Ostatní aplikace ⇒ Google Překladač - offline slovník
Moderátoři: don_alex, radegast
-
- Nové Androidě
- Typ mobilu / ROM: Samsung Galaxy Ace 2
Google Překladač - offline slovník
Zdravím.
Mám stažen offline anglický slovník a když chci stáhnou ještě český tak mě to napíše: "Nedostatek dostupné paměti". Přitom systémové paměti mi zbývá 800 MB, paměti USB 430 MB a na SD cartě mám ještě 10 GB. Tak kde je chyba?
Druhý dotaz: Pokuď se to nevyřeší, tak bych rád smazal ten stáhlý anglický slovník. Jak se dá smazat? Pokud bych jen odinstaloval aplikaci, tak se mě zobrazuje, že má velikost 6,8 MB a kam se teda uložil ten anglický slovík?
Mám stažen offline anglický slovník a když chci stáhnou ještě český tak mě to napíše: "Nedostatek dostupné paměti". Přitom systémové paměti mi zbývá 800 MB, paměti USB 430 MB a na SD cartě mám ještě 10 GB. Tak kde je chyba?
Druhý dotaz: Pokuď se to nevyřeší, tak bych rád smazal ten stáhlý anglický slovník. Jak se dá smazat? Pokud bych jen odinstaloval aplikaci, tak se mě zobrazuje, že má velikost 6,8 MB a kam se teda uložil ten anglický slovík?
- JakubJ
- Stálý androiďák
- Typ mobilu / ROM: Xiaomi MI2S
Re: Google Překladač - offline slovník
Nevim jakou jazykovou verzi google překladače máš, protože já mám defaultně angličtinu a stahoval jsem balíčej češtiny, ale při mazání by měl být postup stejný -> otevři si v překladači menu, vyber "offline jazyky" a klikni na tu modrou ikonku připínáčku u jazyka. Mělo by na tebe vyskočit okno, ve kterym se tě to bude ptát, jestli chceš odebrat balíček offline jazyka.
Edit: jinak s tou nedostatečnou pamětí mě nenapadá, kde může být problém...balíček češtiny by měl mít cca 200 MB, takže by se ti měl vejít na kterékoliv z tvých úložišť.
Edit: jinak s tou nedostatečnou pamětí mě nenapadá, kde může být problém...balíček češtiny by měl mít cca 200 MB, takže by se ti měl vejít na kterékoliv z tvých úložišť.
-
- Nové Androidě
Mno jednou sem to už zkoušel a pak sem na to pozapomněl, takže je možná že sem tu angličtinu nestáhl, ale že už tam byla. Možná právě proto nejde odebrat ani tím způsobem cos mi napsal, protože nic na mě nevyskočí. Jestli ale už je tam angličtina defaultně tak musí mít přece více než 6,8 MB. A taky proč by ji tam defaultně dávali, když offline slovník používá jen někdo.
- JakubJ
- Stálý androiďák
Ano, to by souhlasilo, taky mi tam svítí angličtina, která nejde odebrat.
Jinak možná je moje představa špatná, ale to že ta Aj nejde smazat je možná z toho důvodu, že jde jen o nějaký základní data. Když totiž stáhneš např. balíček češtiny, tak ten v sobě logicky musí mít jak čj, tak aj aby mezi nima mohl překládat. Tzn. když stahuješ "balíček čeština", stahuješ de facto "Anglicko-český slovník".
Ale je dost možné, že to chápu správně...každopádně nikde jsem se o principu Google překladače nic moudřejšího nedočetl
Jinak možná je moje představa špatná, ale to že ta Aj nejde smazat je možná z toho důvodu, že jde jen o nějaký základní data. Když totiž stáhneš např. balíček češtiny, tak ten v sobě logicky musí mít jak čj, tak aj aby mezi nima mohl překládat. Tzn. když stahuješ "balíček čeština", stahuješ de facto "Anglicko-český slovník".
Ale je dost možné, že to chápu správně...každopádně nikde jsem se o principu Google překladače nic moudřejšího nedočetl

-
- Nové Androidě
Možná to tak bude. Ale zase třeba někdo potřebuje jen Česko-německý a tudíž ta angličtina v češtině by byla k ničemu....mno ono je to asi jedno, teď jen zjistit proč nejde stáhnout čeština a píše to "Nedostatek dostupné paměti"
- JakubJ
- Stálý androiďák
No ta angličtina by teoreticky měla fungovat jako spojovací jazyk mezi těma ostatníma, aby každej balíček nemusel obsahovat reference na zbylé jazyky, ale fakt nevim no
.
Ať hledám jak hledám, tak k tvému problému jsem nic nenašel...akorát tady v komentářích píšou http://mobilenet.cz/clanky/google-trans ... 79/diskuze , že data by se měly stáhnout tam, kde je místo (bu´d interní paměť nebo SD karta).
Zkusil si takové ty standardní věci jako reset telefonu, odebrání a přidání SD karty a případně odinstalovat a nainstalovat celej překladač?

Ať hledám jak hledám, tak k tvému problému jsem nic nenašel...akorát tady v komentářích píšou http://mobilenet.cz/clanky/google-trans ... 79/diskuze , že data by se měly stáhnout tam, kde je místo (bu´d interní paměť nebo SD karta).
Zkusil si takové ty standardní věci jako reset telefonu, odebrání a přidání SD karty a případně odinstalovat a nainstalovat celej překladač?
-
- Nové Androidě
JJ zkoušel. Teď sem zjistil, že třeba vietnamština, která má 150 MB jde a i nějakej další jazyk jde. A naopak zase další jazyk taky nejde a taky to psalo to co u češtiny že "Nedostatek dostupné paměti".
- JakubJ
- Stálý androiďák
Zkusim až budu doma tu češtinu smazat a znovu stáhnout....jestli se ten problém neobjevil třeba až teď.
-
- Nové Androidě
Ok, díky.
-
- Nové Androidě
- Typ mobilu / ROM: lenovo P770
Prosím o radu.V aplikaci překladač se mi nezobrazují tři tečky menu. Tudíž nemohu stáhnout offline slovníky. Poradí někdo kde dělám chybu? Díky
- Jumbo78
- Administrátor
- Typ mobilu / ROM: iPhone XS Max 512 GB
- Mobil 2 / ROM: Samsung Galaxy NOTE EDGE - STOCK ROM
- Tablet: Samsung Galaxy TAB S2
Máš senzorové tlačítko menu?
@phablet
@phablet

-
- Nové Androidě
- Typ mobilu / ROM: lenovo P770
Díky. A já se s tím tak mořil 

-
- Nové Androidě
A nevíte proč mě to nejde stále stáhnout viz. otázka. JakubJ zatim nic nenapsal tak stále nevím kde je chyba.
mám nainstalováno a zkouším offline, například slovo ahoj z CZ do AJ(mám stažený kromě jiných i CZ slovník
) a píše chyba překladu E5002. Přes wifi vše OK.

nik mi neporadí??????????
- radegast
- Moderátor
- Typ mobilu / ROM: Nexus 5X 32GB
- Mobil 2 / ROM: 8.0.0
- Kontaktovat uživatele:
Mně to přeložilo. Samozřejmě off-line.
zkoušel jsem i přeinstalaci a nic...
- radegast
- Moderátor
- Typ mobilu / ROM: Nexus 5X 32GB
- Mobil 2 / ROM: 8.0.0
- Kontaktovat uživatele:
V off-line jazycích máš oba? CZ i ENG?
jo, jak jsem psal výš: mám stažený kromě jiných i CZ slovník...
problém vyřešen.
Nenechal jsem se odradit a pár krát nainstaloval a odinstaloval a svět se div se, už funguje i nainstalovaný offline slovník.
Díky Bohu:)
Nenechal jsem se odradit a pár krát nainstaloval a odinstaloval a svět se div se, už funguje i nainstalovaný offline slovník.
Díky Bohu:)
Nechci zakladat nove téma, proto se zkusim zde:
Telefon mi při aktualizacich nahlasil nedostatek paměti. Pomoci Storage Analyser jsem zjistil, že v tomto umístění:
/storage/emulated/0/android/data/com.google.android.apps.translate/files/ol/v3r1
jsou adresáře "de", "cs" a "pl" jejiž velikost je cca 220MB
V těchto adresářich jsou soubory *.bin
Jsou to soubory od offline baličku Google Překladače.
Mohl by mi někdo poradit jak tyto soubory dostat např. na SD kartu.
Díky
Telefon mi při aktualizacich nahlasil nedostatek paměti. Pomoci Storage Analyser jsem zjistil, že v tomto umístění:
/storage/emulated/0/android/data/com.google.android.apps.translate/files/ol/v3r1
jsou adresáře "de", "cs" a "pl" jejiž velikost je cca 220MB
V těchto adresářich jsou soubory *.bin
Jsou to soubory od offline baličku Google Překladače.
Mohl by mi někdo poradit jak tyto soubory dostat např. na SD kartu.
Díky
-
- Nové Androidě
- Typ mobilu / ROM: Oppo Find 7
- Rom: Cyanogenmod (CM12.1)
Jdi do slovníku Real. Google překladač překládá špatně fráze.
-
- Nové Androidě
- Typ mobilu / ROM: Samsung galaxy S4
Zdravím, mám nový telefon a chtěl bych slovíčka , které se ukládají do telefonu při použití přenést do nového. Jde to?
Kde se tyto slova ukládají ? Děkuji
Kde se tyto slova ukládají ? Děkuji