PokecDotykové pero pro HTC Sensation

Moderátoři: Jacho, Moderátoři fór

Odpovědět

Autor tohoto vlákna
g52

Dotykové pero pro HTC Sensation

Příspěvek od g52 » úte 19. črc 2011 15:33:59

ahoj, nevite nekdo proc me nefunguje dotykove pero na telefonu htc sesnsation?

Na navigaci mi funguje i párátko :D

Dekuji

THW
Androiďák!
Typ mobilu / ROM: Note II
Rom: Stock - zatím ;)

Re: Dotykové pero pro HTC Sensation

Příspěvek od THW » úte 19. črc 2011 15:42:45

A funguje ti to pero na navigaci? Pokud ano, tak máš pero pro rezistivní displej a pro Sensation (které má displej kapacitní) musíš koupit nové.
Neexistují velké problémy, pouze malá kladiva.

Autor tohoto vlákna
g52

Příspěvek od g52 » úte 19. črc 2011 16:21:08

Na navigaci funguje... hmm, a jake pero mám chtít?

THW
Androiďák!

Příspěvek od THW » úte 19. črc 2011 16:30:26

Bohužel, pero jako pero, nebo alespoň tenký stylus určený pro kapacitní displej jsem ještě neviděl. Takže je otázka, jestli bude stačit klasický "tlustý" stylus (např.:http://www.svetandroida.cz/test-kapacit ... usu-201011), jehož plocha cca. odpovídá prstu, nebo potřebuješ a najdeš něco tenčího (v tom případě se prosím poděl, tenký stylus/pero taky sháním).

Autor tohoto vlákna
g52

Příspěvek od g52 » čtv 21. črc 2011 12:04:56

Tak tenky stylus asi neexistuje :( Prošel jsem snad všechno, nejtenší je 9mm... Samozřejmě hledám dál a pokud něco objevím dám vědět ;)

THW
Androiďák!

Příspěvek od THW » čtv 21. črc 2011 12:31:48

Já našel 8 mm, ale to je pořád moc..systém se prstem ovládá dobře, ale výrobcům jaksi nedochází, že 4.3" displej se dá použít na psaní, nebo třeba na hraní starých her (třeba port heroes II bez zvětšení ikonek ještě jde, ale openTTD už ne). Asi objednám něco takového http://viewitem.eim.ebay.cz/BLACK-8MM-C ... 64654/item a strčím to do ořezávátka..nic jiného mě už nenapadá.

Autor tohoto vlákna
g52

Příspěvek od g52 » čtv 21. črc 2011 13:40:14

:lol:

A ty znáš problematiku toho displeje? Proč na tom nefunguje normální stylus? V čem je jiný stylus a displej? Díky.

PS: Musí něco bránit tomu, že se dělají jen tak tlusté. Je to určitá plocha která při doteku aktivuje displej aby začal reagovat?

Mishack
Kyborg

Příspěvek od Mishack » čtv 21. črc 2011 13:43:06

Rezistivní
Rezistivní (odporový) panel dotykové obrazovky se skládá z několika vrstev, z nichž nejdůležitější jsou dvě tenké elektricky vodivé vrstvy, odděleny úzkou mezerou. Když objekt, jako je prst, stlačí místo na vnějším povrchu panelu, dvě kovové vrstvy se v tomto místě spojí: panel se pak chová jako pár napěťových děličů s připojenými výstupy. To vede ke změně v elektrickém proudu, který je registrován jako událost doteku a poslán k řadiči pro zpracování.

Kapacitní
Kapacitní dotykový panel je takový, který se skládá z izolantu, jako je sklo potažené transparentním vodičem, jako je indium tin oxid (ITO). Vzhledem k tomu, že lidské tělo je také vodič, dotýkání se povrchu obrazovky má za následek narušovaní elektrostatického pole obrazovky, jenž je měřitelné jako změna v kapacitním odporu. K určení místa dotyku mohou být použité různé technologie. Lokace tohoto místa je pak poslána k řadiči pro zpracování.

Prevzato z wiki

Kód: Vybrat vše

http://cs.wikipedia.org/wiki/Dotykov%C3%A1_obrazovka
N1 (testovací phone, CM 7.2) --> Galaxy Nexus (AOKP JB-MR2 Milestone 1) --> LG Nexus 5, 32GB (stock, Xposed Framework + GravityBox) --> LG Nexus 5x, 32GB (Stock, root) --> Pixel 3a XL (stock)

Autor tohoto vlákna
g52

Příspěvek od g52 » čtv 21. črc 2011 13:52:17

Díky za objasnění, ale pořád mi není jasné, proč ten stylus funguje jen od cca 8-9mm tloušťky...

THW
Androiďák!

Příspěvek od THW » čtv 21. črc 2011 13:53:28

Mishack to z wiki převzal skvěle, ještě bych ale dodal k tomu PS:

Tenké stylusy byly vyráběny proto, protože většina systémů nebyla navržena tak, aby se dala pohodlně ovládat prstem (kvůli velikosti jeho plochy). Naopak Android je plně koncipován pro ovládání prstem, takže se zvětšily i stylusy, aby opravdu sloužily jako prodloužení prstu. Co ale nechápu je to, proč někdo nevyrobí pero, které by mělo hrot pro kapacitní displej, digitizéry (dotykové plochy) jsou podle mě citlivé dost.
Naposledy upravil(a) THW dne čtv 21. črc 2011 19:43:04, celkem upraveno 1 x.

Mishack
Kyborg

Příspěvek od Mishack » čtv 21. črc 2011 15:06:15

Ja to nenapsal - uvedl jsem tam, ze je to prevzato z wiki :)
N1 (testovací phone, CM 7.2) --> Galaxy Nexus (AOKP JB-MR2 Milestone 1) --> LG Nexus 5, 32GB (stock, Xposed Framework + GravityBox) --> LG Nexus 5x, 32GB (Stock, root) --> Pixel 3a XL (stock)

Krokodyl
Droid
Typ mobilu / ROM: Honor 7
Tablet: Samsung T535 GALAXY Tab4 10.1
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Krokodyl » čtv 21. črc 2011 15:21:57

Hrotem prostě ovládat nejde. Musí to mít nějaou plochu, proto ty velikosti 8mm a pod.
zálohovat ZálohovaT ZÁLOHOVAT

THW
Androiďák!

Příspěvek od THW » čtv 21. črc 2011 19:55:48

Mishack píše:Ja to nenapsal - uvedl jsem tam, ze je to prevzato z wiki :)
To jsem nepřehlédl, ale ať to je tedy správně, příspěvek jsem upravil.

to: Krokodyl - Bohužel máš pravdu, teď jsem dělal pokus s alu fólií (smotal jsem ji do ruličky a zkusil ovládat telefon) a u 4 mm průměru styčné plochy byl zaznamenán dotyk, pohyb byl spolehlivě zaznamenán až na 5, spíš 6 mm. Alu fólie není ideální, u dobrého stylusu by bylo možné 1 mm od všech hodnot odečíst, i tak jsem ale čekal větší citlivost. No ale s tím 5 mm stylusem (pokud nějaký seženu) to co potřebuji půjde, takže alespoň něco.

Odpovědět

Zpět na „Pokec“