v cestine..tedy jsem mel jen systemovou mnoha Gb pamet na aplikace(300-400apps) a sd kartu,zapis byl nastaven na sd,ale instalace apps do telefonu..vse uz tu ale bylo xkrat zminovano

faea f2s


břídil
Nové Androidě
Příspěvky: 3
Registrován: pon 21. črc 2014 20:01:24
Typ mobilu / ROM: lenovo a820

Prosím, pomozte mi někdo

Příspěvek od břídil » pon 21. črc 2014 20:24:05

Ahoj, mám mobil lenovo a820.
nedávno jsem vyzkoušel tuto rom http://www.needrom.com/mobile/miuiv5-4-3-21-multilang/ a protože mi pořád chyběla pamět, která je potřeba pro instalaci aplikací a skončilo to tak, že jsem se pustil do odinstalování aplikací. Kvůli překliku jsem však odinstaloval MUI.apk a spadly všechny aplikace a staly se z nich jen odkazy. Po restartu se rozsvítilo logo lenovo a pak to divné MI a tím to skončilo.Jediná kombinace "čudlíků" ... a to zapínání a volume+ ... držel jsem to asi 1/2 minuty a pak se teprv začalo něco dít a ukázalo se mi toto ale v rozsypané rejži...() co mám dělat abych tam opět nahrál nějakou rom a fungovalo to?
PS vím že to tu bylo ve vlákně, ale mám v tom zmatek tam mi to prosím někdo napište do jednoho příspěvku a prosím trochu podrobněji, abych to pochopil.
Spoiler:
kdyby se někomu chtělo tak napište i nějakou funkční rom nejlíp v češtině, ale zvládnu i angličtinu
Dík předem

EDIT by jumbo78: Obrázky vkládej do spoileru! Přečti si laskavě pravidla fóra a dodržuj je!

Uživatelský avatar

Jumbo78
Administrátor
Příspěvky: 11373
Registrován: pát 13. led 2012 17:25:32
Typ mobilu / ROM: iPhone XS Max 512 GB
Mobil 2 / ROM: Samsung Galaxy NOTE EDGE - STOCK ROM
Tablet: Samsung Galaxy TAB S2
Bydliště: Kousek od Zlatých Hor :D

Re: Lenovo A820, mtk6589, 4.5" QHD

Příspěvek od Jumbo78 » pon 21. črc 2014 20:56:30

Co se týká ROM, prošel sis příslušnou sekci zde na fóru?

@phablet ;)
Skvělá navigace WAZE - vyzkoušej
Na poděkování slouží palec u příspěvku ;)
Cashback za nákupy


břídil
Nové Androidě
Příspěvky: 3
Registrován: pon 21. črc 2014 20:01:24
Typ mobilu / ROM: lenovo a820

Re: Lenovo A820, mtk6589, 4.5" QHD

Příspěvek od břídil » úte 22. črc 2014 6:52:04

prošel jsem vše co jsem našel, ale bez podrobného návodu vše pokazím prosím napište mi návod

a řekl by mi někdo čím jsem minule porušil pravidla? nic jsem nenašel


břídil
Nové Androidě
Příspěvky: 3
Registrován: pon 21. črc 2014 20:01:24
Typ mobilu / ROM: lenovo a820

Re: Lenovo A820, mtk6589, 4.5" QHD

Příspěvek od břídil » stř 23. črc 2014 5:29:28

Prosim prosim, mam rootnuty mobil a kdyz chci aktualizovat apky od googlu tak se ukaze aplikaci nejde nainstalovat do vychoziho umisteni.. Co s tim
Nejde to ani na mobil ani na sd a zkousel jsem i obnovit tovarni data... Dik predem


hajiborojobo
Stálý androiďák
Příspěvky: 83
Registrován: ned 08. kvě 2011 11:10:17
Typ mobilu / ROM: Nokia 930
Rom: WP 10

Re: Lenovo A820, mtk6589, 4.5" QHD

Příspěvek od hajiborojobo » sob 26. črc 2014 13:53:56

Pouzil bych flashtool a nahral nejakou rom,pak uz neni problem pokracovat

faea f2s

Odpovědět

Zpět na „Lenovo A820 - obecná diskuze“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 host