Lenovo A820 - obecná diskuzevadný digitizer?

Odpovědět

Autor tohoto vlákna
kreator
Stálý androiďák
Příspěvky: 52
Registrován: stř 08. led 2014 22:50:37
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: lenovo P1

vadný digitizer?

Příspěvek od kreator » úte 07. črc 2015 20:34:01

Prosím o radu. Mám Lenovo A820 2 roky starý a někdy mi nefunguje asi 1 cm šíře spodní části displeje. Na snímku z aplikace screen touch test je vidět jaká část displeje. Hned z této aplikace přejdu do jiný aplikace a tam displej funguje. Na klávesnici mi někdy nefugují poslední dvě řady písmen. Řeším to psaním na šířku, ale vadí to na hlavní obrazovce na prostřední ikonu na vyvolání všech aplikací to musím řešit přes nastavení - aplikace. Myslel jsem jestli to nedělá nějaká aplikace. Tak jsem dal tovární nastavení a nahrál romku bez aplikací a závada se po čase zase projevila. Bude to vadný digitizer, když to nejde jenom někdy a v jedné aplikaci to nejde a ihned v jiný aplikaci displej funguje?
Přílohy
Screenshot_2015-07-03-07-01-30.png
Screenshot_2015-07-03-07-01-30.png (25.71 KiB) Zobrazeno 2657 x
Screenshot_2015-07-02-13-41-22.png
Screenshot_2015-07-02-13-41-22.png (32.14 KiB) Zobrazeno 2657 x





Zkorumpovanaliska
Androiďák!
Příspěvky: 385
Registrován: sob 10. led 2015 21:59:17
Reputace: -51
Typ mobilu / ROM: Lenovo P70
Mobil 2 / ROM: Pracovní - Lenovo Vibe Z2 Pro

Re: vadný digitizer?

Příspěvek od Zkorumpovanaliska » stř 08. črc 2015 4:39:41

Zkus to vrátit do továrního nastavení, může to dělat jen nějaký balast v telefonu. Jestli jsi to kupoval v česku, pak to reklamuj, at se prodejce stará (na 90% ti vrátí prachy; je to šedivka), jestli v číně, máš smůlu.


Zkorumpovanaliska
Androiďák!
Příspěvky: 385
Registrován: sob 10. led 2015 21:59:17
Reputace: -51
Typ mobilu / ROM: Lenovo P70
Mobil 2 / ROM: Pracovní - Lenovo Vibe Z2 Pro

Re: vadný digitizer?

Příspěvek od Zkorumpovanaliska » stř 08. črc 2015 4:40:20

Zkus to vrátit do továrního nastavení, může to dělat jen nějaký balast v telefonu. Jestli jsi to kupoval v česku, pak to reklamuj, at se prodejce stará (na 90% ti vrátí prachy; je to šedivka), jestli v číně, máš smůlu. Tedy jestli to nemáš uplné dva roky..


Autor tohoto vlákna
kreator
Stálý androiďák
Příspěvky: 52
Registrován: stř 08. led 2014 22:50:37
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: lenovo P1

Re: vadný digitizer?

Příspěvek od kreator » stř 08. črc 2015 12:13:13

Mobil je koupeny v cine pres aukro takze smula. Tovarni nastaveni jsem daval pri nahravani romky to ale nepomohlo.


ludekbrno
Terminátor
Příspěvky: 16636
Registrován: ned 27. bře 2011 12:16:16
Reputace: 204
Typ mobilu / ROM: Xiaomi Redmi Note 4X global

Re: vadný digitizer?

Příspěvek od ludekbrno » stř 08. črc 2015 12:59:27

V tom případě opravdu smůla, jedině zkusit vyměnit digitizer.
LG L 9II se stock ROM 4.1.2 + root. Vzhledem k parádní vyladěnosti stock ROM nebudu s velkou provděpodobností uvažovat o jakékoliv custom ROM.



Autor tohoto vlákna
kreator
Stálý androiďák
Příspěvky: 52
Registrován: stř 08. led 2014 22:50:37
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: lenovo P1

Re: vadný digitizer?

Příspěvek od kreator » stř 08. črc 2015 17:16:06

To bych potřeboval nějak zjistit jestli je vadný digitizer je nějaká aplikace. Je divný že dispej v jedné aplikaci nefunguje a v další jo.


ludekbrno
Terminátor
Příspěvky: 16636
Registrován: ned 27. bře 2011 12:16:16
Reputace: 204
Typ mobilu / ROM: Xiaomi Redmi Note 4X global

Re: vadný digitizer?

Příspěvek od ludekbrno » stř 08. črc 2015 17:18:12

Zkus do vyhledávání na Play napsat "digitizer test" ;-)
LG L 9II se stock ROM 4.1.2 + root. Vzhledem k parádní vyladěnosti stock ROM nebudu s velkou provděpodobností uvažovat o jakékoliv custom ROM.

Uživatelský avatar

pRo_lama
Moderátor
Příspěvky: 6424
Registrován: pon 06. pro 2010 7:41:23
Reputace: 326
Typ mobilu / ROM: Samsung Galaxy S8
Twitter: pRo_lama
Bydliště: Praha
Kontaktovat uživatele:

Re: vadný digitizer?

Příspěvek od pRo_lama » čtv 09. črc 2015 13:18:07

Téma bola presunutá do správnej sekcie!
MOBIL: Samsung Galaxy S8 (64 GB) | TABLET: Nexus 7 (2013)
GADGET: Samsung Gear S2 (SM-R720) + Samsung Gear Fit (SM-R350) + Sony SmartWatch 2

Uživatelský avatar

mrnus
Moderátor
Příspěvky: 1010
Registrován: čtv 03. lis 2011 11:07:59
Reputace: 46
Typ mobilu / ROM: HUAWEI HONOR 8 PREMIUM
Tablet: Asus TF300T
Rom: 4.2.1 JB (root)
Bydliště: Frýdlant nad Ostravicí
Kontaktovat uživatele:

Re: vadný digitizer?

Příspěvek od mrnus » pát 10. črc 2015 15:19:45

Zdar,
Může to být jen studený spoj na chipu digitizeru.
Pokud tomu ne předcházelo třeba Flash nnové rom nebo aktualizace. Taky mmůže být ten Chip v háji.


Autor tohoto vlákna
kreator
Stálý androiďák
Příspěvky: 52
Registrován: stř 08. led 2014 22:50:37
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: lenovo P1

Re: vadný digitizer?

Příspěvek od kreator » pát 10. črc 2015 18:09:44

Novou romku jsem nenahrával začalo to blbnout samo. Potom jsem zkusil čistou romku bez aplikací, abych zjistil jestli to nedělá nějaká apka a závada se projevila znova. Je zvláštní, že pruh na displeji, který nefunguje je někdy širší a někdy užší. Plocha která nefuguje by měla být pořád stejná. Jak tedy závadu odstranit. Pokud to bude chip má se vyměnit digitizer?

Uživatelský avatar

mrnus
Moderátor
Příspěvky: 1010
Registrován: čtv 03. lis 2011 11:07:59
Reputace: 46
Typ mobilu / ROM: HUAWEI HONOR 8 PREMIUM
Tablet: Asus TF300T
Rom: 4.2.1 JB (root)
Bydliště: Frýdlant nad Ostravicí
Kontaktovat uživatele:

Re: vadný digitizer?

Příspěvek od mrnus » stř 15. črc 2015 8:37:43

pokud nemáš nástroje na letování chipu tak nový digitizer, ale v servisu by to bylo asi drahé a né všude to umí.


sonner26
Nové Androidě
Příspěvky: 48
Registrován: úte 26. kvě 2015 7:49:08
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: LG G2
Mobil 2 / ROM: Stock rom 4.4.2

Re: vadný digitizer?

Příspěvek od sonner26 » ned 26. črc 2015 12:29:15

v Cine pres Aliexpress obednas,cena je 12 dolaru,dopravne zdarma.Sam jsem obednaval a sam menil.Doba dodani 14 az 21 dnu.


Autor tohoto vlákna
kreator
Stálý androiďák
Příspěvky: 52
Registrován: stř 08. led 2014 22:50:37
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: lenovo P1

Re: vadný digitizer?

Příspěvek od kreator » ned 26. črc 2015 18:35:25

Jo jo už jsem objednal za 7 dolarů do 35 dnů ho mám a zkusím vyměnit dle návodu na youtubku.


Autor tohoto vlákna
kreator
Stálý androiďák
Příspěvky: 52
Registrován: stř 08. led 2014 22:50:37
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: lenovo P1

Re: vadný digitizer?

Příspěvek od kreator » čtv 03. pro 2015 22:13:58

Tak jsem vyměnil digitizer a displej funguje.

Odpovědět

Zpět na „Lenovo A820 - obecná diskuze“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 host