Ostatní aplikaceGoogle Překladač - offline slovník

Moderátoři: don_alex, radegast

Odpovědět

Autor tohoto vlákna
M!ld@
Nové Androidě
Příspěvky: 34
Registrován: ned 30. zář 2012 9:51:18
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Samsung Galaxy Ace 2

Google Překladač - offline slovník

Příspěvek od M!ld@ » pát 02. srp 2013 13:33:36

Zdravím.
Mám stažen offline anglický slovník a když chci stáhnou ještě český tak mě to napíše: "Nedostatek dostupné paměti". Přitom systémové paměti mi zbývá 800 MB, paměti USB 430 MB a na SD cartě mám ještě 10 GB. Tak kde je chyba?

Druhý dotaz: Pokuď se to nevyřeší, tak bych rád smazal ten stáhlý anglický slovník. Jak se dá smazat? Pokud bych jen odinstaloval aplikaci, tak se mě zobrazuje, že má velikost 6,8 MB a kam se teda uložil ten anglický slovík?




Uživatelský avatar

JakubJ
Stálý androiďák
Příspěvky: 53
Registrován: stř 31. srp 2011 12:46:43
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Xiaomi MI2S

Re: Google Překladač - offline slovník

Příspěvek od JakubJ » pát 02. srp 2013 13:38:23

Nevim jakou jazykovou verzi google překladače máš, protože já mám defaultně angličtinu a stahoval jsem balíčej češtiny, ale při mazání by měl být postup stejný -> otevři si v překladači menu, vyber "offline jazyky" a klikni na tu modrou ikonku připínáčku u jazyka. Mělo by na tebe vyskočit okno, ve kterym se tě to bude ptát, jestli chceš odebrat balíček offline jazyka.

Edit: jinak s tou nedostatečnou pamětí mě nenapadá, kde může být problém...balíček češtiny by měl mít cca 200 MB, takže by se ti měl vejít na kterékoliv z tvých úložišť.


Autor tohoto vlákna
M!ld@
Nové Androidě
Příspěvky: 34
Registrován: ned 30. zář 2012 9:51:18
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Samsung Galaxy Ace 2

Re: Google Překladač - offline slovník

Příspěvek od M!ld@ » pát 02. srp 2013 14:02:54

Mno jednou sem to už zkoušel a pak sem na to pozapomněl, takže je možná že sem tu angličtinu nestáhl, ale že už tam byla. Možná právě proto nejde odebrat ani tím způsobem cos mi napsal, protože nic na mě nevyskočí. Jestli ale už je tam angličtina defaultně tak musí mít přece více než 6,8 MB. A taky proč by ji tam defaultně dávali, když offline slovník používá jen někdo.

Uživatelský avatar

JakubJ
Stálý androiďák
Příspěvky: 53
Registrován: stř 31. srp 2011 12:46:43
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Xiaomi MI2S

Re: Google Překladač - offline slovník

Příspěvek od JakubJ » pát 02. srp 2013 14:22:45

Ano, to by souhlasilo, taky mi tam svítí angličtina, která nejde odebrat.
Jinak možná je moje představa špatná, ale to že ta Aj nejde smazat je možná z toho důvodu, že jde jen o nějaký základní data. Když totiž stáhneš např. balíček češtiny, tak ten v sobě logicky musí mít jak čj, tak aj aby mezi nima mohl překládat. Tzn. když stahuješ "balíček čeština", stahuješ de facto "Anglicko-český slovník".
Ale je dost možné, že to chápu správně...každopádně nikde jsem se o principu Google překladače nic moudřejšího nedočetl :)


Autor tohoto vlákna
M!ld@
Nové Androidě
Příspěvky: 34
Registrován: ned 30. zář 2012 9:51:18
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Samsung Galaxy Ace 2

Re: Google Překladač - offline slovník

Příspěvek od M!ld@ » pát 02. srp 2013 14:32:37

Možná to tak bude. Ale zase třeba někdo potřebuje jen Česko-německý a tudíž ta angličtina v češtině by byla k ničemu....mno ono je to asi jedno, teď jen zjistit proč nejde stáhnout čeština a píše to "Nedostatek dostupné paměti"


Uživatelský avatar

JakubJ
Stálý androiďák
Příspěvky: 53
Registrován: stř 31. srp 2011 12:46:43
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Xiaomi MI2S

Re: Google Překladač - offline slovník

Příspěvek od JakubJ » pát 02. srp 2013 14:48:13

No ta angličtina by teoreticky měla fungovat jako spojovací jazyk mezi těma ostatníma, aby každej balíček nemusel obsahovat reference na zbylé jazyky, ale fakt nevim no :).

Ať hledám jak hledám, tak k tvému problému jsem nic nenašel...akorát tady v komentářích píšou http://mobilenet.cz/clanky/google-trans ... 79/diskuze , že data by se měly stáhnout tam, kde je místo (bu´d interní paměť nebo SD karta).

Zkusil si takové ty standardní věci jako reset telefonu, odebrání a přidání SD karty a případně odinstalovat a nainstalovat celej překladač?


Autor tohoto vlákna
M!ld@
Nové Androidě
Příspěvky: 34
Registrován: ned 30. zář 2012 9:51:18
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Samsung Galaxy Ace 2

Re: Google Překladač - offline slovník

Příspěvek od M!ld@ » pát 02. srp 2013 16:09:02

JJ zkoušel. Teď sem zjistil, že třeba vietnamština, která má 150 MB jde a i nějakej další jazyk jde. A naopak zase další jazyk taky nejde a taky to psalo to co u češtiny že "Nedostatek dostupné paměti".

Uživatelský avatar

JakubJ
Stálý androiďák
Příspěvky: 53
Registrován: stř 31. srp 2011 12:46:43
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Xiaomi MI2S

Re: Google Překladač - offline slovník

Příspěvek od JakubJ » pát 02. srp 2013 16:13:01

Zkusim až budu doma tu češtinu smazat a znovu stáhnout....jestli se ten problém neobjevil třeba až teď.


Autor tohoto vlákna
M!ld@
Nové Androidě
Příspěvky: 34
Registrován: ned 30. zář 2012 9:51:18
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Samsung Galaxy Ace 2

Re: Google Překladač - offline slovník

Příspěvek od M!ld@ » pát 02. srp 2013 22:59:29

Ok, díky.


zdorp
Nové Androidě
Příspěvky: 16
Registrován: pon 19. srp 2013 16:13:49
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: lenovo P770

Re: Google Překladač - offline slovník

Příspěvek od zdorp » stř 21. srp 2013 16:54:07

Prosím o radu.V aplikaci překladač se mi nezobrazují tři tečky menu. Tudíž nemohu stáhnout offline slovníky. Poradí někdo kde dělám chybu? Díky

Uživatelský avatar

Jumbo78
Administrátor
Příspěvky: 11310
Registrován: pát 13. led 2012 17:25:32
Reputace: 281
Typ mobilu / ROM: iPhone XS Max 512 GB
Mobil 2 / ROM: Samsung Galaxy NOTE EDGE - STOCK ROM
Tablet: Samsung Galaxy TAB S2
Bydliště: Kousek od Zlatých Hor :D

Re: Google Překladač - offline slovník

Příspěvek od Jumbo78 » stř 21. srp 2013 17:16:27

Máš senzorové tlačítko menu?

@phablet ;)
Skvělá navigace WAZE - vyzkoušej
Na poděkování slouží palec u příspěvku ;)
Cashback za nákupy


zdorp
Nové Androidě
Příspěvky: 16
Registrován: pon 19. srp 2013 16:13:49
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: lenovo P770

Re: Google Překladač - offline slovník

Příspěvek od zdorp » stř 21. srp 2013 17:45:58

Díky. A já se s tím tak mořil :D


Autor tohoto vlákna
M!ld@
Nové Androidě
Příspěvky: 34
Registrován: ned 30. zář 2012 9:51:18
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Samsung Galaxy Ace 2

Re: Google Překladač - offline slovník

Příspěvek od M!ld@ » stř 21. srp 2013 18:00:01

A nevíte proč mě to nejde stále stáhnout viz. otázka. JakubJ zatim nic nenapsal tak stále nevím kde je chyba.


joem
Nové Androidě
Příspěvky: 33
Registrován: čtv 12. dub 2012 7:32:05
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Nexus S

Re: Google Překladač - offline slovník

Příspěvek od joem » čtv 29. srp 2013 16:22:08

mám nainstalováno a zkouším offline, například slovo ahoj z CZ do AJ(mám stažený kromě jiných i CZ slovník :help: ) a píše chyba překladu E5002. Přes wifi vše OK.


joem
Nové Androidě
Příspěvky: 33
Registrován: čtv 12. dub 2012 7:32:05
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Nexus S

Re: Google Překladač - offline slovník

Příspěvek od joem » pát 30. srp 2013 15:35:45

nik mi neporadí??????????

Uživatelský avatar

radegast
Moderátor
Příspěvky: 3750
Registrován: úte 06. dub 2010 16:39:00
Reputace: 26
Typ mobilu / ROM: Nexus 5X 32GB
Mobil 2 / ROM: 8.0.0
Bydliště: Vendryně
Kontaktovat uživatele:

Re: Google Překladač - offline slovník

Příspěvek od radegast » sob 31. srp 2013 12:37:05

Mně to přeložilo. Samozřejmě off-line.
Nexus 5X
Nováčci, používejte tlačítko HLEDEJ a podívejte se na AndroidWIKI


joem
Nové Androidě
Příspěvky: 33
Registrován: čtv 12. dub 2012 7:32:05
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Nexus S

Re: Google Překladač - offline slovník

Příspěvek od joem » sob 31. srp 2013 15:05:19

zkoušel jsem i přeinstalaci a nic...

Uživatelský avatar

radegast
Moderátor
Příspěvky: 3750
Registrován: úte 06. dub 2010 16:39:00
Reputace: 26
Typ mobilu / ROM: Nexus 5X 32GB
Mobil 2 / ROM: 8.0.0
Bydliště: Vendryně
Kontaktovat uživatele:

Re: Google Překladač - offline slovník

Příspěvek od radegast » sob 31. srp 2013 19:35:19

V off-line jazycích máš oba? CZ i ENG?
Nexus 5X
Nováčci, používejte tlačítko HLEDEJ a podívejte se na AndroidWIKI


joem
Nové Androidě
Příspěvky: 33
Registrován: čtv 12. dub 2012 7:32:05
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Nexus S

Re: Google Překladač - offline slovník

Příspěvek od joem » ned 01. zář 2013 17:03:21

jo, jak jsem psal výš: mám stažený kromě jiných i CZ slovník...


joem
Nové Androidě
Příspěvky: 33
Registrován: čtv 12. dub 2012 7:32:05
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Nexus S

Re: Google Překladač - offline slovník

Příspěvek od joem » pon 09. zář 2013 16:42:23

problém vyřešen.
Nenechal jsem se odradit a pár krát nainstaloval a odinstaloval a svět se div se, už funguje i nainstalovaný offline slovník.
Díky Bohu:)


Brunoos
Nové Androidě
Příspěvky: 10
Registrován: čtv 17. bře 2011 21:29:07
Reputace: 0

Re: Google Překladač - offline slovník

Příspěvek od Brunoos » čtv 10. pro 2015 21:32:41

Nechci zakladat nove téma, proto se zkusim zde:

Telefon mi při aktualizacich nahlasil nedostatek paměti. Pomoci Storage Analyser jsem zjistil, že v tomto umístění:
/storage/emulated/0/android/data/com.google.android.apps.translate/files/ol/v3r1

jsou adresáře "de", "cs" a "pl" jejiž velikost je cca 220MB
V těchto adresářich jsou soubory *.bin

Jsou to soubory od offline baličku Google Překladače.
Mohl by mi někdo poradit jak tyto soubory dostat např. na SD kartu.

Díky


Pino76
Nové Androidě
Příspěvky: 8
Registrován: pon 13. čer 2011 17:18:25
Reputace: 2
Typ mobilu / ROM: Oppo Find 7
Rom: Cyanogenmod (CM12.1)

Re: Google Překladač - offline slovník

Příspěvek od Pino76 » stř 15. čer 2016 13:10:18

Jdi do slovníku Real. Google překladač překládá špatně fráze.


misut
Nové Androidě
Příspěvky: 15
Registrován: ned 12. led 2014 0:55:42
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Samsung galaxy S4

Re: Google Překladač - offline slovník

Příspěvek od misut » ned 03. črc 2016 12:21:39

Zdravím, mám nový telefon a chtěl bych slovíčka , které se ukládají do telefonu při použití přenést do nového. Jde to?
Kde se tyto slova ukládají ? Děkuji

Odpovědět

Zpět na „Ostatní aplikace“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 5 hostů