Říkal jsem si, že Google je velká firma, která bude platformu bezvýhradně podporovat. WM jsem nechtěl, protože mobily s WM jsou při prodeji nefunkční a dají se spravit teprve po dlouhém laborování a instalování jakýchsi pokoutních ROM. iPhone jsem nechtěl, protože je uzavřený a musel bych ho hackovat jen pro instalaci vlastních aplikací. Chtěl jsem mobil, který zapnu a pojede. Aktualizace se samy stáhnou a nainstalují a já to budu jen používat.
Ovšem co se nestalo. G1 mi najednou hlásí, že už se mi tam nevejdou další aplikace! Přitom na SD kartě je spousta místa. Jenže tam nic dát nejde, pouze když má uživatel root. Dále se ukazuje, že další updaty pro G1 asi už nebudou. Zase problém s místem. K čemu tam ta SD karta vlastně je, když nejde použít?
Takže to vypadá, že se budu muset vrátit do dob WM a stahovat jakousi obskurní ROM a hackovat telefon, jen abych ho mohl používat. Grrrrr. Navíc se ukazují i další problémy s aplikacemi, které mají mouchy (v nových telefonech třeba vylepšené). Aktualizace ale nikde! Takže opět vzpomínka na WM - každý nový telefon má lepší software ale na staré uživatele se prdí.
Nakonec si říkám, že jsem měl volit iPhone. Statisíce aplikací, kupování možné i v ČR, výrobce slyší připomínky uživatelů a změny implementuje (copy-paste, mms atd.), časté updaty, které jdou i do nejstarších telefonů, otevřenost dosažitelná hackem (což teď stejně musím udělat i u G1), hezčí prostředí a intuitivnější ovládání, lepší a rychlejší hardware, delší výdrž. Ach jo

Navíc Google ohlásil nějaký svůj další OS, takže Android už ho asi zase tolik nezajímá.