PokecNemohu zprovoznit mobil

Moderátoři: Jacho, Moderátoři fór

Odpovědět
Uživatelský avatar

Autor tohoto vlákna
DenyKr
Robot
Příspěvky: 767
Registrován: úte 05. říj 2010 10:50:58
Reputace: 0
Kontaktovat uživatele:

Nemohu zprovoznit mobil

Příspěvek od DenyKr » stř 12. led 2011 20:24:34

Toto téma zakládám podruhé, napoprvé jsem si řekl, že nebudu zbytečně zakládat téma, když jsem ještě nevyčerpal všechny možnosti, tak jsem jej zase smazal, no nyní už vážně nevím..
Chci si mobil hodit do původního stavu, protože po instalaci jiného HBOOTU mi mobil blbnul (nyní mám však klasický HBOOT 0.75, takže tady chyba není).. Když spustím danou ROM (konkrétně brandovanou T-mobile), normálně najede a začne nahrávat soubory.. po čase však vyskočí chyba:

Kód: Vybrat vše

error [140]: chyba verze spouštěcího zavaděče
Nevhodnou ROM to není, už jednou jsem s ní bez problémů telefon obnovil.. Zkoušel jsem i asi 2 další dostupné ROM, ale bez úspěchu - ta stejná chyba..
Hledal jsem proto návody..něco jsem sem tam našel, no ani když jsem se zkusil těmito návody řídit, nic se nevyřešilo.. Zkusil jsem dále odstranit HTC Sync a všechny ovladače, nechal jsem mobil najít znovu.. Opět žádná změna.. Když v příkazovém řádku zadám "adb devices", někdy normálně úspěšně najede, na konci to napíše "list of devices attached", někdy to napíše rovnou -> nicméně pod tímto řádkem se už název mobilu neobjeví
Čili suma sumárum - zkusil jsem všechny dostupné návody, které jsem našel, všechny dostupné brandované ROMky, které jsem našel, vč. té, která byla naposled funkční, obnovil jsem všechny ovladače, naformátoval jsem SD kartu, atd, atd., ale pořád mi to tento eror hází, mobil zapnu jen do recovery, Bootloaderu, či Fastbootu, jinam ne = je momentálně nepoužitelný..
Už mně to fakt nebaví... :roll:
Pomůže někdo?
Díky
Naposledy upravil(a) DenyKr dne čtv 13. led 2011 21:47:41, celkem upraveno 1 x.




Uživatelský avatar

NaTuRaL
Androiďák!
Příspěvky: 510
Registrován: čtv 29. dub 2010 23:40:12
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Desire

Re: Nemohu flashnout RUU

Příspěvek od NaTuRaL » stř 12. led 2011 20:39:48

no pred asi tydnem sem delal unroot a root a S-OFF a pouzil jsem tehnle http://androidforum.cz/unroot-unbrick-t10342.html navod a vse ok

Uživatelský avatar

Autor tohoto vlákna
DenyKr
Robot
Příspěvky: 767
Registrován: úte 05. říj 2010 10:50:58
Reputace: 0
Kontaktovat uživatele:

Re: Nemohu flashnout RUU

Příspěvek od DenyKr » stř 12. led 2011 22:01:31

no mi ještě napadla jedna možná příčina a to v podobě spouštěcího zavaděče Windows, který jsem změnil kvůli HBOOTU.. Pro opravu musím stahovat nějaké ovladače a je to trošku handrkování, ale možná se to tím vyřeší - dám vědět ;)

EDIT:
Tak jsem si opravil win, no tady chyba nebyla.. proto jsem se tedy koukl na ten odkaz a pokud říkáš, že to funguje, je fajn, že něco takového je :-)
Horší je, že odkaz odkazuje na zřejmě vadný soubor (namísto ".zip" je ".mpg", jako video, což je blbost a navíc nemá žádnou velikost).. Hledal jsem tento soubor všude možně, no stále odkazuje na ty samé stránky s tím samým vadným souborem - nemáš jej prosímtě někde stažený v PC? bez něj se nikam nehnu..
Díky ti ;)
Naposledy upravil(a) radegast dne čtv 13. led 2011 10:46:14, celkem upraveno 1 x.
Důvod: Sloučeny dva po sobě v krátké době napsané příspěvky jednoho autora.

Uživatelský avatar

radegast
Moderátor
Příspěvky: 3750
Registrován: úte 06. dub 2010 16:39:00
Reputace: 26
Typ mobilu / ROM: Nexus 5X 32GB
Mobil 2 / ROM: 8.0.0
Bydliště: Vendryně
Kontaktovat uživatele:

Re: Nemohu flashnout RUU

Příspěvek od radegast » čtv 13. led 2011 10:52:06

Ten odkaz odkuzuje správně na stažení souboru s názvem
PB99IMG_Bravo_Froyo_HTC_WWE_2.29.405.2_Radio_32.49.00.32U_5.11.05.27_release_151783_signed.zip, takže chyba bude na Tvém přijímači.
Zkus ho stáhnou a přejmenuj pak na *.zip. Někdy se tak prohlížeče chovají. *.apk stáhnou jako *.zip, v Desire myslím, že vestavěný prohlížeč taky přejmenovává určité přípony, atd.
Co používáš za prohlížeč?
Nexus 5X
Nováčci, používejte tlačítko HLEDEJ a podívejte se na AndroidWIKI

Uživatelský avatar

Autor tohoto vlákna
DenyKr
Robot
Příspěvky: 767
Registrován: úte 05. říj 2010 10:50:58
Reputace: 0
Kontaktovat uživatele:

Re: Nemohu flashnout RUU

Příspěvek od DenyKr » čtv 13. led 2011 11:12:38

fakt že jo, máš pravdu.. To by mně tedy zajímalo, co to má znamenat, protože tato chyba se mi objevila už u nějakých RUU, které jsem však na tomtéž prohlížeči (Opera) v minulosti normálně stáhl - zkusil jsem IE a už se to stahuje, přes Operu to mělo špatnou příponu + velikost asi 100kb, namísto cca. 150MB
Díky za tip :)
Až se to stáhne, zkusím to a dám vědět, zda už mobil funguje :)
EDIT:
tak se mi to podařilo stáhnout, no máme tady další problém..napíše mi to "CID incorrect!" "Update Fail!" a jen se mně zeptá, zda chci restartovat mobil :(

PS: před tím mi to však píše něco podobného, jako tady:

Kód: Vybrat vše

http://forum.xda-developers.com/attachment.php?attachmentid=308157&d=1271091627
EDIT2: při pokusu o nahrání RUU jsem sice stále neúspěšný se stejnou chybou, ale ve fastbootu je aspoň rozdíl: píše mi to:

Kód: Vybrat vše

RUU
Main Version is older!
Update Fail!
Něco se parádně pos**** a fakt budu rád, až mobil zase rozběhnu :roll:


Uživatelský avatar

Autor tohoto vlákna
DenyKr
Robot
Příspěvky: 767
Registrován: úte 05. říj 2010 10:50:58
Reputace: 0
Kontaktovat uživatele:

Re: Nemohu flashnout RUU

Příspěvek od DenyKr » čtv 13. led 2011 21:04:21

Když se snažím flashnout RUU 2.29 ..., zase mi to vyhodí chybu "chyba připojení USB" a to ať už používám jakékoli ovladače..
To opravdu nikdo nedovede poradit, jak mobil zprovoznit? Vážně už nevím, kudy kam :(
Správcům se omlouvám, že needituji předchozí příspěvek, ale jde o poměrně urgentní problém a tak budu rád za každé povšimnutí a případnou radu...

EDIT: tak se mi konečně podařilo nahrát nějakou ROM, nyní už to nějak zvládnu..
Díky aspoň uživateli NaTuRaL za jednu pomocnou alternativu a uživateli radegast za technickou radu.. ;)


purity1
Nové Androidě
Příspěvky: 19
Registrován: čtv 09. pro 2010 11:56:15
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: HTC Desire
Twitter: purity190

Re: Nemohu zprovoznit mobil

Příspěvek od purity1 » čtv 19. kvě 2011 17:17:08

Prosím o pomoc. Mám na chlup stejný problém s mým Desire. Jak jsi to prosím nakonec vyřešil? Moc děkuju za pomoc.

Odpovědět

Zpět na „Pokec“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Google [Bot] a 2 hosti