Ostatní aplikaceaDosBox -Dosbox pre android

Moderátoři: don_alex, radegast

Uživatelský avatar

Autor tohoto vlákna
cryingfreeman
Droid
Příspěvky: 3068
Registrován: úte 10. úno 2009 23:31:13
Reputace: 1

aDosBox -Dosbox pre android

Příspěvek od cryingfreeman » čtv 13. kvě 2010 23:59:25

Možno niekoho poteší, že je vo vývoji DosBox aplikácia pre android

http://www.svetandroida.cz/dosbox-pre-a ... zii-201005

stránky projektu http://androiddosbox.appspot.com/


Samsung GALAXY prvý na Slovensku , 8G internal memory, 16 gb micro SDHC card, t-mobile web´n walk 3 giga

Samsung Galaxy Tab 8.9 P7300 32 GB 3G

twitter: @cryingfreeeman


Uživatelský avatar

nadlabak
Androiďák!
Příspěvky: 638
Registrován: pát 20. lis 2009 12:40:35
Reputace: 7
Bydliště: Žižkov & Střekov
Kontaktovat uživatele:

Re: aDosBox -Dosbox pre android

Příspěvek od nadlabak » pát 14. kvě 2010 2:33:22

První myšlenka: Brrr... Mrtvola DOSu opět vykopána... ;)
Druhá: Fíha, jakpak na tom asi běhá Comanche: Maximum Overkill? :shock:
Třetí: Sakra, už jsem asi nějakej starej..., zmocňuje se mě nostalgie. :? :roll:

Uživatelský avatar

bassaq
Androiďák!
Příspěvky: 555
Registrován: pon 23. úno 2009 22:27:27
Reputace: 1
Typ mobilu / ROM: Note 8
Tablet: Ipad mini 4
Bydliště: Kutna Hora

Re: aDosBox -Dosbox pre android

Příspěvek od bassaq » pát 14. kvě 2010 7:47:54

lands of lore na nexu :D ...to bude mazec :D

Uživatelský avatar

ramon.dexter
Moderátor
Příspěvky: 12637
Registrován: pon 04. kvě 2009 18:04:58
Reputace: 46
Typ mobilu / ROM: xiaomi mi 9/stock ROM
Tablet: huawei mediapad 8.3 - stock
Bydliště: Kozolupy

Re: aDosBox -Dosbox pre android

Příspěvek od ramon.dexter » pát 14. kvě 2010 9:58:15

Dungeon Master 2 na nexu...X-COM na Nexu...Albion...uáááá

tak, ještě androida naučit bluetooth klávesnici + myš a je to...
...jestli budete práskat práskací kuličky...to si taky zapráskám!!!
---------------------------------------------------------------------
obchoduji s chlupatou kapustou ;)

Uživatelský avatar

michpo
Moderátor
Příspěvky: 1270
Registrován: ned 31. kvě 2009 21:21:02
Reputace: 23
Typ mobilu / ROM: HTC One Google Edition
Tablet: Nexus 7
Bydliště: Brno
Kontaktovat uživatele:

Re: aDosBox -Dosbox pre android

Příspěvek od michpo » pát 14. kvě 2010 10:30:11

No jsem zvedavej, treba takoveho Commander Keena bych si na Nexusu docela rad zahral ;)
Nováčci, používejte tlačítko HLEDEJ a podívejte se na AndroidWIKI


Uživatelský avatar

Autor tohoto vlákna
cryingfreeman
Droid
Příspěvky: 3068
Registrován: úte 10. úno 2009 23:31:13
Reputace: 1

Re: aDosBox -Dosbox pre android

Příspěvek od cryingfreeman » pát 14. kvě 2010 11:02:20

Betrayal of Krondoe, Magic carpet, Terminator future Shock, Carmageddon, Stonekeep, System shock, Blood, Frontier, GTA atd 8-)

hlavne aby to dotiahli dokonca

Samsung GALAXY prvý na Slovensku , 8G internal memory, 16 gb micro SDHC card, t-mobile web´n walk 3 giga

Samsung Galaxy Tab 8.9 P7300 32 GB 3G

twitter: @cryingfreeeman

Uživatelský avatar

ramon.dexter
Moderátor
Příspěvky: 12637
Registrován: pon 04. kvě 2009 18:04:58
Reputace: 46
Typ mobilu / ROM: xiaomi mi 9/stock ROM
Tablet: huawei mediapad 8.3 - stock
Bydliště: Kozolupy

Re: aDosBox -Dosbox pre android

Příspěvek od ramon.dexter » pát 14. kvě 2010 11:59:10

Hlavně aby dotáhli do použitelnosti ovládání u zařízení bez HW klávesnice, jinak je to nepoužitelný.
...jestli budete práskat práskací kuličky...to si taky zapráskám!!!
---------------------------------------------------------------------
obchoduji s chlupatou kapustou ;)

Uživatelský avatar

michpo
Moderátor
Příspěvky: 1270
Registrován: ned 31. kvě 2009 21:21:02
Reputace: 23
Typ mobilu / ROM: HTC One Google Edition
Tablet: Nexus 7
Bydliště: Brno
Kontaktovat uživatele:

Re: aDosBox -Dosbox pre android

Příspěvek od michpo » pát 14. kvě 2010 12:08:09

No vidis, GTA bych si na Nexusu taky moc rad zahral, ale nevim jak to bude s ovladatelnosti na zarizeni bez HW klavesnice, doufam ze se to nejak podari vyresit, jinak to vazne nema smysl. Kupovat zarizeni s HW klavesnici jen kvuli hram se mi vazne nechce, protoze HW klavesnici opravdu nepotrebuju, je to pro me jen zbytecne zvetseni velikosti a hmotnosti telefonu, na SW klavesnici se mi pise paradne.
Nováčci, používejte tlačítko HLEDEJ a podívejte se na AndroidWIKI

Uživatelský avatar

Autor tohoto vlákna
cryingfreeman
Droid
Příspěvky: 3068
Registrován: úte 10. úno 2009 23:31:13
Reputace: 1

Re: aDosBox -Dosbox pre android

Příspěvek od cryingfreeman » pát 14. kvě 2010 12:11:56

jo hodili by sa možnosti aké má gamebois/snesoid to jest on screen tlačítka, customize hardware tlačitka, akcelerometer alebo bluetooth joypad
Samsung GALAXY prvý na Slovensku , 8G internal memory, 16 gb micro SDHC card, t-mobile web´n walk 3 giga

Samsung Galaxy Tab 8.9 P7300 32 GB 3G

twitter: @cryingfreeeman

Uživatelský avatar

Autor tohoto vlákna
cryingfreeman
Droid
Příspěvky: 3068
Registrován: úte 10. úno 2009 23:31:13
Reputace: 1

Re: aDosBox -Dosbox pre android

Příspěvek od cryingfreeman » ned 16. kvě 2010 9:04:40

a v članku máš čo?
Samsung GALAXY prvý na Slovensku , 8G internal memory, 16 gb micro SDHC card, t-mobile web´n walk 3 giga

Samsung Galaxy Tab 8.9 P7300 32 GB 3G

twitter: @cryingfreeeman


Stephoun
Nové Androidě
Příspěvky: 8
Registrován: stř 15. zář 2010 9:00:17
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Samsung Spica i5700 LK2.09.4

Re: aDosBox -Dosbox pre android

Příspěvek od Stephoun » stř 15. zář 2010 9:13:21

Povedlo se mi spustit pod aDosBox Panzer Generala. aDosBox funguje na Spice bez problemu, absence HW klavesnice nevadi. Jen je potreba upravit konfiguracni soubor tak, aby se rovnou po spusteni emulatoru spustila automaticky i hra. V mym pripade to znamenalo nahradit v puvodnim dosbox.conf radky

mount s /sdcard
s:

timto (adresar se spoustecim souborem Panzera je Hry/PG)

mount c /sdcard/hry
C:
Cd pg
pg.bat

Po spusteni aDosBoxu se rovnou rozjede hra, je plne funkci i celkem plynula. Ovladani neni uplne intuitivni, obrazovka nefunguje jako klasicky touchpad (tj. kam pichnu prstem, tam se neco zmackne). Je tam videt klasicky kurzor mysi, soupanim prstu po display se posouva. Trochu problem je, ze prvni dotek s displayem hra bere jako kliknuti mysi, ale i na to se da zvyknout.

Jine hry jsem zatim nezkousel, ale rekl bych, ze pokud se da hra ovladat pouze mysi s jednim tlacitkem, tak by mohla pres dosbox fungovat.
Samsung Spica i5700, SamdroidMod Kitchen v.2 LK2.09.4


jirka.h23
Nové Androidě
Příspěvky: 21
Registrován: úte 19. říj 2010 15:10:51
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: i9100
Rom: 4.1

Re: aDosBox -Dosbox pre android

Příspěvek od jirka.h23 » stř 20. říj 2010 7:54:17

neexistuje uz nejaky jiny emulator dosu na androida? mam founa bez hw klavesnice..

Uživatelský avatar

ramon.dexter
Moderátor
Příspěvky: 12637
Registrován: pon 04. kvě 2009 18:04:58
Reputace: 46
Typ mobilu / ROM: xiaomi mi 9/stock ROM
Tablet: huawei mediapad 8.3 - stock
Bydliště: Kozolupy

Re: aDosBox -Dosbox pre android

Příspěvek od ramon.dexter » stř 20. říj 2010 8:59:40

Jirko,jestli sis toho nevsim,zakladatel tematu pise o telefonu bez hw klavesnice
...jestli budete práskat práskací kuličky...to si taky zapráskám!!!
---------------------------------------------------------------------
obchoduji s chlupatou kapustou ;)


jirka.h23
Nové Androidě
Příspěvky: 21
Registrován: úte 19. říj 2010 15:10:51
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: i9100
Rom: 4.1

Re: aDosBox -Dosbox pre android

Příspěvek od jirka.h23 » čtv 18. lis 2010 18:12:05

ramon.dexter píše:Jirko,jestli sis toho nevsim,zakladatel tematu pise o telefonu bez hw klavesnice
jo to sem si vsiml, ale bez hw klavesnice je zatim ta aplikace naprosto nepouzitelna, tak proto sem se ptal..

Uživatelský avatar

Radiaw
Stálý androiďák
Příspěvky: 54
Registrován: pon 13. pro 2010 10:52:07
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: HTC One M7

Re: aDosBox -Dosbox pre android

Příspěvek od Radiaw » ned 13. úno 2011 17:09:11

Jak mám nakonfigurovat ten soubor v aDosBoxu aby se mi spustil Fallout?
Mám na kartě dvě verze Fallout, a falloutcz (pocketfallout), zkoušel jsem ruzny upravy toho příkladu výše, ale nic ... buď to napíše třeba this is a Windows NT windowed executable, a nebo u toho pocketfalloutu Illegal command: pocketfallout.exe .... :help:


Mendoza
Nové Androidě
Příspěvky: 44
Registrován: stř 29. pro 2010 0:11:57
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Honor 3c
Tablet: Asus Eee Pad Transformer TF101 + MK808B

Re: aDosBox -Dosbox pre android

Příspěvek od Mendoza » ned 13. úno 2011 18:40:50

S Falloutem se rozluč.
1)Fallout je hra pro windows a dosbox emuluje dos
2)pocketfallout je hra pro windows mobile


Poldi_21
Nové Androidě
Příspěvky: 9
Registrován: čtv 12. kvě 2011 13:05:22
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: honor 8 pro

Re: aDosBox -Dosbox pre android

Příspěvek od Poldi_21 » čtv 12. kvě 2011 13:08:28

Ahoj. V provozu je uplně nová verze adsobox 0.2.4 beta s podporou v2.2 a vyšší plus podpora soft. klavesnice. Máte s tím už někdo zkušenosti?

Uživatelský avatar

greyfox
Stálý androiďák
Příspěvky: 67
Registrován: pon 29. lis 2010 17:10:38
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: LG P500 Optimus One + HTC EVO 3D

Re: aDosBox -Dosbox pre android

Příspěvek od greyfox » čtv 12. kvě 2011 22:53:35

a vypadá to že i celkem dobře funguje bez hw klávesnice :)
LG P500 Optimus One with Android 2.3.3 V20g,
HTC EVO 3D with Android ICS 4.0.3
MK802 III


FEAR07
Nové Androidě
Příspěvky: 9
Registrován: stř 04. kvě 2011 13:03:17
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Lg optimus one

Re: aDosBox -Dosbox pre android

Příspěvek od FEAR07 » sob 14. kvě 2011 10:02:57

ohledne toho falloutu a co je tohle :http://forum.i3d.net/full-games-demos/2 ... llout.html ?
Lg optimus one !ROOT! !Cyagenmod 7! !TOUCHBUGFIX! !OC769mhz!

Uživatelský avatar

Ganimoth
Stálý androiďák
Příspěvky: 85
Registrován: sob 29. led 2011 11:54:43
Reputace: 2
Typ mobilu / ROM: Alcatel OT Idol 2 Mini S
Mobil 2 / ROM: Huawei Y300
Tablet: Nvidia Shield Tablet
Tablet 2 / ROM: Nexus 7 (2013)

Re: aDosBox -Dosbox pre android

Příspěvek od Ganimoth » sob 14. kvě 2011 12:20:16

Ano, Fallout 1 je pro DOS, ostatne ja jsem ho v dosu hral, tehdy na 486tce to jelo dost pomalu :D.


FEAR07
Nové Androidě
Příspěvky: 9
Registrován: stř 04. kvě 2011 13:03:17
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Lg optimus one

Re: aDosBox -Dosbox pre android

Příspěvek od FEAR07 » ned 15. kvě 2011 6:58:57

sem koukal ze to nakej typek rozjel i na psp-ecku ale jelo to taky dost pomali, no nic zkusim a dam vedet
Lg optimus one !ROOT! !Cyagenmod 7! !TOUCHBUGFIX! !OC769mhz!


jumpersimon
Androiďák!
Příspěvky: 334
Registrován: sob 12. bře 2011 22:32:52
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: LG OPTIMUS ONE
Tablet: Archos 28
Bydliště: Červená Voda
Kontaktovat uživatele:

Re: aDosBox -Dosbox pre android

Příspěvek od jumpersimon » ned 15. kvě 2011 19:13:11

Tak ta nová verze s klávesnicí je super.A jelikož se rád šťourám ve windowsech tak zatím jenom 3.1.Windows 95 už se stahujou.
LG Optimus one 16gb kingston
lol v1.4,kernel s fixem na bug při dotyku,oc na 806+fix na prach pod displejem.
Android 2.3 pro p500 nechci zatím ani vidět.


jirka.h23
Nové Androidě
Příspěvky: 21
Registrován: úte 19. říj 2010 15:10:51
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: i9100
Rom: 4.1

Re: aDosBox -Dosbox pre android

Příspěvek od jirka.h23 » čtv 19. kvě 2011 8:01:44

funguji vam nekomu specialni klavesy (Esc, space atd.) v aplikacich? me jdou jen na zacatku kdyz ho spustim ale jak vlezu do nejaky hry tak uz nejdou.. :?:


jumpersimon:
jak jsi v instalaci win95 preskocil druhy scandisk? vzdycky mi nahlasi chybu a instalace se ukonci, vim ze prvni jde preskocit spustenim s parametry: setup /is ale pak se spusti jeste druhy dal v instalaci

Uživatelský avatar

c.data
Moderátor
Příspěvky: 1334
Registrován: úte 04. led 2011 18:46:28
Reputace: 15
Typ mobilu / ROM: Nokia 6.1
Bydliště: Ostrava

Re: aDosBox -Dosbox pre android

Příspěvek od c.data » ned 29. kvě 2011 17:51:17

Lidi jak změním mouned složku ?? Nechci mít C na /SDCARD/ ale na /SDCARD/DOS/ kde to změním??
LG P500 - CM9 -> HTC one V - CM10 -> Honor 3C -> Nokia 6 -> Nokia 6.1

Uživatelský avatar

c.data
Moderátor
Příspěvky: 1334
Registrován: úte 04. led 2011 18:46:28
Reputace: 15
Typ mobilu / ROM: Nokia 6.1
Bydliště: Ostrava

Re: aDosBox -Dosbox pre android

Příspěvek od c.data » ned 29. kvě 2011 19:33:36

tak jsem na to přišel...automatisky se mi moutne /sdcard/dos/c jako disk C: a /sdcard/dos/d jako disk D:

a poté spustí M602 stará dobrá :)

na dečku mám instalačky WIN 95 a podobné nesmysly :) jen mi tam instalačka trvá zapeklitě dlouho :)

Nevíte jaké je nejlepší CPU cycle pro LG P500 ?? :)

A jak se CPU cycle chápe ?? když mám větší číslo tak to jede rychleji ?? jako že to udělá více operací za jednotku času??
LG P500 - CM9 -> HTC one V - CM10 -> Honor 3C -> Nokia 6 -> Nokia 6.1

Uživatelský avatar

c.data
Moderátor
Příspěvky: 1334
Registrován: úte 04. led 2011 18:46:28
Reputace: 15
Typ mobilu / ROM: Nokia 6.1
Bydliště: Ostrava

Re: aDosBox -Dosbox pre android

Příspěvek od c.data » pon 30. kvě 2011 8:50:57

jirka.h23 píše:funguji vam nekomu specialni klavesy (Esc, space atd.) v aplikacich? me jdou jen na zacatku kdyz ho spustim ale jak vlezu do nejaky hry tak uz nejdou.. :?:


jumpersimon:
jak jsi v instalaci win95 preskocil druhy scandisk? vzdycky mi nahlasi chybu a instalace se ukonci, vim ze prvni jde preskocit spustenim s parametry: setup /is ale pak se spusti jeste druhy dal v instalaci
Tady je EN verze Win95 pro Androida :)

http://pocketnow.com/how-to/how-to-run- ... roid-video
LG P500 - CM9 -> HTC one V - CM10 -> Honor 3C -> Nokia 6 -> Nokia 6.1


jirka.h23
Nové Androidě
Příspěvky: 21
Registrován: úte 19. říj 2010 15:10:51
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: i9100
Rom: 4.1

Re: aDosBox -Dosbox pre android

Příspěvek od jirka.h23 » pon 30. kvě 2011 9:06:23

jo tu uz jsem zkousel je pekne kravska neda se tam skoro otevrit ani start menu, myslel jsem pres dosbox vzdycky mi to ukonci ten scandisk :?:

Uživatelský avatar

c.data
Moderátor
Příspěvky: 1334
Registrován: úte 04. led 2011 18:46:28
Reputace: 15
Typ mobilu / ROM: Nokia 6.1
Bydliště: Ostrava

Re: aDosBox -Dosbox pre android

Příspěvek od c.data » pon 30. kvě 2011 9:16:11

jirka.h23 píše:jo tu uz jsem zkousel je pekne kravska neda se tam skoro otevrit ani start menu, myslel jsem pres dosbox vzdycky mi to ukonci ten scandisk :?:
mi to přijde zase rychlejší než přes Dosbox...

spíše uvažuji byl nějaký klasický desktom windows na ARM architekturu?? asi ne co??

Já halvně usiluji o Fallout 1 a 2 na nadroidu...
LG P500 - CM9 -> HTC one V - CM10 -> Honor 3C -> Nokia 6 -> Nokia 6.1


Poldi_21
Nové Androidě
Příspěvky: 9
Registrován: čtv 12. kvě 2011 13:05:22
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: honor 8 pro

Re: aDosBox -Dosbox pre android

Příspěvek od Poldi_21 » pon 30. kvě 2011 20:53:26

Tak už je i verze 2.5. Ale zatím jsem o tom nenašel nic víc.


viktormt
Nové Androidě
Příspěvky: 11
Registrován: pon 06. čer 2011 12:22:47
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: SE XPERIA X8
Bydliště: martin, sk
Kontaktovat uživatele:

Re: aDosBox -Dosbox pre android

Příspěvek od viktormt » úte 07. čer 2011 11:12:51

mne ten dosbox nechce ani nainstalovat :/ mam android 2.1, xperia x8.. skusal som aj samostatne tycoon alebo doom aplikaciu - tycoon ma dve obrazovky :) a doom nechce nabehnut, musim sa odhodlat rootnut telefon.
xperia x8, android 2.2.9

Odpovědět

Zpět na „Ostatní aplikace“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 host