Lenovo A820 - obecná diskuzeNefungující tlačítka po startu

Odpovědět

Autor tohoto vlákna
Lyssor
Nové Androidě
Příspěvky: 4
Registrován: pon 05. led 2015 15:58:16
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: lenovo A820

Nefungující tlačítka po startu

Příspěvek od Lyssor » pon 05. led 2015 16:07:13

Zdravím, dostal se mi do rukou postarší A820 a mám s ní takový prekérní problém. Ať tam flashuji jakou ROM chcu, stejně nakonec zakysnu na tom, že v na některých obrazovkách při startu (Varování s nevloženou SIM kartou, nebo pokus o spárování telefonu s gmail účtem) vůbec nejde klepnout na tlačítka dole, kterými bych se měl jaksi posunout dál. Vůbec, můžu na touchscreen vyklepávat třeba andulku šafářovou, ale to tlačítko tam pro ten mobil zjevně neexistuje. Přitom spodní část touchscreenu normálně funguje (ověřeno při vyťukávání loginu do gmailu)... netuší někdo co s tím? :evil:




Uživatelský avatar

mrnus
Moderátor
Příspěvky: 1013
Registrován: čtv 03. lis 2011 11:07:59
Reputace: 46
Typ mobilu / ROM: HUAWEI HONOR 8 PREMIUM
Tablet: Asus TF300T
Rom: 4.2.1 JB (root)
Bydliště: Frýdlant nad Ostravicí
Kontaktovat uživatele:

Re: Nefungující tlačítka po startu

Příspěvek od mrnus » pon 05. led 2015 18:52:34

Zdar,
Nevím jestli jsem to nepochopil jen já, ale vůbec nevím co je andulka Šafářová a jaké tlačítka ti nejdou.
Asi vadný dotyk (digitizer).
A nejde to ani naležato? Myslím že by to mělo jít otočit v úvodním nastavení telefonu.


Autor tohoto vlákna
Lyssor
Nové Androidě
Příspěvky: 4
Registrován: pon 05. led 2015 15:58:16
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: lenovo A820

Re: Nefungující tlačítka po startu

Příspěvek od Lyssor » pon 05. led 2015 19:05:58

Oukej, situace první, mám vloženou simku a telefon se chce spárovat s gmailem. OK proč ne. Potvrdím, naklepu na klávesnici přihlašovací údaje (klávesnice je dole) a potvrdím, hodí to další screenu kde to chce s tím gmailem nějak dál propojit a tlačítko "pokračovat" co je dole v stejným místě, kde jsem pět vtřein předtím vyťukával login a heslo najednou nejde stisknout, i kdy po tom screenu ťukám kam chcu a jak chcu (=tím byla míněna ta andulka) tak to nereaguje. Pokud si ale zeshora stáhnu dolů menu s wifi, bluetooth a spol, tak to z toho spodního místa jde zase vytáhnout nahoru.
Situace druhá, zapl jsem ho bez SIMky, vyletí upozornění že nemám SIMku a že jestliže budu pokračovat, nebudu mít přístupné nějaké funkce a bude nutno vložit SIM později. Dole je tlačítko Pokračovat a to opět neraguje, ačkoliv situace se stažením menu zeshora je totožná a touchscreen dole zcela jasně funguje.

Uživatelský avatar

mrnus
Moderátor
Příspěvky: 1013
Registrován: čtv 03. lis 2011 11:07:59
Reputace: 46
Typ mobilu / ROM: HUAWEI HONOR 8 PREMIUM
Tablet: Asus TF300T
Rom: 4.2.1 JB (root)
Bydliště: Frýdlant nad Ostravicí
Kontaktovat uživatele:

Re: Nefungující tlačítka po startu

Příspěvek od mrnus » pon 05. led 2015 19:31:16

Asi to nebude mít vliv, ale po instalaci jsi udělal wipe factory format a dalvik cache?


Autor tohoto vlákna
Lyssor
Nové Androidě
Příspěvky: 4
Registrován: pon 05. led 2015 15:58:16
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: lenovo A820

Re: Nefungující tlačítka po startu

Příspěvek od Lyssor » pon 05. led 2015 19:51:48

Jojo, udělal



prasil
Robot
Příspěvky: 939
Registrován: stř 30. led 2013 9:18:55
Reputace: 26
Typ mobilu / ROM: Xiaomi Redmi Note 8 Pro
Mobil 2 / ROM: Xiaomi Redmi Note 3 SE Crdroid
Tablet: Smart Tab4 LTE CM11
Tablet 2 / ROM: MiPad 64G
Bydliště: Mělník

Re: Nefungující tlačítka po startu

Příspěvek od prasil » pon 05. led 2015 22:14:37

Jestli chápu zadání problému (Andulku necháme stranou ;) ) tak prostě v tom formuláři nemáš vyplněno vše potřebné a nepustí tě to dál :yes:


Autor tohoto vlákna
Lyssor
Nové Androidě
Příspěvky: 4
Registrován: pon 05. led 2015 15:58:16
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: lenovo A820

Re: Nefungující tlačítka po startu

Příspěvek od Lyssor » úte 06. led 2015 15:22:53

Jo více méně tak. Povedlo se mi to docela krkolomně překonat, ale problém zůstává i v aplikacích. Zatímco třeba v messengeru na spodku dotykáče píšu tak v další aplikaci nemůžu klepnout na tlačítko umístěné na stejném místě, kde byla pár vteřin zpět klávesnice :-/ prostě to nereaguje.

Odpovědět

Zpět na „Lenovo A820 - obecná diskuze“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 host