Ostatní aplikaceWifi hotspot jako ftp server

Moderátoři: don_alex, radegast

Odpovědět

Autor tohoto vlákna
Papooch
Androiďák!
Typ mobilu / ROM: Samsung A51

Wifi hotspot jako ftp server

Příspěvek od Papooch » sob 03. zář 2016 17:36:00

Nejsem si jistý, jestli něco takového existuje, ale hrozně by se mi to hodilo, snad to bude z mého popisu pochopitelné:

Zkrátka, často používám pro nahrávání souborů z/do telefonu ftp server spuštěný na telefonu, abych se nemusel zaobírat s kabelem. Problém je v tom, že toto vyžaduje, aby byla obě zařízení připojená na stejné wifině. Jde mi o to, zda je nějak možné udělat, aby, když na telefonu spustím wifi hotspot a připojím na něj počítač, se i telefon nacházel v této síti a nesloužil jen jako přístupový bod.
Na poděkování slouží palec u příspěvku

Thms
Nové Androidě
Typ mobilu / ROM: Sony Ericsson Xperia ST15

Re: Wifi hotspot jako ftp server

Příspěvek od Thms » stř 07. zář 2016 22:26:52

Co je to za aplikaci? Můžeš se k tomu FTP serveru připojit z počítače pomocí klasického FTP klienta (např. FileZilla)? Pak by neměl být problém, spustit WiFi hotspot na telefonu, k němu se připojit na notebooku a přes FTP klient se připojit na FTP. Jen je pak otázka, jak to budou zvládat rychlostně data.

I když mi to přijde zbytečně složité.

Případně bych zkusil využít něco takového:
https://www.svetandroida.cz/superbeam-w ... ect-201410" onclick="window.open(this.href);return false; nebo https://www.svetandroida.cz/wifi-file-t ... -pc-201305" onclick="window.open(this.href);return false;

Autor tohoto vlákna
Papooch
Androiďák!
Typ mobilu / ROM: Samsung A51

Re: Wifi hotspot jako ftp server

Příspěvek od Papooch » čtv 08. zář 2016 12:54:39

Jop, normálně se pojím přes windows explorer (klasickej ftp server, spouštím ho přes MiXplorer na telefonu). Problém právě je, že když na telefonu spustím hotspot, tak se netváří, jako by on sám byl taky v té síti (a ftp server mi to nedovolí vytvořit).

Btw data jsou mimo hru, měl jsem na mysli pouze lokální síť.

Díky za tipy, i když to není přesně co hledám, tak ten superbeam se jeví jako dobrá věc :)

EDIT: Zjištění, na některých telefonech to funguje. Možná závisí na verzi androida.
Huawei y300, 4.3: nefunguje
ZOPO Speed 7, 5.0.1: funguje
Na poděkování slouží palec u příspěvku

Odpovědět

Zpět na „Ostatní aplikace“