PokecKterý vybrat?

Moderátoři: Jacho, Moderátoři fór

Odpovědět

Autor tohoto vlákna
KRoman47
Androiďák!
Typ mobilu / ROM: Sony Xperia E4g
Mobil 2 / ROM: ZTE Blade-CM10.1 KonstaKANG
Tablet: ASUS MeMO Pad 7 ME176CX
Tablet 2 / ROM: Prestigio MultiPad 5870C

Který vybrat?

Příspěvek od KRoman47 » stř 01. čer 2011 20:56:35

Nazdar, plánuji koupit nový mobil a přemýšlím který, tak bych se rád optal na pár věcí někoho, kdo má třeba nějaké zkušenosti a to s Vodafone 945 (ZTE Joe), ZTE Blade (Orange San Francisco) či LG P500 Optimus One.

Nejdříve jsem byl jasně rozhodnutý pro první variantu VF945, ale po zkoumání jsem se dozvěděl, že se hodně často přehřívá a celkově nemá SW úplně vychytaný, ale zase je levný. Druhá varianta ZTE Blade je sice dražší, ale kritika na něj je daleko příznivější, v podstatě jen slabší foťák bez blesku (oproti VF945, kde stejně pozbývá významu). Za tu cenu bych již asi chtěl, aby měl nějaký výkon i ve 3D hrách (můj původní důvod bylo čtení dokumentů apod.) a LG P500 Optimus One prý trpí nějaký touchbugem, kdy dotek na displej způsobí vytížení procesoru a to má vliv na značné snížení plynulosti aplikací, z videí na YouTube je to hodně znát. Je to moje první zařízení s Androidem, takže se mi v tom nechce hned hrabat a přehrávat ROM na neoficiální. Jaké tedy máte zkušenosti s těmito přístroji, spolehlivost, výdrž baterie a též ty hry by mne zajímaly. Na VF945 je prý problém s kompatibilitou kvůli nízkému a nestandardnímu rozlišení displeje a ZTE Blade mi přijde, že má zbytečně zase až moc vysoké rozlišení, z videí na youtube se mi zdálo, že se hry dost sekaly, i když šly alespoň spustit (i když stejně na tom hrát nebudu moc mít kdy). Jak na tom tedy VF945 je podle někoho, kdo jej vlastní? Starší verze Android je tam též trochu mínus.
Sony Xperia E4g - stock 4.4.4
ASUS MeMO Pad 7 ME176CX - stock 4.4.2
Prestigio Multipad PMP5870C - stock 4.1.1 ROOT, CWM, SD swap
Prestigio MultiReader PER5274B - ROOT, CWM, SD swap

Notouchme
Droid
Typ mobilu / ROM: OnePlus 6
Twitter: https://twitter.com/oONotouchOo

Re: Který vybrat?

Příspěvek od Notouchme » stř 01. čer 2011 21:55:13

Tak ono to hrabani v jakemkoli androidu stejne jednou pride bud ted a nebo az ti neco prestane vyhovovat o 945 bych zas tak neuvazoval spis bych vybral mezi bladem a OO, blade ma oproti OO lepsi display tak akorat jinak ma mensi ramky mensi rozliseni videa a mensi baterku ( i na vydrz nejenom papirove) u OO opraveni touchbugu neni zadnej extrem a vlastne se na tom neda skoro nic zkazit kdyz se budes ridit navodem. Nejsem si jist jestli se da uz blade sehnat v CZ ale mela by ted nekdy byt ofi distribuce kazdopadne OO ma ze vsech tehle telefonu nejvetsi komunitu a podporu uzivatelu a kdyz vemu v potaz ze za chvili pride 2.3 kterej by snad mel vyresit touchbug tak asi neni o cem moc diskutovat, ale znas to kazdy si haji to svoje :D, byt tebou tak si chvilku pockam az vyjde ta 2.3 a kdyz to fakt vsechno opravi tak si myslim ze ti rozhodovani silne usnadni :) kazdopadne taky se podivej na Samsung galaxy ACE ta by te mohla potesit ovsem nevim jaky mas cenovy limit :)
:palec: Na děkování tu máme reputaci :palec:

hudasp
Droid
Typ mobilu / ROM: HTC One X
Twitter: HUdasp
Tablet: EEE TF101
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hudasp » stř 01. čer 2011 22:13:21

Mohlo by pomoci. Notouchme bude radit OO, já Blade (ne poprvý :twisted: ). Žvást s menší RAM u ZTE je blbost, má 512 MB a tý paměti má na rozdávání. Displej ZTE je parádní (na to si nikdo do 6000 Kč neškrtá), chce si to ale pohrát s ROM, abys z telefonu vycuc maximum - to je ale určitě to samý, jako u OO. Jo a nepráší se pod displej a ZTE je levnější:) Jinak podporu na ZTE v ČR dělám já a myslím, že to stačí:)

Autor tohoto vlákna
KRoman47
Androiďák!
Typ mobilu / ROM: Sony Xperia E4g
Mobil 2 / ROM: ZTE Blade-CM10.1 KonstaKANG
Tablet: ASUS MeMO Pad 7 ME176CX
Tablet 2 / ROM: Prestigio MultiPad 5870C

Příspěvek od KRoman47 » stř 01. čer 2011 22:41:04

Těžké něco vybrat, na každém mi něco nevyhovuje. :D Buď malý displej, nebo foťák bez ostření apod.
Podmínky mám víceméně takové: Procesor alespoň těch 600MHz, RAM asi těch 512MB (menší prý značně omezuje), 3D akcelerátor na úrovni Adreno 200, displej kapacitní nejméně 3,2'' (na rozlišení jsem zvyklý nízké, ale pokud možno co nejvíce podporované by bodlo), foťák alespoň ty 3MPx s ostřením na focení dokumentů tak, aby byly čitelné, blesk výhodou. S Androidem zkušenosti nemám, takže nevím, jaký je moc velký rozdíl mezi nimi. Snad jsem na nic nezapomněl...jo a cena do 4000Kč, ale čím méně, tím lépe. =)

hudasp: Ne že bych se v tom nerad hrabal, do Siemens CX70 jsem si nahrál takový úpravy FW, fakt jsem si ho vymazlil, ale to už je dávno...a u NOKIE N70 jsem hned přehrál FW z Vodafone, jen co došel. Ale už mě nebaví, když věčně něco nefunguje, takže formát a drbat se s tím hodiny znovu a pak se zase někde něco podělá. Nemám s tím zkušenosti, takže je to možná tím, ale k těm neoficiálním ROM nemám zrovna důvěru. Předpokládám, že nebudou moc vyladěnější pro bezproblémový chod než originální.

Tak nevím, asi by bylo vážně nejlepší si chvíli počkat tak měsíc, jestli vyjde Android 2.3 na LG OO a opraví touchbug popř. na oficiální uvedení ZTE Blade na český trh. Ale na TSBohemia už mají uváděnou českou dokumentaci včetně manuálu.

Nebo kdyby tu byl ještě někdo s tím VF945 a sdělil mi osobní názor na ni a jak je to s tou funkčností SW kvůli tomu rozlišení. Nerad bych opět koupil mobil, na který nebude žádný aktuální SW (N70 jsem kupoval při zastavení výroby a nyní mi neotevře půlku dokumentů ani v docx, páč poslední Office z roku 2007 a PDF prohlížeč 2005). Před tím to byl N-Gage QD, taky žádná výhra.
Sony Xperia E4g - stock 4.4.4
ASUS MeMO Pad 7 ME176CX - stock 4.4.2
Prestigio Multipad PMP5870C - stock 4.1.1 ROOT, CWM, SD swap
Prestigio MultiReader PER5274B - ROOT, CWM, SD swap

hudasp
Droid
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hudasp » stř 01. čer 2011 22:46:26

945 je krám a ruce pryč od něj. Ikdyž u Agory má cenovku 2500 Kč, což je lákavé, ale.. nebrat. Dle tvých požadavků Blade nebo ten Optimus (u něho se ale těžko vejdeš cenou do 4k). Na českém trhu ofiko už je (Alza,.. vše je distribuce Agora), jen první várka zmizela jak pára nad hrncem. No a co bych řekl k podpoře Blade? Tohle by mohlo stačiti:)

luu007
Stálý androiďák

Příspěvek od luu007 » sob 04. čer 2011 9:07:27

Mam 945 i Blade,945 nikdy nebude mit pochopitelně display jako Blade :-) jaksi ma přece jen 3.2 a technologicky je o stupinek niž,ale většina řečí o tom jaký je to krám je třeba vzít v kontextu.Někomu napřiklad foti ružově - mně ne po malem zasahu a na rozdil od Blada je to potom ohledně focení uplně jinde což pro mne kterej potřebuje občas něco bliknout mobilem je celkem důležitý,kuchtěni se nevyhneš ani u blade - věci typy app2sd bodnou na oba,rootnout budeš muset oba,to je holý fakt,pokud ne tak koukej pouze po HW parametrech protože je jasné že využití ti stačí 10 procent z možneho a je uplně jedno co koupiš.
O stabilitě ROMEk ti doporučuju si počist trošku dýl,ono mně osobně se celkem hodně nelíbí když na :-) megastabilní ukuchtěné romce nefunguje nasledně X věcí nebo fungují jinak jak maš reportovaný z milionu postů.Mobil mně nepadá ani jeden takže stabilita je v poho,aplikací použivam celkem dost,hodně takovou nouzovou sitařinu VPN,SSH,mam to jako pracovní nastroj spiš takže mp3,filmy nemůžu hodnotit ale stabilní to je i při zatěži,oproti mimochodem WM k temuž ůčelu uplně jinde - Nokii opomijim a davam bokem protože první rozumný model k temuž ůčelu se pohyboval kolem 10000, neoffiko romkou nic extra zazračnýho nevyboxuješ,jde to provozovat na offiko - což nevylučuje že se budeš muset poměrně razantně poštourat v systemu.
V připadě ZTE Joe tetering rozjedeš přes aplikaci,instalovat na kartu jde taky to rozjet přes aplikaci ale hardwarove rozdíly jako takové mezi JOE a Blade at už v dobrem nebo špatném nesmažeš nijak.
Každopadně 945 není takový kram jak se tvrdí a když vidím recenzi typu oproti povedenemu 845 je zde nepovedený 945 tak si tukam na hlavu protože ten jsem měl taky.
Jinak relaně - podpora není a nebude s tim se holt musiš smiřit XDA nepovažuju za podporu to co je presentováno tady už vůbec ne :-),velka komunita tady nebude,v připadě Bladu anglickolazyčná ano - je.

hudasp
Droid
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hudasp » sob 04. čer 2011 9:46:21

Není custom ROM jako custom ROM. První typ jsou ROM, které vznikají přestavbou oficiální ROM, druhý typ jsou ROm, na kterých se dělá vše od nuly pro daný typ telefonu (typicky CyanogenMod nebo MIUI). Na Blade jsou jak ukuchtěné ROMky, které vznikají z oficiálního buildu - takže jsou stejně stabilní jako ofiko. Jen vylepšená o overclock apod. Také je i CyanogenMod, takže výběr je. Na 945 není zhola nic. 945 má nyní agresivní cenu (ne u VDF, ale u distributora Agory). V porovnání s Blade je to ale o mnoho tříd horší telefon.

Odpovědět

Zpět na „Pokec“