Pokecodbornik na update HTC Magic

Moderátoři: Jacho, Moderátoři fór

Odpovědět

Autor tohoto vlákna
jtekken
Nové Androidě
Příspěvky: 22
Registrován: pát 19. bře 2010 16:40:05
Reputace: 0

odbornik na update HTC Magic

Příspěvek od jtekken » ned 09. led 2011 0:59:16

Ahoj, mam takovy nevsedni dotaz. Mam HTC Magic od Vodafone, ktery uz asi rok nepouzil. Telefon mi nikdy nesedel je pomaly zasekava se a baterie vydrzi malo. Uz davno pouzivam telefon E52 od Nokie a jsem spokojeny funkce dostacuji. Ted ale resim montaz http://www.goldenmotor.cz/products/spee ... oth-meric/
Je to zarizeni na odecitani hodnot z baterie elektrokola. Klient pro Android je daleko lepsi nez pro java a tak by jsem telefon chtel pouzit jako lepsi Cyklocomputer s navigaci na kolo. Problem je ze na Android 1.5 tato aplikace nejde. Mam sice update od Vodafone (techforum) s HTC Sense ale je to zase je jen Android 1.5. Jelikoz jsem procital navody na nahrani nove neoficialni verze a jsem z toho docela jelen. kazdy navod pouziva trochu jiny postup recovery atd. Potreboval by jsem nejakeho odbornika ktery mi do telefonu nahraje bezvadne nejakou co nejvic stabilni ROM s Androidem 2.2 FroYo. Jedna se mi hlavne o to aby na telefonu bezela zminena aplikace a Navigace asi Copilot. Pokud by jsem casem chtel telefon pouzivat beznym zpusobem, ocenil by jsem aby u telefonu vse fungovalo jak ma. Tedy nebyly problemy s SMS,fotakem atd. Ochotnemu odbornikovi by jsem zaplatil nejaky predem dohodnuty honorar za praci. Diky




Uživatelský avatar

DenyKr
Robot
Příspěvky: 767
Registrován: úte 05. říj 2010 10:50:58
Reputace: 0
Kontaktovat uživatele:

Re: odbornik na update HTC Magic

Příspěvek od DenyKr » ned 09. led 2011 10:54:15

Ahoj,
neutrácej zbytečně peníze, toto se tady řešilo několikrát a vždy to dotyčný zvládl..
Čemu na tom přesně vlastně nerozumíš?
Osobně tedy s Magicem zkušeností moc nemám, no postup by měl být stejný, maximálně možná s použitím jiných nástrojů, které však udělají stejnou věc
=> prvně je nastavit ADB..
=> poté je potřeba udělat základní root.. Poněvadž máš mobil od Vodafone, není brandovaný = četl-li jsi něco o Goldcard, ta není potřeba.. Je to zcela základní a bezpečný root, práce max. na 5 minut.. Tento root ti umožní instalovat neoficiální ROM, tedy ROM, jakou chceš..
=> chceš-li mít rozšířené možnosti = spouštět mnoho aplikací, vyžadujících full root, hrát si s interním úložištěm, odebírat a přidávat vestavěné aplikace, zvuky, apod., budeš potřebovat full root (tedy návod jsem nečetl, možná to Magic takto rozdělené nemá - vše najdeš v tom návodu, na který tě odkazuju níže).. Ten je trošku riskantní, no když budeš dělat vše dle návodu a v průběhu procesu ti nevypadne proud, nic se ti s mobilem nestane..riziko tam však je..
=> nakonec si jen najdeš ROM, jakou chceš a flashneš ji..
Návod najdeš tady:

Kód: Vybrat vše

http://androidforum.cz/viewtopic.php?f=24&t=1539
Pokud si neporadíš s nahráváním ROM, hledej návod, nebo tady zase hoď dotaz a určitě ti někdo helpne ;)


cenda
Stálý androiďák
Příspěvky: 220
Registrován: úte 12. led 2010 18:04:28
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: LG Optimus 2X
Rom: CM10 unofficial V30A
Bydliště: Plzeňsko

Re: odbornik na update HTC Magic

Příspěvek od cenda » úte 11. led 2011 16:12:17

Jen pro doplnění, další informace najdeš na místní wiki:

Kód: Vybrat vše

http://wiki.androidforum.cz/index.php/HTC_Magic
http://wiki.androidforum.cz/index.php/HTC_Magic_32A_-_nahrání_alternativního_recovery

Protože jsi aktualizoval Vodafone update, tak si dej pozor na Radio a SPL, podrobněji se to řešilo tady na foru v sekci: Android mobily -> HTC Magic

Pokud ti jde jenom o update na třeba FroYo, tak root řešit nemusíš stačí nahrát alternativní recovery (viz. wiki) a přes tu nahraješ jakoukoli ROM určenou pro tvůj přístroj.
Z3 Compact, zatím STOCK
LG O2X - čas na výměnu; HTC Desire - utopil se; HTC Magic 32A - nenávratně ztracen


Autor tohoto vlákna
jtekken
Nové Androidě
Příspěvky: 22
Registrován: pát 19. bře 2010 16:40:05
Reputace: 0

Re: odbornik na update HTC Magic

Příspěvek od jtekken » úte 11. led 2011 16:19:15

Jasne tu recovery bych fakt asi zvladnul. Ale nejak se mi do toho nechce pronikat. Proste ten telefon chci pouzivat k ucelu co jsem uved. Kazdpadne pokud do toho pujdu, muzete mi prosim poslat link na ROM s Androidem 2.2 pro HTC Magic, ktery je co nejvic funkcni a podobny originalu. Nepotrebuji ruzne upravy na taktovani procesoru a jine tweaky. Spis aby vse dokonale fungovalo. Diky


cenda
Stálý androiďák
Příspěvky: 220
Registrován: úte 12. led 2010 18:04:28
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: LG Optimus 2X
Rom: CM10 unofficial V30A
Bydliště: Plzeňsko

Re: odbornik na update HTC Magic

Příspěvek od cenda » úte 11. led 2011 16:34:41

Já používám tuto ROM:

Kód: Vybrat vše

http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=723520
Je určená pro telefony s radiem začínajícím 3.22.*

Sice to není úplně základní android, místo klasického Launcheru je tam ADW, ale celkově je systém svižný a funguje vše.

EDIT: ROM obsahuje ROOT
Z3 Compact, zatím STOCK
LG O2X - čas na výměnu; HTC Desire - utopil se; HTC Magic 32A - nenávratně ztracen



Autor tohoto vlákna
jtekken
Nové Androidě
Příspěvky: 22
Registrován: pát 19. bře 2010 16:40:05
Reputace: 0

Re: odbornik na update HTC Magic

Příspěvek od jtekken » úte 11. led 2011 16:50:28

To znamena ze je potreba pred nahranim ROMKY root? A nebo staci pomoci recovery na coz by jsem si snad dnes vecer v klidu a az bude doma klid troufnul.
Jeste uvadi tam Wipe jako nutnost. Tedy postup Wipe stavajciho Androidu-Recovery-zaloha pres Recovery-nahrani nove ROMKY? Tak jest?
Obsahuje tato verze cestinu?


cenda
Stálý androiďák
Příspěvky: 220
Registrován: úte 12. led 2010 18:04:28
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: LG Optimus 2X
Rom: CM10 unofficial V30A
Bydliště: Plzeňsko

Re: odbornik na update HTC Magic

Příspěvek od cenda » úte 11. led 2011 21:14:39

Ne, stačí nahrát přes recovery. To, že obsahuje root znamená jen to, že když jí nahraješ budeš moct některým aplikacím povolit vyšší oprávnění.

Doporučení o wipu jsem nikdy moc neposlouchal a vše mi vždy fungovalo, ale jinak je to v podstatě jak píšeš. Na konci toho postupu můžeš udělat ještě jednou wipe.

Jo a češtinu to obsahuje.
Z3 Compact, zatím STOCK
LG O2X - čas na výměnu; HTC Desire - utopil se; HTC Magic 32A - nenávratně ztracen


Autor tohoto vlákna
jtekken
Nové Androidě
Příspěvky: 22
Registrován: pát 19. bře 2010 16:40:05
Reputace: 0

Re: odbornik na update HTC Magic

Příspěvek od jtekken » stř 12. led 2011 22:38:39

Tak jsem skoncil pri nahravani recovery menu z PC z chybou:

C:\AndroidSDK\android-sdk-windows\tools>fastboot boot recovery-RA-sapphire-v1.7.
0H.img
downloading 'boot.img'... FAILED (remote: not allow)
finished. total time: 0.003s
Postupuju presne podle navodu, jen jsem pouzil aktualni Recovery RA-sapphire-v1.7.
0H.img.
Android SDK (zip varianta) mam stazene zdehttp://developer.android.com/sdk/index.html
Nejaka rada?
Na obrazovce mam Radio 6.35.08.29
Nejaka rada pls...

Uživatelský avatar

Case
Kyborg
Příspěvky: 4103
Registrován: pát 31. črc 2009 20:46:42
Reputace: 1
Typ mobilu / ROM: Vodafone 845 - ZTE Blade - Samsung Galaxy S
Bydliště: Edge of the world
Kontaktovat uživatele:

Re: odbornik na update HTC Magic

Příspěvek od Case » stř 12. led 2011 23:02:23

Dost možná máš chráněné SPL (dle té chyby to tak působí), takže bys nejdřív musel změnit to (dost netriviální postup).

A jelikož máš radio 6.35, tak navíc máš špatné recovery. Pro 6.35 radio potřebuješ recovery pro Hero, nikoliv pro Magic.


Autor tohoto vlákna
jtekken
Nové Androidě
Příspěvky: 22
Registrován: pát 19. bře 2010 16:40:05
Reputace: 0

Re: odbornik na update HTC Magic

Příspěvek od jtekken » stř 12. led 2011 23:24:35

Ja mam proste smulu. Vsem dekuji za info hlavne cendovi. Ale jak se zda, zas tak jednoduche to neni. Mam Magic potrebuji recovery pro HERO navic chranene SPL.
Znovu opakuji svoji nabidku, rad zaplatim dohodnutou castku tomu co to rozchodi. Na Ebike tohoto klienta potrebuji, musel bych bud pouzit moji milovanou Nokii E52, kde je ale mozna o dost horsi java varinta aplikace, nebo koupit Android s 2.2 z vyroby coz mi prijde jeste vic nehospodarne nez nekomu zplatit za update, protoze ten telefon potrebuji jen na tuto jednu funkci. Android nechci pouzivat jako telefon. Mam s nim spatne zkusenosti (jednou jsem se v krizove situaci nemohl kvuli chybe telefonu dovolat a to se jedna zatim o officialni rom od Vodafone)
EDIT:
Druhy pokus recovery pro HERO:

C:\AndroidSDK\android-sdk-windows\tools>fastboot boot recovery-RA-hero-v1.7.0.1.img
downloading 'boot.img'... FAILED (remote: not allow)
finished. total time: 0.002s

C:\AndroidSDK\android-sdk-windows\tools>
Bylo mi to jasne ze to bude to SPL ..... :help:

Uživatelský avatar

Case
Kyborg
Příspěvky: 4103
Registrován: pát 31. črc 2009 20:46:42
Reputace: 1
Typ mobilu / ROM: Vodafone 845 - ZTE Blade - Samsung Galaxy S
Bydliště: Edge of the world
Kontaktovat uživatele:

Re: odbornik na update HTC Magic

Příspěvek od Case » čtv 13. led 2011 0:17:24

No a jaké tam máš SPL? Verze SPL je ve fastboot obrazovce uvedena jako HBOOT. Podle toho budeme vědět víc.

BTW, jen tak čistě ze zvědavosti - toho člověka na přehrání sháníš osobně nebo případně i na poslání, a odkud jsi (město)?


Autor tohoto vlákna
jtekken
Nové Androidě
Příspěvky: 22
Registrován: pát 19. bře 2010 16:40:05
Reputace: 0

Re: odbornik na update HTC Magic

Příspěvek od jtekken » čtv 13. led 2011 0:31:10

Tak HBOOT-1.76.0009 (SAPP10000) Jsem z Prahy prehrani nejlip nekde v Praze ci okoli. Notebook mam takze neni problem.
Zasilat nechci hlavne z toho duvodu abych celou proceduru videl a byl priste chytrejsi. ;)

Uživatelský avatar

Case
Kyborg
Příspěvky: 4103
Registrován: pát 31. črc 2009 20:46:42
Reputace: 1
Typ mobilu / ROM: Vodafone 845 - ZTE Blade - Samsung Galaxy S
Bydliště: Edge of the world
Kontaktovat uživatele:

Re: odbornik na update HTC Magic

Příspěvek od Case » čtv 13. led 2011 1:11:56

Jo, v tom případě máš perfect SPL a budeš se muset nejdřív zbavit toho. V pár vláknech se to tu už kdysi zmiňovalo, ale jak říkám, není to triviální věc (a vlastně ani nevím, jestli to ještě funguje, nebo jestli naopak neexistuje nějaký snazší způsob).


Autor tohoto vlákna
jtekken
Nové Androidě
Příspěvky: 22
Registrován: pát 19. bře 2010 16:40:05
Reputace: 0

Re: odbornik na update HTC Magic

Příspěvek od jtekken » čtv 13. led 2011 9:36:37

Kouknu na to diky. Proc zrovna ten muj Magic musi bejt takhle podelanej :|

Odpovědět

Zpět na „Pokec“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 2 hosti