PokecGIGABYTE GSmart G1345

Moderátoři: Jacho, Moderátoři fór

Odpovědět

aqaq
Nové Androidě
Příspěvky: 5
Registrován: pát 13. led 2012 23:54:43
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: -

Re: GIGABYTE GSmart G1345

Příspěvek od aqaq » sob 14. led 2012 0:03:40

Ahoj, možná blbý dotaz, ale G1345 ani OS Android moc neznám...
Je možné kteroukoli ze SIM kdykoli za provozu odpojit od sítě? Pokud jednu SIM takto vypnu, zapamatuje si to a po vypnutí-zapnutí mobilu se aktivuje pouze ta jedna aktivní SIM? Nahlídl jsem do manuálu na netu, ale tam o tom nic není, snad jen o režimu "letadlo", což ale zřejmě zcela odpojí obě SIM.
Předpokládám, že dočasným vypnutím jedné ze SIM lze trochu šetřit baterii, což může být případ pracovní SIM o víkendu, kdy nepotřebuji být na příjmu.
Předem díky za reakci.




Uživatelský avatar

domingo07
Stálý androiďák
Příspěvky: 144
Registrován: ned 30. říj 2011 18:24:36
Reputace: 2
Typ mobilu / ROM: P8 lite android 6 beta
Tablet: Nexus 7
Rom: B524

Re: GIGABYTE GSmart G1345

Příspěvek od domingo07 » sob 14. led 2012 12:34:20

to je jedna vec, ktorá mi vadí na GS1345. Nejde vypnúť iba jedna karta. Predtým som mal 1205 s WM a tam to šlo, dosť často som to využíval. Tu to nejde. Zatiaľ som ani nenašiel nejakú aplikáciu, ktorá by to umožnila. Ak niekto viete ako na to sem s tým.


Hexa
Nové Androidě
Příspěvky: 1
Registrován: sob 14. led 2012 14:24:09
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: gsmart 1345

Re: GIGABYTE GSmart G1345

Příspěvek od Hexa » sob 14. led 2012 14:44:13

Ahojte, mám odvčera Gsmart1345. Pri akomkolvek pokuse zadať do kalendára novú udalosť dostanem správu "Nemáte žádne kalendáre". Synchornizácia s gmailom je zapnutá, ale zobrazuje mi len 3 položky: kontakty, obrázky a služby gmail, ale už nie kalendár. Prešla som si uživ.manual, http://www.gigabytecm.com/Cz/Download.aspx?id=40 ale podla toho postupu mi tiež stále hlási ze nemám žiadne kalendáre. čo treba skúsiť ďalej? ďakujem.


Evžen
Nové Androidě
Příspěvky: 1
Registrován: úte 17. led 2012 22:44:44
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: gssmart1345

Re: GIGABYTE GSmart G1345

Příspěvek od Evžen » úte 17. led 2012 22:56:18

Dobrý večer,
prosím Vás jde synchronizovat kalendář v mobilu s google calendar bez kabelu (tedy např. pomocí wifi).
Díky.


dreamb
Nové Androidě
Příspěvky: 1
Registrován: úte 17. led 2012 22:59:03
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: GSmart G1345

Re: GIGABYTE GSmart G1345

Příspěvek od dreamb » úte 17. led 2012 23:26:41

Dobrý večer, aj ja vlastním tento mobil už 2 mesiac a raz som ho už vrátil pre slabú výdrž batérie, ale aj teraz mi vydrží bateria po nabití ani nie 24 hodín. Používam kartu O2 a Orange. Problém nebude v batérii, ale bude treba pravdepodobne prehrať f/w, pretože asi nepodporuje kartu O2. Už som mal taký problém so Sony Ericsonom, kúpil som aj novú bateriu, ale až po preinštalovaní f/w to bolo OK, baterka držala 4-5 dní. Iste si poviete, že načo to tu píšem, keď som si na to aj odpovedal, ale chcel by som vedieť, či má niekto podobný problém, s podobnou kombináciou kariet, lebo ja musím dobíjať každý deň a uvažujem aj o jeho vrátení. Od nova mi išiel mobil dobre, až na tú bateriu, ale keď mi ho vrátili z reklamácie, kde mi vymenili baterku, prehrali software, tak mi 2x zamrzol a to ho mám 5 dní. Ešte skúsim tam nechať len kartu Orange, O2 si dám do druhéhé mobilu, uvidím a dám vedieť.



Magdulka63
Nové Androidě
Příspěvky: 1
Registrován: stř 18. led 2012 13:21:54
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Gigabyte Gsmart 1345

Re: GIGABYTE GSmart G1345

Příspěvek od Magdulka63 » stř 18. led 2012 13:31:20

Jack72 píše:
Chlumaček píše:Zdravím. Pravda, aktualizace vyšla. Tak jsem provedl aktualizaci fW. a od té doby se mi při příchozím volání zobrazuje pouze telefonní číslo místo jména, které je uloženo v kontaktech telefonu. S původním fw. to bylo v pohodě. Stalo se to někomu také, nebo neví někdo důvod???
Díky.
Stalo se mi to také. Mám synchronizované kontakty na firemním exchange serveru, tak že jsem restartoval telefon do továrního nastavení, obnovil kontakty a opět se mi zobrazuje jméno volajícího.
Stalo se mi to také, ale ještě navíc přestal fungovat zvuk oznamování sms i kontrolky (upgrade 52...). Vrátila jsem se k továrnímu nastavení prostřednictvím stažení upgradu (resp. downgradu 38.7), ten ale neproběhl vpořádku, takže se mi pořád objevuje hláška "Proces android.process.media byl neočekávaně ukončen. Opakujte prosím akci", což nejde. Je nějaká jiná možnost resetu - továrního nastavení? V telefonu jsem nic nenašla. Díky předem za radu.


bolek
Stálý androiďák
Příspěvky: 170
Registrován: stř 14. pro 2011 7:58:07
Reputace: 5
Typ mobilu / ROM: Huawei P10
Kontaktovat uživatele:

Re: GIGABYTE GSmart G1345

Příspěvek od bolek » stř 18. led 2012 13:45:53

je to v "Nastaveni" >> "Ocharana osobních údajů" >> Obnovení továrních dat


Autor tohoto vlákna
jjsk
Stálý androiďák
Příspěvky: 116
Registrován: pát 28. kvě 2010 22:45:13
Reputace: 2

Re: GIGABYTE GSmart G1345

Příspěvek od jjsk » stř 18. led 2012 15:49:43

foto1977 píše:Ahoj nemáte někdo informace zda Gygabite neplánuje uvézt na trh nějaký nový dual-sim ideálně s 3,7" až 4".
Nějak poslední dobou musím nosit dva founy a to není moc pohodlné.
Předem díky za info či odkazy.
Ak chces nieco vacsie a s DUAL sim doporucujem B63M, asi najlepsi dual sim so 4" LCD. Cena je okolo 180-200$.
Podpora vyborna, funkcnost taktiez.

Ide vam v "GSmart G1345" navigacia ? Napr ndrive ci sygic ?
Newman N1, ZTE V965, THL T6S


paco
Nové Androidě
Příspěvky: 2
Registrován: stř 18. led 2012 18:05:51
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: L601

Re: GIGABYTE GSmart G1345

Příspěvek od paco » stř 18. led 2012 18:16:12

Ahoj chci si koupit Gigabyte GSmart G1345. Vím že ma displej 3,5 . můžete někdo napsat velikost v mm. Dík


S.hort.Y
Robot
Příspěvky: 723
Registrován: pon 24. led 2011 20:05:34
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Samsung Galaxy Note 10+
Tablet: Asus T100TA-DK003H
Bydliště: Haná

Re: GIGABYTE GSmart G1345

Příspěvek od S.hort.Y » stř 18. led 2012 21:19:27

89-90mm..
Siemens C25i -> Alcatel OT 302 -> Ericsson T20s -> N 5210 -> Siemens SL45 -> Siemens SL45i -> N-gage QD -> N 6100 -> další N-gage QD -> N73 -> N 3510i -> T-m MDA II -> N 5530 -> HTC DHD -> GNex -> Nexus 4 -> Xiaomi Mi3 -> Xperia Z3c -> Xperia Z5d -> S8+ Duos -> Note 10+


paco
Nové Androidě
Příspěvky: 2
Registrován: stř 18. led 2012 18:05:51
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: L601

Re: GIGABYTE GSmart G1345

Příspěvek od paco » čtv 19. led 2012 11:19:46

Dík ale asi to nejsou spravne rozměry když tel ma 120x62
Myslel jsem rozměry displeje.

Uživatelský avatar

LivArt
Terminátor
Příspěvky: 22666
Registrován: čtv 14. črc 2011 9:11:01
Reputace: 258
Typ mobilu / ROM: Samsung SM-N970F
Mobil 2 / ROM: Mi5 + SGS4 + SGS6
Twitter: https://twitter.com/CZmisak
Tablet: SGTab4
Bydliště: In the end of the infinite loop.

Re: GIGABYTE GSmart G1345

Příspěvek od LivArt » čtv 19. led 2012 22:36:22

To je úhlopříčka. Zbytek se dá spočítat.
lenovo - Je to ještě mnohem horší, než to vypadá.
Zpomalený nebo sekající se telefon - jak postovat
Nejobsáhlejší Doctor Who CZ & SK Fanweb | Sleduj mě na #twitteru.
Soukromé zprávy mi pište, pokud máte nějaký konkrétní dotaz na mě. Na ostatní dotazy je tu fórum.


sulec
Nové Androidě
Příspěvky: 9
Registrován: stř 07. pro 2011 0:50:18
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: gigabyte Gsmart G1345

Re: GIGABYTE GSmart G1345

Příspěvek od sulec » pát 20. led 2012 2:45:32

Cafte takze som tu zase aby som sa podelil o zazitky.Vo vseobecnosti som velmi spokojny-i ked niektore veci by to chcelo vyladit-ale pomer vykon-cena je podla mna adekvatny a preto chybicky odpustam.Zacneme tou nestastnou bateriou...po 2tyzdnoch pouzivania som mal rekord asi 2dni,inac tak 1-1,5dna je asi standard...Fotak (zevraj 5mpx) nestoji za vela,ale ak sa vam moc netrasu ruky pri dobrom svetle-co to odfotite-chybaju mi tam nejake rozsirene nastavenia.Displej mne bohato postacuje,i ked som cital ze jeho kvalita je slaba,urcite sa nechyta na iphone,SE-experia a podobne,ale oni sa tiez nechytaju cenou.Ovladanie displeja pracuje velmi dobre,celkovo je telefon dostatocne rychly-i pri spusteni viacerych aplikacii.Problemy s ktorymi som sa este nevysporiadal su,ze po otvoreni programu easy task killer vyhadzuje ze mam zapnuty FB,pocasie,ludia a podobne aplikacie i ked mam vsetko vypnute-ked ich dam vsetky zatvorit a program otvorim o par minut zas niektore z toho bezia,aj take ktore vobec nepouzivam.Dalsia vec je slaba hlasitost zvonenia...ak niekto viete ako tomu pomoct,dajte sem radu,dakujem popredu.Kvalita reproduktora je tiez diskutabilna,kedze mi dost rezonoval ked som pustil video,kamarat ma starsi SE s androidom a jemu hra podstatne lepsie.Sluchadla som este neskusal,aj to znaci o tom ze mam tel na komunikaciu ako taku.Inac karty funguju obe-jednu mam Vodafone IE,druhu O2 svk.v prvy den som zistil ze ak to mam na 3g sieti,je velky problem dovolat sa na tel.ak sa na jedno cislo dovolate,druhe je mimo aj 5minut.toto sa zmeilo ked som dal prvu simku na 2g co aj setri bateriu.Inac je pravda ze po telefonate je este malu chvilu druha karta odpojena,ale to je len par sekund.V tom problem nevidim.tak to konecne zhrniem.
+ Dual sim
+ Rychly procesor,android ide bez chyby
+ vonkajsie spracovanie
+ odozva dotykoveho displeja
+ vonkajsie prevedenie

- fotak
- reproduktory
- vydrz baterie

Ono na par veci postupom casu pridem,a potom sa podelit o zazitky znovu.Ak sa v niecom mylim alebo som zle napisal tak sa vopred ospravednlnujem.Inac ak mate niekto nejake rady,alebo tipy k tomuto tel.(uzitocne programy,predlzenie zivotnosti baterie,aktualizacie a podobne)budem rad ak sa podelite.Kazdemu prajem pekny den,a co najmenej problemov s telefonmi.Cafte...


lahr
Stálý androiďák
Příspěvky: 84
Registrován: pát 20. led 2012 6:33:44
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Honor 7 a Honor 6

Re: GIGABYTE GSmart G1345

Příspěvek od lahr » pát 20. led 2012 6:37:55

Nemáte někdo tušení, kde a za kolik by se dal sehnat nahradní zadní kryt na G1345 ? Zkusil bych ho upravit a do zařízení napasovat nějakou výkonnější baterii, ale original kryt bych si chtěl nechat pro případ reklamace.

Ještě by mě zajímalo, zda je nějaká fungující aplikace na kompas, zatím ani jedna z těch co jsem zkusil, nebyla uspokojivě fungující ?

Telefon jsem koupil před týdnem už s posledním FW, ale za ten týden už se mi 2x samovolně restartoval a 1x po ukončení hovoru neodemkl displej(zustal černý ještě cca 1/2minuty) po ukončení hovoru, zvažuji tedy , zda by nebylo výhodnější použít starší verzi FW (třeba 0.49.2 ) zda by nebyla stabilnější?

S jakou verzí FW jste nejvíce spokojeni?


lahr
Stálý androiďák
Příspěvky: 84
Registrován: pát 20. led 2012 6:33:44
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Honor 7 a Honor 6

Re: GIGABYTE GSmart G1345

Příspěvek od lahr » pát 20. led 2012 14:39:21

Sulec: na hlasitost jsem zkoušel aplikaci "Volume+" , ale když přidám víc , tak pak už začína chrastit repráček, tak nevím , asi to mají omezeno schválně kvůli nekvalitnímu repráku :?

Uživatelský avatar

LivArt
Terminátor
Příspěvky: 22666
Registrován: čtv 14. črc 2011 9:11:01
Reputace: 258
Typ mobilu / ROM: Samsung SM-N970F
Mobil 2 / ROM: Mi5 + SGS4 + SGS6
Twitter: https://twitter.com/CZmisak
Tablet: SGTab4
Bydliště: In the end of the infinite loop.

Re: GIGABYTE GSmart G1345

Příspěvek od LivArt » pát 20. led 2012 16:44:59

Synchronizace s utloukem se tu taky řeší furt, to není záležitost čistě jednoho telefonu.
Mimochodem, synchronizovat klient-klient, to je za trest. :no:
lenovo - Je to ještě mnohem horší, než to vypadá.
Zpomalený nebo sekající se telefon - jak postovat
Nejobsáhlejší Doctor Who CZ & SK Fanweb | Sleduj mě na #twitteru.
Soukromé zprávy mi pište, pokud máte nějaký konkrétní dotaz na mě. Na ostatní dotazy je tu fórum.


bolek
Stálý androiďák
Příspěvky: 170
Registrován: stř 14. pro 2011 7:58:07
Reputace: 5
Typ mobilu / ROM: Huawei P10
Kontaktovat uživatele:

Re: GIGABYTE GSmart G1345

Příspěvek od bolek » pon 23. led 2012 13:44:58

jjsk píše: Ide vam v "GSmart G1345" navigacia ? Napr ndrive ci sygic ?
Sygic a Be-On-Road, bez problemu

Uživatelský avatar

domingo07
Stálý androiďák
Příspěvky: 144
Registrován: ned 30. říj 2011 18:24:36
Reputace: 2
Typ mobilu / ROM: P8 lite android 6 beta
Tablet: Nexus 7
Rom: B524

Re: GIGABYTE GSmart G1345

Příspěvek od domingo07 » pon 23. led 2012 18:44:42

pouzivam Igo MyWay 8.4.3 bez problemov


lahr
Stálý androiďák
Příspěvky: 84
Registrován: pát 20. led 2012 6:33:44
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Honor 7 a Honor 6

Re: GIGABYTE GSmart G1345

Příspěvek od lahr » pon 23. led 2012 22:06:04

Tak jen tak pro info, telefon jsem koupil s posledním FW 0.52.0 baterka vydržela 32hodin (při takřka nepoužívání, tj. cca 3 telefonáty denně + ráno budík), telefon se mi občas sám restartoval jak už jsem tu psal (už jsem ho chtěl vrátit), ale ještě jsem zkusil nahrát FW 0.49.2 a k mému údivu teď už drží 61 hodin bez nabíječky a samovolného restartu (a status baterie je 40%, při stejném stylu ne-používání). Člověk by řekl, že novější FW by měl být odladěnější, ale asi není (nebo alespoň co se týká stability a výdrže) :roll:

Doplněno 26.1.2012: Tak nevím proč , ale teď už zase vydrží jen necelé 2dny, přitom jsem nic neinstaloval, neměnil, tak alespoň, že se nerestartuje... :?

Uživatelský avatar

domingo07
Stálý androiďák
Příspěvky: 144
Registrován: ned 30. říj 2011 18:24:36
Reputace: 2
Typ mobilu / ROM: P8 lite android 6 beta
Tablet: Nexus 7
Rom: B524

Re: GIGABYTE GSmart G1345

Příspěvek od domingo07 » čtv 26. led 2012 20:32:28

K tej výdrži: ráno budík, cez deň od 5 do 10 telefonátov, 1 SIM stále v roamingu, občas wifi na aktualizovanie počasia, telefón v noci na lietadlo a vydrží 3 až 4 dni. Nemrzne, tento upgrade sa mi zdá zatiaľ najstálejší. Len jeden raz som ho prehrával, a to z dôvodu že mi prestal fungovať svetelný senzor - nezhasínal mi displej pri telefonovaní, takže som si hovor mohol nechcene prerušiť.


Dejff
Nové Androidě
Příspěvky: 1
Registrován: čtv 02. úno 2012 17:19:38
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Gigabyte gsmart 1345

Re: GIGABYTE GSmart G1345

Příspěvek od Dejff » čtv 02. úno 2012 17:42:23

Ahoj,

mám problém s připojením na net přes Wifi. Telefon se vždy připojí, ale internet samotný už nefunguje. Graficky to vypadá tak, že v horní liště se objeví ikona síly signálu, ale není zelená - je šedá. Doma, kde využívám statickou IP stačilo zvýšit poslední číslo IP adresy o jedno a funguje to. Horší je to v práci nebo kdekoli jinde. Tady mi to už nesežralo.

Díky za odpověď


Jules66
Nové Androidě
Příspěvky: 1
Registrován: pon 06. úno 2012 14:09:05
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: G1345
Tablet: Iconia A101

Re: GIGABYTE GSmart G1345

Příspěvek od Jules66 » pon 06. úno 2012 14:22:33

Zdravim majitelov G1345.
problemy s odpajanim kariet vyriesil update (0.52), baterka sa "vymlati" za par hodin (pri vypnuti vsetkych sluzieb je to trochu lepsie).
Celkovo som spokojny, pretoze sa jedna o znackovy telefon na 2 SIM karty.
Momentalne mam ale problem s kvalitou hovoru. Ja pocujem druhu stranu v pohode a mna pocut velmi zle. Akesi intereferencie alebo podobne. Nedeje sa to ale stale...
niekto ma podobne skusenosti?
.
p.s. folie som zohnal ale zhanam obal (nie to kozene puzdro :) )


sulec
Nové Androidě
Příspěvky: 9
Registrován: stř 07. pro 2011 0:50:18
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: gigabyte Gsmart G1345

Re: GIGABYTE GSmart G1345

Příspěvek od sulec » ned 12. úno 2012 21:47:47

Cafte hosi.Som tu zas.Chcem sa spytat ako na tomto telefone funguje gps?..ked ho zapnem hocikde,tak mi stale hlada gps-sko,alebo mi stale len ukazuje ze caka na lokalizaciu.Stalo sa mi asi 2-3krat ze mi aj ukazalo sipku ale bez maly a jediny krat aj s mapou.Treba tam nahrat nejaky soft,stiahnut mapy alebo nieco take?..ak ano kde toto najdem?..ak je niekto ochotny poradit,vopred dakujem.pekny den vsetkym..


lahr
Stálý androiďák
Příspěvky: 84
Registrován: pát 20. led 2012 6:33:44
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Honor 7 a Honor 6

Re: GIGABYTE GSmart G1345

Příspěvek od lahr » ned 12. úno 2012 22:28:46

Používám v telefonu navigaci IGO 8.3, když se chci připojit třeba po týdnu nepoužívání GPS, tak se GPS lokalizuje do 3minut, když se připojuji v jeden den po druhé, tak se GPS chytne do 30sekund. s GPS žádné problémy nemám narozdíl od mého předešlého mobilu Samsung Omnia II, ten jsem občas musel přemlouvat i více než 10minut , aby se GPS chytla.. (to byl taky důvod proč jsem ho vyměnil). Kde ten SW stáhneš? Optej se strýčka googla :yes: , nebo si ji kup :no:
Jo , ještě důležité info, GPS lokalizuji na aplikaci GPS Status (z marketu), pak teprve pouštím IGO, ale nevím jestli je v tom rozdíl, jsem takhle zvyklej.


albo
Nové Androidě
Příspěvky: 7
Registrován: ned 27. lis 2011 13:21:40
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Gigabyte GSmart G1345

Re: GIGABYTE GSmart G1345

Příspěvek od albo » pon 13. úno 2012 13:15:16

Jules66: Podobný problém som mal aj ja, ja som počul výborne, mňa bolo počuť opravdu zle. Ale bolo to ešte s veľmi starým FW (myslém 0.36 aleb také niečo) ale buď prechodom na verziu 0.49 alebo postupom času (už presne neviem kedy sa to stratilo.

Inak s tym FW v0.52 som mal takú skúsenosť, že výdrž poklesna zo 4,5 dňa na 3 dni a hneval senzor priblíženia pri hovoroch (čo malo za následok aktiváciu displaya a tým pádom zmáčnutie nejakého tlačítka). Iný problém nebol. Po opatovnom nahratí FW v0.52 som začal mať vačší problém, signál ukazoval ok na oboch sim, ale dovolať sa na ne často a náhodne nedalo. Po inštalácii FW 0.49 problém so senzorom, hovormi i batériou zmizol.

sulec: GPS zapnutá do max týždňa chatá signál do 30s (netreba žiadnu špeciálnu aplikáciu, stačí sledovať blikanie terčíka v krúčku v hornej lište (ikona GPS), keď prestane blikať, je fixnutá. Pri dlhšom nepoužívaní GPS záleží hodne na počasí a zmene mojej polohy (pol republiky alebo zamračené počasie dá docela zabrať). V tom prípade sa dá využiť aplikácia GPS Status, ktorá cez internet stiahne do mobilu aktiálne info o polohe družíc a GPS opať chytá polohu v krátkom čase.


Branpan
Nové Androidě
Příspěvky: 1
Registrován: úte 14. úno 2012 15:01:28
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: GSmart G1345

Re: GIGABYTE GSmart G1345

Příspěvek od Branpan » úte 14. úno 2012 15:06:56

aqaq píše:Ahoj, možná blbý dotaz, ale G1345 ani OS Android moc neznám...
Je možné kteroukoli ze SIM kdykoli za provozu odpojit od sítě? Pokud jednu SIM takto vypnu, zapamatuje si to a po vypnutí-zapnutí mobilu se aktivuje pouze ta jedna aktivní SIM? Nahlídl jsem do manuálu na netu, ale tam o tom nic není, snad jen o režimu "letadlo", což ale zřejmě zcela odpojí obě SIM.
Předpokládám, že dočasným vypnutím jedné ze SIM lze trochu šetřit baterii, což může být případ pracovní SIM o víkendu, kdy nepotřebuji být na příjmu.
Předem díky za reakci.
Odpoveď na to ako mať zapnutú iba jednu SIM:
Je to jednoduché:
Treba uviesť telefón do režimu v Lietadle, následne zrušiť režim v lietadle a potom, keď si pýta postupne PIN pre obe SIM karty, tak tam zadaj PIN iba pre SIM kartu, ktorú chceš nechať zapnutú (pri druhej daj "zrušit)


sulec
Nové Androidě
Příspěvky: 9
Registrován: stř 07. pro 2011 0:50:18
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: gigabyte Gsmart G1345

Re: GIGABYTE GSmart G1345

Příspěvek od sulec » úte 14. úno 2012 15:24:20

albo píše:Jules66: Podobný problém som mal aj ja, ja som počul výborne, mňa bolo počuť opravdu zle. Ale bolo to ešte s veľmi starým FW (myslém 0.36 aleb také niečo) ale buď prechodom na verziu 0.49 alebo postupom času (už presne neviem kedy sa to stratilo.

Inak s tym FW v0.52 som mal takú skúsenosť, že výdrž poklesna zo 4,5 dňa na 3 dni a hneval senzor priblíženia pri hovoroch (čo malo za následok aktiváciu displaya a tým pádom zmáčnutie nejakého tlačítka). Iný problém nebol. Po opatovnom nahratí FW v0.52 som začal mať vačší problém, signál ukazoval ok na oboch sim, ale dovolať sa na ne často a náhodne nedalo. Po inštalácii FW 0.49 problém so senzorom, hovormi i batériou zmizol.

sulec: GPS zapnutá do max týždňa chatá signál do 30s (netreba žiadnu špeciálnu aplikáciu, stačí sledovať blikanie terčíka v krúčku v hornej lište (ikona GPS), keď prestane blikať, je fixnutá. Pri dlhšom nepoužívaní GPS záleží hodne na počasí a zmene mojej polohy (pol republiky alebo zamračené počasie dá docela zabrať). V tom prípade sa dá využiť aplikácia GPS Status, ktorá cez internet stiahne do mobilu aktiálne info o polohe družíc a GPS opať chytá polohu v krátkom čase.
No zdarec.Tak dnes som to skusal.Stiahol som a pouzil GPS status.o chvilke mi naslo cca 9satelitov,ked som zapol GPS-ko,vyhladalo ho hned,ale ukazuje mi modru sipku na mriezkovanom podklade,bez mapy.az po zvoleni satelitnej mapy,mi to konecne ukaze,ale zas mi nevie vyhladat ciel,respektive to dlho trvalo,tak som to zrusil.Netreba tam este staihnut nejake mapy alebo nieco podobne?..
inac dik za info,pomohlo to,uz to treba len doladit...


aqaq
Nové Androidě
Příspěvky: 5
Registrován: pát 13. led 2012 23:54:43
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: -

Re: GIGABYTE GSmart G1345

Příspěvek od aqaq » stř 15. úno 2012 22:18:31

Branpan píše:Odpoveď na to ako mať zapnutú iba jednu SIM:
Je to jednoduché:
Treba uviesť telefón do režimu v Lietadle, následne zrušiť režim v lietadle a potom, keď si pýta postupne PIN pre obe SIM karty, tak tam zadaj PIN iba pre SIM kartu, ktorú chceš nechať zapnutú (pri druhej daj "zrušit)
Díky za tip. Na tento způsob jsem už narazil taky a určitě se ne/zadání PINu dá využít pro tento účel. Já však používám Llamu, která mi mj. automaticky na noc zapíná Ledadlo a ráno v 7 opět připojuje - pokud je nastaveno vyžadování PINu, mobil se sám nepřipojí, takže jsem zadávání PINu musel zrušit.

Z jiného soudku: výdrž baterie. Tak jako ostatní se potýkám s krátkou výdrží, že při běžném (ne)používání musím nabíjet prakticky ob den, jinak je třetí den ráno mrtvý. Uvítal bych nějaké konkrétní zkušenosti, jak se dá dosáhnout lepší výdrže, nebo jestli je to prostě "normální". Chápal bych to, kdybych aktivně využíval WiFi, 3G, GPS, hry apod., ale toto mám povypínané, na noc letadlo a během těch 2 dnů sotva jen přijmu cca 10 sms. Navíc mám v Llamě pravidlo, že při 30% baterie ještě povypíná kde co, ale přesto je občas ráno mobil mrtvý. Uvažuju o nějakém "task killeru" a nebo i o čemkoli, co by vytěžování baterie/CPU lépe ukázalo.


sulec
Nové Androidě
Příspěvky: 9
Registrován: stř 07. pro 2011 0:50:18
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: gigabyte Gsmart G1345

Re: GIGABYTE GSmart G1345

Příspěvek od sulec » stř 15. úno 2012 23:25:10

Ja pouzivam easy task killer...ale neviem ci to nieco pomaha.Bateria mi vydrzi max tak do 3dni.vacsinou 2.vsetko povypinane,par telefonatov,sms .ale v noci ho mam normalne aktivny.sem tam zapnem wifi.Podla mna je to ale uplne normalne.Nemozme to porovnavat s inymy telefonmi kedze tento sa pripaja na 2sim karty.V mojom pripade slovenska a zahranicna,co tiez musi byt obtiazne.podla mna su 2dni primerane.skusal si tel pouzivat len s jednou sim?..podla mna by sa zivotnost zvysila,ale to by potom tento tel nemal zmysel.pekny den.


bolek
Stálý androiďák
Příspěvky: 170
Registrován: stř 14. pro 2011 7:58:07
Reputace: 5
Typ mobilu / ROM: Huawei P10
Kontaktovat uživatele:

Re: GIGABYTE GSmart G1345

Příspěvek od bolek » pát 17. úno 2012 13:23:48

tak nám vyšel nový FW - GSmart_G1345_V0.56.4_EEU
http://www.gigabytecm.com/Cz/Download.aspx?id=61
Change list je přeložen dost kostrbatě:
- Zvýšit T-Mobile SIM karty otázek
- Zvýšit T-Mobile 3G
- Zvýšit T-Mobile SIM toolkit
- Zvýšit VPN/PPTP otázek

už jste někdo otestoval?

Odpovědět

Zpět na „Pokec“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 4 hosti