PokecJaký koupit telefon

Moderátoři: Jacho, Moderátoři fór

Odpovědět

Autor tohoto vlákna
santini
Nové Androidě

Jaký koupit telefon

Příspěvek od santini » pát 23. zář 2011 10:41:14

Ahoj, su tu nový, ale hned se chci na něco zeptat. Doposud vlastním Nokii E52, která ale už relativně dlouho dlí na čtvrté reklamaci u Vodafone (problémy s nabíjením). Vzhledem k tomu, že se doba pohnula a managerské telefony už jsou téměř všechny, rozhodl jsem se přejít na nějaký novější model a typ. Do oka mi padlo několi variant, ale je pro mě náročné se rozhodnout, protože nevím, podle čeho si vybírat.

Začal jsem platformou a vzhledem k tomu, že Android komunita je dost početná, vybral jsem si panáčka. Ale co se týče mobilu, su v koncích. Líbí se mi HTC Pyramid, cože je ale drahá potvora. Líbí se mi i ZTE Skate, ten má ale slabý procesor a čekat na nový (1 GHz) asi nemůžu. Líbí se mi LG Optimus 2x, ale ten také není nejlevnější. A v poslední době mě zaujal i Nexus S.

Problém je v tom, že cena není úplně rozhodující, chci dokonalý poměr výkon cena. Požadavky jsou:

Alespoň 1 GHz procesor (telefony mám déle než dva roky - většinou)
Slušná grafika (Ze stejného důvodu jako výše)
Blbuodolná aktualizace oficiálního systému - zvládnu si nahrát custom ROM, ale přijít takhle o záruku při mém štěstí....
Cena taky hraje roli, od 5 do 8 tisíc se vlezu (já vím, tam jsou snad všechny)

Poradíte mi jednoho z těchto, nebo najdete něco jiného, lepšího?

Díky.

LivArt
Terminátor
Typ mobilu / ROM: Samsung SM-N970F
Mobil 2 / ROM: Mi5 + SGS4 + SGS6
Tablet: SGTab4

Re: Jaký koupit telefon

Příspěvek od LivArt » pát 23. zář 2011 10:54:39

aktuálně je dobrá cena za Nexus S - procesorem splňuje, updaty taky. Případně, kdybys trochu připlatil, tak Samsung Galaxy SII a máš na dlouho pokoj s nedostatkem výkonu, ale zase Samsung a aktualizace, to je tragédie. LG bych si nevzal z důvodu, že je to LG. Případně ještě HTC Desire S,Incredible S nebo za víc peněz Sensation, to je takový kompromis.
Ale za mě Nexus S.

honzajs
Androiďák!
Typ mobilu / ROM: ZTE V5 RedBull_HONOR 9_UMIDIGI Crystal
Mobil 2 / ROM: Elephone P10C, NEXUS S
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od honzajs » pát 23. zář 2011 11:10:49

Tak mě z toho nějak vyplývá ten NEXUS, zejména proto, že ho mám taky a jsem ještě furt nadšený.
Udělal jsem ROOT (kvůli zálohám), zkouším jiný kernel (NETARCHY) a zkusil jsem i CM ROM, ale asi akorát nechám ten ROOT, zbytek je úplně zbytečný.
Upgrade ROM pomocí OTA je vymakaný, takže už čekám na ICS 4.0 :lol:

ramon.dexter
Moderátor
Typ mobilu / ROM: Poco x3 pro/stock ROM
Tablet: Samsung Galaxy Tab S7/stock

Příspěvek od ramon.dexter » pát 23. zář 2011 11:16:18

honzajs píše:Tak mě z toho nějak vyplývá ten NEXUS, zejména proto, že ho mám taky a jsem ještě furt nadšený.
Udělal jsem ROOT (kvůli zálohám), zkouším jiný kernel (NETARCHY) a zkusil jsem i CM ROM, ale asi akorát nechám ten ROOT, zbytek je úplně zbytečný.
Upgrade ROM pomocí OTA je vymakaný, takže už čekám na ICS 4.0 :lol:
Tady je vidět, že absolutně netušíš, o čem mluvíš. ROOT je de-facto k ničemu. Důležitý jsou ty vychytávky v ROM a kernelu.
...jestli budete práskat práskací kuličky...to si taky zapráskám!!!
---------------------------------------------------------------------
obchoduji s chlupatou kapustou ;)

Autor tohoto vlákna
santini
Nové Androidě

Příspěvek od santini » pát 23. zář 2011 11:32:34

Co máte z toho, já vám zatím taky moc nerozumím. Ale co bys mi doporučil ty, ramone?

honzajs
Androiďák!
Typ mobilu / ROM: ZTE V5 RedBull_HONOR 9_UMIDIGI Crystal
Mobil 2 / ROM: Elephone P10C, NEXUS S
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od honzajs » pát 23. zář 2011 11:44:15

ramon.dexter píše: Tady je vidět, že absolutně netušíš, o čem mluvíš. ROOT je de-facto k ničemu. Důležitý jsou ty vychytávky v ROM a kernelu.
Já ti tvůj názor neberu, tak mi ponech možnost říct můj názor. Pokud sleduju spotřebu a NETARCHY se mi jeví jako žravější, tak co s ním. Ovšem, připouštím na druhou stranu, že VOODOO drivery na zvuk mají sakra něco do sebe.
Ne, že by mě flashování nebavilo, ale potřebuji mít mobil většinu času funkční a ne se v něm furt hrabat. Na to mám LG OO a HTC Touch Pro, tam se dají tyhle flash deviace celkem úspěšně ukojit :lol:

Odpovědět

Zpět na „Pokec“