PokecZapne se budík i při vypnutém telefonu?

Moderátoři: Jacho, Moderátoři fór

-Pavel-
Kyborg
Typ mobilu / ROM: Galaxy S23

Re: Zapne se budík i při vypnutém telefonu?

Příspěvek od -Pavel- » čtv 01. srp 2013 21:09:17

Nechápu tuto duchaplnou debatu. Pár nejchytřejších mozků tohoto fóra, děla hlupáka z člověka proto, že chce používat telefon podle vlastních představ. Proč máte nutkání přesvědčit někoho o své pravdě. Já jsem pro uzamčení, tohle je masírování a nikam nevede.

( tablet )
Samsung Galaxy S23 5G 256GB černá - Spigen Liquid Air Black Samsung Galaxy S23
Hi-Fi Yamaha A-S701 Silver, Marantz CD 6007 Silver, Quadral Argentum 590

dvzd
Troll - nekrmte mě! :)
Typ mobilu / ROM: Flip3

Příspěvek od dvzd » čtv 01. srp 2013 21:15:13

Argumentace s větší výdrží mobilu, který se vypíná na noc, je podle mě nesmyslná. Už na HTC EVO 3D jsem si všiml, že mi vypnutí a start systému sežralo více procent baterie, než když jsem nechal mobil celou noc zapnutý.
Vypínání mobilu je snad vhodné jen pro paranoiky, teroristy a jiné zločince, kteří se bojí, že jsou přes polohu zapnutého mobilu sledováni policií, rozvědkou, kontrarozvědkou, ...

don_alex
Administrátor
Typ mobilu / ROM: Samsung Galaxy Note 9, 512GB [SM-N960F] [Stock]
Mobil 2 / ROM: Samsung Galaxy Note 4 [SM-N910C] [Stock]
Tablet: Samsung Galaxy Note 10.1 [GT-N8000] [Stock+root]

Příspěvek od don_alex » čtv 01. srp 2013 21:19:34

Debatu bych nezamykal, protože je to v pokecu. Pokud se ovšem navzájem nebudou jednotlivé tábory osočovat a urážet se. Pokud to bude v rámci nějakých mantinelů, nevidím důvod zasahovat..

Nicméně, taky přidám své argumenty, proč telefon nevypínat na noc (mám dojem, že už zazněly, ale aspoň to shrnu):
1) Energie, kterou přes noc ušetřím, se ráno z velké části spotřebuje při startu telefonu - praktický efekt téměř (ne-li úplně) nulový
2) Telefon startuje zbytečně dlouho - mám-li k dispozici režim letadlo, ve kterém telefon je odpojený od všech sítí a žere minimum baterie, není důvod zbytečně ráno ztrácet čas startováním telefonu (které v mém případě trvá přes dvě minuty - upozorňuji, že nemám zájem o protiargument typu "kup si lepší telefon")
3) Často (velmi často) se mi v průběhu noci stane, že se musím (potřebuji, chci) na něco na telefonu podívat - i kdyby to byl jen meteor. Jde o to tu možnost mít a nevidím důvod se o tu možnost připravit, resp. komplikovat si ji zapínáním telefonu

Na druhou stranu - sice naprosto souhlasím s tím, že vypínat mobil je úplně zbytečné (a jsem odpůrce tohoto zvyku), ale je ještě jedna situace, kdy se to může hodit - chyba systému a následné vypnutí telefonu. Pravda je, že se většinou telefon při nějaké chybě restartuje, ale už jsem párkrát zažil, že se prostě jen vypnul...

Takže nesouhlasím s lidmi, kteří telefon na noc vypínají, ale souhlasím s tím, že tahle funkce není zbytečná.

Ještě jednou všechny prosím, aby se vyvarovali jakýmkoliv útokům a urážkám. Jinak téma opravdu zamknu.
:palec: Chceš-li poděkovat, klikni na palec :palec:

SERVIS MT => Unbrick | oprava IMEI a S/N | JTAG | unlock | flash ROM | atd. <= VÍCE PŘES SZ
Moje hračky: SM-N960F [Stock] | SM-N910C [Stock] | GT-N7100 [Stock+Root] | GT-N8000 [Stock+Root] | Sony SW2

Jumbo78
Administrátor
Typ mobilu / ROM: iPhone XS Max 512 GB
Mobil 2 / ROM: Samsung Galaxy NOTE EDGE - STOCK ROM
Tablet: Samsung Galaxy TAB S2

Příspěvek od Jumbo78 » čtv 01. srp 2013 21:19:36

Plně s tebou souhlasím.

Toto jsem tady už psal o pár stránek zpět. Ten, komu to vyhovuje, to použije, ten kdo to nepotřebuje, to nevyužije. Nechápu, proč se do někoho navážet... Zamykat to nebudu, aby si náhodou někdo nestěžoval... Ale opravdu pro mně toto vlákno postrádá smysl - aspoň v té podobě, do jaké se dostalo.

@phablet ;)
Skvělá navigace WAZE - vyzkoušej
Na poděkování slouží palec u příspěvku ;)
Cashback za nákupy

mArtinko5MB
Moderátor
Typ mobilu / ROM: Meizu m1 note
Mobil 2 / ROM: Galaxy Nexus
Rom: Flyme
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mArtinko5MB » čtv 01. srp 2013 21:30:27

Podľa môjho názoru je vypínanie skôr obmedzovanie seba samého a tých pre je skôr tak ako keď blesk udrie do jedného miesta (veľmi veľmi špecifické veci). Padali tu len argumenty proti a nič pre. Nikto nikomu nevnucoval spôsob používania ;) A nezamkol som to zatiaľ preto, lebo sa tu viedla debata v rámci normy ( zatiaľ ) a je to pokec unav ;) .

Každopádne som do dnešného dňa nevedel, že to nejaký smartfon dokáže, Čínania rešpekt, naimplementujú všetko 8-)
Nováčikovia, používajte GOOGLE a Obrázek, pred vytvorením vlákna!

Na súkromné správy typu "Pomoc, pomôž, poraď" v zásade neodpovedám. Na to tu je fórum!

ludekbrno
Terminátor
Typ mobilu / ROM: Xiaomi Redmi Note 4X global

Příspěvek od ludekbrno » čtv 01. srp 2013 21:35:04

unavix:

Fajn, alespoň nějaké skutečné argumenty. Nicnéně dva technické postřehy:

1) detekčnímu rámu je úplně jedno, jestli je telefon zapnutý nebo vypnutý, reaguje na přítomnost kovů, nikoliv na aktivitu elektronického zařízení. Tedy rám reaguje stejně ať je mobil vypnutý nebo zapnutý.

2) ohledně záření z mobilu, řeší se jak moc telefony vyzařují do hlavy při hovoru. Avšak situace telefonu na nočním stolku je zcela odlišná
Jednak úroveň záření klesá s druhou mocninou vzdálenosti, takže i kdyby hodnota záření, co se dostane do hlavy při telefonu u ucha byla hraniční, tak hodnota záření telefonu na nočním stolku 1m od hlavy je už o několik řádů menší a tedy zcela zanedbatelná vůči hraniční bezpečné hodnotě. Ale hlavně telefon v klidovem stavu nevysílá. Jen občasně si vymění pár paketů se základnou. Takže v tomto fakt nebezpečí není.

Ještě jak zmiňoval don_alex, v noci občas potřebuju mrknout na čas, jednoduše ťuknu do nějakého tlačítka a vidím. Nemusím mít u hlavy ještě hodiny :-) A někdy i ten Meteor, zejména když se po republice přesunují bouřkové fronty, tak abych věděl, jestli nějaká nepůjde přes nás a nemusím počítat s tím, že se vzbudí děcko a začne řvát :-)
LG L 9II se stock ROM 4.1.2 + root. Vzhledem k parádní vyladěnosti stock ROM nebudu s velkou provděpodobností uvažovat o jakékoliv custom ROM.

don_alex
Administrátor
Typ mobilu / ROM: Samsung Galaxy Note 9, 512GB [SM-N960F] [Stock]
Mobil 2 / ROM: Samsung Galaxy Note 4 [SM-N910C] [Stock]
Tablet: Samsung Galaxy Note 10.1 [GT-N8000] [Stock+root]

Příspěvek od don_alex » čtv 01. srp 2013 21:41:17

ludekbrno píše:v noci občas potřebuju mrknout na čas, jednoduše ťuknu do nějakého tlačítka a vidím. Nemusím mít u hlavy ještě hodiny :-)
Na tento (pro mne hodně důležitý) argument jsem dočista zapomněl. :)
:palec: Chceš-li poděkovat, klikni na palec :palec:

SERVIS MT => Unbrick | oprava IMEI a S/N | JTAG | unlock | flash ROM | atd. <= VÍCE PŘES SZ
Moje hračky: SM-N960F [Stock] | SM-N910C [Stock] | GT-N7100 [Stock+Root] | GT-N8000 [Stock+Root] | Sony SW2

dvzd

Příspěvek od dvzd » čtv 01. srp 2013 21:42:45

mArtinko5MB píše:Každopádne som do dnešného dňa nevedel, že to nejaký smartfon dokáže, Čínania rešpekt, naimplementujú všetko 8-)
Tak tak, sice to nikdy nevyužiji, ale jsem rád, že to můj mobil umí, štvalo mě, že se mi uživatelé takového mrtvého systému, jako je Symbian, chlubili, že jejich mobily se Symbianem umí na rozdíl od Androidu budit i ve vypnutém stavu. :mrgreen:

unavix
Kyborg
Typ mobilu / ROM: OnePlus 7 Pro 12/256GB, Android 11
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od unavix » pát 02. srp 2013 5:50:20

Nechci se dohadovat ani tuhle funkci nijak obhajovat nebo někomu vnucovat. Moje thl to umí, přesto to nevyužívám. Stačí mi změnit profil kdy se mi vypne wifi a zvuky. Nicméně pokud to někdo využívá je to jen jeho věc a budiž mu to přáno.
Vždycky se uživatelé rozdělí na dva tábory stejně jako u debat o (ne) možnosti vyměnitelné baterie nebo sd slotu.

Odesláno z mého čajna aparátu
Bůh odpouští, JÁ NE!

Shakall7
Nové Androidě
Typ mobilu / ROM: LG G3

Příspěvek od Shakall7 » stř 23. pro 2015 15:27:18

zdravím,
tahle věc mě a telefonu s androidem docela štve,když je to chytrí telefon a neumí se zapnout.Koupil jsem si na svůj telefon stojánek s bezdrátovým nabíjením a pokud telefon vypnu a dám ho do stojánku,tak se sám zapne.Tak mě napadlo že s kombinací např.s tímto bych měl věc zapínání telefonu a buzení telefonem vyřešenou.https://www.elektro-paloucek.cz/elektro ... nni-ts-md3
někdo jinej nápad

ac1893
Robot
Typ mobilu / ROM: One Plus 6t

Příspěvek od ac1893 » stř 23. pro 2015 15:58:14

Jo chytrej mobil nevypínat

ludekbrno
Terminátor

Příspěvek od ludekbrno » stř 23. pro 2015 16:40:29

Shakall7:

A nějaký rozumný důvod k úplnému vypínání máš? :-) Myslím, že ne, jen zbytečný zvyk ;-)
LG L 9II se stock ROM 4.1.2 + root. Vzhledem k parádní vyladěnosti stock ROM nebudu s velkou provděpodobností uvažovat o jakékoliv custom ROM.

Shakall7
Nové Androidě
Typ mobilu / ROM: LG G3

Příspěvek od Shakall7 » čtv 24. pro 2015 11:41:07

Luďo,neřeším zde otázku zda ho vypínat nebo ne,to myslím řešili na 5 stránkách přede mnou.řešil jsem otázku co je v nadpisu,a myslím že jsem to vyřešil :D

Cleric
Kyborg
Typ mobilu / ROM: Apple iPhone 13 Pro 256GB
Tablet: Samsung Galaxy Tab S7

Příspěvek od Cleric » čtv 24. pro 2015 11:53:08

Podle mě v dnešní době neexistuje žádný důvod proč mobil na noc vypínat. Vše se dá elegantně vyřešit, ať už pomocí módu Letadlo nebo pomocí Taskeru a jiných fíčur a aplikací. Však na Google Play jich je mraky.

ludekbrno
Terminátor

Příspěvek od ludekbrno » čtv 24. pro 2015 12:05:15

Shakall7:

Ano, vím na co se ptáš, nicméně v dnešní době je to opravdu zbytečná starost, protože rozumný důvod ke každodennímu vypínání telefonu fakt neexistuje :-) Takže nemá smysl lámat si tím hlavu a je jednodušší ten archaický zvyk opustit a místo úplného vypnutí prostě dát režim letadlo :-) Já jsem kdysi Nokii 5110 na noc vypínal, protože zapnutí netrvalo o moc déle, než vypnutí zvuku. Dnes ale většinou jen vypnu zvuk nebo pokud chci být úplně nedostupný, dám režim letadlo. Spotřeba baterie se tím sníží téměř na nulu a úplným vypnutím bych nic navíc nezískal a ještě by mi nefungoval budík. Proč bych to měl tedy dělat, to netuším :-) Proto jsem se ptal, jestli máš nějaký důvod, který mě třeba doteď nenapadl :-)

dvzd

Příspěvek od dvzd » sob 26. pro 2015 22:15:17

Duvodem muze byt, ze se mobil v noci sam vypne treba kvuli vybite baterii, a rano by to byl problem, kdyby budik nefungoval, baterie se muze za par hodin sama trochu otrepat a na spusteni budiku by to melo rano stacit.

ludekbrno
Terminátor

Příspěvek od ludekbrno » sob 26. pro 2015 23:02:27

Nemůže :-) Pokud necháš baterku vymlátit standby režimem až do vypnutí telefonu, tak se ti baterka sama neoživí, aby byl telefon schopen naskočit. Navíc v režimu letadlo je spotřeba prakticky nulová, takže pokud nejdeš spát už třeba se zbývajícími 5%, tak nehrozí, že ho režim letadlo vybije do vypnutí :-)

dvzd

Příspěvek od dvzd » ned 27. pro 2015 17:28:13

Režim letadlo jsem v životě nepoužil, mobil nikdy nevypínám, jednou se mi ale stalo, že se mi mobil kvůli vybité baterii sám přes noc vypnul a ráno mě přesto budík v mobilu probudil, protože budík funguje i při vypnutém stavu.

ludekbrno
Terminátor

Příspěvek od ludekbrno » ned 27. pro 2015 18:09:36

Mám pocit hraničící s jistotou, že nás tady tím příběhem trochu "lakuješ" ;-) Pokud se ti telefon ve spánku vybil do vypnutí a pak se ráno budíkem zapnul, jak můžeš vědět, že byl mezi tím vypnutý? :-)

dvzd

Příspěvek od dvzd » ned 27. pro 2015 19:10:48

Při vypnutém stavu se na JiaYu S2 (stejně tak na JiaYu G4) spustí pouze budík, nespustí se operační systém mobilu. Při buzení ve vypnutém mobilu nabídne budík čtyři možnosti:
1) přesunutí kolečka doleva - vypnutí budíku s tím, mobil zůstane vypnutý,
2) přesunutí kolečka doprava - vypnutí budíku s tím, že mobil se zapne, tedy začne start operačního systému,
3) přesunutí kolečka nahoru - odložení budíku (mobil zůstane vypnutý),
4) anebo žádná reakce - po nastaveném čase se sám odloží, mobil zůstane stále ve vypnutém stavu.

Já přesunul kolečko doprava a podle toho že pak začal start operačního systému, tak jsem poznal, že se mi mobil během noci vypnul. Také byla baterie vybitá. Jak funguje budík při vypnutém mobilu JiaYu G4 jsem tu popisoval už před dvěma a půl lety. Na JiaYu S2 je to stejné.
http://androidforum.cz/jyayu-g4-t44452.html#p617715

Odpovědět

Zpět na „Pokec“