PokecOverclock

Moderátoři: Jacho, Moderátoři fór

Uživatelský avatar

Autor tohoto vlákna
Hamry
Androiďák!
Příspěvky: 359
Registrován: úte 21. dub 2009 12:01:21
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Xiaomi Hongmi
Rom: FunTouch
Kontaktovat uživatele:

Overclock

Příspěvek od Hamry » čtv 04. čer 2009 20:30:19

zdar všichni,
máte někdo zkušenosti s overclockem G1čky???
Jakou aplikaci, jaké frekvence (s ohledem na výkon, spotřebu baterie a kompletně výdrž telefonu?

Díky


.
Pomohli jsme Vám? Podpořte nás... Obrázek nebo ZUNO ČR
SE xperia NEO V - root, unlock BL, kernel Alliance v1.5, ROM: SK-CZ xperia team EDT2
CUBE u30GT mini white - root, 900supersport JB 1.05, RAM 2GB



manik.luke
Androiďák!
Příspěvky: 373
Registrován: stř 11. bře 2009 14:58:48
Reputace: 0

Re: Overclock

Příspěvek od manik.luke » čtv 04. čer 2009 20:35:50

mam den, maximalni frekvenci 528Mhz, a zda se mi ze baterka je na tom furt stejne, ale system je o dost rychlejsi

Uživatelský avatar

Autor tohoto vlákna
Hamry
Androiďák!
Příspěvky: 359
Registrován: úte 21. dub 2009 12:01:21
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Xiaomi Hongmi
Rom: FunTouch
Kontaktovat uživatele:

Re: Overclock

Příspěvek od Hamry » čtv 04. čer 2009 20:47:30

Jakou aplikaci jsi použil. Já si stáhnul open overclocker a je tam nastavení MIN a MAX. Na kolik máš hozeno MIN?
Je nějaké pravidlo, kolik se může v jakých hodnotách, je někde psáno, kolik snese maximálně?
.
Pomohli jsme Vám? Podpořte nás... Obrázek nebo ZUNO ČR
SE xperia NEO V - root, unlock BL, kernel Alliance v1.5, ROM: SK-CZ xperia team EDT2
CUBE u30GT mini white - root, 900supersport JB 1.05, RAM 2GB


S.T.E.A.K.
Stálý androiďák
Příspěvky: 198
Registrován: čtv 26. bře 2009 17:36:29
Reputace: 0

Re: Overclock

Příspěvek od S.T.E.A.K. » čtv 04. čer 2009 21:18:21

G1 | Sony Erricson Xperia Mini Pro (Black) | Samsung Galaxy Note 10.1 WiFi(White)

Uživatelský avatar

Wexter
Droid
Příspěvky: 2147
Registrován: ned 17. kvě 2009 7:47:35
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Vždycky nějaký nový
Twitter: tomasocadly
Tablet: iPad :-D
Bydliště: Frýdek
Kontaktovat uživatele:

Re: Overclock

Příspěvek od Wexter » čtv 04. čer 2009 21:24:59

setCPU je nejlepší



Zales

Re: Overclock

Příspěvek od Zales » čtv 04. čer 2009 21:30:36

ja pouzivam jednoduchej widget, kterej jsem stahnul z marketu.. jemnuje se OverclockWidget - doporucuju ;)


S.T.E.A.K.
Stálý androiďák
Příspěvky: 198
Registrován: čtv 26. bře 2009 17:36:29
Reputace: 0

Re: Overclock

Příspěvek od S.T.E.A.K. » čtv 04. čer 2009 21:57:19

Na tohle bych widget moc nepoužíval... widgety jsou podle mě dobrý akorát tak na věci, který měněj svůj obsah tak 1 za hodinu(př. počasí, kalendář...), jakmile je to víckrát, běží widget pořád na pozadí a výdrž baterie jde hodně dolu, proto jsem přestal skoro všechny widgety používat... a zůstaly mi jen widgety kalendáře, přehrávače, JS Weather a Live Folder, ostatní jsem smazal a výdrž i rychlost systému se znatelně zvedla.
G1 | Sony Erricson Xperia Mini Pro (Black) | Samsung Galaxy Note 10.1 WiFi(White)

Uživatelský avatar

Autor tohoto vlákna
Hamry
Androiďák!
Příspěvky: 359
Registrován: úte 21. dub 2009 12:01:21
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Xiaomi Hongmi
Rom: FunTouch
Kontaktovat uživatele:

Re: Overclock

Příspěvek od Hamry » čtv 04. čer 2009 21:58:59

Díky hoši...použil jsem setCPU a všchno proběhlo v klidu. Jsem zvědavej, jaké rozdíly zaznamenám.
.
Pomohli jsme Vám? Podpořte nás... Obrázek nebo ZUNO ČR
SE xperia NEO V - root, unlock BL, kernel Alliance v1.5, ROM: SK-CZ xperia team EDT2
CUBE u30GT mini white - root, 900supersport JB 1.05, RAM 2GB

Uživatelský avatar

mach4
Moderátor
Příspěvky: 609
Registrován: úte 18. lis 2008 13:37:32
Reputace: 5
Kontaktovat uživatele:

Re: Overclock

Příspěvek od mach4 » pát 05. čer 2009 11:41:11

doporučuji otestovat v benchmarku, viz. tento článek http://www.android-google.cz/software/5 ... droid.html
Frčíme na novinkách Samsung Galaxy S10 :palec: Výhodně nákupy z Číny. Všechny GearBest slevy a kupony :palec: přehledně na jednom místě ----------> Aktualizováno každý den

Uživatelský avatar

xDeMO
Stálý androiďák
Příspěvky: 130
Registrován: čtv 02. dub 2009 8:03:11
Reputace: 1

Re: Overclock

Příspěvek od xDeMO » ned 07. čer 2009 11:58:08

nemůžu ten setCPU v marketu najít!
sony xperia Z

Uživatelský avatar

skooopa
Droid
Příspěvky: 2720
Registrován: úte 17. bře 2009 15:44:35
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Motorola BackFlip
Twitter: @fireskopa
Tablet: Nexus 7
Rom: CM7/ofiko 4.1.1
Kontaktovat uživatele:

Re: Overclock

Příspěvek od skooopa » ned 07. čer 2009 12:08:34

xDeMO píše:nemůžu ten setCPU v marketu najít!

Myslim ze na mnarketu jiz neni. Ale da se sehnat na XDA (Ve vsech vydanych verzich...)

Kód: Vybrat vše

http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=505419
Obrázek
Fackováním se hloupost odnaučit nedá
Nepiste mi SZ s banálním dotazem! Od toho je tu tlacitko HLEDAT!

Uživatelský avatar

d750
Kyborg
Příspěvky: 3799
Registrován: pát 20. úno 2009 5:28:37
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Dell Streak
Twitter: d750
Tablet: Asus EEE Pad

Re: Overclock

Příspěvek od d750 » pon 08. čer 2009 15:59:41

Chtěl bych se zeptat ona je opravdu g1 podtaktovaná pouze na 245-384 Mhz z 528 Mhz.

Uživatelský avatar

nFiX
Droid
Příspěvky: 1496
Registrován: sob 21. bře 2009 23:53:24
Reputace: 1

Re: Overclock

Příspěvek od nFiX » pon 08. čer 2009 16:21:07

d750 píše:Chtěl bych se zeptat ona je opravdu g1 podtaktovaná pouze na 245-384 Mhz z 528 Mhz.
Ano, je. Prý kvůli baterce. Zvednul jsem si to při využití na max a když mám telefon položený někde tak je v původním.. Mám to den, takže ti nemůžu osobně poradit jak s baterkou. Možná to žere trochu více, možná je to widgetama, co mám teď na ploše. Ale telefon ( načítání aplikací atd. ) je opravdu o poznání rychlejší..

Uživatelský avatar

xDeMO
Stálý androiďák
Příspěvky: 130
Registrován: čtv 02. dub 2009 8:03:11
Reputace: 1

Re: Overclock

Příspěvek od xDeMO » pon 08. čer 2009 16:49:57

můžete mi někdo uploadnout ten setCPU a poslat mi PMku ? pač xda je nějak mimo provoz , nemůžu se tam dostat ! stranka nenalezena.. THX
sony xperia Z


Honza

Re: Overclock

Příspěvek od Honza » úte 09. čer 2009 20:58:00

Mam stejny problem taky nenalezeno, spis se nemuzu zaregistrovat. Diky za odpovedi.

Uživatelský avatar

xDeMO
Stálý androiďák
Příspěvky: 130
Registrován: čtv 02. dub 2009 8:03:11
Reputace: 1

Re: Overclock

Příspěvek od xDeMO » úte 09. čer 2009 21:09:35

Honza píše:Mam stejny problem taky nenalezeno, spis se nemuzu zaregistrovat. Diky za odpovedi.
http://forum.xda-developers.com/register.php

Pokud se ti to nepodari, tak napis, a ja ti ji poslu treba do mailu.
sony xperia Z

Uživatelský avatar

rocky123
Androiďák!
Příspěvky: 292
Registrován: pon 09. úno 2009 13:05:44
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: HONOR 8

Re: Overclock

Příspěvek od rocky123 » stř 10. čer 2009 8:25:51

Jen takova otazka...na xda developers...sem se regnul..ale cekam uz jak dlouho na aktivacni mejl.meli jste to taky?bo chci nahradit overclock ->setCPU.nebo pokud nekdo ma posledni verzi..PM.diky.

Uživatelský avatar

rocky123
Androiďák!
Příspěvky: 292
Registrován: pon 09. úno 2009 13:05:44
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: HONOR 8

Re: Overclock

Příspěvek od rocky123 » stř 10. čer 2009 8:52:54

Diky x.Demo uz bezi.nechtelo se mi mit ten widget..

Uživatelský avatar

mach4
Moderátor
Příspěvky: 609
Registrován: úte 18. lis 2008 13:37:32
Reputace: 5
Kontaktovat uživatele:

Re: Overclock

Příspěvek od mach4 » stř 10. čer 2009 9:34:20

jede to super, a velice pekně udělané
Info:
http://www.pokedev.com/setcpu/
http://forum.xda-developers.com/showthr ... ght=setcpu

Zde pro ty co to nemají, verze setcpu_1.20.zip
setcpu_1.20.zip
(21.38 KiB) Staženo 56 x
Frčíme na novinkách Samsung Galaxy S10 :palec: Výhodně nákupy z Číny. Všechny GearBest slevy a kupony :palec: přehledně na jednom místě ----------> Aktualizováno každý den

Uživatelský avatar

zet
Stálý androiďák
Příspěvky: 149
Registrován: úte 10. úno 2009 13:20:09
Reputace: 0

Re: Overclock

Příspěvek od zet » stř 10. čer 2009 9:47:29

ja bych spis potreboval nejakou aplikaci, aby mi menila rychlost procesoru podle aplikace, kterou spustim. kdyz spustim naprihlad hru, aby sla frekvence sla na 528MHz, a kdyz treba ctu knihu, aby se to omezilo na min na 128

Uživatelský avatar

d750
Kyborg
Příspěvky: 3799
Registrován: pát 20. úno 2009 5:28:37
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Dell Streak
Twitter: d750
Tablet: Asus EEE Pad

Re: Overclock

Příspěvek od d750 » stř 10. čer 2009 15:28:11

Zkusil sem těch 528MHz ale zase sem to vrátil zpět zda se my že baterie se nějak podezřele zahřívá. Při delším držení v ruce je to poměrně nepříjemné. Ideální bude nastavit plný plyn, jen když je třeba například u náročnějších her.


HONZA

Re: Overclock

Příspěvek od HONZA » stř 10. čer 2009 21:45:41

Děkuju za odkaz setcpu je paradní:-)

Uživatelský avatar

Libor52
Stálý androiďák
Příspěvky: 105
Registrován: sob 14. úno 2009 12:06:57
Reputace: 0
Bydliště: Praha

Re: Overclock

Příspěvek od Libor52 » čtv 11. čer 2009 12:58:12

Stáhl jsem si setcpu, ale při pokusu ji nainstalovat mě to píše: Omlouváme se Aplikace ASTRO byla neočekávaně ukončena. Zkuste to znovu. A pod tím Ukončit aplikaci. Zkouším to už po několikáté, ale pořád to samé. ???

edit: omlouvám se nečetl jsem do konce a asi to bude tím že nemám rota. :oops:
Takže půjdu asi do něho.
G1 - White - černá klávesnice, 1.6 No root, T-mobile, Internet Premium, ( 16.2.2009 )

Uživatelský avatar

DeToX
Robot
Příspěvky: 813
Registrován: pát 20. úno 2009 19:00:09
Reputace: 1

Re: Overclock

Příspěvek od DeToX » čtv 11. čer 2009 13:51:39

Doporucuju spise z marketu free widget s nazvem "OverclockWidget (Need Root)" ktery ma docela dobre nastaveni + zobrazuje momentalni frekvenci CPU na desktopu. Vyhoda je ze podporuje rozdilnou frekvenci pri zamknute obrazovce (ja mam tak normalne MAX: 528MHz MIN: 384MHz a pri zamknute MAX: 245MHz a MIN: 128MHz) takze to taky setri baterii.

Uživatelský avatar

Lukas
Stálý androiďák
Příspěvky: 218
Registrován: stř 06. kvě 2009 12:43:40
Reputace: 0

Re: Overclock

Příspěvek od Lukas » čtv 11. čer 2009 16:00:43

Takže včera večer jsem si z Marketu koupil program "set cpu" a dnes ho vrátil.. Sice stojí 19 Kč, ale neměl jsem pocit, že by s telefonem něco dělal. Rychlost mi přišla pořád stejná.

Uživatelský avatar

d750
Kyborg
Příspěvky: 3799
Registrován: pát 20. úno 2009 5:28:37
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Dell Streak
Twitter: d750
Tablet: Asus EEE Pad

Re: Overclock

Příspěvek od d750 » čtv 11. čer 2009 16:30:54

Aplikace funguje akorát při běžným provozu je to neznatelný ale pokud si zapneš nějakou hru tak tam už je to znát.

Uživatelský avatar

Lukas
Stálý androiďák
Příspěvky: 218
Registrován: stř 06. kvě 2009 12:43:40
Reputace: 0

Re: Overclock

Příspěvek od Lukas » čtv 11. čer 2009 16:37:19

Já hry nehraju, takže pro mě zbytečnost :-) To si radši 20 Kč přidám a koupim Camera ZOOM :-)

Uživatelský avatar

d750
Kyborg
Příspěvky: 3799
Registrován: pát 20. úno 2009 5:28:37
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Dell Streak
Twitter: d750
Tablet: Asus EEE Pad

Re: Overclock

Příspěvek od d750 » úte 23. čer 2009 16:40:10

Dneska vyšlo nový setcpu 1.3.0r2. Konečně podporuje profily. Teda zatím jen dva když nabíjí a když spí.

Uživatelský avatar

VeruSKa
Robot
Příspěvky: 854
Registrován: čtv 30. dub 2009 7:41:24
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Sony Xperia E Dual
Bydliště: Brno
Kontaktovat uživatele:

Re: Overclock

Příspěvek od VeruSKa » stř 09. zář 2009 10:57:06

Používáte ještě pořád setCPU či jiné aplikace na úpravu CPU? Nebo systém zrychlujete už jen pomocí compcache či swapperu?? Já stáhla ten zmiňovaný widget a pozoruju dost velkou změnu k lepšímu. Má přenastavení CPU negativní vliv i na něco jiného než jen na rychlejší vybíjení telefonu?? Nebude se to hádat s integrovanou Compcache?? (pravděpodobně pletu jablka a hrušky, ale nevím, co přesně dělá compcache, nevím jestli taky nějak nesouvisí s CPU :roll:)
T-mobileG1 White; RooT umřel, ať žije Sony Xperia E Dual Champagne
Je to malé, zelené a strašně nebezpečné. Co to je? Žabička s rootovskými právy ;o)

Uživatelský avatar

d750
Kyborg
Příspěvky: 3799
Registrován: pát 20. úno 2009 5:28:37
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Dell Streak
Twitter: d750
Tablet: Asus EEE Pad

Re: Overclock

Příspěvek od d750 » stř 09. zář 2009 14:10:23

Aplikace setCPU už je prakticky zbytečnost system se totiž přetaktovava automaticky podle potřeby. Což má zásadní vliv na vydrž baterie.

Odpovědět

Zpět na „Pokec“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 2 hosti