Ostatní aplikaceBT OBD (elm 327)

Moderátoři: don_alex, radegast

Odpovědět

Autor tohoto vlákna
Blbec_blbec
Nové Androidě
Typ mobilu / ROM: Huawei Y6 DS

BT OBD (elm 327)

Příspěvek od Blbec_blbec » sob 09. črc 2016 11:04:27

Zdravím, koupil jsem si před časem BT adapter ELM 327, ale nejde mi v žádné aplikaci spojit se s autem. Spárovaní proběhne bez problému, ale už nic nenačte. Zkoušel jsem to s několika android zařízeními (huawei Y6 DS,P8lite, alcatel idol 2 mini s, SGS2, čínský tablet, a další) i na několika autech (novější, starší, benzín, nafta) ale nikde to nechce komuikovat s autem, nemáte nějakou radu nebo zkusenost co s tim? diky moc

sagitarius
Stálý androiďák
Typ mobilu / ROM: Xiaomi Mi Max 3
Mobil 2 / ROM: Xiaomi Mi Max 2
Tablet: Lenovo tab2 A10-70 LTE
Kontaktovat uživatele:

Re: BT OBD (elm 327)

Příspěvek od sagitarius » sob 09. črc 2016 12:04:21

Na základě tak povrchních info ti nikdo odpovědět nedokáže. Jakou verzi ELM327 máš? (OBD, OBD2, OBD2/EOBD) Jaký auta (a r.v.) se k tomu pokoušíš napojit? Jaký protokoly podporuje tvá APP a na jakých jedou ŘJ těch aut, co jsi zkoušel? To, že je v autě 16 pólová zasuvka hooodně zdaleka neznamená, že je to kompatibilní. I když se to údajne od ropku cca 2000 začalo sjednocovat, opak je pravdou. Většího sjednocení bylo dosaženo až posledních pár let, a i tak pokračuje u automobilek hraní si na vlastním písečku. (OBD, EOBD, JOBD...)
Gatesovi a Jobsovi jsem dal sbohem. Linux a zelenej robot je to pravý.

Autor tohoto vlákna
Blbec_blbec
Nové Androidě

Příspěvek od Blbec_blbec » sob 09. črc 2016 12:49:38

Mam OBD II (zde jsem to kupoval http://www.sunnysoft.cz/zbozi/169PCI-01 ... 0wodV3gDtA) zkousel jse mto hlavne na autech mondeo st220 rv 2004 a audi a4 b6 rv 2003 nafta... OBD standart je u benzimu od rv. 2000 a diesel 2003, takze chapu ze by to v audi neslo, ale ani st220 to nechce nacist.... mozna mam jen "stesti" na vadny kousek nebo tak neco, ale chtel jsem se zeptat, jestli taky nahodou nekdo neresil stejny problem jako ja a jestli prisel na reseni to je cele...

sagitarius
Stálý androiďák
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od sagitarius » sob 09. črc 2016 14:09:35

No, mám obavu, že u modelů 2000,2003, a 2004 nebude OBD2 asi to pravý. Nejdřív musíš řešit plnou kompatibilitu, a pak teprve nějaké zkušenosti. Zjisti si na čem komunikujou ŘJ těch konkrétních aut, jinak se dál nehneš. Nejlepší je se vrtnout na fóra o těch autech, než o androidu. Tam najdeš víc lidí, co se diagnostikou zabývají, než zde. Například já mám r.v. 2007 a jedu po K-Line, a to je starší, než OBD2.
Mimochodem standard je jen berlička, výrobci pak mají svý specifika- třeba Audi patří koncernu kterej používá soft VAG na OBD (stejně jako Škoda, Seat, VW), a na něm jiný značky nenačteš, přestože to jede taky na OBD.
Podívej se na nabídku diagnostik opro různý značky- každá je jiná, přestože všechny jedou na OBD, ale vzájemně kompatibilní nejsou: http://www.motordiag.cz
Problém je v tom, že vtůrci aplikací to vyzkouší ja jednom, dvou modelech a další už je netrápí. Já tohle vzdal, a koupil jednoůčelovou diagnostiku s vlastním displejem za něco málo přes 2 litry a mám pokoj.

Autor tohoto vlákna
Blbec_blbec
Nové Androidě

Příspěvek od Blbec_blbec » sob 09. črc 2016 14:30:17

jj to vsechno vim, pracoval jsem s tim, ale obd ii by melo byt plne kompaktibilni i s predchozimi standarty, necekal jsem od toho nejaky zazrak, ale aspon neco by to mohlo udelat :D jinak co sis koupil za diagnostiku? stale uvazuju taky o koupi neceho poradnejsiho, ale na odbornych forech mi stejne rikaji ze pokud za to nechci dat 10k a vic tak mi staci usb kabel na VAG/VCDS z ebaye za 150 korun, a ze jsou i modely ktere umi kodovat (coz ja nepotrebuju)

sagitarius
Stálý androiďák
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od sagitarius » sob 09. črc 2016 15:19:54

Já si koupil tu novější verzi VAG- nástupce VAG5053, kterej jsem měl před tím kvůli starší K-Line. Bohatě stačí. Jasně, ten standard by měl být kompatibilní, jenže on se furt mění. I v současnosti v něm probíhají změny kvůli možnosti načítání on-line dat za jízdy. Jenže-opět to není mezi značkami kompatibilní. A dokonce ani mezi jednotlivými modely jedné značky. Prostě je v tom takovej bordel, že úplně zanikla původní idea- jedna diagnostika pro všechno. Například hodně slibně vypadal přístroj U-581- podle výrobce pro všechny značky. Jo, jen zbožný přání. Skoro nic to pořádně nezdiagnostikuje- něco vůbec, něco jen částečně. Právě proto je to u mobilů a androidu stokrát horší, protože ty appky dělá kde-kdo a samozřejmě tvůrce to nemá jak vyzkoušet třeba na 20 značkách, že. A různá kompatibilita převodníků na kabelech s přenosovými protokoly a k tome ještě neznámá kompatibilita těch aplikací s kabelem a protokolem ŘJ dává dohromady menší pravděpodobnost, než ruská ruleta.
Navíc co se pohybuju an fórech o autech, tak si tam hodně lidí stěžuje na různě nekompatibilní tyhle "modrozubový" převodníky z číny. Vyzkoušený a spolehlivý jsou pak jen ty, co tady prodává tem motordiag, protože to je solidní firma, která si nedovolí prodávat neotestovaný šunty. U těch ručních dokonce doplňuje do menu češtinu a český popisy načtených závad. A všechny umí i kódování.
Takže proto jsem se už na ty pokusy s kabelama, či BT diagnostikama v Androidu vykašlal, a mám pokoj. Jo a pozor, starší VAG5053 měl jen K-Line, ne OBD2. Musí to být uvedený v popisu. O aplikaci, která by spolehlivě jela na androidu s těma čínskejma převodníkama nevím.

Autor tohoto vlákna
Blbec_blbec
Nové Androidě

Příspěvek od Blbec_blbec » sob 09. črc 2016 15:47:00

Jasne, plne s tebou souhlasim, koupil jsem to za 300 a jen ze zvedavosti, jak to funguje atd atd.... ALe pisu sem jen proto, ze vsude jsem se docetl jak to kazdemu fajne funguje, nekde jsem se docetl ze jen s urcitou verzi Torque, apod pod, vse jsem vyzkousel a nic, tak mi to bylo divne

sagitarius
Stálý androiďák
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od sagitarius » sob 09. črc 2016 16:37:10

Tak kdyby se našla nějaká kombinace konkrétního převodníku a aplikace, co by spolehlivě fungovalo, taky mě to taky zajímalo, protože už jednu diagnostiku (ten VAG5053) mi nějaká **** z auta ukradla. Mobil nosím u sebe.
Ale na druhou stranu bych asi měl tak trošku strach, aby v tý appce nebyl nějakej bordel, protože nabořit si ŘJ není moc lákavá představa.

vitezslav2
Androiďák!
Mobil 2 / ROM: Apple iPhone 12 128GB
Tablet: Apple iPad 2019

Příspěvek od vitezslav2 » pát 15. črc 2016 18:52:25

Existuje nějaká aplikace,která ukazuje i jinou řídící jednotku,než jen motoru?Díky

Odpovědět

Zpět na „Ostatní aplikace“