Ostatní aplikaceNefungují hlasové odpovědi google

Moderátoři: don_alex, radegast

Odpovědět

Autor tohoto vlákna
petrahele
Nové Androidě
Typ mobilu / ROM: Blackberry key2

Nefungují hlasové odpovědi google

Příspěvek od petrahele » pon 23. pro 2019 19:19:19

Dobrý den,

mám nový telefon a a při použití hlasového vyhledávání, google dotazu bez problému rozumí ale už mi neodpoví. Dříve mi toto bez problému fungovalo, zeptala jsem se ho např. Kolik je hodin a on mi hlasem odpověděl čas. Ted dotazu porozumí ale dotaz je pouze zobrazen na displeji ale hlasem odpověd nedostanu. Zajímavé je, že jediné, na co mi hlasem odpoví je u pokynu "počasí", "počasí Praha", "Jaké je dnes počasí", u ostatních pokynů prostě zarytě mlčí:(

Problém je, že jsem mám nový mobil a na předchzím mobilu mi toto fungovalo, ted mám oba dva zároven, na novém se učím, ale přestal mi mluvit i ten mobil starý, taktéž odpoví jen na počasí:( Je to zřejmě něco přes google účet ale nepřišla jsem na to, co:( Hlasové vyhledávání fakt dost potřebuju. Používám zároveň talkback ale to jsem používala i dříve a vše fungovalo dohromady jak má...

můžete mi prosím poradi?

děkuji

wallin
Robot
Typ mobilu / ROM: P6_Pro / A.13_Beta

Re: Nefungují hlasové odpovědi google

Příspěvek od wallin » čtv 26. pro 2019 11:53:30

ahoj, snad:
google feed - v pravo nahoře klik na svojí ikonu - assistant - uplně dole Assistant devices - klik na Phone a projít si nastavení (cca v polovině je Preferred output), popřípadě tam asi bude jen 1 telefon, tak přidat i tvoje 2.zařízení

Autor tohoto vlákna
petrahele
Nové Androidě

Příspěvek od petrahele » pát 27. pro 2019 0:03:01

Tam jsem už taky byla a vše vypadá dobře:
- asistent odpovídá na vaše otázky a plní vaše příkazy - zaškrnuto
- preferovaná metoda zadávání - hlas
- hlasový výstup - zapnuto

odinstalovala jsem i aktualizace a zase je nainstalova jak jsem někde našla, nepomohlo

už fakt nevím, co udělat, aby se to rozmluvilo :(

wallin
Robot

Příspěvek od wallin » pát 27. pro 2019 8:37:21

divné.
sice pro Pixel telefony, ale obecné nastavení by mělo být stejné - https://support.google.com/assistant/an ... ic=7658198

sice jsi odinstalovala aktualizace, ale co ještě vymazat Cash? + nastavení se screeny.
https://www.guidingtech.com/fix-google- ... g-answers/

prošel bych si pár postů z vyhledávání, ale vše je více či méně to, co jsi kontrolovala
https://www.google.com/search?rlz=1C1GC ... 18&bih=789

Autor tohoto vlákna
petrahele
Nové Androidě

Příspěvek od petrahele » pát 27. pro 2019 10:09:55

Přesně toto už jsem taky nedělla, jak píšeš:

sice jsi odinstalovala aktualizace, ale co ještě vymazat Cash? + nastavení se screeny.
https://www.guidingtech.com/fix-google- ... g-answers/

prohledala jsem internet a udělala, co jsem našla, ale stále to nemluví:( Zajímavé je, že jediné na co mi to odpoví, je otázka která se týká počasí, tam to mluví. U ostatních otázek to rozumí zadání např. kolik je hodin apod. ale ukáže to pouze na displeji bez odpovědi:( Jsem z toho mírně zoufalá, protože to potřebuju rozchodit, fakt o dost používám :(

wallin
Robot

Příspěvek od wallin » pát 27. pro 2019 10:14:33

máš menu telefonu v AJ a "voice output" z Assisenta v jiném jazyce? Potažmo naopak - jazyk prostředí telefonu v ČJ a Assistant česky? Mám tedy telefon i Assistenta v AJ a funguje mi korektně i na tabletu.
Až budu doma tak to vyzkouśím

Autor tohoto vlákna
petrahele
Nové Androidě

Příspěvek od petrahele » pát 27. pro 2019 14:40:30

Ano, telefon je v češtině, asistent je v češtině... Nevím, v čem je fakt problém:( Odpovídá to jen, když se ho zeptám na počasí, jinak ani tuk:(

ac1893
Robot
Typ mobilu / ROM: One Plus 6t

Příspěvek od ac1893 » pát 27. pro 2019 15:03:40

tak mě odpovídá na vše ale když se zeptám kolik je hodin tak to jen napíše

Autor tohoto vlákna
petrahele
Nové Androidě

Příspěvek od petrahele » pát 27. pro 2019 15:55:35

to je zvláštní, já dříve běžně používala právě aby mi řekl kolik je hodin, přeložil něco do angličtiny, vytočil kontakt... všechno uměl odpovídat...

wallin
Robot

Příspěvek od wallin » sob 28. pro 2019 11:40:05

poslední hloupost co mne napadá. Jeden telefon vypni a vyzkoušej znovu. Občas se mi stane, že na telefon mluvím v kuchyni (hele štrůdl - countdown 8 minutes, pač vařím vajíčka) a odpoví mi reproduktor v obýváku...

Autor tohoto vlákna
petrahele
Nové Androidě

Příspěvek od petrahele » sob 28. pro 2019 12:30:29

Ahoj,

no on je vždy jeden vypnutý, běží jen jeden z těch telefonů , výjimenčně je mám zapnuté oba dva. Ale problém je v tom, jak jsem psala, že potom co jsem nahodila ten telfon nový - blackberry - tak to přestalo mluvit i na tom starém. Nevím jestli to má přímou souvislost ale bylo to nějak v tomto období, je možné, že zrovna proběhla nějaká aktualizace něčeho. Nerozujím tomu, ale chová se to stejně na obou mobilech tj. hlasové vyhledávání nemluví, odpovídá jen na počasí. Myslela jsem si, že to je něco propojené s mým profilem ale nepřišla jsem na to co by to mohlo být. I mě napadlo, zda se to nějak nepere ted s talkbackem, ale nefunguje to ani když je vypnutý, fakt nevím :(

wallin
Robot

Příspěvek od wallin » úte 31. pro 2019 1:18:45

popravdě, nevím.
pokusil jsem se doma nasimulovat tebou popsanou situaci a nic, vše funguje jak má. Jediné s čím jsem měl problém byla google navigace, kde google assistant překvapivě reagoval na české hlasové povely ačkoli bylo prostředí telefonu v AJ.
Ona čeština ještě nemá moc oficiální podporu a kdy bude, je ve hvězdách, prý se na tom dělá.

Autor tohoto vlákna
petrahele
Nové Androidě

Příspěvek od petrahele » úte 31. pro 2019 12:06:32

Ahoj,

moc díky za ochotu mi pomoci. Už jsem to asi vzdala, zřejmě je to na straně google nebo nevím. Našla jsem různé diskuze, že to nedělá jen mě... Je jen zvláštní, že to někomu funguje a někomu nefunguje, divné... Dříve to fungovalo bez problému a mě to popravdě dost pomáhalo, chjo nedá se nic dělat no.

netineti
Robot

Příspěvek od netineti » čtv 09. led 2020 9:56:14

nechcem zacat novu temu, tak to pisem sem...mam Pixel 4 /Android 10/ kde viem spustit asistenta aj na uzamknutej obrazovke hlasovym povelom...mam tablet s Androidom 8, kde asistent funguje, akurat ho neviem spustit hlasom ak je obrazovka vypnuta - musim zapnut displej a potom funguje...presiel som komplet nastavenia asistenta, ale nic som nikde nenasiel ako na tablete s A8 ho spustit na vypnutej obrazovke - na tablete ani nemam nastavene uzamknuzie obrazovky..je to obnedzenie androidu 8 alebo nieco ine? dakujem za kazdu radu..

petrkravare
Nové Androidě

Příspěvek od petrkravare » sob 29. dub 2023 9:15:08

Už jsem na ti přišel :clap: Nevím proč , ale je rozdíl ve vyhledávači google je tam na zacátku v levo ikona G !!! to G tam musí být ! A je rozdíl v google chrome vyhledávači.Tam ta ikona není.Na hlavní ploše v telefonu tak jak se vám rozsviti musite změnit vyhledávač.Zvolte ten s ikonou G .V tom vám budou fungovat dotazy , např kolik je hodin , pocasí atd atd.a to hlasovou i psanou odpovědí.

Odpovědět

Zpět na „Ostatní aplikace“