po několika debatách s kamarády o tom proč vlastně na malém dotykovém displeji používáme rozložení QWERTY, které bylo vytvořeno za úplně jiným účelem (zpomalit psaní na psacím stroji

Co mně vadí je, že je potřeba hodně mířit při stisku tlačítka, takže při chůzi to je skoro nemožné. Jsou různé vylepšováky jako predikce, slide klávesnice, ale většinou se jenom snaží zahladit chybu samotné klávesnice - že má malé tlačítka. Navíc to dělají pomocí slovníkové predikce, která mi nikdy nevyhovovala - člověk se pak kromě soustředění na strefování kláves musí soustředit, aby ho algoritmus nepřechytračil až tak, že změní význam věty.
Vydal jsem tedy na Market první nástřel mého konceptu TwoTap. Klávesy jsem zvětšil a každé písmeno se píše na dva dotyky. Nejprve stisknete klávesu se skupinou písmen, ve které se vaše kýžené písmeno nachází, tato skupina se rozdělí po znacích na klávesy a nahradí tím skupiny znaků z prvního kroku. V druhém kroku pak stisknete tlačítko s písmenem které potřebujete.
Mé krkolomné vysvětlení vám lépe objasní screenshoty:
Gesta:
Pro mazání jsem implementoval gesto "přejeď po klávesnici do leva"
Malá a velká písmena se přepínají přejetím prstem po klávesnici nahoru příp. dolů.
Přejetím doprava lze zapsat mezeru, která má také vyhrazenou klávesu.
TwoTap na Marketu
Rád bych slyšel váš názor, případně zkušenosti z používání. Co na to říkáte?