Ostatní aplikaceAnketa - kdo si uz koupil aplikace pro androida?

Moderátoři: don_alex, radegast

koupili jste si osobne aplikaci pro Androida z marketu?

Jiz ano (1)
21
9%
Jiz ano (2-5)
37
15%
Jiz ano (5+)
67
28%
Ne, ale mohl(a) bych (mam roota)
29
12%
Ne, a ted nemuzu (nemam roota)
60
25%
Ne, nemuzu (nemam platební kartu)
20
8%
Ne, nemam androida (imho lol)
7
3%

Celkem hlasů: 241

Autor tohoto vlákna
xsoft
Androiďák!
Typ mobilu / ROM: LG G3 32GB [stock rooted]
Mobil 2 / ROM: Galaxy Nexus [AOKP]
Twitter: xsoft
Kontaktovat uživatele:

Anketa - kdo si uz koupil aplikace pro androida?

Příspěvek od xsoft » pát 17. črc 2009 9:28:03

... a pravdu ;)
:[ Telefon: Galaxy Nexus | root+unlocked | fw: android 4.0.1 | recovery: ClockworkMod | ]: <v^> Reveal the mistery of four arrows on DDR.POCITAC.COM

VeruSKa
Robot
Typ mobilu / ROM: Sony Xperia E Dual
Kontaktovat uživatele:

Re: Anketa - kdo si uz koupil aplikace pro androida?

Příspěvek od VeruSKa » pát 17. črc 2009 9:31:52

a co si v anketě mám vybrat já, když bych si je koupit chtěla, ale nemám placený market ani root?? :D
T-mobileG1 White; RooT umřel, ať žije Sony Xperia E Dual Champagne
Je to malé, zelené a strašně nebezpečné. Co to je? Žabička s rootovskými právy ;o)

alda
Androiďák!

Příspěvek od alda » pát 17. črc 2009 9:34:14

Postrádám v anketě ještě jednu možnost: Ne, protože nemám root. Můj případ.

Autor tohoto vlákna
xsoft
Androiďák!
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od xsoft » pát 17. črc 2009 13:27:52

Upraveno (pridan root/neroot)
.. coz smazalo puvodni hlasovani. Prosim odklikaz znovu. Diky ;)
:[ Telefon: Galaxy Nexus | root+unlocked | fw: android 4.0.1 | recovery: ClockworkMod | ]: <v^> Reveal the mistery of four arrows on DDR.POCITAC.COM

ge0rge
Droid
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ge0rge » pát 17. črc 2009 15:18:45

Ano, vic nez 5 urcite. Kdyz pocitam dohromady aplikace a hry urcite tak dvacitku uz koupenou mam, je prijemne ze o ty aplikace nikdy neprijdu a aktualizace mam na dosmrti jejich zivotniho cyklu ... take jsem nekolikrat vyuzil refund, to je uzitecna moznost, jinak bych platil zbytecne i za par veci ktere jsem nakonec nezuzitkoval protoze se tvarily uzitecneji nez jake nakonec byly.

Priznam se i k jednomu pirateni ... DocumentsToGo, $29 dolaru mi prislo za nedoladenou aplikaci trochu moc - ale obejit se bez toho nelze. (znovu se mi tedy pripomel ten znamy pocit z windows, kdy jste nuceni platit dost HORENTNI sumy za neco - msoffice - co vlastne ani nechcete, jen kvuli jakesi vynucene kompatibilite s necim uzavrenym. Tak mi to pirateni v tom pripade ani neprislo divne ;-) jako za starych casu ...

Jinak se snazim kupovat opravdu vse, a podporovat autory tech programu ktere mi jsou k uzitku nebo her ktere opravdu pobavily. Rozumna cena - je pritom opravdu druhy klicovy faktor. Zatim, musim zaklepat, je vetsinou velmi rozumna.

nFiX
Droid

Příspěvek od nFiX » pát 17. črc 2009 15:19:32

No já už si koupil, ale jak koukám na to hlasování ohledně ne, nemám roota, tak by mě spíš zajímalo kolik lidí by si jí koupilo, kdyby ho opravdu mělo? ;)

d750
Kyborg
Typ mobilu / ROM: Dell Streak
Twitter: d750
Tablet: Asus EEE Pad

Příspěvek od d750 » pát 17. črc 2009 15:49:02

Příde my to již ano nějaký slabý proč to není odstupňovaný (5, 15, 30+) vždit 80% aplikací stojí 1 babku.

matej21
Stálý androiďák
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od matej21 » pát 17. črc 2009 15:52:14

Root mam mam zatim jen par dni, takze zatim ne, ale asi si casem neco koupim :) kandidat je http://www.cyrket.com/package/lamp.lime ... rWeaselPro s cenou maly zeleny si spocitam za co vzdycky utratim to peti kilo :D druhy den si na to spatne vzpominam..

alda
Androiďák!

Příspěvek od alda » pát 17. črc 2009 16:09:40

nFiX píše:No já už si koupil, ale jak koukám na to hlasování ohledně ne, nemám roota, tak by mě spíš zajímalo kolik lidí by si jí koupilo, kdyby ho opravdu mělo? ;)
No, třeba já bych si koupil, například dxtop mám koupený kartou přímo z webu autora, protože to taky jde. To, že nemůžu kupovat na marketu mi hodně vadí, ale na root jsem zatím nenašel odvahu, hlavně protože se tady občas objevují zoufalí majitelé kiksujících telefonů po pokusu o root...

3miki3
Robot
Typ mobilu / ROM: Honor 8
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od 3miki3 » pát 17. črc 2009 16:36:33

Hmmmm. Nikdy sem si nic nekoupil :). Zajímavé. To mám asi vše free ...

ge0rge
Droid
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ge0rge » pát 17. črc 2009 17:13:36

alda píše:...například dxtop mám koupený kartou přímo z webu autora, protože to taky jde....
bohuzel to ma sve nevyhody, takhle jsem autorovi (ne ze by mi to vadilo) platil trikrat protoze jednou jsem vymazal url se specialnim kodem ktery me opravnoval stahnout z webu plnou verzi .... podruhe jsem pak proste jen stahovanim aktualizaci vyplacal limit 9 pristupu na adresu a bylo treba platit znovu ... nakonec jsem to koupil na marketu a tam prichazi updaty uz naprosto automaticky naporad a ztrata nejakeho tajneho kodu nehrozi, proti tomu je platba pres web vazne hodne slaba zaplata, neexistuje tak ani moznost refund.

alda
Androiďák!

Příspěvek od alda » pát 17. črc 2009 17:51:25

To je divne, ja ty updaty stahuju bez problemu, navic pri kazdem major updatu mi link chodi znova. Nicmene az bude market plne funkci i pro nas nebo az rootnu, bud nakupovat tam. Kazdopadne ted jsem rad i za takovou moznost. Nevidim duvod, proc nedat autorovi nejakych 80 korun za applikaci, kterou denne pouzivam. Ona ta povera, ze Cesi jsou jen pirati je trochu zcestna. Kdyz se chce rozumna cena a nabidne se pouzitelny zpusob nakupu, tak myslim. Ze spousta lidi si radeji koupi soft legalne...

ge0rge
Droid
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ge0rge » pát 17. črc 2009 18:26:54

asi nejaka novinka, holt vsechno se vyvyji a vylepsuje, je fakt ze ja si dxtop pres webstranky (gcheckout) koupil opravdu uz pred delsim casem ...
alda píše:Ona ta povera, ze Cesi jsou jen pirati je trochu zcestna. Kdyz se chce rozumna cena a nabidne se pouzitelny zpusob nakupu, tak myslim. Ze spousta lidi si radeji koupi soft legalne...
naprosty souhlas, muzeme po poslat BSA a podobnym, treba neco pochopi, ale oni to samozrejme chapou ... jen se jim to zrovna moc nehodi :-) ... zatimco programatori pro iphone a android si jen s chuti prividelavaji, nebo zivi male studio .... stavajici BSA sorta ma klientelu jistou, pocet nemenny a proste jen musi maximalizovat zisk .... na marketu jsou ale zatim ceny s klidnym svedomim akceptovatelne.

Jelly
Stálý androiďák
Typ mobilu / ROM: SGS II

Příspěvek od Jelly » pát 17. črc 2009 20:12:45

Ja mam root taky par dni, a uz jsem si nejake aplikace koupil. Prijde mi to lepsi nez warez. :)

m.cut
Androiďák!
Typ mobilu / ROM: Huawei Ascend G300
Twitter: http://www.twitter.com/m_cut
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od m.cut » pát 17. črc 2009 20:59:20

Placenim aplikaci se motivuji programatori.Pokud bude vsude warez,spousta lidi by se asi na programovani vykaslala(placenych uz mam asi 20).I kdyz nekdy taky ..... ;)
Huawei Ascend G300 | ROOT | ROM: originálni B892| VoIP: Mikrotech.cz

T-Mobile G1 | HTC Magic | Samsung Spica | HTC Desire | Huawei Ascend G300 .....
Slevy na jednom místě

Jelly
Stálý androiďák
Typ mobilu / ROM: SGS II

Příspěvek od Jelly » pát 17. črc 2009 21:30:48

m.cut píše:Placenim aplikaci se motivuji programatori.Pokud bude vsude warez,spousta lidi by se asi na programovani vykaslala(placenych uz mam asi 20).I kdyz nekdy taky ..... ;)
Warez byl/je nouzove reseni, kdyz si je nemuzes koupit. Jinak, nevidim v tom zadnej problem si ty aplikace koupit. Zas tak drahy nejsou. Aspon dostanou programatori nejaky penizky na dalsi praci.
Naposledy upravil(a) Jelly dne pát 14. srp 2009 12:19:26, celkem upraveno 1 x.

atom631
Stálý androiďák
Typ mobilu / ROM: SGS 3

Příspěvek od atom631 » pát 17. črc 2009 22:39:37

Ja jsem si jeste zadnou app nekoupil, a to ze dvou duvodu. Za prve nemam platebni kartu (je mi 14), to je asi ten vetsi. A za druhe opravdu nehodlam utratit 80,- Kc za app, kdyz mam kapesny 200/mesic. Sice tedka o prazdninach obcas nekomu posekam zahradu nebo tak, ale to je nic moc. To jsi radsi zajdu s kamosema do kina. Rodice by mi na to prispeli, ale nechci je buzerovat pokazdy s 1 dolacem :D. Ja vlastne ani nevim, jak to funguje. To ti to vzdycky automaticky strhnou z karty??
T-mobile G1 -> Samsung galaxy S3 -> Ulefone be touch 2

alda
Androiďák!

Příspěvek od alda » pát 17. črc 2009 23:18:18

Tak samozrejme s prijmem 200 korun za mesic bych aplikace nekupoval. Ale myslim, ze pro cloveka s beznym prijmem to neni takova zatez a myslim, ze vetsina z majitelu pomerne drahych android telefonu nejaky prijem ma.
BTW jak sis s 200/mesic nasetril na HTC? ;-)

ge0rge
Droid
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ge0rge » sob 18. črc 2009 7:43:24

atom631 píše:,,,Rodice by mi na to prispeli, ale nechci je buzerovat pokazdy s 1 dolacem :D. Ja vlastne ani nevim, jak to funguje. To ti to vzdycky automaticky strhnou z karty??
no funguje to tak ze ti ten dolar Google Checkout sroubne z uctu ke kteremu mas kartu vystavenu (jako kdyz platis v supermarketu jen nezadavas pin stale dokola) ... do 24 hodin mas moznost pomoci tlacitka refund platbu stornovat a aplikaci vratit bez udani duvodu (i kdyz si ten duvod samozrejme radi poslechnou pokud jim ho posles pri odebirani aplikace).

jinak obdivuju ze si nasetril na androida, proc sis nekoupil radsi prvni auto ? nejakou omlacenou skodovku, to je daleko lepsi kauf v tomhle veku :-)

na kazdy pad mas stesti, asi nebude nikdy problem sehnat jakoukoliv aplikaci pro androida zadarmo ... jen je dobre si na to moc nezvykat, je to moralni nouzovka, chudaci vyvojari :-)

alda
Androiďák!

Příspěvek od alda » sob 18. črc 2009 9:31:20

Ve 14 by ani škodovku moc neužil :-D

atom631
Stálý androiďák
Typ mobilu / ROM: SGS 3

Příspěvek od atom631 » sob 18. črc 2009 10:02:34

ge0rge píše: no funguje to tak ze ti ten dolar Google Checkout sroubne z uctu ke kteremu mas kartu vystavenu (jako kdyz platis v supermarketu jen nezadavas pin stale dokola) ...
Jasny, takze to je vlastne takova predplacena elektronicka penezenka, do ktery si muzes dat, kolik chces...
ge0rge píše: jinak obdivuju ze si nasetril na androida, proc sis nekoupil radsi prvni auto ? nejakou omlacenou skodovku, to je daleko lepsi kauf v tomhle veku :-)
Mama si prodluzovala smlouvu, a tak mi ho rodice asi za 2k koupili k narozkam :cry: .. Bylo by to vyhodnejsi nez levnejsi volani a jeste k tomu jsem mel dost starej mobil, kterej zlobil a obcas se sam vypinal. Jinak se skodovkou fakt nevim co bych delal :D. Za 2k bych to urcite nekoupil, pokud nepocitam drahej ridicak, kterej si stejne udelat nemuzu ptz mi nebylo 18, tak se musi zaplatit jeste 10k ekologicky poplatek. Pak se jeste plati benzin, ze :D. Me zatim uplne staci fichtl na chate kamose, na nem se vyradim dost :)
T-mobile G1 -> Samsung galaxy S3 -> Ulefone be touch 2

tomtomas
Robot
Typ mobilu / ROM: Samsung Galaxy S II
Twitter: tomtomas99911
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od tomtomas » sob 18. črc 2009 10:10:19

atom631 píše:Ja jsem si jeste zadnou app nekoupil, a to ze dvou duvodu. Za prve nemam platebni kartu (je mi 14), to je asi ten vetsi. A za druhe opravdu nehodlam...................

no taaky mi je 14 a presne muj pripad :D

Autor tohoto vlákna
xsoft
Androiďák!
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od xsoft » pon 20. črc 2009 10:43:50

Tohle se nemusi zvrhnout do oblibene diskuze ala "jsem student, nemam prachy - makej, jdi na brigadu ..".

Jde o to, ze muzete kidne vydelavat 50k za mesic a stejne si pro 1 EURO nechate vrtat koleno. Jde mi spis o zjisteni jestli vubec v cechach nekdo takovehle veci kupuje, kdyz to jde prece zistat i zadarmo (s tim ze tim stravite tolik casu jakobyste si na to vydelali ;)) ..

.. nicmene jsem prijemne prekvapen, ze si tu lidi aplikace opravdu kupuji. To je moc pekna zprava.

P1azer
Droid
Typ mobilu / ROM: 1+8 Pro
Tablet: Galaxy tab S5e LTE

Příspěvek od P1azer » pát 14. srp 2009 11:33:47

Kolik si účtuje google za tu jednu platbu? Aby se z 1$ nestaly dolary 2...A ten dolar se pak bere podle aktuálního kurzu v bance? Jinak plánuju nákup,tak se radši ptám dopředu.

alda
Androiďák!

Příspěvek od alda » pát 14. srp 2009 11:48:56

Ta cena je konečná, nic dalšího ti to nepřiúčtuje. A počítá se dle aktuálního kurzu, např. včera mě dolarová aplikace zkásla o 18 korun.

tomtomas
Robot
Typ mobilu / ROM: Samsung Galaxy S II
Twitter: tomtomas99911
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od tomtomas » pát 14. srp 2009 12:33:22

uz aby to slo platit pres SMS

michpo
Moderátor
Typ mobilu / ROM: HTC One Google Edition
Tablet: Nexus 7
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od michpo » pát 14. srp 2009 12:55:36

Mam androida 2. den, takze zatim jsem nic nekupoval a ani nemuzu protoze nemam root a roota si delat nebudu, nevidim jediny duvod.
Takze az to zprovozni i pro bezne lidi, tak si treba neco koupim, ale ne nic drahyho, protoze se ridim heslem: "neplat za neco co muzes mit zadara" asi kazdej vi jak to myslim :twisted:
Nováčci, používejte tlačítko HLEDEJ a podívejte se na AndroidWIKI

P1azer
Droid
Typ mobilu / ROM: 1+8 Pro
Tablet: Galaxy tab S5e LTE

Příspěvek od P1azer » pát 14. srp 2009 13:37:16

Tak to je pěkně nechutnej přístup... každej ví, že směšná suma 1$ je jen na podporu vývojářů. Kdyby si to bral tak, že si to někde stáhneš, otestuješ a pak si to koupíš, tak to beru...

alda píše:Ta cena je konečná, nic dalšího ti to nepřiúčtuje. A počítá se dle aktuálního kurzu, např. včera mě dolarová aplikace zkásla o 18 korun.
Díky za info.

michpo
Moderátor
Typ mobilu / ROM: HTC One Google Edition
Tablet: Nexus 7
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od michpo » pát 14. srp 2009 15:14:35

Ja sem nemel na mysli aplikace za dolar, ale ty ktere stoji treba 30 dolaru, jako napr ten novej Document to Go 2 a dalsi.
Ty dolarovy aplikace to je nic, to mi za to nestoji se s tim shanet. Priste to asi napisu presneji, abych predesel nedorozumenim ;)
Nováčci, používejte tlačítko HLEDEJ a podívejte se na AndroidWIKI

radezz
Nové Androidě

Příspěvek od radezz » sob 14. lis 2009 19:23:00

3miki3 píše:Hmmmm. Nikdy sem si nic nekoupil :). Zajímavé. To mám asi vše free ...
Taky si nikdy nic nekupuju ohledem SW na PC alebo na mobilu :DD

Odpovědět

Zpět na „Ostatní aplikace“