PokecGIGABYTE GSmart G1345

Moderátoři: Jacho, Moderátoři fór

Odpovědět

Vlenc
Stálý androiďák
Příspěvky: 89
Registrován: úte 13. bře 2012 17:28:13
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Redmi note 8 PRO
Mobil 2 / ROM: Honor 9 lite

Re: GIGABYTE GSmart G1345

Příspěvek od Vlenc » úte 20. bře 2012 21:53:00

Ahoj. Mockrát děkuji za info.Pravděpodobně tě budu následovat. Ještě jeden asi z mnoha dalších dotazů, neboť jsem v tété věci lama. Můžeš mi poslat odkazy na aplikace, které jsi dal do telefonu.Třeba bych něco vybral. Moc díky. VL





lahr
Stálý androiďák
Příspěvky: 84
Registrován: pát 20. led 2012 6:33:44
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Honor 7 a Honor 6

Re: GIGABYTE GSmart G1345

Příspěvek od lahr » úte 20. bře 2012 23:01:40

Z marketu tam mam nainstalovan: Battery Solo Widget(ukazatel stavu baterie v procentech), Budik Xtreme, QR droid, ICQ, MoboPlayer(na prehravani videa),KeePassDroid (heslovnicek), C:geo (na geocaching), GPS Status (spravce GPS), Compass a pak IGO (automobilova navigace) a TrekBuddy(turisticka navigace).


Chlumaček
Nové Androidě
Příspěvky: 4
Registrován: sob 26. lis 2011 18:59:29
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: GSmart G 1345

Re: GIGABYTE GSmart G1345

Příspěvek od Chlumaček » stř 21. bře 2012 18:34:44

Zdravím všechny,
tak jsem si po delší době opět pročetl toto fórum. Zaujalo mě srovnání se Samsungem a nějaké zmíněné informace. Tuším Lahr píše, jako jednu z nevýhod GSmartu to, že při zapnutém datovém přenosu se odpojuje druhá SIM. U Samsungu nikoli. Musím konstatovat, že můj GSmart při zapnutém datovém přenosu rovněž neodpojí druhou SIM a tato je normálně dostupná. Tedy jde se na ni normálně dovolat. Je zcela normální, že jsem na internetu a na druhou kartu příjde hovor. Jako druhou výhodu píše, že při hovoru na jednu SIM je u Samsungu druhá SIM odpojená a hlasí se jako obsazená. Je pravda, GSmart při hovoru jedné SIM druhou rovněž odpojí, a ta se hlasí jako nedostupná. Po ukončení hovoru se nomálně a celkem rychle druhá SIM opětovně připojí. Jak tu někdo již popsal, operátor zašle informaci o případném volání na dočasně odpojenou SIM. Já jsem u svého GSmart tento problém vyřešil trochu jinak a mýslím že pro můj účel úplně ideálně. Možná i lepe než ten Samsung. Přesměroval jsem si vzájemně obě SIM v případě, že je SIM nedostupná. Prostě jednu SIM jsem přesměroval na druhou a opačně. V praxi to funguje jednoduše tak, že když telefonuji z první SIM, telefon druhou odpojí tak, že se hlasí jako nedostupná. Když někdo zavola na druhou SIM, je nedostupná a v tu chvíli ovšem přichází na řadu právě aktivované přesměrování v případě nedostupnosti a příchozí hovor je přesměrován na první SIM. Zde je volajícímu signalizováno obsazené číslo, ale já mám indikován další příchozí hovor, který vidím a můžu ho případně přijmout. Taková má zkušenost. Jinak telefon používam celkem dost a od toho se odvíjí i výdrž baterie. Tedy pro úplnost já nabíjím každý den. Tolik podělení se o mé zkušenosti s tímto telefonem.


Vlenc
Stálý androiďák
Příspěvky: 89
Registrován: úte 13. bře 2012 17:28:13
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Redmi note 8 PRO
Mobil 2 / ROM: Honor 9 lite

Re: GIGABYTE GSmart G1345

Příspěvek od Vlenc » čtv 22. bře 2012 7:28:39

To Chlumaček: Díky za info.

Uživatelský avatar

domingo07
Stálý androiďák
Příspěvky: 144
Registrován: ned 30. říj 2011 18:24:36
Reputace: 2
Typ mobilu / ROM: P8 lite android 6 beta
Tablet: Nexus 7
Rom: B524

Re: GIGABYTE GSmart G1345

Příspěvek od domingo07 » ned 25. bře 2012 12:35:33

Ahojte, uz si niekto urobil root na tomto telefone? Niekde som sa docital ze to ide, chcel by som vediet v com je vyhoda root pre normalneho uzivatela.



Ludiss87
Nové Androidě
Příspěvky: 4
Registrován: pon 26. bře 2012 9:40:42
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Gigabyte Gsmart G1345

Re: GIGABYTE GSmart G1345

Příspěvek od Ludiss87 » pon 26. bře 2012 9:47:08

Ahojte rád by som sa opýtal či už niekto skúšal pretaktovať procesor na tomto telefóne a ak hej aký program na to použil. Ďakujem ;)


aqaq
Nové Androidě
Příspěvky: 5
Registrován: pát 13. led 2012 23:54:43
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: -

Re: GIGABYTE GSmart G1345

Příspěvek od aqaq » čtv 29. bře 2012 7:43:56

Ahoj, všiml jsem si, že Gigabyte vydal dne 17.2.2012 na druhý pokus update G1345_V0.56.4_EEU. Máte s ním někdo aktuální zkušenosti, jestli už je bezproblémový, nebo je třeba být při aktualizaci jakkoli obezřetný? Vím, že se tu probíraly různé zkušenosti s prvním vydáním update, kdy telefon zamrznul a bylo nutné ho poslat do servisu, čemuž bych se velice rád vyhnul. Pokud máte kdokoli i nějaká doporučení, jak postupovat, budu za ně rád - např. co a jak zálohovat, o co zaručeně přijdu apod. Předem díky za odpovědi.


albo
Nové Androidě
Příspěvky: 7
Registrován: ned 27. lis 2011 13:21:40
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Gigabyte GSmart G1345

Re: GIGABYTE GSmart G1345

Příspěvek od albo » pát 30. bře 2012 14:08:29

Ahoj, inštaloval som si druhé vydanie updatu 0.56.4 asi pred týždňom (krátko po tom, čo sa objavil na stránkach Gigabyte). Update som stiahol, rozbalil, dostal som 2 súbory, ktoré som nakopíroval na SD kartu. Inštalácia prebehla bez problémov, prekvapilo ma, že po nabehnutí do recovery módu sa firmware začal inštalovať automaticky, nečakal na žiadne potvrdenie. Pri inštalácii ti zmaže všetko z mobilu (kontakty, nastavenia, aplikácie,...), SD kartu mi nechal na pokoji. Pri prvom spustení od teba bude požadovať kalibráciu displaya (klikať na zobrazené body). Subjektívny pocit je, že po inštalácii je mobil svižnejší, výdrž sa nezmenila ani k horšiemu ani lepšiemu (ja mám cca 3 dni).


Radomir007
Nové Androidě
Příspěvky: 3
Registrován: sob 07. dub 2012 21:07:30
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Gigabyte G1345

Re: GIGABYTE GSmart G1345

Příspěvek od Radomir007 » sob 07. dub 2012 22:07:44

Chlumaček píše:Hlásím to samé jako ostatní. Nepodařilo se mi aktuliyovat soft telefonu a je z něj kus plastu. Našel již někdo řešení?
Tak jsem další s neůspěšnou aktualizací :-( a je to pěknej průser pánové.....

Uživatelský avatar

zaja64
Stálý androiďák
Příspěvky: 104
Registrován: pon 09. úno 2009 20:08:22
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Huawei Y 6 II Xiaomi redmi note 4 3-32 Gb Global
Mobil 2 / ROM: OSF ZTE Blade, G1 ,G1310, lark cirrus 4,5,prestigi
Tablet: lark ultimate 7 i
Bydliště: Morava,Prostějov

Re: GIGABYTE GSmart G1345

Příspěvek od zaja64 » pon 09. dub 2012 10:37:21

Připojuji se do Vaší diskuze mam sice (žena) Gsmart 1310 už dvakrát jsem úspěšne provedl root (po instalaci origo update od gigabite root zmizí)
Root jsem dělal podle návodu na
http://products.mobileuncle.com/forum-297-1.html

odkaz na stažení super one click(tímto jsem to dělal)
http://www.ulozto.cz/xTScHdg/superoneclickv2-1-1-zip

program nainstaluješ na PC telefon propojíš usb kabelem(v telefonu spustíš synchronizace s PC) v programu potvrdíš root(vlevo) a následně odklikneš instalaci BusyBox) po restartu jsem root Ověření v terminal emulátotu příkaz SU potvrzení je dvojtý křížek. a dle Jinak návod je je na té čínské stránce přeložil jsem googl překladačem,bohužel už nevím na kterem řádku-straně to je) root jsem měl na poprve.
Root potřebuji pro zálohování v Titanium Backup
Vše provádíte na vlastní nebezpečí
Výsledek viz http://zaja64.rajce.net/Gsmart1310
Zajíček
1.Orange San Francisko ZTE Blade root GEN 2 2.ZTE Blade czech distrGEN2 Swedish Snow 6,root
3.G1 root p.e.m.l.i.k. 7.00 16GB class6 4.Gsmart G1310 rom V050.1.Pl CE 2 simm,root
5.Lark ciruss 4,5 root 6.Prestigio 5455 duo,
7.Huawei Y6,8.Huawei Y 6 II 9.Xiaomi redmi note 3 Pro 32 GB SE


Fik0
Nové Androidě
Příspěvky: 4
Registrován: úte 10. dub 2012 7:20:47
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Gsmart G1345

Re: GIGABYTE GSmart G1345

Příspěvek od Fik0 » úte 10. dub 2012 7:28:24

Já jsem aktualizoval firmware na novou verzi v0.56.4 EEU už před Velikonocema, telefon rovněž kleknul, tak jsem jim ho poslal už 29.3. do servisu, řekli, že se to pokusí urychlit a do dneška se neozvali a nemám ani přístroj...


Fik0
Nové Androidě
Příspěvky: 4
Registrován: úte 10. dub 2012 7:20:47
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Gsmart G1345

Re: GIGABYTE GSmart G1345

Příspěvek od Fik0 » úte 10. dub 2012 10:35:51

Takže teď se mi vrátil s vyměněnou deskou, s novým firmware nejde (zatím) rootnout. Krom toho jsem zjistil, že po návratu ze servisu nefunguje foťák, takže půjde zpět do servisu..
Naposledy upravil(a) Fik0 dne čtv 12. dub 2012 10:53:36, celkem upraveno 1 x.

Uživatelský avatar

Marek989
Droid
Příspěvky: 1869
Registrován: ned 13. lis 2011 0:18:43
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Motorola Moto G
Tablet: Sony Xperia Z2 Tablet WiFi
Rom: Android 5.0.2
Bydliště: Praha

Re: GIGABYTE GSmart G1345

Příspěvek od Marek989 » úte 10. dub 2012 15:13:15

Edituj příspěvky!
SmartFouny: Nokia 5230 -> ZTE Blade -> HTC HD2 -> HTC EVO 3D - > Motorola Moto G


pokmod
Nové Androidě
Příspěvky: 2
Registrován: pát 13. dub 2012 10:35:32
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: G1345

Re: GIGABYTE GSmart G1345

Příspěvek od pokmod » pát 13. dub 2012 10:38:25

Chtel jsem zeptat jak se da vypnout ci zapnu jednu ze sim na tomto telefonu. Dekuji


aqaq
Nové Androidě
Příspěvky: 5
Registrován: pát 13. led 2012 23:54:43
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: -

Re: GIGABYTE GSmart G1345

Příspěvek od aqaq » pát 13. dub 2012 18:27:03

pokmod píše:Chtel jsem zeptat jak se da vypnout ci zapnu jednu ze sim na tomto telefonu. Dekuji
Zapínat/vypínat jednotlivé SIM dle potřeby na G1345 žádným normálním způsobem nejde. Pokud vím, existuje na to asi jen jediný fígl: nastavit vyžadování zadání PIN kódu pro SIM a pokud ho nezadáš, tak tato SIM zůstane odpojena. Takto lze třeba v kombinaci se zapnutím-vypnutím režimu Letadlo dosáhnout požadované změny v aktivních SIM (bohužel je to poměrně nepohodlné a pochopitelně i při zapnutí bude telefon čekat na PINy).


aqaq
Nové Androidě
Příspěvky: 5
Registrován: pát 13. led 2012 23:54:43
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: -

Re: GIGABYTE GSmart G1345

Příspěvek od aqaq » pát 13. dub 2012 18:32:12

Aplikoval jsem update firmwaru na v0.56.4 EEU před dvěma týdny a naštěstí bez komplikací proběhl. Potýkal jsem se pak jen se znovuinstalací a nastavením všech dříve používaných aplikací (možná jsem podcenil nějakou zálohu).
Od této verze firmware jsem však telefon už dvakrát přistihl, že je na druhé SIM nedostupný, ačkoli neprobíhal žádný přenos dat a telefon normálně ukazoval plnou sílu signálu. S předchozí verzí 0.52, kterou jsem měl asi 2 měsíce, jsem tyto problémy nikdy nezaznamenal. Máte někdo podobnou zkušenost?


pokmod
Nové Androidě
Příspěvky: 2
Registrován: pát 13. dub 2012 10:35:32
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: G1345

Re: GIGABYTE GSmart G1345

Příspěvek od pokmod » pon 16. dub 2012 12:11:44

aqaq píše:
pokmod píše:Chtel jsem zeptat jak se da vypnout ci zapnu jednu ze sim na tomto telefonu. Dekuji
Zapínat/vypínat jednotlivé SIM dle potřeby na G1345 žádným normálním způsobem nejde. Pokud vím, existuje na to asi jen jediný fígl: nastavit vyžadování zadání PIN kódu pro SIM a pokud ho nezadáš, tak tato SIM zůstane odpojena. Takto lze třeba v kombinaci se zapnutím-vypnutím režimu Letadlo dosáhnout požadované změny v aktivních SIM (bohužel je to poměrně nepohodlné a pochopitelně i při zapnutí bude telefon čekat na PINy).

Diky nad timhle jsem uz premejslel, je to skoda ze tam neni neco lepsiho drive jsem mel cinsky telefon s androidem a tohle umel, tak jsem rozmlsany cinou :D


Ludiss87
Nové Androidě
Příspěvky: 4
Registrován: pon 26. bře 2012 9:40:42
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Gigabyte Gsmart G1345

Re: GIGABYTE GSmart G1345

Příspěvek od Ludiss87 » pon 16. dub 2012 18:46:20

Zaujímalo by ma či niekto skúšal tento telefon rootovat. A ak hej aky program na to použil dík moc ;)


Fik0
Nové Androidě
Příspěvky: 4
Registrován: úte 10. dub 2012 7:20:47
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Gsmart G1345

Re: GIGABYTE GSmart G1345

Příspěvek od Fik0 » úte 17. dub 2012 6:56:47

Bez problému jde rootnout např. pomocí SuperOneClick. Ale je v tom jeden háček, poslední firmware 0.56.4 lze rootnout zatím jenom jedním způsobem, ale je to trochu složitější - vyzkoušeno a funguje:
http://forum.xda-developers.com/showthr ... ?t=1625246
Naposledy upravil(a) Fik0 dne pát 11. kvě 2012 12:41:27, celkem upraveno 2 x.


Ludiss87
Nové Androidě
Příspěvky: 4
Registrován: pon 26. bře 2012 9:40:42
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Gigabyte Gsmart G1345

Re: GIGABYTE GSmart G1345

Příspěvek od Ludiss87 » úte 17. dub 2012 20:17:46

Fik0 píše:Bez problému jde rootnout např. pomocí SuperOneClick. Ale je v tom jeden háček, poslední firmware se mi nedaří rootnout ničím (zatím).
Dík moc. Odskúšam ;)


Ludiss87
Nové Androidě
Příspěvky: 4
Registrován: pon 26. bře 2012 9:40:42
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Gigabyte Gsmart G1345

Re: GIGABYTE GSmart G1345

Příspěvek od Ludiss87 » úte 17. dub 2012 20:21:01

Skúšal som inštalovať navigáciu Sygic 11.2.6 ale nejako mi nejde. Všetko mi nainštalovalo aj mapy mi stiahlo ale pri spusteni programu mi píše inicializácia. Viem mi niekto poradit stýmto problémom. Dík moc za každú informáciu ;)

Uživatelský avatar

LivArt
Terminátor
Příspěvky: 22659
Registrován: čtv 14. črc 2011 9:11:01
Reputace: 257
Typ mobilu / ROM: Samsung SM-N970F
Mobil 2 / ROM: Mi5 + SGS4 + SGS6
Twitter: https://twitter.com/CZmisak
Tablet: SGTab4
Bydliště: In the end of the infinite loop.

Re: GIGABYTE GSmart G1345

Příspěvek od LivArt » úte 17. dub 2012 20:43:03

Koupil sis ji?
lenovo - Je to ještě mnohem horší, než to vypadá.
Zpomalený nebo sekající se telefon - jak postovat
Nejobsáhlejší Doctor Who CZ & SK Fanweb | Sleduj mě na #twitteru.
Soukromé zprávy mi pište, pokud máte nějaký konkrétní dotaz na mě. Na ostatní dotazy je tu fórum.


jurinno
Nové Androidě
Příspěvky: 21
Registrován: čtv 31. kvě 2012 12:23:23
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Samsung Galaxy Y Pro Duos GT5512
Mobil 2 / ROM: Honor 3C H30-U10

Re: GIGABYTE GSmart G1345

Příspěvek od jurinno » čtv 31. kvě 2012 12:26:18

Uz je mi jasne preco ludia tieto telefony húfne vracaju. viď. "alza" alebo "hej" tam je ich dost vela v bazare lacnejsie - rozbaleny vyrobok (bazar)

Uživatelský avatar

domingo07
Stálý androiďák
Příspěvky: 144
Registrován: ned 30. říj 2011 18:24:36
Reputace: 2
Typ mobilu / ROM: P8 lite android 6 beta
Tablet: Nexus 7
Rom: B524

Re: GIGABYTE GSmart G1345

Příspěvek od domingo07 » čtv 31. kvě 2012 15:09:45

mne to nie je jasné, mozes to upresnit? Som ho sice teraz vymenil za 1355, ale nie kvoli tomu zeby som bol nespokojny.


Fik0
Nové Androidě
Příspěvky: 4
Registrován: úte 10. dub 2012 7:20:47
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Gsmart G1345

Re: GIGABYTE GSmart G1345

Příspěvek od Fik0 » pon 04. čer 2012 8:09:16

Taky bych ho rád vyměnil za G1355 - kvůli dvojnásobné paměti na data, ale nevím jak na to nejlevněji..


JiGr
Stálý androiďák
Příspěvky: 57
Registrován: úte 22. bře 2011 18:25:25
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: LG Optimus G E975

Re: GIGABYTE GSmart G1345

Příspěvek od JiGr » úte 03. črc 2012 19:59:04

Funguje nekomu video hovor pres Skype? Me Skype moznost video hovoru ani nenabidne. :(

Uživatelský avatar

Marek989
Droid
Příspěvky: 1869
Registrován: ned 13. lis 2011 0:18:43
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Motorola Moto G
Tablet: Sony Xperia Z2 Tablet WiFi
Rom: Android 5.0.2
Bydliště: Praha

Re: GIGABYTE GSmart G1345

Příspěvek od Marek989 » stř 04. črc 2012 19:18:25

protože Gigabyte Gsmart nemá přední kameru, ježišmarjá! To je snad jasný!
SmartFouny: Nokia 5230 -> ZTE Blade -> HTC HD2 -> HTC EVO 3D - > Motorola Moto G


Jarous1
Droid
Příspěvky: 1567
Registrován: čtv 09. čer 2011 15:53:14
Reputace: 1
Typ mobilu / ROM: Honor 8 Premium, FRD-L19 8.0.0.521(C432)
Mobil 2 / ROM: Xiaomi Mi A1, Pie 10.0.9.0.PDHMIXM
Tablet: ASUS ZenPad 3s 10 LTE, Nougat WW_5.4.6

Re: GIGABYTE GSmart G1345

Příspěvek od Jarous1 » stř 04. črc 2012 19:53:27

Jj, chytré mobily v rukou ********** uživatelů, to je smrtelná kombinace :lol: :lol: :lol:


JiGr
Stálý androiďák
Příspěvky: 57
Registrován: úte 22. bře 2011 18:25:25
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: LG Optimus G E975

Re: GIGABYTE GSmart G1345

Příspěvek od JiGr » ned 08. črc 2012 20:26:36

No vy jste chytraci. Smrtelna kombinace je to mozna v rukou tvych. Je tam kamera na zadni casti telefonu, jestli si nevsiml a na jinych telefonech to staci. Jestli neznate rozumnou odpoved, tak radeji nereagujte.


bolek
Stálý androiďák
Příspěvky: 170
Registrován: stř 14. pro 2011 7:58:07
Reputace: 5
Typ mobilu / ROM: Huawei P10
Kontaktovat uživatele:

Re: GIGABYTE GSmart G1345

Příspěvek od bolek » stř 25. črc 2012 11:16:15

kdyby někdo sháněl fólii, tak mi právě dorazila originál Brando (Ultra clear), kterou jsem přímo u Branda objednal dva dny před tím, než my vyměnili G1345 v rámci reklamace za G1355... Kdyby měl někdo zájem, tak se mi ozvěte do SZ, ať to tu neplevelím...

Odpovědět

Zpět na „Pokec“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 2 hosti