PokecSdílení ADSL internetu do G1?

Moderátoři: Jacho, Moderátoři fór

Odpovědět

Autor tohoto vlákna
Bigis
Stálý androiďák
Příspěvky: 125
Registrován: pát 26. čer 2009 20:07:04
Reputace: 0

Sdílení ADSL internetu do G1?

Příspěvek od Bigis » ned 28. čer 2009 16:29:07

Ahoj, klidně mě zabijte, ale jde tohle? Nenašel jsem to tu. WIFI v NB mám, ale internet chytám přes ADSL a potřebuju, abych ten internet nějak nasdílel do G1. S WM to jde.

Dík.


HTC Desire | 8GB Class 6
White G1 | Brick 1x | Výměna desky 1x | Nešel G-senzor 1x | Zbývá servisů 2x


Uživatelský avatar

d750
Kyborg
Příspěvky: 3799
Registrován: pát 20. úno 2009 5:28:37
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Dell Streak
Twitter: d750
Tablet: Asus EEE Pad

Re: Sdílení ADSL internetu do G1?

Příspěvek od d750 » ned 28. čer 2009 16:30:22

A to připojení máš přes router nebo jak.


Autor tohoto vlákna
Bigis
Stálý androiďák
Příspěvky: 125
Registrován: pát 26. čer 2009 20:07:04
Reputace: 0

Re: Sdílení ADSL internetu do G1?

Příspěvek od Bigis » ned 28. čer 2009 16:37:51

Mám ADSL do Routeru (bez wifi vysílače) a LANkou do NB plus do dalšího PC. Ale jde o to, abych mohl využívat internet v G1 přes počítač..

Internet v PC sdílet do G1. (naopak to jde, to vím, ale to nechci)
HTC Desire | 8GB Class 6
White G1 | Brick 1x | Výměna desky 1x | Nešel G-senzor 1x | Zbývá servisů 2x

Uživatelský avatar

d750
Kyborg
Příspěvky: 3799
Registrován: pát 20. úno 2009 5:28:37
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Dell Streak
Twitter: d750
Tablet: Asus EEE Pad

Re: Sdílení ADSL internetu do G1?

Příspěvek od d750 » ned 28. čer 2009 16:41:32

Tak to máš asi smůlu budeš muset sehnat wifi router.


Autor tohoto vlákna
Bigis
Stálý androiďák
Příspěvky: 125
Registrován: pát 26. čer 2009 20:07:04
Reputace: 0

Re: Sdílení ADSL internetu do G1?

Příspěvek od Bigis » ned 28. čer 2009 16:42:45

Vážně to nejde? No nad wifi routrem uvažuju, ale myslel jsem, že to půjde i bez něj. Napříkad WM zařízení připojím přes Activesync a mám v něm internet sdílenej z PC.

Takže první dost velký zklamání nad G1čkou.. :(

EDIT: a nejde to ani vysílat z NB s wifi?
Naposledy upravil(a) Bigis dne ned 28. čer 2009 16:44:03, celkem upraveno 1 x.
HTC Desire | 8GB Class 6
White G1 | Brick 1x | Výměna desky 1x | Nešel G-senzor 1x | Zbývá servisů 2x


Uživatelský avatar

DeToX
Robot
Příspěvky: 813
Registrován: pát 20. úno 2009 19:00:09
Reputace: 1

Re: Sdílení ADSL internetu do G1?

Příspěvek od DeToX » ned 28. čer 2009 16:43:50

A toto me presne nejvic stve. Radsi se kazdemu doporuci at koupi WiFi router. Nikdo uz neresi ze bych si i rad do telefonu ten net nasdilel pres kabel, BT nebo AdHoc wifi. Nevim esi to tak je pouze na tomto foru ale vubec se mi to nelibi.


Autor tohoto vlákna
Bigis
Stálý androiďák
Příspěvky: 125
Registrován: pát 26. čer 2009 20:07:04
Reputace: 0

Re: Sdílení ADSL internetu do G1?

Příspěvek od Bigis » ned 28. čer 2009 16:45:16

Už jsem tu zařil pár diskusí, kdy se někdo na něco ptá, ale druhej mu neporadí (bud to nejde, nebo to neví, to nevím) a nabízí jiné řešení.
HTC Desire | 8GB Class 6
White G1 | Brick 1x | Výměna desky 1x | Nešel G-senzor 1x | Zbývá servisů 2x

Uživatelský avatar

Hamry
Androiďák!
Příspěvky: 359
Registrován: úte 21. dub 2009 12:01:21
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Xiaomi Hongmi
Rom: FunTouch
Kontaktovat uživatele:

Re: Sdílení ADSL internetu do G1?

Příspěvek od Hamry » ned 28. čer 2009 16:50:38

Bigis píše:Už jsem tu zařil pár diskusí, kdy se někdo na něco ptá, ale druhej mu neporadí (bud to nejde, nebo to neví, to nevím) a nabízí jiné řešení.
Ne, většina co má G1 má přístup k WiFině. Mě by se také líbil přístup přes kabel a net počítače, ale pokaždé, když někdo tuto otázku nakousne, tak to skončí větou "kup si WiFi router" bohužel.
.
Pomohli jsme Vám? Podpořte nás... Obrázek nebo ZUNO ČR
SE xperia NEO V - root, unlock BL, kernel Alliance v1.5, ROM: SK-CZ xperia team EDT2
CUBE u30GT mini white - root, 900supersport JB 1.05, RAM 2GB


Autor tohoto vlákna
Bigis
Stálý androiďák
Příspěvky: 125
Registrován: pát 26. čer 2009 20:07:04
Reputace: 0

Re: Sdílení ADSL internetu do G1?

Příspěvek od Bigis » ned 28. čer 2009 16:52:47

Tak se pojďte domluvit, že v tomto threadu už nepadne slovní spojení o slovech "wifi, router, kup si" apod.. OK?
Rád bych jen věděl, zda existuje jiné řešení, viz moje první otázka. Pokud ne, tak bych se to taky rád dozvěděl, ať někdo, k do s tím má zkušenosti napíše, že řešení neexistuje. Pokud neví, ať napíše, že neví a pokud ví, ať prosím napíše, jak na to :)

UF.

Dík.
HTC Desire | 8GB Class 6
White G1 | Brick 1x | Výměna desky 1x | Nešel G-senzor 1x | Zbývá servisů 2x

Uživatelský avatar

Alias75
Androiďák!
Příspěvky: 269
Registrován: úte 24. úno 2009 10:52:30
Reputace: 0
Bydliště: Taková hacienda v ČR
Kontaktovat uživatele:

Re: Sdílení ADSL internetu do G1?

Příspěvek od Alias75 » ned 28. čer 2009 17:48:15

Ahoj.
No nevím jak to je s ostatníma , ale ono to není jen o tom kup si wifi a je to.
Mít PC + NTB tak nepotřebuji sdílení s androidem a už dávno mám wifi.V mém případě jde o dvě PC jeden NTB a jeden NETB.

Jde i o to pohodlí nesedět u PC v dosahu kabelu. Navíc se mě zdá divné že někdo má na G1 a už nemá cca 1200,- na wifi router. Kabel je sice za pár šušní , ale to wifi připojení je takové "čistší" . NBT vezmu kde koliv z pěti místností v jednom patře a stále mám net a to samé připojení. Je pravdou že v případě PC jde o investici do wifi přijímače, ale zase některé wifi routery mají přijímač v podobě USB nebo PCI v balení.

Koukal jsem a bloumal jak toto připojení řeší jinde , ale možná právě z některého z důvodu , který jsem popsal ho snad opravdu nikdo neřeší.
Největší životní moudro:Vědět na koho se VYSRAT a před kým POSRAT .

HTC Wildfire, 2.3.3, CyanogenMod 7.0.0, ADW Launcher 1.3.6

Uživatelský avatar

DeToX
Robot
Příspěvky: 813
Registrován: pát 20. úno 2009 19:00:09
Reputace: 1

Re: Sdílení ADSL internetu do G1?

Příspěvek od DeToX » ned 28. čer 2009 18:38:08

Pockejte na muj oPhone rom a tam bude internet pres kabel (mel by byt podle vseho :) )


Autor tohoto vlákna
Bigis
Stálý androiďák
Příspěvky: 125
Registrován: pát 26. čer 2009 20:07:04
Reputace: 0

Re: Sdílení ADSL internetu do G1?

Příspěvek od Bigis » ned 28. čer 2009 18:41:41

Já ho ale v podstatě nepotřebuju.. Ale koukám, že budu muset. Protože když neexistuje jiný způsob, tam mi nic jineho nezbude :( Každopádně díky alespoň zaa nejaké rady.

Mám tu zalozený ještě jeden thread o posílání souborů s PC přes bluetooth.. Kdyby byl ještě někdo ochoten pomoci tam, tak díky..
HTC Desire | 8GB Class 6
White G1 | Brick 1x | Výměna desky 1x | Nešel G-senzor 1x | Zbývá servisů 2x


vlado

Re: Sdílení ADSL internetu do G1?

Příspěvek od vlado » ned 28. čer 2009 19:36:13

Pokial maš v NB wifi a NB pripojeni cez kabel tak to nieje problem (s w7 a špecialnym ovladačom dokonca nieje problem sučasne byť na wifi a mať s nej aj AP).. stači si pridať novu kunfig. pripojenia na wireless a pri nastavovani zafajknuť sieť typu AD-HOC.. cez wifi v NB naozaj nieje problem nazdielať NET vo viste a W7 je to dokonca priamo v NASC.. pohladaj podla OS aky použivaš (teda v linuxe som cez wifi nezdielal tak nvm či to ide ale vo wine to nieje problem a nemusi sa hneď kupovať WIFI router (i ked samo je to pohodlnejšie riešenie. ale prečo nie aj takto keď je to to same a zadarmo..) napr navod na xp http://www.home-network-help.com/ad-hoc ... twork.html


Autor tohoto vlákna
Bigis
Stálý androiďák
Příspěvky: 125
Registrován: pát 26. čer 2009 20:07:04
Reputace: 0

Re: Sdílení ADSL internetu do G1?

Příspěvek od Bigis » ned 28. čer 2009 21:01:08

DeToX píše:Pockejte na muj oPhone rom a tam bude internet pres kabel (mel by byt podle vseho :) )
A nebylo by prosím možné zveřejnit APK, která by to případně umožňovala?
HTC Desire | 8GB Class 6
White G1 | Brick 1x | Výměna desky 1x | Nešel G-senzor 1x | Zbývá servisů 2x


Autor tohoto vlákna
Bigis
Stálý androiďák
Příspěvky: 125
Registrován: pát 26. čer 2009 20:07:04
Reputace: 0

Re: Sdílení ADSL internetu do G1?

Příspěvek od Bigis » ned 28. čer 2009 21:02:57

vlado píše:Pokial maš v NB wifi a NB pripojeni cez kabel tak to nieje problem (s w7 a špecialnym ovladačom dokonca nieje problem sučasne byť na wifi a mať s nej aj AP).. stači si pridať novu kunfig. pripojenia na wireless a pri nastavovani zafajknuť sieť typu AD-HOC.. cez wifi v NB naozaj nieje problem nazdielať NET vo viste a W7 je to dokonca priamo v NASC.. pohladaj podla OS aky použivaš (teda v linuxe som cez wifi nezdielal tak nvm či to ide ale vo wine to nieje problem a nemusi sa hneď kupovať WIFI router (i ked samo je to pohodlnejšie riešenie. ale prečo nie aj takto keď je to to same a zadarmo..) napr navod na xp http://www.home-network-help.com/ad-hoc ... twork.html
Bohužel jsem nějak nepochopil..
HTC Desire | 8GB Class 6
White G1 | Brick 1x | Výměna desky 1x | Nešel G-senzor 1x | Zbývá servisů 2x


Autor tohoto vlákna
Bigis
Stálý androiďák
Příspěvky: 125
Registrován: pát 26. čer 2009 20:07:04
Reputace: 0

Re: Sdílení ADSL internetu do G1?

Příspěvek od Bigis » ned 28. čer 2009 21:32:17

Podařilo se mi tohle viz obrázek:
Obrázek
A G1 mě najde síť wifi, která se jmenuje LUBOS-PC-12990, to je super, ale síť je pod heslem WPA2, ale zaboha sem nepřišel na to, kde se to heslo dá zjistit, protože jsem žádný nenastavoval..
HTC Desire | 8GB Class 6
White G1 | Brick 1x | Výměna desky 1x | Nešel G-senzor 1x | Zbývá servisů 2x


vlado

Re: Sdílení ADSL internetu do G1?

Příspěvek od vlado » ned 28. čer 2009 22:14:46

no tak na ľavo presne v hentom okne máš spravovať bezdrátové pripojenia vo viste niečo takéto http://www.schat.net/Support/images/Vis ... ctions.png vo W7 je to podobné.. tam si najdeš tú tvoju sieť , pravím vlastnosti a zmeniš WPA2 kludne na nezabespečenu alebo aspom WEP a vlastnym klúčom.. a je 8-)


Autor tohoto vlákna
Bigis
Stálý androiďák
Příspěvky: 125
Registrován: pát 26. čer 2009 20:07:04
Reputace: 0

Re: Sdílení ADSL internetu do G1?

Příspěvek od Bigis » ned 28. čer 2009 22:23:45

No, blbý je, že právě v tomhle okně žádnou síť nevidím a přitom ve wifi oznamování v G1 je vidět..
HTC Desire | 8GB Class 6
White G1 | Brick 1x | Výměna desky 1x | Nešel G-senzor 1x | Zbývá servisů 2x


Autor tohoto vlákna
Bigis
Stálý androiďák
Příspěvky: 125
Registrován: pát 26. čer 2009 20:07:04
Reputace: 0

Re: Sdílení ADSL internetu do G1?

Příspěvek od Bigis » ned 28. čer 2009 22:41:00

Síť v G1 se objeví, když kliknu na PŘIDAT BEZDRÁTOVÉ ZAŘÍZENÍ DO TOHOTO POČÍTAČE.. Žádné to nenajde a v tu chvíli je vidět síť v G1. Když toto okno, kde se žádné zařízení nenalezlo vypnu, síť zmizí.

Jsem na prášky... Musím končit, jinak poletí G1 i NB z okna :lol:

Zítra si k tomu sednu s čistou hlavou a popíšu celý problém..
HTC Desire | 8GB Class 6
White G1 | Brick 1x | Výměna desky 1x | Nešel G-senzor 1x | Zbývá servisů 2x


vlado

Re: Sdílení ADSL internetu do G1?

Příspěvek od vlado » pon 29. čer 2009 8:12:12

ale je to tam.. http://windows7forums.com/attachments/w ... titled.jpg spravovať bezdrátové sieťe.. hneď druhé odhora..
keď tak si vytvor novu uplne od začiatku..
1. Go to Control Panel > Network and Internet > Network and Sharing Center

2. Under Change your networking settings, click Set up a new connection or network

3. Select Set up a wireless ad hoc (computer-to-computer) network

4. Enter your Network name, and enter a Security key if wanted

5. Check the box for Save this network and click Turn on Internet connection sharing on next page

podstatné nezabudnúť potom zafajknúť http://windows7forums.com/attachments/w ... ing-ss.jpg a net fachá jedna radosť..


Autor tohoto vlákna
Bigis
Stálý androiďák
Příspěvky: 125
Registrován: pát 26. čer 2009 20:07:04
Reputace: 0

Re: Sdílení ADSL internetu do G1?

Příspěvek od Bigis » úte 30. čer 2009 20:17:51

To jsem zkoušel, ale bohužel mám jeden problém. Nemám tam Recomended options:

Obrázek

G1 takovou síť nenajde.

EDIT: Nevím proč a zač, ale najednou se mi tam ta možnost objevila, ale i tak G1 tu síť nenajde. Když stáhnu z marketu WiFi scanner, tak ten jí vidí, ale system ji nevidí.. Nevíte proč?
HTC Desire | 8GB Class 6
White G1 | Brick 1x | Výměna desky 1x | Nešel G-senzor 1x | Zbývá servisů 2x


vlado

Re: Sdílení ADSL internetu do G1?

Příspěvek od vlado » úte 30. čer 2009 20:57:35

A nezabespečenú sieť si skúšal? to by som skúsil najskôr to vôbec rozbehať a až potom daval heslo. a aky typ zabespečenia si nastavil?


Autor tohoto vlákna
Bigis
Stálý androiďák
Příspěvky: 125
Registrován: pát 26. čer 2009 20:07:04
Reputace: 0

Re: Sdílení ADSL internetu do G1?

Příspěvek od Bigis » úte 30. čer 2009 21:22:12

Zkoušel jsem všechny možnosti. Nezabezpečenou, WEP, WPA2, a nic z toho G1 nenajde. Wifi scanner to vidí, ale systemové oznamování wifi sítí ne..
HTC Desire | 8GB Class 6
White G1 | Brick 1x | Výměna desky 1x | Nešel G-senzor 1x | Zbývá servisů 2x


Autor tohoto vlákna
Bigis
Stálý androiďák
Příspěvky: 125
Registrován: pát 26. čer 2009 20:07:04
Reputace: 0

Re: Sdílení ADSL internetu do G1?

Příspěvek od Bigis » stř 01. črc 2009 16:29:02

Dneska me IT poradil v praci, at si zkusim pohrat s IPinama. Nasel jsem nastaveni wifi v G1, tak to zkusim a dam vedet..
HTC Desire | 8GB Class 6
White G1 | Brick 1x | Výměna desky 1x | Nešel G-senzor 1x | Zbývá servisů 2x


Autor tohoto vlákna
Bigis
Stálý androiďák
Příspěvky: 125
Registrován: pát 26. čer 2009 20:07:04
Reputace: 0

Re: Sdílení ADSL internetu do G1?

Příspěvek od Bigis » stř 01. črc 2009 20:54:10

Tak nic, na nic jsem nepřišel, prostě to nejede..
HTC Desire | 8GB Class 6
White G1 | Brick 1x | Výměna desky 1x | Nešel G-senzor 1x | Zbývá servisů 2x

Uživatelský avatar

DeToX
Robot
Příspěvky: 813
Registrován: pát 20. úno 2009 19:00:09
Reputace: 1

Re: Sdílení ADSL internetu do G1?

Příspěvek od DeToX » stř 01. črc 2009 21:14:50

Pokusim se zjistit ktera aplikace obstarava to USB v oPhone ROM-ce ale myslim ze to bude systemovejsi vec :-X

Odpovědět

Zpět na „Pokec“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 host