PokecJde u smartphonu vyměnit operační pamět?

Moderátoři: Jacho, Moderátoři fór

Uživatelský avatar

Autor tohoto vlákna
Jahooo
Stálý androiďák
Příspěvky: 119
Registrován: ned 23. říj 2011 15:40:41
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: HTC Desire S
Rom: 4.0.4, Sense 3.6
Kontaktovat uživatele:

Jde u smartphonu vyměnit operační pamět?

Příspěvek od Jahooo » pon 24. říj 2011 15:05:31

Zajímalo by mě jestli když si koupim třeba HTC Desire S který má jen 512MB, s tim můžu někam zajít aby mi do toho hodili lepší?





carlosac
Stálý androiďák
Příspěvky: 150
Registrován: pon 10. kvě 2010 19:42:21
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: ThL W200
Twitter: @carlosac_cz

Re: Jde u smartphonu vyměnit operační pamět?

Příspěvek od carlosac » pon 24. říj 2011 15:12:16

Čistě teoreticky by to nějak jít mohlo, ale v praxi si myslím že to na 85% nepůjde.
i have android phone
sometimes i use it

Uživatelský avatar

kubik
Androiďák!
Příspěvky: 385
Registrován: ned 03. dub 2011 11:39:54
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: HTC ONE M
Rom: Stock!
Bydliště: Rokycany

Re: Jde u smartphonu vyměnit operační pamět?

Příspěvek od kubik » pon 24. říj 2011 15:29:01

Ne nepůjde .. a 512 málo neni a ani teoreticky to moc možný neni
Google není jen na vyhledávání porna
Technik, Dotazy na původ samsungů a pod, vytažení dat

Uživatelský avatar

Autor tohoto vlákna
Jahooo
Stálý androiďák
Příspěvky: 119
Registrován: ned 23. říj 2011 15:40:41
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: HTC Desire S
Rom: 4.0.4, Sense 3.6
Kontaktovat uživatele:

Re: Jde u smartphonu vyměnit operační pamět?

Příspěvek od Jahooo » pon 24. říj 2011 15:35:47

To je škoda... Nevim totiž jak je to s tou pamětí u Desire S, hledam mobil, ale rozhodne nechci aby se to nejak sekalo.

Uživatelský avatar

kubik
Androiďák!
Příspěvky: 385
Registrován: ned 03. dub 2011 11:39:54
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: HTC ONE M
Rom: Stock!
Bydliště: Rokycany

Re: Jde u smartphonu vyměnit operační pamět?

Příspěvek od kubik » pon 24. říj 2011 15:39:38

a proč ti to příde málo ? já mam polovinu a nejaké výraznější sekání systému nepociťuji hry na tom nehraju a pro běžné použivání to stačí
Google není jen na vyhledávání porna
Technik, Dotazy na původ samsungů a pod, vytažení dat


Uživatelský avatar

Autor tohoto vlákna
Jahooo
Stálý androiďák
Příspěvky: 119
Registrován: ned 23. říj 2011 15:40:41
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: HTC Desire S
Rom: 4.0.4, Sense 3.6
Kontaktovat uživatele:

Re: Jde u smartphonu vyměnit operační pamět?

Příspěvek od Jahooo » pon 24. říj 2011 15:46:44

O hry mi taky nejde, ale spis o prohlizeni stranek na netu... Jestli se to nebude sekat pri slozitejsich strankach ci tak... Jako taky zalezi na mobilu, LG urcite nevyuziva tolik pameti protoze ma holej system bez nastaveb typu Sense u HTC...

Uživatelský avatar

LivArt
Terminátor
Příspěvky: 22659
Registrován: čtv 14. črc 2011 9:11:01
Reputace: 257
Typ mobilu / ROM: Samsung SM-N970F
Mobil 2 / ROM: Mi5 + SGS4 + SGS6
Twitter: https://twitter.com/CZmisak
Tablet: SGTab4
Bydliště: In the end of the infinite loop.

Re: Jde u smartphonu vyměnit operační pamět?

Příspěvek od LivArt » pon 24. říj 2011 16:51:15

Vyměnit paměť za větší - nelze, telefon by už nenastartoval
512MB paměti ti jako nestačí? To tam budeš pouštět virtuální mašiny? :D
lenovo - Je to ještě mnohem horší, než to vypadá.
Zpomalený nebo sekající se telefon - jak postovat
Nejobsáhlejší Doctor Who CZ & SK Fanweb | Sleduj mě na #twitteru.
Soukromé zprávy mi pište, pokud máte nějaký konkrétní dotaz na mě. Na ostatní dotazy je tu fórum.

Uživatelský avatar

Autor tohoto vlákna
Jahooo
Stálý androiďák
Příspěvky: 119
Registrován: ned 23. říj 2011 15:40:41
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: HTC Desire S
Rom: 4.0.4, Sense 3.6
Kontaktovat uživatele:

Re: Jde u smartphonu vyměnit operační pamět?

Příspěvek od Jahooo » pon 24. říj 2011 17:12:10

Tak každej řiká že 512MB stačí bohatě, ale vim ze starej Desire se pri prohlizeni webu obcas seka a ten ma myslim 512MB... Takze jsem predpokladam ze Desire S to bude mit stejne kdyz ma stejnou pamet... :D

Uživatelský avatar

LivArt
Terminátor
Příspěvky: 22659
Registrován: čtv 14. črc 2011 9:11:01
Reputace: 257
Typ mobilu / ROM: Samsung SM-N970F
Mobil 2 / ROM: Mi5 + SGS4 + SGS6
Twitter: https://twitter.com/CZmisak
Tablet: SGTab4
Bydliště: In the end of the infinite loop.

Re: Jde u smartphonu vyměnit operační pamět?

Příspěvek od LivArt » pon 24. říj 2011 17:12:56

Jenže to nebylo ramkou... ;)
lenovo - Je to ještě mnohem horší, než to vypadá.
Zpomalený nebo sekající se telefon - jak postovat
Nejobsáhlejší Doctor Who CZ & SK Fanweb | Sleduj mě na #twitteru.
Soukromé zprávy mi pište, pokud máte nějaký konkrétní dotaz na mě. Na ostatní dotazy je tu fórum.

Uživatelský avatar

Autor tohoto vlákna
Jahooo
Stálý androiďák
Příspěvky: 119
Registrován: ned 23. říj 2011 15:40:41
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: HTC Desire S
Rom: 4.0.4, Sense 3.6
Kontaktovat uživatele:

Re: Jde u smartphonu vyměnit operační pamět?

Příspěvek od Jahooo » pon 24. říj 2011 17:22:46

A cim teda pls? To me zajima :)

Uživatelský avatar

LivArt
Terminátor
Příspěvky: 22659
Registrován: čtv 14. črc 2011 9:11:01
Reputace: 257
Typ mobilu / ROM: Samsung SM-N970F
Mobil 2 / ROM: Mi5 + SGS4 + SGS6
Twitter: https://twitter.com/CZmisak
Tablet: SGTab4
Bydliště: In the end of the infinite loop.

Re: Jde u smartphonu vyměnit operační pamět?

Příspěvek od LivArt » pon 24. říj 2011 17:42:57

Ono už samotný rolování stránky ti může vytížit procesor až na 100%. Případně jestli na té stránce byl flash a takové věci, tak je to jasný. Nebo ti běželo něco na pozadí, co žralo procesor, kdo ví. Každopádně aktuálně tě může brzdit leda tak procesor, ale určitě ne nedostatek ram.
lenovo - Je to ještě mnohem horší, než to vypadá.
Zpomalený nebo sekající se telefon - jak postovat
Nejobsáhlejší Doctor Who CZ & SK Fanweb | Sleduj mě na #twitteru.
Soukromé zprávy mi pište, pokud máte nějaký konkrétní dotaz na mě. Na ostatní dotazy je tu fórum.

Uživatelský avatar

Wotan
Droid
Příspěvky: 1845
Registrován: sob 06. lis 2010 12:27:28
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Galaxy NEXUS
Tablet: Nexus 7
Rom: SLIMbean (GN aj N7)
Bydliště: Račištorf
Kontaktovat uživatele:

Re: Jde u smartphonu vyměnit operační pamět?

Příspěvek od Wotan » pon 24. říj 2011 17:50:05

ja teda vsade citam ze desire s ma 768....


peetr_
Androiďák!
Příspěvky: 624
Registrován: pát 27. srp 2010 16:44:17
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Motorola Photon

Re: Jde u smartphonu vyměnit operační pamět?

Příspěvek od peetr_ » pon 24. říj 2011 18:01:37

Podle mně, je to hlavně tím, že Android doteď neumí akcelerovat dvourozměrně přes GPU. Umí 3D přes OpenGL, umí videa přes nějaký DSP, ale zatím neumí 2D ve svém prostředí. Mělo by to řešit ICS. Ale pokud chceš dnes kupovat tel, myslím si, že s Sense, či Blur, či Touchwiz, je 512 MB málo. Na AOSP rom (Nexus) nebo CM7 stačí. Ono je sice pěkné, že si ji Android v případě potřeby uvolní, ale než ji uvolní, to jsou řádově vteřiny. A v případě přehrávání flash v prohlížeči, jde ram rychle ke dnu.

Uživatelský avatar

Autor tohoto vlákna
Jahooo
Stálý androiďák
Příspěvky: 119
Registrován: ned 23. říj 2011 15:40:41
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: HTC Desire S
Rom: 4.0.4, Sense 3.6
Kontaktovat uživatele:

Re: Jde u smartphonu vyměnit operační pamět?

Příspěvek od Jahooo » pon 24. říj 2011 19:05:47

To je presne ono, me se na HTC libi to Sense, jako ano, zere vic RAM nez cistej system na Nexusu, ale zase ti udela radost, abych tak rekl :)

Uživatelský avatar

LivArt
Terminátor
Příspěvky: 22659
Registrován: čtv 14. črc 2011 9:11:01
Reputace: 257
Typ mobilu / ROM: Samsung SM-N970F
Mobil 2 / ROM: Mi5 + SGS4 + SGS6
Twitter: https://twitter.com/CZmisak
Tablet: SGTab4
Bydliště: In the end of the infinite loop.

Re: Jde u smartphonu vyměnit operační pamět?

Příspěvek od LivArt » pon 24. říj 2011 19:07:09

jak souvisí grafická akcelerace s RAM??

Jinak těch 512MB paměti je opravdu až moc, sice se to dá zaplnit, ale teda určitě ne běžným používáním.
lenovo - Je to ještě mnohem horší, než to vypadá.
Zpomalený nebo sekající se telefon - jak postovat
Nejobsáhlejší Doctor Who CZ & SK Fanweb | Sleduj mě na #twitteru.
Soukromé zprávy mi pište, pokud máte nějaký konkrétní dotaz na mě. Na ostatní dotazy je tu fórum.

Uživatelský avatar

Autor tohoto vlákna
Jahooo
Stálý androiďák
Příspěvky: 119
Registrován: ned 23. říj 2011 15:40:41
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: HTC Desire S
Rom: 4.0.4, Sense 3.6
Kontaktovat uživatele:

Re: Jde u smartphonu vyměnit operační pamět?

Příspěvek od Jahooo » pon 24. říj 2011 19:10:07

(A ano, je pravda ze DS ma RAM 768MB :) Sorry za chybu


peetr_
Androiďák!
Příspěvky: 624
Registrován: pát 27. srp 2010 16:44:17
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Motorola Photon

Re: Re: Jde u smartphonu vyměnit operační pamět?

Příspěvek od peetr_ » pon 24. říj 2011 19:45:37

LivArt píše:jak souvisí grafická akcelerace s RAM??
Asi tolik, jako vytížení procesoru při rolování v prohlížeči (omg) ;-)

Uživatelský avatar

LivArt
Terminátor
Příspěvky: 22659
Registrován: čtv 14. črc 2011 9:11:01
Reputace: 257
Typ mobilu / ROM: Samsung SM-N970F
Mobil 2 / ROM: Mi5 + SGS4 + SGS6
Twitter: https://twitter.com/CZmisak
Tablet: SGTab4
Bydliště: In the end of the infinite loop.

Re: Jde u smartphonu vyměnit operační pamět?

Příspěvek od LivArt » pon 24. říj 2011 19:48:41

Otevři si něco na sledování vytížení procesoru, nastav tomu nějakou hodně vysokou rychlost aktualizace a zaroluj (kolečkem myši) touhle stránkou rychle zhora dolů.
lenovo - Je to ještě mnohem horší, než to vypadá.
Zpomalený nebo sekající se telefon - jak postovat
Nejobsáhlejší Doctor Who CZ & SK Fanweb | Sleduj mě na #twitteru.
Soukromé zprávy mi pište, pokud máte nějaký konkrétní dotaz na mě. Na ostatní dotazy je tu fórum.

Uživatelský avatar

Autor tohoto vlákna
Jahooo
Stálý androiďák
Příspěvky: 119
Registrován: ned 23. říj 2011 15:40:41
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: HTC Desire S
Rom: 4.0.4, Sense 3.6
Kontaktovat uživatele:

Re: Jde u smartphonu vyměnit operační pamět?

Příspěvek od Jahooo » pon 24. říj 2011 20:03:31

Btw uplne offtopic, ale jak se vam libi htc incredible s a jeho design?


dawe8788
Stálý androiďák
Příspěvky: 181
Registrován: sob 17. črc 2010 18:23:53
Reputace: 0

Re: Jde u smartphonu vyměnit operační pamět?

Příspěvek od dawe8788 » pon 24. říj 2011 20:14:53

Mam Desire S po aktualizaci na 2.3.5 a Sense 3.0 ktere zere podstatne vic pameti,ale zadne sekani nebo trhani neexistuje.Prechod mezi plochama je krasne plynuly,to samy menu s aplikacema a prohlizeni webu.muzu doporucit.Telefon je navic dost dobre zpracovanej dobre padne do ruky.Takovy Galaxy SII je vykonove nekde jinde ale to i s cenou a velikosti.

Uživatelský avatar

Autor tohoto vlákna
Jahooo
Stálý androiďák
Příspěvky: 119
Registrován: ned 23. říj 2011 15:40:41
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: HTC Desire S
Rom: 4.0.4, Sense 3.6
Kontaktovat uživatele:

Re: Jde u smartphonu vyměnit operační pamět?

Příspěvek od Jahooo » pon 24. říj 2011 20:24:21

Mhmm, zajimavy, dik za nazor:) Jenom to Sense 3.0 neni spis nevyhodou? Ja cetl ze ho prave na Sensation(kterej ho ma od zakladu) dost kritizujou ze zere moc pameti a je zbytecne graficky predimenzovany...


dawe8788
Stálý androiďák
Příspěvky: 181
Registrován: sob 17. črc 2010 18:23:53
Reputace: 0

Re: Jde u smartphonu vyměnit operační pamět?

Příspěvek od dawe8788 » úte 25. říj 2011 8:08:38

kritika se najde vzdy a vsude.podivej se do sekce Desire S tady na foru a treba se zeptej na nazor vice uzivatelu.Myslim ze desire s neni spatná volba i kdyz i ja ho posilal na reklamaci.Ale asi zadny telefon neni bezchybny.

Edit: na Youtube je spousta videi s ukazkama jak na Desire S slape sense 3.0.

Uživatelský avatar

zoro33
Androiďák!
Příspěvky: 310
Registrován: pát 26. úno 2010 9:53:16
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Xperia Z1 Compact

Re: Jde u smartphonu vyměnit operační pamět?

Příspěvek od zoro33 » úte 25. říj 2011 9:33:35

Ja mam tiez 512 a nie je to vela. Casto sa mi stane, ze napr. pri pustenej navigacii sa mi zatvoria vsetky aplikacie, dokonca aj launcher a prijatie hovoru znamena nevyhnutne zasa pad navigacie...

Edit: aj ked vraj SGS vlastne 512 MB nema, ale o nieco menej.

@telefon    


Haluska
Stálý androiďák
Příspěvky: 153
Registrován: pát 01. říj 2010 7:04:50
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: UMI Super - CM13
Mobil 2 / ROM: Nexus 5 - Ressurection Remix
Tablet: Samsung Galaxy Tab 2 10.1
Kontaktovat uživatele:

Re: Jde u smartphonu vyměnit operační pamět?

Příspěvek od Haluska » úte 25. říj 2011 11:03:22

Tak vyměnit RAM int. obvod jde a dokonce by to i fungovalo (tušim u iPaqů se to dělalo celkem normálně, u nižších modelů dokonce byly i volný pájecí body na další paměť), jen by mě zajímalo, kdo by se s tim s..l :D

Uživatelský avatar

hudasp
Droid
Příspěvky: 1728
Registrován: sob 25. zář 2010 10:55:07
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: HTC One X
Twitter: HUdasp
Tablet: EEE TF101
Kontaktovat uživatele:

Re: Jde u smartphonu vyměnit operační pamět?

Příspěvek od hudasp » úte 25. říj 2011 11:21:06

Kdysi par WM typu bylo schopno vymeny RAM pameti (hlavne Asusy - P535, P750.. a nejake HP). To byla ale doba, kdy se menilo 64 MB za 128 MB:) dnes to nema smysl

Uživatelský avatar

LivArt
Terminátor
Příspěvky: 22659
Registrován: čtv 14. črc 2011 9:11:01
Reputace: 257
Typ mobilu / ROM: Samsung SM-N970F
Mobil 2 / ROM: Mi5 + SGS4 + SGS6
Twitter: https://twitter.com/CZmisak
Tablet: SGTab4
Bydliště: In the end of the infinite loop.

Re: Jde u smartphonu vyměnit operační pamět?

Příspěvek od LivArt » úte 25. říj 2011 14:09:27

u Asusu se to dělalo u p535, u hp nvm, a u HTC to bylo u Univerzala. Dneska to opravdu nemá smysl.
lenovo - Je to ještě mnohem horší, než to vypadá.
Zpomalený nebo sekající se telefon - jak postovat
Nejobsáhlejší Doctor Who CZ & SK Fanweb | Sleduj mě na #twitteru.
Soukromé zprávy mi pište, pokud máte nějaký konkrétní dotaz na mě. Na ostatní dotazy je tu fórum.

Uživatelský avatar

Autor tohoto vlákna
Jahooo
Stálý androiďák
Příspěvky: 119
Registrován: ned 23. říj 2011 15:40:41
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: HTC Desire S
Rom: 4.0.4, Sense 3.6
Kontaktovat uživatele:

Re: Jde u smartphonu vyměnit operační pamět?

Příspěvek od Jahooo » úte 25. říj 2011 20:04:32

V tom pripade mi nekdo pls osvetlete teda cim to ze se mobil pri prohlizeni webu zasekne? :D Procesor?

Uživatelský avatar

LivArt
Terminátor
Příspěvky: 22659
Registrován: čtv 14. črc 2011 9:11:01
Reputace: 257
Typ mobilu / ROM: Samsung SM-N970F
Mobil 2 / ROM: Mi5 + SGS4 + SGS6
Twitter: https://twitter.com/CZmisak
Tablet: SGTab4
Bydliště: In the end of the infinite loop.

Re: Jde u smartphonu vyměnit operační pamět?

Příspěvek od LivArt » úte 25. říj 2011 20:27:18

Tak znova, zaroluj si tu stránku a podívej se, jak ti vylítne vytížení toho jednoho jádra CPU - a myslíš, že jako android ten výkon vezme jinde??
lenovo - Je to ještě mnohem horší, než to vypadá.
Zpomalený nebo sekající se telefon - jak postovat
Nejobsáhlejší Doctor Who CZ & SK Fanweb | Sleduj mě na #twitteru.
Soukromé zprávy mi pište, pokud máte nějaký konkrétní dotaz na mě. Na ostatní dotazy je tu fórum.


peetr_
Androiďák!
Příspěvky: 624
Registrován: pát 27. srp 2010 16:44:17
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Motorola Photon

Re: Jde u smartphonu vyměnit operační pamět?

Příspěvek od peetr_ » úte 25. říj 2011 20:38:40

A tím se dostáváme znovu k akceleraci zobrazení přes GPU, protože pak by to vytížení bylo téměř na nule a nic by nelagovalo ;-)

Uživatelský avatar

LivArt
Terminátor
Příspěvky: 22659
Registrován: čtv 14. črc 2011 9:11:01
Reputace: 257
Typ mobilu / ROM: Samsung SM-N970F
Mobil 2 / ROM: Mi5 + SGS4 + SGS6
Twitter: https://twitter.com/CZmisak
Tablet: SGTab4
Bydliště: In the end of the infinite loop.

Re: Jde u smartphonu vyměnit operační pamět?

Příspěvek od LivArt » úte 25. říj 2011 20:47:37

Jenže bohužel, aspoň pro zatím.
lenovo - Je to ještě mnohem horší, než to vypadá.
Zpomalený nebo sekající se telefon - jak postovat
Nejobsáhlejší Doctor Who CZ & SK Fanweb | Sleduj mě na #twitteru.
Soukromé zprávy mi pište, pokud máte nějaký konkrétní dotaz na mě. Na ostatní dotazy je tu fórum.

Odpovědět

Zpět na „Pokec“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 2 hosti