Ostatní aplikaceUkryvanie dat do obrazkov

Moderátoři: don_alex, radegast

Odpovědět

Autor tohoto vlákna
macav
Nové Androidě

Ukryvanie dat do obrazkov

Příspěvek od macav » pon 16. pro 2013 12:28:53

Cafte,

Par dni dozadu som vydal moju prvu appku Stegos, ktora sluzi na ukryvanie dat do JPEG obrazkov. Data viete ukladat v roznych formach - klasicky text, poznamky, subory..
Myslite si, ze by to mohlo byt pre vas uzitocne? Mam sa venovat vyvoju nadalej a urobit aj PC appku (multi-platform)?
Bol by som rad za nejaky feedback, co si o tom myslite :)

https://play.google.com/store/apps/deta ... com.stegos

Viac info na http://stegos.panacom.sk

Diki moc :)

ludekbrno
Terminátor
Typ mobilu / ROM: Xiaomi Redmi Note 4X global

Re: Ukryvanie dat do obrazkov

Příspěvek od ludekbrno » pon 16. pro 2013 13:05:25

Jen technická poznámka. Každopádně principiálně to určitě je zajímavá možnost a spousta lidí by to využila (mám ale pocit, že to není žádný novinka, že jsem o podobné možnosti četl před hromadou let), ale problém je v tom, že různá úložiště obrázků s nimi při kopírování, zálohování a synchronizaci různě manipulují (mění rozměry a kompresi), což předpokládám ukrytá data spolehlivě zničí. A tyto služby už používá hodně lidí, takže se snadno stane, že si uživatel data zlikviduje, aniž by o tom věděl, protože ty obrázky pořád má. Jen už z nich nedostane data. Takže je na zvážení, jestli není jednodušší data prostě jen zašifrovat.

píšu z mobilu
LG L 9II se stock ROM 4.1.2 + root. Vzhledem k parádní vyladěnosti stock ROM nebudu s velkou provděpodobností uvažovat o jakékoliv custom ROM.

Autor tohoto vlákna
macav
Nové Androidě

Příspěvek od macav » pon 16. pro 2013 13:20:46

Samozrejme ze to samo o sebe nie je novinka, ale tie "konkurencne" appky velmi schopne podla mna nie su a ponukaju len zakladnu funkcionalitu, alebo su chybove a padaju, alebo platene.. Co sa uloziska tyka, tak to je individualne.. dropbox, google drive a podobne nijako s obrazkami nemanipuluju.. pri socialnych sietach je to uz ale o inom (kedysi este google+ nechaval original obrazok, ale mohlo sa to uz zmenit).. pri sifrovani je bezpecnost dana heslom (castokrat lahkym), tu je este dalsi krok navyse, ze treba vobec identifikovat, ze tie data su v nejakom obrazku.. :) ale ano, v pripade sluzieb, ktore obrazky komprimuju to treba brat do uvahy
Naposledy upravil(a) radegast dne úte 17. pro 2013 12:20:15, celkem upraveno 1 x.
Důvod: Necituj poslední příspěvek!!

melo15
Androiďák!
Typ mobilu / ROM: OnePlus One 64 GB Sandstone Black
Rom: CyanogenMod 11S

Příspěvek od melo15 » stř 25. pro 2013 14:25:00

Stačí přejmenovat koncovku poždadovaného souboru a nepotřebuješ na to žádnou appku. :)
Siemens A40 >Siemens C50 >Nokia 3310 >Nokia 3410 >Sony Ericson k750i >Sony Ericson w810i >Nokia N82 >HTC XE >Samsung Galaxy S3 >OnePlus One 64 GB

dufko
Droid
Typ mobilu / ROM: xiaomi mi9
Mobil 2 / ROM: xiaomi mi note 3
Tablet: teclast t10

Příspěvek od dufko » stř 25. pro 2013 14:36:13

No ale taký súbor ako fotku neotvoríš :)

odoslané z mobilu

melo15
Androiďák!
Typ mobilu / ROM: OnePlus One 64 GB Sandstone Black
Rom: CyanogenMod 11S

Příspěvek od melo15 » stř 25. pro 2013 14:38:38

Dám ve správci souborů otevřít jako, nebo přejmenuju, otevřu a potom přejmenuju nazpět.
Já to tak praktikuju a jsem spokojenej. :)
Siemens A40 >Siemens C50 >Nokia 3310 >Nokia 3410 >Sony Ericson k750i >Sony Ericson w810i >Nokia N82 >HTC XE >Samsung Galaxy S3 >OnePlus One 64 GB

ludekbrno
Terminátor
Typ mobilu / ROM: Xiaomi Redmi Note 4X global

Příspěvek od ludekbrno » stř 25. pro 2013 15:17:50

Jenže pokud tam někdo najde obrázek, který nejfe otevřít, mrkne do hlavičky souboru a hned ví, co je to zač. Tskže to žádné ukrývání není, je to zbytečná práce ;-)

píšu z mobilu
LG L 9II se stock ROM 4.1.2 + root. Vzhledem k parádní vyladěnosti stock ROM nebudu s velkou provděpodobností uvažovat o jakékoliv custom ROM.

Odpovědět

Zpět na „Ostatní aplikace“