ahoj, jmenuju se Ruda a sem zavisly .... a vlastnim MM1 1.5 roku a vadi mi na nem hlavne nasledujici:TEUSE píše:Lol smím se zeptat proč máš tak rád motorolu?BeNiSh píše:!! ROZSEKAT, ZAPALIT A POCHCAT - ***** UZ NIKDY VICE !!![]()
- seka se, vytuhava, kdyz na neco kliknu casto na to nereaguje - je opozdenej a pomalej. nejlepsi je, ze se to stava az kdyz ho clovek fakt potrebuje! dokud to jen tak testuju doma, tak to jakztakz bezi, ale jakmile chci telefon pouzit nekde v terenu, zakon schvalnosti spolehlive zafunguje a dana funkcionalita je out of order!
priklad z praxe #1: jdu po ulici, neco chci vyfotit, odemknu tel., cerna obrazovka, pak prvni vterinu se zobrazuje prazdna plocha, po dvou vterinach naskacou ikony (mnohdy naskocej az kdyz posoupnu plochu tam a zpet). VYBORNE, po trech vterinach muzu konecne pokracovat! zmacknu tlacitko fotaku a cekam 3-5s nez naskoci velectena aplikace na foceni. jupi tentokrat nabehla, ted jeste pockam, nez tam donaskacou ikonky, protoze zrovna chci vypnout blesk. az naskoci hura - focenim, kdy sem jeste nic nevyfotil sem zatim stravil 10vterin - no jedeme na to. vyfotim fotku pochybny kvality, mam nastavenej 2s nahled, takze 2vteriny cekam az budu moct fotit dal.... cekam cekam.. aha.. fotka na me cuci 5vterin, 10 vterin.... no usoudim, ze je asi neco "vyjimecne" spatne a prosirave mackam zpet. vibracni feedback nikde, aha tlacitko zpet ani home nereaguje, telefon je opravdu zatuhlej. mam dve moznosti, stat tam jak picus treba jeste 5 min, abych zjistil, ze se tel z tohohle neprobere a pak telefon natvrdo restartuju a nebo z nej tu posranou baterku vytahnu hned a budu 5min cekat, nez ten kripl nabootuje. praxi oslehany volim variantu 2!. az nastartuju, tak spoustim aplikaci fotak znovu a vysse zminenejma prijemnostma si prochazim takrka znova. a co zjistuju? posledni vyfocena fotka neni ta pred peti minutama, ale jina... starsi. ano, ta fotka, u ktery to zamrzlo, se neulozila. fotim tedy znovu a hura tentokrat to vypada, ze uz to reaguje jak ma. fotim jak zbesilej a snazim si nalhat, ze to byla proste jenom nejaka vyjimecna situace a ze magicky restart zase vsechno spasil. - pred pouzitim kazdy druhy funkcionality ona funkce nefunguje a pomuze az zdlouhavy restart!
priklad z praxe #2: po vyfoceni fotky, ktera me stala neumerne casu, si reknu, ze kam ze to jdu. kudy je to k cili nejkratsi cestou, dalo by se to touhle ulici zkratit? nevim, nejsem zdejsi, ale sem v 21. stoleti, mam prece GOOGLE MAPY! internet tu mam H, to pujde rychle, zapinam googlacky mapy, vyskoci na me hledaci pole a mrizka plna informativne hodnotnych bilych ctverecku. cekam .... cekam .... cekam... "asi ten super mobilni net vod outúú nebude tak rychlej, jak slibujou v tech reklamach... sou to jen reklamy, NO ZNATE TO!" honi se mi hlavou. zkousim se posunout po mape a ejhle, mapy zatuhly a tak i telefon. vyndavam baterku a dopravam mu laskyplny reboot! dnes teprve podruhe... no proc ne. po restartu zpravidla vse jede jak ma, ale stalo me to zase tech 5 minut zkurvenyho restartovani. - kdyz uz mapy/navigace bezi tak cinnost GPS cinskej klenot uplne rozpali
priklad z praxe #3: spusteni map probehlo, posunovani po mape taky jde i kdyz dlazdice se teprve nacitaj, moje poloha, minuta cekani a nic, "poloha neni dostupna" rika mi. mackam home, doklikam se do spravy aplikaci a vynucuju si ukonceni map. postup opakuju a ... opet aplikace vytuhla. nastvane vrazim telefon do kapsy, nebudu se v tom prece porad hrabat jak student v pochve a jdu trasou dle puvodniho planu. za chvili v mych gentlemanskych partiich zacinam pocitovat neprijemny teplo. kurva zkurvena hreje protoze obzivla aplikace map pracuje uz nejakou chvili s GPS modulem a telefon pak topi jak pica po tahu! aplikaci vypinam a rezignuju na pouzivani telefonu. na tohle proste nemam nervy! - baterka toho moc nevydrzi - (nejen) predchozi uzasny zazitky zpusobujou krome moji zvyseny nenavisti k telefonu taky zvysenej odber energie, takze prestoze sem teprva pul hodiny bez nabijecky, baterka uz je na nejakejch 60ti procentech a prakticky sem telefon k nicemu nevyuzil.
- neprichazej SMS prestoze posilaci maj dorucenku, ze mi zprava dorazila. naivne verim, ze se jedna o chybu v moji konkretni verzi CyanogenModu a doufam, ze nejaky nadsenec chybu v podomacku bastlenym systemu objevi a problem se tak vyresi. kdyz se TADY dozvidam, ze to dela i oficialni FW, prohlubuju svoji nenavist k diletantum z Motoroly, ktery diky rezignaci (proste nas maj u pice) na poradnou softwarovou podporu, nechaj ladem vcelku slusnej HW, kterym motorola milestone rozhodne je.
- neexistujici podpora od vyrobce - kdejakej chytrolin ze servisu vam rekne "no jo, kdyz to je vsechno tim, ze pouzivas ten CigánogenMód a ne ofiko FW". no jo, ale kdyz picusove z motoroly vydaj 2.2 pozdejc, nez google uvolni 2.3, prestoze emerickej Droid 2.2 mel uz v lete 2010. do letosniho vydani 2.2 bych rok mel telefon na ofic 2.1, ve kterym byl problem s nebudicim budikem, diky kterymu sem jednou dorazil pozde do prace. ke vsemu je jejich vrcholny velevytvor takova sracka, ze to beha hrozne pomalu a telefonu se stejnak stavaj podobny chyby - taky napr. vytuhne kdyz vam nekdo vola a telefon zvoni, displej je cernej a clovek nema jak prijmout hovor, ofic 2.2 sem mel 1 den. proc bych v takovym stavu nedal prednost FW, kterej sice bastli jeden ceskej nadsenec, ale je to jedina moznost mit telefon alespon castecne pouzitelnej, tak jak by byt mel!?!? vsechna cest nadlabakovi, protoze dokonce i oficialni tvurci CMka na milestone hodily analni produkt.
toho, kdo docet tuhle snuzku uplakanejch sracek az sem, uprimne lituju

jeste musim dodat, ze jsem uz 3 roky nadsenec do Android OS a porad u me plati, ze nad telefony s HW klavesnici proste neni a prave proto si dovolim tvrdit, ze moje kritika neni nijak zaujata spis naopak. Android OS stale povazuju za to nejlepsi na trhu a nadlabakuv CyanogenMod za tu nejlepsi ROM, co kdy pro MM1 byla! (zkousel uz sem asi vsechny)
!! ROZSEKAT, ZAPALIT A POCHCAT - ***** UZ NIKDY VICE !!