PokecHledá se někdo, kdo pracuje s LINUXEM

Moderátoři: Jacho, Moderátoři fór

Uživatelský avatar

tomtomas
Robot
Příspěvky: 895
Registrován: stř 25. úno 2009 13:02:46
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Samsung Galaxy S II
Twitter: tomtomas99911
Kontaktovat uživatele:

Re: Hledá se někdo, kdo pracuje s LINUXEM

Příspěvek od tomtomas » pát 03. črc 2009 19:54:50

vista 32 bit




Uživatelský avatar

wolfy2k
Stálý androiďák
Příspěvky: 100
Registrován: úte 13. led 2009 23:41:09
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: HTC Desire Z
Tablet: Iconia A500, Yarvik 264
Kontaktovat uživatele:

Re: Hledá se někdo, kdo pracuje s LINUXEM

Příspěvek od wolfy2k » sob 04. črc 2009 12:35:15

DeToX píše:Ja doporucuju ubuntu do virtualni masiny treba pres VMWare nebo Virtual PC ;)
Hmmm, to bude pro TomTomase asi nejjednodušší řešení, zkus VirtualBox, je to fakticky jednoduchý a nemůže se ti nic posrat v kompu. Stačí stáhnout image, ve VirtualBoxu zvolíš distribuci, nainstaluješ a můžeš linuxovat na vistách jako o závod.

Uživatelský avatar

mr.dan
Nové Androidě
Příspěvky: 1
Registrován: pon 25. kvě 2009 9:10:03
Reputace: 0
Bydliště: Praha

Re: Hledá se někdo, kdo pracuje s LINUXEM

Příspěvek od mr.dan » sob 04. črc 2009 13:30:38

k tomu Flashi a Jave (a jeste dalsim sikovnym vecem)
otevri Spravce baliku, je jedno, jestli ten jednoduchy Aplikace->Pridat/Odstranit, nebo rovnou System->Sprava->Synaptic
a nainstaluj "ubuntu-restricted-extras"

pripadne otevri Aplikace->Prislusenstvi->Terminal a napis a pust:

Kód: Vybrat vše

sudo aptitude install ubuntu-restricted-extras

Uživatelský avatar

tomtomas
Robot
Příspěvky: 895
Registrován: stř 25. úno 2009 13:02:46
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Samsung Galaxy S II
Twitter: tomtomas99911
Kontaktovat uživatele:

Re: Hledá se někdo, kdo pracuje s LINUXEM

Příspěvek od tomtomas » sob 04. črc 2009 14:03:44

OK zkusim teda ten virtualbox protoze mi nic nejede ani ubuntu ani xubuntu atd.. furt nejake errory

Uživatelský avatar

ge0rge
Droid
Příspěvky: 1565
Registrován: úte 21. říj 2008 19:09:37
Reputace: 0
Kontaktovat uživatele:

Re: Hledá se někdo, kdo pracuje s LINUXEM

Příspěvek od ge0rge » sob 04. črc 2009 15:40:17

pokud mas vadne instalacni cd tak ti ani virtual box moc nepomuze .... spis to vypal znovu (polovicni rychlosti nez je maximalni), to by melo pomoct ... ubuntu pri instalaci zadne errory nehazi , nainstaloval jsem to uz na vic nez stovku ruznych stanic, instalace u poslednich verzi probehne uz pokazde v poradku, a pokud ne, je to vina vypaleneho cd/dvd , eventualne dokonce samotne mechaniky ... mozna dosluhuje, kazdopadne proto ma ubuntu pri instalaci self test povrchu instalacniho disku aby se tomu predeslo.


Uživatelský avatar

tomtomas
Robot
Příspěvky: 895
Registrován: stř 25. úno 2009 13:02:46
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Samsung Galaxy S II
Twitter: tomtomas99911
Kontaktovat uživatele:

Re: Hledá se někdo, kdo pracuje s LINUXEM

Příspěvek od tomtomas » sob 04. črc 2009 15:45:53

mechanika je temer nova a cd sem vypaloval 3x ale pri bootu to vzycky hodi nakou chybu

Uživatelský avatar

ge0rge
Droid
Příspěvky: 1565
Registrován: úte 21. říj 2008 19:09:37
Reputace: 0
Kontaktovat uživatele:

Re: Hledá se někdo, kdo pracuje s LINUXEM

Příspěvek od ge0rge » sob 04. črc 2009 16:03:55

muzes napsat jakou chybu ? je to chyba 21 zavadece GRUB ?

Virtualni pocitac ... ala virtual box je kazdopadne dobry reseni, ale neumozni ti napriklad pouzivat akcelerovanou 3d grafiku ... kazdopadne, ale umozni ti projit si tu instalaci nanecisto na necem co zarucene bude fungovat, ale je to zvlastni. Nebyva to problemove, stalo by to za nahlaseni na ubuntu.com jako issue s trochu presnejsim popisem ... aby to eventualne opravili.

jaky mas pocitac, ubuntu mas ve verzi 9.04 ? ....

mimochodem na http://forum.ubuntu.cz/ neporadili ?? jsou tam daleko erudovanejsi lide na tuhle problematiku :-) ... opravdu bych to zkusil tam, muze to byt trivialni problem, a treba ho vyresi raz dva

Uživatelský avatar

Alias75
Androiďák!
Příspěvky: 269
Registrován: úte 24. úno 2009 10:52:30
Reputace: 0
Bydliště: Taková hacienda v ČR
Kontaktovat uživatele:

Re: Hledá se někdo, kdo pracuje s LINUXEM

Příspěvek od Alias75 » ned 05. črc 2009 11:20:49

Ahoj .
Vím že je to tak trochu OT a akorát to může způsobit nechtěnou debatu , ale když jsem zdlouhavě rozmýšlel jaké distro vzít tak jsem prošel přesně tři . Suse , Ubunutu , Mandriva Springs 2009.
Zůstal jsem u Mandrivy. Ubuntu mne štval právě stream.cz a ovladačema , které jsem složitě hledal k tiskárně Canon MP520 .Mandriva detekovala naprosto jednoznačně a bez jakéhokoliv problému veškeré periferie , stream jede jako víno. S bankou neporadím neb ji nepoužívám.
O SUSE se nebudu ani bavit.

Jen prosím zanechte láteření co že to píši za blbosti , že tohle a tamto distro je mnohem lepší a podobně. Píšu zcela subjektivně jen o tom co mám vyzkoušené. Věřím , že každému vyhovuje něco jiného , a proto to klidně napište. Jde jen o info co mě šlo co kolegovi na Ubuntu ne. Toť vše.
Největší životní moudro:Vědět na koho se VYSRAT a před kým POSRAT .

HTC Wildfire, 2.3.3, CyanogenMod 7.0.0, ADW Launcher 1.3.6

Uživatelský avatar

Autor tohoto vlákna
Wexter
Droid
Příspěvky: 2147
Registrován: ned 17. kvě 2009 7:47:35
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Vždycky nějaký nový
Twitter: tomasocadly
Tablet: iPad :-D
Bydliště: Frýdek
Kontaktovat uživatele:

Re: Hledá se někdo, kdo pracuje s LINUXEM

Příspěvek od Wexter » stř 08. črc 2009 21:24:58

Naskytl se mi teď problém .... nahrál jsem nový windows a z boot nabídky mi zmizela možnost bootovat Linux .... :( cry .. pls help

Uživatelský avatar

Alias75
Androiďák!
Příspěvky: 269
Registrován: úte 24. úno 2009 10:52:30
Reputace: 0
Bydliště: Taková hacienda v ČR
Kontaktovat uživatele:

Re: Hledá se někdo, kdo pracuje s LINUXEM

Příspěvek od Alias75 » čtv 09. črc 2009 4:53:59

Nejdříve musíš mít windows a pak teprve Linux. Linux přidá boot nabídku windowsu , ale windows zaváděcí boot linuxu ignoruje nebo přepíše. Asi nejvíce si poradíš na abc linuxu.cz.
Největší životní moudro:Vědět na koho se VYSRAT a před kým POSRAT .

HTC Wildfire, 2.3.3, CyanogenMod 7.0.0, ADW Launcher 1.3.6


bulis88
Nové Androidě
Příspěvky: 6
Registrován: čtv 12. úno 2009 13:40:47
Reputace: 0

Re: Hledá se někdo, kdo pracuje s LINUXEM

Příspěvek od bulis88 » čtv 09. črc 2009 6:49:09

Wexter píše:Naskytl se mi teď problém .... nahrál jsem nový windows a z boot nabídky mi zmizela možnost bootovat Linux .... :( cry .. pls help
Tady je navod jak to opravit:
http://wiki.ubuntu.cz/GRUB/Obnova
"No robots were harmed in the making of this product"

Uživatelský avatar

DeToX
Robot
Příspěvky: 813
Registrován: pát 20. úno 2009 19:00:09
Reputace: 1

Re: Hledá se někdo, kdo pracuje s LINUXEM

Příspěvek od DeToX » čtv 09. črc 2009 6:49:52

Windowsy maji taky vlastni zavadec a jde nastavit multiboot. Driv jsem to mel urcite s linuxem a jeste Mac OSX-em takze to nastavit pujde. Jak psal kolega alias75, projdi si ten web a reseni najdes :)

Odpovědět

Zpět na „Pokec“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 7 hostů