Ostatní aplikaceGoogle klávesnice

Moderátoři: don_alex, radegast

Odpovědět
Uživatelský avatar

Autor tohoto vlákna
hozja
Stálý androiďák
Příspěvky: 172
Registrován: sob 13. lis 2010 17:04:54
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Samsung Galaxy S10e

Google klávesnice

Příspěvek od hozja » úte 09. čer 2015 19:35:12

Zdravím všechny, možná položím zcela hloupý dotaz, ale i přes určitou snahu se mi nepovedlo vypátrat odpověď.

Už od doby Androidu 2.3 (přibližně) používám klávesnici SlideIt. Přijde mi super, už mám v ní bohatý slovník vlastních slov, který lze vyexportovat a jinam (nebo po přeinstalaci) opět naimportovat. Takže spokojenost.

Google však u své klávesnice od verze 4.1 zpřístupnil synchronizaci vlastního slovníku přes Google účet. Což mi přijde skvělé a rozhodl jsem se SlideIt odložit a zkusit klávesnici od Google. Ve všech směrech je v pohodě, jen mám problém, že v některých aplikacích (jako např. Hangout) mám místo "Enteru" klávesu vyvolávající emoji ikony. Třeba zde v Tapatalku mám normálně Enter a můžu odřádkovat, ale v takovém Hangoutu ne. A zde moje otázka, lze v Google klávesnici zapnout trvalé zobrazení klávesy Enter místo jiných "aktuálních" kláves?

A pokud ne, jak klávesu Enter alespoň vyvolám?

Díky


Samsung Galaxy S10e


Uživatelský avatar

Mishack
Kyborg
Příspěvky: 3919
Registrován: stř 10. čer 2009 9:49:03
Reputace: 109
Typ mobilu / ROM: Pixel 3a XL
Twitter: @MichalSvatos
Rom: Poslední ofiko
Kontaktovat uživatele:

Re: Google klávesnice

Příspěvek od Mishack » stř 10. čer 2015 8:27:20

Když podrzis shift, objeví se enter.
N1 (testovací phone, CM 7.2) --> Galaxy Nexus (AOKP JB-MR2 Milestone 1) --> LG Nexus 5, 32GB (stock, Xposed Framework + GravityBox) --> LG Nexus 5x, 32GB (Stock, root) --> Pixel 3a XL (stock)
www.mishack.cz | helpforitaly.eu

Uživatelský avatar

Autor tohoto vlákna
hozja
Stálý androiďák
Příspěvky: 172
Registrován: sob 13. lis 2010 17:04:54
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Samsung Galaxy S10e

Re: Google klávesnice

Příspěvek od hozja » stř 10. čer 2015 8:46:16

Wow, máš pravdu. Tak jednoduché a mě to nenapadlo. Prolézal jsem celé nastavení a nic jsem nenašel a ono je to takhle prosté. Díky moc
Samsung Galaxy S10e


sikus
Androiďák!
Příspěvky: 254
Registrován: pon 01. pro 2008 15:44:46
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Samsung Galaxy S8

Re: Google klávesnice

Příspěvek od sikus » úte 16. čer 2015 8:14:06

Ahoj, trochu z jiného soudku, ale souvisí to s Klávesnicí Google, takže nebudu zakládat nové téma.

Začal jsem testovat Klávesnici Google. Vypadá velice dobře, skvěle napovídá. Mám s ní ale na svém Zopo C2 drobné problémy.
1) Nastavení > Jazyky - aplikace vypíše v drtivé většině pokusů přístupu do tohoto menu "Aplikace Nastavení bohužel přestala pracovat". Nějaká rada co s tím?
2) Nastavení > Vzhled a rozvržení > Vlastní styl zadávání > Čeština (QWERTY) - jestli to chápu správně, tak tady bych si měl nastavit, že pro český jazyk na klávesnici chci QWERTY rozložení. Bohužel i když mám toto nastaveno, tak mám stále rozložení QWERTZ. Kde pak přepnu na QWERTY?
Když se neprojevovala chyba 1) a podařilo se mi stáhnout dva jazyky CZ, EN, tak při rozložení EN jsem měl normálně QWERTY.

Díky za rady.


xanthor
Kyborg
Příspěvky: 5318
Registrován: čtv 21. říj 2010 14:38:18
Reputace: 87
Typ mobilu / ROM: Samsung Galaxy S7 [SM-G930F]
Mobil 2 / ROM: Xiaomi Redmi Note 3 Pro 2/16 [kate]
Tablet: Samsung Galaxy Tab A 10.1 2016 [SM-T580]
Tablet 2 / ROM: Alcatel OneTouch Pixi 3 (10)
Rom: S7: stock, kate: NOS

Re: Google klávesnice

Příspěvek od xanthor » úte 16. čer 2015 8:20:33

Ad 1 - chyba v softwaru telefonu (ROM), u "Zopo" nepříliš překvapivé. Pokud není aktualizace, tak asi leda custom ROM (ale radši bych do toho nevrtal).


Uživatelský avatar

Autor tohoto vlákna
hozja
Stálý androiďák
Příspěvky: 172
Registrován: sob 13. lis 2010 17:04:54
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Samsung Galaxy S10e

Re: Google klávesnice

Příspěvek od hozja » úte 16. čer 2015 8:37:53

Ještě bych se rád zeptal, jak se standardně u této nové (v. 4.1.x.) Google klávesnice přidávají slova do vlastního slovníku?

Pokud mám kontrolu pravopisu nastavenou na tu od Google, tak stačí na červeně podtržené slovo kliknout a zvolit Přidat do slovníku. Pokud mám ale nastaveno výchozí Android, tak jak vyvolám při psaní dialog o tom, že toto slovo chci do svého slovníku? Jednou se mi to nějak povedlo (myslím že pomocí klávesy backspace, ale už to podruhé neumím nasimulovat) - ukázalo se mi takové malé zelené + a slovo se mi přidalo. Bohužel se mi to povedlo jen jedenkrát.

Díky za pomoc.

------------------EDIT-------------

Tak jsem musel po dlouhé době udělat WIPE telefonu. Nainstaloval jsem zpět Google klávesnici a zapnul synchronizaci.

K mému překvapení se do "osobního slovníku" žádná slova nepřidala (zůstal zcela prázdný) a spousta slov, která jsem v něm měl, Google klávesnice neuměla. Myslel jsem, že synchronizace nezafungovala. K mému překvapení ovšem některá vyloženě "moje" slova Google klávesnice uměla. Takže něco se synchronizovalo. Nevím ale co. Nevím kde je seznam toho, co se synchronizuje a hlavně jak se přidávají slova do slovníku, který se synchronizuje... (uživatelský slovník jsem si navrátil přes Titanium, ale to není synchronizace dle mých představ).

Dokáže mi tohle někdo vysvětlit a poradit, jak opravdu ukládat slova do slovníku k synchronizaci?

Díky
Samsung Galaxy S10e

Odpovědět

Zpět na „Ostatní aplikace“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 host