PokecLevné sluchátka

Moderátoři: Jacho, Moderátoři fór

Autor tohoto vlákna
vasa13
Stálý androiďák
Typ mobilu / ROM: Google Nexus S
Twitter: vasa13
Kontaktovat uživatele:

Levné sluchátka

Příspěvek od vasa13 » pát 18. bře 2011 23:03:35

Dobrej, jelikož mi nevyhovujou sluchátka u mýho Galaxy S tak bych si rád koupil nějaký jiný, nejlíp asi do uší, cena tak mezi 500-600, nemá smysl do nich dávat nějak moc, stejně poslouchám z mobilu.
Mohli byste mi doporučit nějaké, moc tomu nerozumim. Díky.

Planetweb
Stálý androiďák
Typ mobilu / ROM: Galaxy S
Twitter: Planetweb
Kontaktovat uživatele:

Re: Levné sluchátka

Příspěvek od Planetweb » pát 18. bře 2011 23:43:17

Za kolik je pripadne prodas? Kolegovi je sezrala mys. Jeste tusim zadny nema

Autor tohoto vlákna
vasa13
Stálý androiďák
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od vasa13 » sob 19. bře 2011 0:15:26

Prodávat je nechci. Až zase budu prodávat SGS tak by v krabici chyběly. :)

DenyKr
Robot
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od DenyKr » sob 19. bře 2011 8:28:13

za tuto cenu to neřeš, nic ucházejícího stejně nekoupíš ;)

Mishack
Kyborg

Příspěvek od Mishack » sob 19. bře 2011 9:07:07

Pred casem jsem si koupil tyhle Sennheiser MX360 cca za 250,- a muzu rict, ze hrajou luxusne. Posloucham jak normalni hudbu, filmovou i klasiku a nemuzu si stezovat.

Kód: Vybrat vše

http://sluchatka.heureka.cz/sennheiser-mx-360/
A reci typu, ze nic dobry za tu cenu nekoupis - jen placani do vody. Kdysi jsem koupil sluchatka s mikrofonem od firmy "Soledo" za 112Kč. Kdyz u me byl kamos (docela audiofil), tak se ptal co to je a kde se daji sehnat, jelikoz hraly lip, nez jeho KOSSky za 1500,-. Taky uz je nevyrabej - byly prilis dobry :) Jasne, ze to je vyjimka, ale uvedl jsem to jako priklad. Pokud nekdo chce investovat do spuntu do usi 4500Kc, je to samozrejme jeho vec.
N1 (testovací phone, CM 7.2) --> Galaxy Nexus (AOKP JB-MR2 Milestone 1) --> LG Nexus 5, 32GB (stock, Xposed Framework + GravityBox) --> LG Nexus 5x, 32GB (Stock, root) --> Pixel 3a XL (stock)

tombik
Androiďák!
Typ mobilu / ROM: HTC One
Twitter: http://twitter.com/tombik99

Příspěvek od tombik » sob 19. bře 2011 10:25:12

Osobně bych šáhnul po těchto: http://www.sluchatka.net/7-sennheiser-cx-300-vyprodej/
Rozumné peníze za hodně muziky (tady bych řekl doslova)

sám používám tyhle http://www.sluchatka.net/95-sennheiser- ... xl-300-ii/ což je to samé s pár minoritními zlepšeními. Většina recenzentů tvrdí že hrajou stejně. Chtěl jsem tenkrát sluchátka rychle a v kameném shopu ty cx-300 neměli tak jsem prostě vzal dvojky...

Sluchátka můžu s klidem doporučit, zvuk je příjemný, nejsou přebasované a hezky izolují-což ocení především tvé okolí v MHD, čekárnách a podobně. A nemám pocit že by tlačily v uších.

Mishack: Ono taky líp než Koss PortaPro hraje ledasco. Teda abych nekřivdil. Používal jsem Porty celou pubertu ke spokojenosti a teď je mám u postele k notebooku. Ale co si budeme povídat, mají takový omaštěný zvuk (příliš výrazné basy)...což je vzhledem k tomu že jsou určeny na ven logické, obzvláště když jsou otevřené konstrukce.
LG Optimus 2X--->HTC One X--->HTC One--->HTC One M8--->HTC One M9--->HTC 10--->HTC U Ultra
Grew up on PocketPC

DenyKr
Robot
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od DenyKr » sob 19. bře 2011 10:32:49

@Mishack
ono záleží na preferencích.. Faktem je, že z mobilu, tím spíše z HTC, moc dobrý zvuk nedostaneš, na druhou stranu si vždy rád připlatím, neb vždy budou hrát lepší sluchátka lépe, než ta horší, i když jsou napíchnutá například v mobilu.. Kmitočtová charakteristika, procentuální zkreslení, kvalita použitých měničů a celkové zpracování dělá hodně.. Uznávám, že u špuntů se hledá špatně, ale například já jsem si chtěl postavit vlastní front reprobedny s použitím velice dobrých měničů ScanSpeak, nicméně poněvadž by mě jen samotná stavba vyšla asi na 50 tisíc, momentálně je důležitější například koupě nového auta -> Proto hodlám brzy investovat do lepších sluchátek, uzavřených od Denonu, za cca. 9 tisíc.. Kvalitě reprobeden se nevyrovnají, ale lepší, než nic.. A mohu ti říct, že půjdu-li někam, kde budu potřebovat sluchátka k mobilu, navzdory tomu, že ze samotného Desire nic moc nevykouzlím, budu si brávat právě tato sluchátka, neb i 10% zlepšení je zlepšení a pro mně je ve zvuku podstatné ;)

Autor tohoto vlákna
vasa13
Stálý androiďák
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od vasa13 » sob 19. bře 2011 10:40:17

Ty Senheisery vypadaj dobře, ale tolik za ně zase dát nechci, ale díky za tip.
Co myslíte budou jedny z těhle dobrý? Který jsou lepší? Díky
http://www.alza.cz/logitech-ultimate-ea ... 227065.htm Nebo http://www.alza.cz/koss-the-plug-d109678.htm

Mishack
Kyborg

Příspěvek od Mishack » sob 19. bře 2011 10:47:20

DenyKr píše:ono záleží na preferencích..
Odpovedel sis sam ;) Myslim si, ze mam velmi dobry hudebni sluch a take si rad priplatim za kvalitu (at uz v oblasti jakekoli). Ale jedna vec je rozumna investice, druha je vyhodit x tisic za nekolika procentni zlepseni, ktere ve vysledku poznas jen pri idealnich podminkach v idealnim prostredi. Samozrejme je to vec ciste individualni, ale to, ze ty mas tak vysoke pozadavky neznamena, ze je maji i vsichni ostatni. Moje puvodni reakce proto byla smerovana prave na tve tvrzeni "za tuto cenu to neřeš, nic ucházejícího stejně nekoupíš". ...
N1 (testovací phone, CM 7.2) --> Galaxy Nexus (AOKP JB-MR2 Milestone 1) --> LG Nexus 5, 32GB (stock, Xposed Framework + GravityBox) --> LG Nexus 5x, 32GB (Stock, root) --> Pixel 3a XL (stock)

Planetweb
Stálý androiďák
Typ mobilu / ROM: Galaxy S
Twitter: Planetweb
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Planetweb » sob 19. bře 2011 11:43:11

Asi bych nesla do neceho jineho, nez KOSS

mclama
Stálý androiďák
Typ mobilu / ROM: Htc tattoo
Tablet: Archos g8 101
Rom: CM7 gingerbread

Příspěvek od mclama » sob 19. bře 2011 11:52:27

Ber koss porta pro,jsou male takze je das do kapsy (slozene) a na hlave taky malinke,takze do mesta idealni,zvuk maji dost dobry,za tu cenu bombasticky,super to bassuje (ne jakoze bum bum,ale ty bassy maji takovej zvuk,proste neco jineho nez sluchatka z tesca..) a jsou levne,jako jo stoji to litřík,ale máš doživotní záruku,takže se to vyplatí (rozsedneš si je,pošleš jim 50 kč + kossy a oni ti je opraví) .. do konce života..
Htc Tattoo 2.3 Gingerbread custom ROM, archos 101 8gb
http://androidforum.cz/gingerbread-pro- ... 43-90.html
Návod na root + flash ROM htc tattoo - scroll down

DenyKr
Robot
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od DenyKr » sob 19. bře 2011 12:10:31

souhlasím s mclama
Tato sluchátka jsem slyšel a chceš-li aspoň něco ucházejícího, běž do nich.. špunty to sice nejsou, ale jsou skládací, ne tak velké a na tu cenu hrají překvapivě dobře ;)

tombik
Androiďák!

Příspěvek od tombik » sob 19. bře 2011 12:56:20

Budu stát za tím že ty senheisere za 800 hrajou lépe. Mají vyrovnanější frekvenční charakteristiku. Porty zbytečně přidají basy, má to smysl když jste ve městě, ale stejnou funkci zastane izolace peckami. Doma si Porty nejspíš nepustíš (pokud neposloucháš jungle nebo tak) protože v tichu působí velmi přebasovaně, i když je basová složka výborně kontrolovaná, je basů moc.

Nemluvě o praktičnosti: Porty jsem posílal do servisu se zlomeným kabelem snad 15x za těch 6 let co je mám (což je 750kč). Ty sennheisery jsem neposílal za Rok co je mám ani jednou...Stále jsou v pořádku a hrají pěkně. Jinak porty mají ještě jednu velmi nepěknou vlastnost. Lezou jim do peřinek vlasy. Jakmile se dostanou k měniči začne v nich drnčet...to znamená tak jednou za měsíc minimálně sundat peřinky, vytahat z nich všechny vlasy a také se zbavit těch co se zachytí až pod mřížkou měniče.

Ber to jako zkušenost člověka který má doma jak ty senny tak kossy a na zvuk je docela vybíravý...Upřímě nebude to až tak horké, přece jen jsou to sluchadla na ven. Doma bych na hudbu nepoužil ani jedny z nich...Pro telefon jsou myslím optimální ať vybereš cokoli z těch dvou. Jinak rozhodně doporučuji připlatit si těch 100kč proti rozsahu co jsi zmiňoval a koupit ty sennheisery. Za PortyPro dáš peněz ještě víc a nezískáš tím mnoho. Z mého pohledu akorát nepřirozeně mnoho basů a větší pohodlí.

Na logitech bych moc nevěřil. Jinak KOSS The plug používá sestra a nestěžuje si, osobně ale říct jak hrají neumím a strkat si je do uší nebudu.
LG Optimus 2X--->HTC One X--->HTC One--->HTC One M8--->HTC One M9--->HTC 10--->HTC U Ultra
Grew up on PocketPC

Autor tohoto vlákna
vasa13
Stálý androiďák
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od vasa13 » sob 19. bře 2011 13:17:35

Koss porta pro už doma mám, bohužel mi, ale strašně nebyhovujou, vždycky mi sklouznou po hlavě (asi bych se mohl ostříhat :D). No ještě se kouknu po nějakejch. :)

jtoxx
Droid
Typ mobilu / ROM: Note 3
Twitter: Jiratoxx
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jtoxx » sob 19. bře 2011 13:49:39

Tak ja mam pecky od KOSS za 180 Kc a vyhovujou. Zadnej luxus to neni, ale moje usi si nestezuji.
Follow me on - twitter

skooopa
Droid
Typ mobilu / ROM: Motorola BackFlip
Twitter: @fireskopa
Tablet: Nexus 7
Rom: CM7/ofiko 4.1.1
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od skooopa » sob 19. bře 2011 16:13:40

Jen doplnim ,ze dnes se daji za slusnej peniz (700-1000kc) sehnat i Bluetooth sluchatka. Prikladne ja mam cca 3 roky Motorola S9 Stereo Bluetooth .... A za ty penize jsou opravdu super a dovolil bych si rici ,ze jsou neznicitelne. A bez kabelu to je uplnej luxus.
Obrázek
Fackováním se hloupost odnaučit nedá
Nepiste mi SZ s banálním dotazem! Od toho je tu tlacitko HLEDAT!

Saim
Nové Androidě
Typ mobilu / ROM: Motorola Razr XT910

Příspěvek od Saim » sob 19. bře 2011 17:01:12

tombik- cx-300 hmm tak to je rovnaka kategoria ako koss katastrofalne prebasovane.
DenyKr- pokial nie je kvalitny zdroj zvuku tak lepsie sluchatkaa tomu naozaj nepomozu, skor budes mat opacny dojem s posluchu, wtf denon a kvalitne sluchatka za 9k a este ktomu uzavrene to my je novina.-Skus sa poobzerat trosku inde.

DenyKr
Robot
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od DenyKr » sob 19. bře 2011 18:07:48

@Saim:
Rozhodně si tato sluchátka nebudu kupovat kvůli dost hrozné kvalitě zvuku z mobilu.. A ani tím neradím, aby si audiofilní sluchátka kupoval tazatel. Spíše jsem chtěl ukázat kontrast, že z mého aspektu je vždy výhodnější mít něco "zbytečně dobrého" a využít tak (třebaže hrozný) zvuk na 100%, než si kupovat něco, co mi už tak hrozný zvuk zprzní ještě více.. Faktem však je, že přes mobil neposlouchám takřka vůbec a poslouchá-li někdo pravidelně, znamená to, že si na zvuku asi až tak nepotrpí, takže je to poté vesměs fuk ;)

mclama
Stálý androiďák

Příspěvek od mclama » sob 19. bře 2011 18:54:13

No,jinej pes jiná ves,třeba já bydlím pod ulicí,kde dost jezdí auta (den) a chodí ožralci (:D) (noc) a tak jsem rád když sluchátka slyším.Ale nelíbí se mi,jak někdo má 2 sluchátka,vybere si ty lepší,a sem na forum ty oblibenejsi vychvali,a ty pro neho horsi proste zasype,nekdy i nesmyslnou kritikou.Jako,nevim já treba nejsem moc vytíženej posluchac,rad si poslechnu hudbu kdyz jdu z mesta pryc,mám to na PC,na hry a ze špuntů mě bolej uši. tyto moje požadavky vystihly kossy porta pro.. jsou skadný,hrajou super (kamarád má senny špunty za nějak 300 a ty hrajou teda hodně hůř... ale zase to sou špunty,což je jejich velká výhoda,přecejnom porta pro a špunty to je poznat...) a pokud si je 15x posilal na vymenu kabelu,tak nevim ja je nejakou dobu mam (mam to cernou edici se silny dratem,za 1k kc presne) a zadny problem. A nemyslis,ze kdyz 16x,tak to neni na vine sluchatek? taky dost zalezi co clovek posloucha.. trosku to odlehcim .. kdyz mouzarta,tak bassy jsou docela nanic,ale kdyz tu super bomba cernou hudbu,tak tam jsou bassy skoro rek bych základ ..

závěr : sluchátka si je potřeba oskoušet,protože tady ti nikdo není schopnej poradit :)

tombik
Androiďák!

Příspěvek od tombik » sob 19. bře 2011 20:50:16

No, jestli mas vyrocni edici tak tam je kabel uplne jiny. Musis vzit v potaz ze jsem je kupoval pred zminenymi 8mi lety. Takze modra klasika a byly užívány dost aktivně (puberta a 8 hodin denně na krku nebo na hlavě), když je mám teď doma na poslech youtube videí v obýváku když ostatní koukají na TV, tak samozřejmě kabel drží :D Jinak vubec jsem nerekl ze jsou spatne, jen ze maji moc basu....jako referenci pouzivam Sennheiser HD 595.

Jinak ty pecky od senheiseru rozhodne nemaji tolik basu co kossy. I kdyz ze jich maji vic nez by mit mely je dost mozne...Take je zde neuvadim jako top nebo highend sluchatka....jen rikam ze za 800 je to dobrý zvuk...:) A už vůbec je nevynáším do nebes....považuju je prostě za optimum pro poslech po dobu 30ti minut které trávím 2x denně v MHD.

Jinak se závěrem naprosto souhlasím. Akorát nevím jestli to vůbec u špůntů jde :-(
Grew up on PocketPC

Autor tohoto vlákna
vasa13
Stálý androiďák
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od vasa13 » sob 19. bře 2011 20:57:16

Tak o basy by mi ani nešlo, stejně to mam na punk-rock, punk, raggae a ska... A co, jakej je rozdíl mezi timahle? Respektive, který byste vzali? Díky.
http://www.alza.cz/koss-the-plug-d109678.htm nebo http://www.alza.cz/koss-patfinder-bila-d134498.htm ;)

DenyKr
Robot
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od DenyKr » sob 19. bře 2011 21:01:58

dle parametrů je to zcela identické.. Čistě osobně bych vzal možná ty z Alzy pro onu zmínku o zlaceném jacku, ale jinak by to mělo být jedno, jedny jsou zkrátka černé, jedny bílé ;)

Autor tohoto vlákna
vasa13
Stálý androiďák
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od vasa13 » sob 19. bře 2011 21:23:06

hudasp
Droid
Typ mobilu / ROM: HTC One X
Twitter: HUdasp
Tablet: EEE TF101
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hudasp » sob 19. bře 2011 21:24:46

Na Kossy bych se vyprd. Jejich kvalita jde čím dál víc dolu, především u levnějších modelů. Zajímavou alternativou mohou být SoundMagic MP21 (třebas tady), maj i integrovanej mikrofon. Chvilku jsem nad nimi uvažoval, nakonec jsem zvolil vyšší model.

mclama
Stálý androiďák

Příspěvek od mclama » sob 19. bře 2011 22:16:28

Já bych zas šel do kossů nebo sennů,protože přece jenom je to nějaká kvalita,a i když to jsou levný sluchátka,je dobrý když vydržej :)
No tak u těch špntu by to taky mělo jít vyzkoušet,přece jenom když někdo kupuje např špunty za 10 klacků,tak si je snad vyzkoušet musí ,, řekl bych že taky dost záleží na obchodě

hudasp
Droid
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hudasp » sob 19. bře 2011 22:35:18

O Sennech neni vo čem, ale jejich levnější modely taky nic extra nejsou. Zkoušení špuntů je těžký, jednou zkouškou minimálně znehodnotíš pár nástavců, což je u nějakých IE8 docela nelevná záležitost. SoundMagic je dobrá značka, sice to tou čínani, ale tomu odpovídá cena a kvalitou jejich výrobky jsou podobné jako 1,5 - krát dražší sluchátka od renomovanějších výrobců. Jukněte na pár recenzí a sklapne Vám úsměv (sám vlastním model PL50 a jsem naprosto spokojen). Na mobily to ale neni, ty zvukové výstupy jsou katastrofa.

Mne ještě napadlo, že dobrá sluchátka pro 80 % procent uživatelů jsou sluchátka od Sony Ericssonu. HPM-70, HPM-77, HPM-78 - naprosto vyhovující pro mobily a za pár šupů.

tombik
Androiďák!

Příspěvek od tombik » sob 19. bře 2011 23:02:18

Sakra s těma sluchátkama s mikrofonem jste mne zaujali...nevíte jak moc jsou tyhle "pro iPhone dělaná" sluchátka kompatibilní s androidem? Vím že jsem trochu OT ale Tohle mne velmi zaujalo
Grew up on PocketPC

hudasp
Droid
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hudasp » sob 19. bře 2011 23:08:13

Ty Denony nemá smysl připojovat k telefonu, nemá to smysl ani u mýho Sansa Clipu, kterej má výstup úplně na jinym levelu než telefony (i pro iPhone je doporučený připojovat sluchátka přes pidizesilovač zapojený do systémovýho konektoru jabka, aby to z nich aspoň něco vymáčklo). Jinak vyzkoumat, jestli fungujou iPhone sluchátka s danym Androidem. Brňáci nemaj problém, ty si to můžou zkusit přímo v obchodě, všechno, co je na shopu skladem, maj skladem i na prodejně (neexistují takový vifikundace, jako na jiných schopech).

tombik
Androiďák!

Příspěvek od tombik » sob 19. bře 2011 23:16:54

Uprimne nevim k cemu by tedy takove denony byly vhodne, kdyz ne k telefonu :D Videl jsem merenou frekvencni charakteristiku LG Optimus 2x a az na jeden malicky hrb na basech to vypadalo celkem slusne. Kazdopadne maji i nejake levnejsi senny a podobne. Blbe je ze vyzkouset to nemuzu no....zkusim vyzjistit nejaky shop v Praze....

Jinak kdyby někoho zajímala ta charka ;) http://www.gsmarena.com/lg_optimus_2x-review-564p8.php

EDIT Tak jsem pohledal, k vyzkoušení v Praze. Zajímavé i pro celé vlákno. Sluchátka srovnávaná s těmi senny co jsem psal na začátku a dělají i variantu s tlačítkem pro příjem hovoru a mikrofonem :-) http://www.sluchatka.net/145-jays-a-jays/
Grew up on PocketPC

DenyKr
Robot
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od DenyKr » ned 20. bře 2011 8:01:31

charka je sice pěkná, nicméně silně pochybuji, že by byla konstantní také při vyšších hlasitostech.. zejména jde o nedostatečné převodníky, žádný zesilovač..
Ty Denony budou taková z nouze ctnost, já na sluchátka moc nejsem, ale než si kupovat nějaké šmejdy z obchodu (bereme-li reprobedny pod 100 tisíc), raději bych si je postavil a na to zkrátka teď nemám, neb mám před sebou jiné výdaje.. Proto mi ty Denony, které svými parametry spadají do audiofilských sluchátek pro domácí poslech, budu používat výhradně doma, zesílené Onkyem, které tady pořád čeká na nové reprobedny (130W/kanál) ;)

Odpovědět

Zpět na „Pokec“