Ostatní aplikaceDzone (nefunguje pod androidem)

Moderátoři: don_alex, radegast

Odpovědět
Uživatelský avatar

Autor tohoto vlákna
Vodafonek
Nové Androidě
Příspěvky: 34
Registrován: pon 27. pro 2010 13:52:23
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Vodafone 945
Kontaktovat uživatele:

Dzone (nefunguje pod androidem)

Příspěvek od Vodafonek » čtv 06. led 2011 21:41:48

Zdravím androidáky !
Není tu někdo kdo zkoušel nainstalovat klienta dzone na androida ?
Jen tak shrnu že se jedná o java aplikaci na kupování jízdenek na MHD a placení parkovného ( http://www.dzone.cz/ ) Aplikaci spustím, dostanu se na zadání tpinu, poté mi to napíše: "Registrace nebyla dokončena, aplikace v telefonu není korektní", zkusil jsem si poslat java aplikaci znova (obětoval jsem dalších 6Kč) a stále píše tu samou chybu.

Podpora samotného dzone mi odepsala, že android neumí javu 2.0, takže s nima se dohadovat nebudu..

Nepomohl by třeba nějaký jiný emulátor javy ?


Nokia 3310 > Nokia 3100 > Nokia 6230i > Nokia 6120c > Nokia 5800 XM > Vodafone 945
|Vodafone internet|oskárek|actionvoip|klikniavolej|2 simky O2, T-Mobile|



urbik81
Nové Androidě
Příspěvky: 1
Registrován: ned 06. úno 2011 10:56:28
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: HTC Wildfire

Re: Dzone (nefunguje pod androidem)

Příspěvek od urbik81 » ned 06. úno 2011 11:29:25

Také zdravím,

dopadl jsem bohužel úplně stejně jako uvádíte. Stáhl jsem si aplikaci Dzone v3.13, převedl emulátorem v1.7 (www.netmite.com/android/srv/1.7/getapk.php)), ale po spuštění a zadání TPINu mi bylo sděleno, že registrace nebyla dokončena a aplikace není korektní... Takže kromě zdlouhavého stahování dost neuspokojivý výsledek.

Pravděpodobně požádám o zrušení účtu na dzone, který je mi v tuto chvíli bohužel k ničemu :-(

Uživatelský avatar

Autor tohoto vlákna
Vodafonek
Nové Androidě
Příspěvky: 34
Registrován: pon 27. pro 2010 13:52:23
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Vodafone 945
Kontaktovat uživatele:

Re: Dzone (nefunguje pod androidem)

Příspěvek od Vodafonek » ned 06. úno 2011 11:50:15

Jsem rád, nejsem sám kdo tuhle aplikaci postrádá. Jenom ještě podotknu fakt, že pro Iphone je speciální aplikace a androidů je podle DIRECT pay málo :roll: .

Přikládám jejich oficiální vyjádření a vysvětlení proč nejde, třeba to někomu pomůže.
Dobrý den,

O verzi JAVA pro platformu Android čerpáme informace z dostupné dokumentace a z našich vlastních testů. V současné době nemáme bohužel žádnou informaci o JAVA platformě standardu MIDP 2.0 pro systém Android. Tato implementace byla přislíbena pro verzi 2.2, ale pak byla bez jakéhokoliv komentáře vypuštěna.

I nás mrzí, že platforma Android nepodporuje standard JAVA MIDP 2.0. V identifikaci emulátoru problém není, její změna nepovede ke změně funkčnosti. Problém je v tom, že pokud není podporována JAVA MIDP 2.0, tak aplikace se sice spustí, ale v okamžiku pokusu o navázání komunikace se serverem dojde k volání neexistující funkce. Teprve standard MIDP 2.0 přinesl některé funkce pro zabezpečenou komunikaci, které naše aplikace (jakožto bankovní aplikace pro systém dozorovaný ČNB) musí používat.

Jediné, co Vám můžeme v tomto okamžiku doporučit, je zkoušet JAVA implementace třetích stran pro systém Android, zda některá nebude fungovat. Další možností je počkat, až bude v Androidu implementace JAVA MIDP 2.0 dokončena. Vzhledem k současné penetraci mobilních telefonů s tímto systémem zatím neuvažujeme o speciální aplikaci pro OS Android.

S pozdravem

HelpDesk DZone
Nokia 3310 > Nokia 3100 > Nokia 6230i > Nokia 6120c > Nokia 5800 XM > Vodafone 945
|Vodafone internet|oskárek|actionvoip|klikniavolej|2 simky O2, T-Mobile|

Uživatelský avatar

ramon.dexter
Moderátor
Příspěvky: 12637
Registrován: pon 04. kvě 2009 18:04:58
Reputace: 46
Typ mobilu / ROM: xiaomi mi 9/stock ROM
Tablet: huawei mediapad 8.3 - stock
Bydliště: Kozolupy

Re: Dzone (nefunguje pod androidem)

Příspěvek od ramon.dexter » ned 06. úno 2011 11:52:37

Kdyby byla Dzone co k čemu, upraví tu MIDP verzi pro Android. Ale to by asi byla práce navíc... :roll:
...jestli budete práskat práskací kuličky...to si taky zapráskám!!!
---------------------------------------------------------------------
obchoduji s chlupatou kapustou ;)

Uživatelský avatar

Autor tohoto vlákna
Vodafonek
Nové Androidě
Příspěvky: 34
Registrován: pon 27. pro 2010 13:52:23
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Vodafone 945
Kontaktovat uživatele:

Re: Dzone (nefunguje pod androidem)

Příspěvek od Vodafonek » sob 26. úno 2011 11:17:34

Opravdu to nikdo ještě nerozjel ? Nevíte o nějakém jiném emulátoru než ten od Netmite ?
Nokia 3310 > Nokia 3100 > Nokia 6230i > Nokia 6120c > Nokia 5800 XM > Vodafone 945
|Vodafone internet|oskárek|actionvoip|klikniavolej|2 simky O2, T-Mobile|


Uživatelský avatar

ramon.dexter
Moderátor
Příspěvky: 12637
Registrován: pon 04. kvě 2009 18:04:58
Reputace: 46
Typ mobilu / ROM: xiaomi mi 9/stock ROM
Tablet: huawei mediapad 8.3 - stock
Bydliště: Kozolupy

Re: Dzone (nefunguje pod androidem)

Příspěvek od ramon.dexter » sob 26. úno 2011 11:59:36

No, v dobách androidu 1.5-1.6 (cca rok zpátky) koloval po internetu jbed.apk, což byl java emulátor z htc strojů. Pro instalaci vyžadoval root přístup (potřeboval umístit svojí speciální knihovnu do /system/lib), ale java v něm fungovala celkem korektně. Nevím kde je mu konec.
...jestli budete práskat práskací kuličky...to si taky zapráskám!!!
---------------------------------------------------------------------
obchoduji s chlupatou kapustou ;)

Odpovědět

Zpět na „Ostatní aplikace“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: wallin a 2 hosti