Ostatní aplikaceAPP na foceni SVETELNYCH ČAR

Moderátoři: don_alex, radegast

Odpovědět

Autor tohoto vlákna
mousik
Stálý androiďák
Typ mobilu / ROM: Verzo Kinzo

APP na foceni SVETELNYCH ČAR

Příspěvek od mousik » úte 16. pro 2014 20:39:44

Zdravim,

abych to vysvětlil, myslim light trail, pro příklad dávám fotky:

Obrázek

Obrázek

Jsem si jistej, že nejsem jedinej, kdo by něco takového ocenil před blížícím se silvestrem :)

Některé app jako Motion Camera jsem zkoušel, ale to jsou prostě dle mého názoru nepoužitelný.

Autor tohoto vlákna
mousik
Stálý androiďák

Re: APP na foceni SVETELNYCH ČAR

Příspěvek od mousik » úte 16. pro 2014 22:18:30

Vážně nikdo nic? :(

ludekbrno
Terminátor
Typ mobilu / ROM: Xiaomi Redmi Note 4X global

Příspěvek od ludekbrno » úte 16. pro 2014 22:31:01

1) takovým vynucováním odpovědi akorát všechny naštveš.

2) Ty ukázky se moc nepovedly :-)

Ale pochopil jsem, co tím myslíš. Každopádně to nejde. Na to je potřeba dlouhou dobu otevřená uzávěrka a mám pocit hraničící s jistotou, že to hardwarově žádný telefon neumí. Tudíž nemůžeš logicky najít vhodnou aplikaci :-) Budeš si na to muset pořídit foťák.
LG L 9II se stock ROM 4.1.2 + root. Vzhledem k parádní vyladěnosti stock ROM nebudu s velkou provděpodobností uvažovat o jakékoliv custom ROM.

kralovicek
Droid
Typ mobilu / ROM: ZTE AXON7
Mobil 2 / ROM: HONOR 4c
Tablet: Pipo M6 pro - RR 1.0 kk - !thx FREAKTAB!

Příspěvek od kralovicek » úte 16. pro 2014 22:37:31

Myslis ludku, ze nejde nejakou apkou donutit cas zaverky na nekolik sekund?? (kvalitu a zrno neresme).

Druhak v praxi je treba stativ pac to z ruky udrzet nelze a stativ s mobilem jsem nastesti jeste nepotkal :D

ludekbrno
Terminátor

Příspěvek od ludekbrno » úte 16. pro 2014 23:12:31

Jsem si celkem jistý, že nejde. Ono je totiž vůbec ovládání modulu kamery skrze API androidu velmi omezené. Mám koupenou appku Camera FV-5, což je jedna z nejpokročilejších, má ovládání ve stylu zrcadlovky a hromadu nastavení vč. expozičního času, korekce expozice a další. Jenže všechny ty pokročilé fuknce nejsou reálné, ale jen simulované. Např. když mám kontrastní scénu, kde je část obrazu přepálená a použiju kompenzaci expozice, tak by správně měl celý obraz ztmavnout a na přepálené části by se měla objevit kresba. Jenže v telefonu ne, tam celý obraz ztmavne, ale přepálená část zůstane pořád přepálená, jen místo čistě bílé je světle šedá :-) Takže ta kompenzace evidentně nefunguje hardwarově, ale až hotový obrázek softwarově ztmaví. Stejně tak když zkusím manuálně nastavit expoziční čas, tak se reálně čas nemění, nejspíš se jen mění ISO. A těch aplikací s těmito funkcemi jsem zkoušel samozřejmě víc, takže jsem přesvědčen, že to v androidu prostě nejde a telefony ani nemají hardware kamery, který by to uměl.

Edit:
Tak možná kecám :-) Teď to vypadá, že se mi podařilo udělat 10 sekund.

Edit2:
Ale stejně se to chová divně, je to jakési pruhované. Tak nevím, jestli to náhodou nefunguje tak, že závěrka není kontinuálně otevřená, ale fotí rychlou sekvenci, kterou potom softwarově sloučí do jedné fotky. Ještě si s tím zítra pohraju.
LG L 9II se stock ROM 4.1.2 + root. Vzhledem k parádní vyladěnosti stock ROM nebudu s velkou provděpodobností uvažovat o jakékoliv custom ROM.

Autor tohoto vlákna
mousik
Stálý androiďák

Příspěvek od mousik » stř 17. pro 2014 1:37:23

Děkuji za snahu, že se tomu někdo věnuje, abych upřesnil kvůli čemu to chci, tak:

Obrázek

Obrázek

A co jsem tak vyčetl, tak u fotoaparátů je k tomu potřeba - samozřejmě stojan (bych jednoduše někam položil mobil) a pak jako jasný že úpravy světlem atp. ale několik snímků zasebou, což není problém, ale jak ty fotky dát potom do sebe?

kralovicek
Droid

Příspěvek od kralovicek » stř 17. pro 2014 7:22:05

Zjevne nechapes jak to funguje. Potrebujes na fotaku nastavit cas zaverky na nekolik sekind.. 5-10s by melo stacit. Kdyz udelas nekolik fotek v kratcim casu nikdy to nebude vypadat stejne(ikdyz je prolozis do sebe) jako s delsim casem.

Proste hledej apku kde lze nastavit cas foceno v rozmezi nekolika secund. Dle me to bude strasne zasumene.

Nicmene aby jsi to pochopil dobre, nastuduj alespon toto:
http://fotoroman.cz/techniques3/expozice1_zaklad.htm

Autor tohoto vlákna
mousik
Stálý androiďák

Příspěvek od mousik » čtv 18. pro 2014 11:51:35

Dobře pochopil jsem a z toho teda vyplívá, že takovou fotku na androidu neudělám jeslti chápu správně?

kralovicek
Droid

Příspěvek od kralovicek » čtv 18. pro 2014 12:17:01

ja jsem nenasel apku ktera by to umela....

ludekbrno
Terminátor

Příspěvek od ludekbrno » čtv 18. pro 2014 13:06:40

Camera FV-5 umožňuje nastavit manuálně čas, i když se mi zdá, že to nefunguje úplně korektně jako na doopravdickém foťáku. Každopádně můžeš zkusit.

kralovicek
Droid

Příspěvek od kralovicek » čtv 18. pro 2014 13:14:27

a kdyztak sem potom hod vysledek, pro porovnani :)

Moleek
Stálý androiďák
Typ mobilu / ROM: Cubot GT99

Příspěvek od Moleek » sob 19. zář 2015 23:19:02

Výsledek sem házet nebudu, protože mě nebaví ládovat to do někam na dropbox a pak zase sem, ale posledních pár dnů se snažím na svém Lenovo Vibe Shot z foťáku vytřískat, co jde (a že toho moc nejde).
Mám nainstalováno a lehce či více vyzkoušeno:
Defaultní foťák v Pro režimu
Camera FV-5
Open Camera
Fotoaparát Google
Camera ZOOM FX
A Better Camera
Manual Camera

A teď jak si stojí co se manuálního nastavení týče - Nevidím do toho tak do hloubky, takže úplně nevím, co všechno jde či nejde udělat HW a co se dělá SW.

Defaultní Vibe Shot camera - v auto režimu zrovna při ohňostroji dával hodně iso na úkor závěrky (Což je logické, když člověk fotí na automat, asi by nečekal, že se to otevře na kdoví jak dlouho) - bylo to tak ISO kolem 1500 a závěrka tak 1/10 - 1/7 sekundy - Výsledkem je poměrně světlý snímek a malé rozmazání ohňostroje, což je většinou opak toho, co chceme.
Při manuálním nastavení na ISO 200 a závěrce 1 s to bylo o poznání lepší (Víc než 1 nastavit nejde a už to chce spíš nějaký malý tripod, protože v ruce se to moc udržet nedá) - Vznik pěkně tmavý (ale ne moc) snímek s krásně rozmazaným světlem (kontinuálně bez přerušení).
Camera FV-5 - má neomezeně nastavitelnou závěrku, ale nejspíš to simuluje softwarově, jak někdo psal, protože při zkoušce 5 sekund a pohybu ledkou před telefonem vznikla čára přerušovaná (35x), což značí, že na každý snímek vyjde maximálně 1/7 vteřiny i se zavřeným časem - Zajímavé je, že rozlišení je jen 1920x1080, takže předpokládám, že se to k HW foťáku přihlásí jako video, jenom ty snímky poskládá všechny do jednoho. Stejně tak takováto fotka nemá žádné EXIF informace.
Manual Camera - Zkoušel jsem jenom na Nexusu 5 chvilku, u mě se tváří, že mi telefon nepodporuje Camera2 API - Z toho usuzuji, že narozdíl od FV-5 je skutečně manuální na HW levelu, nicméně nemohu vyzkoušet ani jestli tomu tak skutečně je, ani jaký tam je rozsah závěrky.

Open Camera je sice Open, takže obsahuje mraky nastavení, ale že bych se v tom nějak zorientoval a používal ji, to ani ne
Google fotoaparát neumí nic - Je dobrý pro telefony s gyroskopem na photosféry (To jsem posral, že jsem pořídil telefon bez gyra no)
A Better Camera mě láká kvůli HD panoramatům (které se skládají z fotek, ne konstantním pohybem, což hrozně mrví lidi a některé detaily (Je to dobré fakt spíš na krajinky, které se nehýbou)
Camera Zoom FX mi přijde jako zvláštní omalovánka pro teenagery obsahující fotoaparát i editor v jednom, přičemž pro rozumný využijí je to k ničemu

SUMA SUMÁRUM:
Rychlostí a přehledností u mě vede Manual Camera (i když jsem neměl možnost zkoušet déle), Default a FV-5 jsou v pohodě použitelné kvalitní mobilní fotoaplikace, zbytek považuji za přeplácané nebo naopak nedoplácané zbytečnosti, které nenabízejí téměř nic UŽITEČNÉHO navíc

Odpovědět

Zpět na „Ostatní aplikace“