PokecNovy telefon

Moderátoři: Jacho, Moderátoři fór

Odpovědět

Autor tohoto vlákna
ttominoo
Nové Androidě

Novy telefon

Příspěvek od ttominoo » sob 06. srp 2011 19:30:57

Ahoj, chystam se koupit novy telefon mam SE G900(symbian). Ted bych chtel vyzkouset Androida(trochu zkusenosti s nim mam, ale moc ne). Chci telefon tak max 9-10 tis. Moje nejvetsi kandidati jsou: LG Optimus Black, LG Optimus 2X, HTC desire (s). Chci ho pouzivat denne na hudbu, obcas na nejaky film, chci si zahrat hry a taky rychlejsi telefon nez muj SE. Na Blakovi se mi libi cena a telfon neni spatnej, ALE ma zepry slabou grafiku. LG optimus 2X - no libi se me HDMI, dve jadra a budouci hry, ALE dost lidi na nej nadava(podsvetleni, pomali, restarty). HTC desire - at uz s nebo ne. Libi se me velka RAM, ale je stejne drahej jak O2X a nema HDMI coz bych dost uvital. Jak to vidite vy, kdyby jste radili O2X tak byl by nekdo ochotnej mi pomoct ho nejak upravit? myslim room a ruzne vychytavky co ani nevim co znamenaji. Nevim jak ani aktualizovat android na vyssi verzi - vim ze je to smesne, ale je to tak. O vsech telefonech jsem toho dost nacetl, ale proste nevim co vybrat - NEBO by jste doporucili uplne neco jineho?

Kašpárek
Nové Androidě

Re: Novy telefon

Příspěvek od Kašpárek » sob 06. srp 2011 20:06:04

Ještě se zkus mrknout na SE Xperia Neo.

Autor tohoto vlákna
ttominoo
Nové Androidě

Příspěvek od ttominoo » sob 06. srp 2011 21:13:24

taky nevypada spatne, kouknu se na ni, neco dalsiho? cekal jsem vetsi debatu ohledne 2X a Blacka

adis002
Robot
Typ mobilu / ROM: LG Optimus 2X
Twitter: adis002
Rom: MiUi
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od adis002 » sob 06. srp 2011 22:02:45

osobně bych bral 2X kvůli tegře a android od SE už nikdy, protože jsi závislý jen na výrobci (komunita se na nové Sony Ericssony moc nehrne, zatím co ostatní výrobci komunitu jakž takž respektujou, tak SE nám podkopává nohy)
LG P990 Optimus 2X, 1,5GHZ
poradna ohledně čínských tabletů

Mike1234
Nové Androidě

Příspěvek od Mike1234 » ned 07. srp 2011 13:16:17

Tak je sice pěkné mít 2 jádra, ale jsou ti k ničemu, když funfuje na současném SW pouze jenom 1 jádro... takže naprosto nevyužitelné je mít teď dvě, přesto, že některé hry jsou schopny zapojit obě jádra, ale i tak .... A co se týče SE neo taky bych ho doporučil je to pěnká mašinka a aktualizace na ni z velké pravděpodobnosti budou, SE se už začíná učit z chyb, které dělal, a dokonce zpřístupnil root... Jinak desire S není špatná volba, a osobně LG značku moc nemusím, takže tu bych nedoporučil... čistě můj názor.

Každpádně mít teď dvě jádra je k ničemu a příští rok mají snad vyjít telefony se čtyřmmi jádry... nevím proč se tak ženou za výkonem, který nevyužijeme a potřebujeme hlavně větší výdrž baterií.

Wexter
Droid
Typ mobilu / ROM: Vždycky nějaký nový
Twitter: tomasocadly
Tablet: iPad :-D
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wexter » ned 07. srp 2011 14:04:20

LG Optimus Black, LG Optimus 2X, HTC Desire a HTC Desire S. Všechno to jsou skvělé telefony, které mají něco do sebe, ale každý dobrý v nečem jiném. Pokud si cheš s telefonem hodně hrát a upravovat software, tak asi LG 2X, protože má největší potenciál do budoucna. Pokud chceš dobrý telefon, který zvládá i dnešní hry, včetně těch 3D, tak asi LG Optimus Black. HTC Desire je už sice starší, ale zase ho seženeš levněji, než všechny ostatní, ten telefon má však pořád něco do sebe, pokud jej seežneš třeba ještě s AMOLED displejem. Desire S, je zase jen dražší Desire.

Autor tohoto vlákna
ttominoo
Nové Androidě

Příspěvek od ttominoo » ned 07. srp 2011 15:50:25

chci telefon aby zvladal aplikace a vydrzel nejakou tu dobu(zkrataka abych nemusel za pul roku kupovat novy telefon) ale zaseO2X ma zeprej radu chyb. Nebyl by nekdo tak hodnej a napsal mi co vsechno bych musel predelat aby byl telefon svizej, nebo pockat na android 2.3. dik

hudasp
Droid
Typ mobilu / ROM: HTC One X
Twitter: HUdasp
Tablet: EEE TF101
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hudasp » ned 07. srp 2011 17:43:41

2X má opravdu výkonu na rozdávání. Ale plnej potenciál se využije v budoucnu (po příchodu Ice Cream). U Blacku mne zaskočil výkon (spíš nevýkon), NOVA je hezký, ale nic víc. Desire bych nebral, pokud chceš něco na rok a dýl a hodláš investovat vyšší částku - Snapdragon už neni žádný dělo. Pokud si chceš s telefonem hrát, tak jednoznačně můj hlas pro 2X. Pokud ne, tak bych se juknul na Desire S (opravdu povedenej skladnej telefon), Desire HD popř. Incredible S. Jinak nevidim zmínku o Nexusu S - neradno zapomínat na pure Google produkt! Jinak asi cokoliv lepšího, než šílenost G900 (sám jsem užíval M600i a P1i, ty byly zlaté oproti tomuto bazmeku).

Autor tohoto vlákna
ttominoo
Nové Androidě

Příspěvek od ttominoo » ned 07. srp 2011 18:00:11

G900 mi v te dobe vyhovoval, hudbu prehral a mel WIFI, ale dnes uz je to prehistorickej kousek. Nekdo rika, ze se mu O2X seka i v menu a nejkay slabi podsvetleni v rohu, ale recenze ho chvali az na 512 MB RAM a na youtube chodi plynule. Jak se to s vydrzi, zase nekdo rika ze mu nevydrzi den a druhej ze i dva mu vydrzi. Jinak jsem fakt bezradnej co si vybrat, nebo jeste pockat

Autor tohoto vlákna
ttominoo
Nové Androidě

Příspěvek od ttominoo » ned 07. srp 2011 18:16:34

a co te na vykonu blacka zklamalo?

hudasp
Droid
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hudasp » ned 07. srp 2011 18:21:59

Ačkoliv na výsledky benchmarků je dobré koukat s rozvahou, srovnatelné výsledky s Optimusem One rozhodně neukazují silnou HW stránku telefonu.

ramon.dexter
Moderátor
Typ mobilu / ROM: Poco x3 pro/stock ROM
Tablet: Samsung Galaxy Tab S7/stock

Příspěvek od ramon.dexter » ned 07. srp 2011 18:29:34

Wexter píše:Desire S, je zase jen dražší Desire.
Ovšem s nepřekonatelnou výhodou spočívající v množství vnitřní paměti přístupný uživateli. Ono 200MB a 1GB je sakra znatelnej rozdíl.

edit: A ne, nemluvím o hodnotě RAM, ale o paměti pro aplikace. Což NENÍ RAM.
...jestli budete práskat práskací kuličky...to si taky zapráskám!!!
---------------------------------------------------------------------
obchoduji s chlupatou kapustou ;)

Autor tohoto vlákna
ttominoo
Nové Androidě

Příspěvek od ttominoo » ned 07. srp 2011 18:44:17

prave ta RAM u HTC desare s se mi libi akorat jak je na tom graficky?

hudasp
Droid
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hudasp » ned 07. srp 2011 18:57:57

Scorpion s Adrenem 205 - naprostá pohoda. Mimochodem Desire S má také novější typ procesoru se silnější grafikou a větší baterii - těch rozdílů je dost.

Autor tohoto vlákna
ttominoo
Nové Androidě

Příspěvek od ttominoo » pon 08. srp 2011 17:38:37

Takze bud HTC desire S neco LG Optimus 2X, co si vybrat oba muzu mit za stejnou cenu(rozdil asi dvou stove ve prospech LG) Tak co si mam vzit?

ramon.dexter
Moderátor
Typ mobilu / ROM: Poco x3 pro/stock ROM
Tablet: Samsung Galaxy Tab S7/stock

Příspěvek od ramon.dexter » pon 08. srp 2011 17:43:06

Jak už bylo řečeno - chybí tady Nexus S. Čistej aktuální android, dobrej displej, dobrá konstrukce, dobrý výdrž na baterku.
...jestli budete práskat práskací kuličky...to si taky zapráskám!!!
---------------------------------------------------------------------
obchoduji s chlupatou kapustou ;)

Autor tohoto vlákna
ttominoo
Nové Androidě

Příspěvek od ttominoo » pát 12. srp 2011 14:56:56

ahoj, takze uz doufam na posled. V nedeli jdu do obchodu pro telefon a vybiram mezi dvema LG Optimus 2x a HTC DEsire S. Co si vybrat, jsem v koncich, dik moc

Mike1234
Nové Androidě

Příspěvek od Mike1234 » ned 14. srp 2011 20:46:35

Doporučuji si je v prodejně oba dobře osahat a vyzkoušet, a poté podle vlastního dojmu se rozhodnout, ale osobně spíše doporučuji HTC.

Autor tohoto vlákna
ttominoo
Nové Androidě

Příspěvek od ttominoo » úte 16. srp 2011 20:36:24

ahoj, tak jsem si vybral HTC a musim rict ze je to super telefon a jsem nad miru spokojenej az na jednu vec a s tou doufam ze me nekdo pomuze. Pri psani, me to doplnuje hacky a carky a kvuli tomu se me zkaracuje sms na 70 znaku, jak to vypnout?

datafox
Stálý androiďák
Typ mobilu / ROM: Xiaomi Mi9 Lite
Rom: Stock

Příspěvek od datafox » úte 16. srp 2011 21:40:38

ttominoo píše:ahoj, tak jsem si vybral HTC a musim rict ze je to super telefon a jsem nad miru spokojenej az na jednu vec a s tou doufam ze me nekdo pomuze. Pri psani, me to doplnuje hacky a carky a kvuli tomu se me zkaracuje sms na 70 znaku, jak to vypnout?
Nainstaluj si aplikaci GO SMS Pro a k tomu GO podporu češtiny, zapni si tam v nastavení volbu Zapnout místní podporu a hned pod tím zvol režim českých SMS a pak můžeš psát s diakritikou a GO SMS Pro ti to automaticky převede do tvaru bez diakritiky.

MarianK
Nové Androidě

Příspěvek od MarianK » stř 17. srp 2011 9:56:26

ttominoo píše:Ahoj, chystam se koupit novy telefon mam SE G900(symbian). Ted bych chtel vyzkouset Androida(trochu zkusenosti s nim mam, ale moc ne). Chci telefon tak max 9-10 tis. Moje nejvetsi kandidati jsou: LG Optimus Black, LG Optimus 2X, HTC desire (s). Chci ho pouzivat denne na hudbu, obcas na nejaky film, chci si zahrat hry a taky rychlejsi telefon nez muj SE. Na Blakovi se mi libi cena a telfon neni spatnej, ALE ma zepry slabou grafiku. LG optimus 2X - no libi se me HDMI, dve jadra a budouci hry, ALE dost lidi na nej nadava(podsvetleni, pomali, restarty). HTC desire - at uz s nebo ne. Libi se me velka RAM, ale je stejne drahej jak O2X a nema HDMI coz bych dost uvital. Jak to vidite vy, kdyby jste radili O2X tak byl by nekdo ochotnej mi pomoct ho nejak upravit? myslim room a ruzne vychytavky co ani nevim co znamenaji. Nevim jak ani aktualizovat android na vyssi verzi - vim ze je to smesne, ale je to tak. O vsech telefonech jsem toho dost nacetl, ale proste nevim co vybrat - NEBO by jste doporucili uplne neco jineho?

já uvažuji mezi těmito dvěma :arrow:

http://www.topmobil-ostrava.cz/hlavni-s ... t15i-black

a

http://www.topmobil-ostrava.cz/novinky/ ... neo-silver

už ten mini umí vše a jako novinka je za super cenu :yes:

hudasp
Droid
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hudasp » stř 17. srp 2011 10:02:11

JJ, nové modely Mini od Sony Ericssonu budou pecka. Rozdíl mezi Neem a Mini je jen v dané úhlopříčce displeje - zbytek je defakto stejný. Možná bych zvážil verzi Pro - za cca 500 Kč příplatek pohodlná klávesnice se počítá.

MarianK
Nové Androidě

Příspěvek od MarianK » pát 19. srp 2011 7:11:19

hudasp píše:JJ, nové modely Mini od Sony Ericssonu budou pecka. Rozdíl mezi Neem a Mini je jen v dané úhlopříčce displeje - zbytek je defakto stejný. Možná bych zvážil verzi Pro - za cca 500 Kč příplatek pohodlná klávesnice se počítá.
také jsem uvažoval nad klávesnicí ale asi bych ji často nepoužil a rozdíl v ceně je myslím zbytečnou investicí navíc http://www.topmobil-ostrava.cz/novinky/ ... ?mode=list

Odpovědět

Zpět na „Pokec“