Ostatní aplikaceJak zjistit čas a clonu vyfotografovaného snímku na mobilu?

Moderátoři: don_alex, radegast

Odpovědět

Autor tohoto vlákna
MTHRFCKR
Nové Androidě
Typ mobilu / ROM: Huawei P8 Lite

Jak zjistit čas a clonu vyfotografovaného snímku na mobilu?

Příspěvek od MTHRFCKR » pon 24. pro 2012 16:51:22

Existuje možnost, jak zjistit údaj o času a cloně vyfotografovaného snímku přímo v telefonu? Popřípadě existuje nějaká free aplikace, co umožňuje získat tyto údaje?

Mám telefon HTC EVO 3D, verze androidu 4.0.3

LivArt
Terminátor
Typ mobilu / ROM: Samsung SM-N970F
Mobil 2 / ROM: Mi5 + SGS4 + SGS6
Tablet: SGTab4

Re: Jak zjistit čas a clonu vyfotografovaného snímku na mobi

Příspěvek od LivArt » pon 24. pro 2012 17:05:08

Jestliže to telefon uloží do exif dat, tak to uvidíš třeba v Quickpicu. Jestli to telefon neukládá, tak se můžeš podívat na čas vytvoření souboru, to by měl umět každý pořádný filemanager.

Autor tohoto vlákna
MTHRFCKR
Nové Androidě

Příspěvek od MTHRFCKR » úte 25. pro 2012 11:22:27

Myslíš quickpick jako aplikaci na mobil nebo mobilní filemanager? Já totiž tyto údaje potřebuji zjistit přímo na místo hned po vyfotografování snímku.

LivArt
Terminátor
Typ mobilu / ROM: Samsung SM-N970F
Mobil 2 / ROM: Mi5 + SGS4 + SGS6
Tablet: SGTab4

Příspěvek od LivArt » úte 25. pro 2012 12:43:31

happyBOY78
Stálý androiďák
Typ mobilu / ROM: Doogee X5
Rom: Lollipop

Příspěvek od happyBOY78 » úte 25. pro 2012 13:42:10

Já na to používám následující aplikaci. V jakékoliv galerii stačí u konkrétní fotky zvolit sdílet nebo odeslat,vybrat Exifviewer a zjistitelná data se pěkně zobrazí. https://play.google.com/store/apps/deta ... .exifviewx

-= Odesláno     =-
Nokia 5110->Nokia 3330->Siemens C35->Siemens S55->Siemens CX75->SE W810->SE W910->SE Cedar->HTC Magic->Xperia Mini Pro-> Doogee X5 (mezitím spousta dalších dočasných founů)

ludekbrno
Terminátor
Typ mobilu / ROM: Xiaomi Redmi Note 4X global

Re: Re: Jak zjistit čas a clonu vyfotografovaného snímku na

Příspěvek od ludekbrno » úte 25. pro 2012 19:58:13

MTHRFCKR píše:Existuje možnost, jak zjistit údaj o času a cloně vyfotografovaného snímku přímo v telefonu? Popřípadě existuje nějaká free aplikace, co umožňuje získat tyto údaje?

Pokud myslíš fotky z telefonu, tak clonu nehledej, moduly kamer v telefonech clonu nemají, jen pevně danou světelnost. A upřímně řečeno, neumím si představit k čemu ti jsou expoziční hodnoty z foťáku na úrovni telefonu ;-)
LG L 9II se stock ROM 4.1.2 + root. Vzhledem k parádní vyladěnosti stock ROM nebudu s velkou provděpodobností uvažovat o jakékoliv custom ROM.

Autor tohoto vlákna
MTHRFCKR
Nové Androidě

Re: Re: Jak zjistit čas a clonu vyfotografovaného snímku na

Příspěvek od MTHRFCKR » pát 28. pro 2012 9:52:01

ludekbrno píše:
MTHRFCKR píše:Existuje možnost, jak zjistit údaj o času a cloně vyfotografovaného snímku přímo v telefonu? Popřípadě existuje nějaká free aplikace, co umožňuje získat tyto údaje?

Pokud myslíš fotky z telefonu, tak clonu nehledej, moduly kamer v telefonech clonu nemají, jen pevně danou světelnost. A upřímně řečeno, neumím si představit k čemu ti jsou expoziční hodnoty z foťáku na úrovni telefonu ;-)
Chci fotit s klasickým foťákem, kde se tyto hodnoty nastavují a nemám expozimetr, tak jsem to chtěl nahradit touto cestou.

ludekbrno
Terminátor

Příspěvek od ludekbrno » pát 28. pro 2012 12:12:16

Á, chápu, takto jsem používal místo expozimetru digitální zrcadlovku, když jsem si chtěl z nostalgie zafotit starou klasickou dvouokou zrcadlovkou Flexaret :) No, každopádně telefon k tomu nebude správný nástroj, protože pokud vůbec zjistíš hodnoutu ISO, nebude to nijak kalibrované a ty hodnoty nebudou k filmu sedět. A i kdyby, musel bys znát přesnou hodnotu světelnosti telefonu, abys to mohl přepočítat na konkrétní clonu, kterou budeš chtít použít u klasického foťáku. Takže fakt myslím, že s telefonem to bude o ničem. To už raději použij poučkové hodnoty, když je slunečno, tak film ISO100, clona f8 a čas 1/125s a musí to být OK ;-)
LG L 9II se stock ROM 4.1.2 + root. Vzhledem k parádní vyladěnosti stock ROM nebudu s velkou provděpodobností uvažovat o jakékoliv custom ROM.

happyBOY78
Stálý androiďák
Typ mobilu / ROM: Doogee X5
Rom: Lollipop

Příspěvek od happyBOY78 » pát 28. pro 2012 13:39:19

Jako pomůcka k zrcadlovce by se mohla hodit tato aplikace
Nokia 5110->Nokia 3330->Siemens C35->Siemens S55->Siemens CX75->SE W810->SE W910->SE Cedar->HTC Magic->Xperia Mini Pro-> Doogee X5 (mezitím spousta dalších dočasných founů)

Autor tohoto vlákna
MTHRFCKR
Nové Androidě

Příspěvek od MTHRFCKR » sob 29. pro 2012 11:13:32

ludekbrno píše:Á, chápu, takto jsem používal místo expozimetru digitální zrcadlovku, když jsem si chtěl z nostalgie zafotit starou klasickou dvouokou zrcadlovkou Flexaret :) No, každopádně telefon k tomu nebude správný nástroj, protože pokud vůbec zjistíš hodnoutu ISO, nebude to nijak kalibrované a ty hodnoty nebudou k filmu sedět. A i kdyby, musel bys znát přesnou hodnotu světelnosti telefonu, abys to mohl přepočítat na konkrétní clonu, kterou budeš chtít použít u klasického foťáku. Takže fakt myslím, že s telefonem to bude o ničem. To už raději použij poučkové hodnoty, když je slunečno, tak film ISO100, clona f8 a čas 1/125s a musí to být OK ;-)
Teď jsi trefil hřebíček na hlavičku, mám tu právě zmíněnou flexaretu. Vím, že spousta lidí používá pro naměření hodnot digitální zrcadlovku, ale nechtělo se mi s ní tahat. Mobil tedy škrtám a půjdu nejspíš do klasického expozimetru.

ludekbrno
Terminátor

Příspěvek od ludekbrno » sob 29. pro 2012 16:31:50

Jo, bude to rozumnější řešení a hlavně méně odpadních snímků :-) Stačí nějaký jednoduchý bazarový expozimetr za pár peněz.

Odpovědět

Zpět na „Ostatní aplikace“