PokecJak Google vyběhl s majiteli Androida

Moderátoři: Jacho, Moderátoři fór

Uživatelský avatar

MrPedro
Robot
Příspěvky: 1248
Registrován: sob 31. led 2009 18:26:23
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: G1 + SE X 10 mini + Nexus S + Huawei D2 + XNote 4G
Mobil 2 / ROM: RR-N-v5.8.3
Twitter: mrpedrocz
Tablet: Ainol Novo 7 Paladin, Acer Iconia tab A71
Bydliště: Teplice

Re: Jak Google vyběhl s majiteli Androida

Příspěvek od MrPedro » stř 02. zář 2009 16:26:05

Martin Hruška píše:...
Ja to vezmu oklikou a odpovim ti v bodech.
WM je nepouzitelny jiz pri prodeji? WM je skvely OS, jen ma proste svoje mouchy, jako ostatne kazdy. Znam lidi, kteri si ho nemohou vynachvalit a tvrdit, ze je jiz pri prodeji nepouzitelny je samozrejme nesmysl, ze :)
V telefonu neni misto a nejdou instalovat aplikace? = Programator neumi vyuzit prostor na SD a vse se snazi nacpat do jehoho souboru, takze potom aplikace misto spustitelnych par kilo "vazi" par mega.
Nebudou dalsi aktualizace pro G1? Jak se takovy nesmysl dokazal rychle rozsirit po netu a vzit do povedomi lidi. Nenasel jsem jedine takove oficialni prohlaseni.
Hezci a intuitivnejsi ovladani? Ale ano, existuje nepreberne mnozstvi aplikaci pro HOME, staci si jen vybrat (a jsou i free ci lite verze, takze dostupne i pro CR).


.:. XIAOMI Redmi Note 4g .:. RR-N-v5.8.3 .:. root .:. MIUI .:. Vodafone .:.


Uživatelský avatar

DeToX
Robot
Příspěvky: 813
Registrován: pát 20. úno 2009 19:00:09
Reputace: 1

Re: Jak Google vyběhl s majiteli Androida

Příspěvek od DeToX » stř 02. zář 2009 17:18:53

Souhlasim s Pedrem, G1 ma mista hodne, presneji nejakych 90MB. Ty se zpristupni pri nahrani noveho SPL 1.33.2005 a nevidim duvod proc by google nemohl zahrnout toto SPL do nektereho z updatu = zvysit misto v /system ROM na 90MB a to uz je o hodne mista navic. Kazdopadne Donut ma podle vseho uz obsazeny Multitouch. Neni vsak zatim povoleny a vubec se nevi jestli na G1 pojede nebo ne a tak podobne. Ale ma ho obsazeny v kodech. A doufam ze dalsi aktualizace vyjde co nejdrive protoze uz by to chtelo nejake ty novinky. :)


Vypravěč
Stálý androiďák
Příspěvky: 223
Registrován: pát 23. led 2009 13:52:49
Reputace: 0
Bydliště: Praha
Kontaktovat uživatele:

Re: Jak Google vyběhl s majiteli Androida

Příspěvek od Vypravěč » stř 02. zář 2009 17:29:58

Podle mě ještě Donut neboli 1.6 na G1 bude, protože nemá být náhodou Click o něco méně výkonný, když má být tak levný? Kolik má mít ROM? S 2.0 už moc nepočítám, to asi odstartuje novou várku mobilů, ale nového Androida si koupím, až bude další HTC s HW klávesnicí, případně něco podobného. Stejně nechápu proč se nevyrábí dvě varianty (něco jako G1 a Magic), já SW klávesnici mít fakt nemůžu.

Uživatelský avatar

cryingfreeman
Droid
Příspěvky: 3068
Registrován: úte 10. úno 2009 23:31:13
Reputace: 1

Re: Jak Google vyběhl s majiteli Androida

Příspěvek od cryingfreeman » stř 02. zář 2009 17:52:23

Aspon, že s tou ROM pamäťou nemám problemy :P
Samsung GALAXY prvý na Slovensku , 8G internal memory, 16 gb micro SDHC card, t-mobile web´n walk 3 giga

Samsung Galaxy Tab 8.9 P7300 32 GB 3G

twitter: @cryingfreeeman

Uživatelský avatar

DeToX
Robot
Příspěvky: 813
Registrován: pát 20. úno 2009 19:00:09
Reputace: 1

Re: Jak Google vyběhl s majiteli Androida

Příspěvek od DeToX » stř 02. zář 2009 18:15:35

Mimochodem, HTC Hero ma pravy multitouch protoze na HTC IME klavesnici jde psat vice prsty zaroven (napriklad Shift + pismeno) ... teda aspon podle recenze ;)


Uživatelský avatar

wlcik
Androiďák!
Příspěvky: 419
Registrován: úte 04. srp 2009 12:52:49
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Nexus 4

Re: Jak Google vyběhl s majiteli Androida

Příspěvek od wlcik » stř 02. zář 2009 18:24:15

Nikolivek, ale ne protoze by to nebyl multitouch ale protoze pri delsim podrzeni shift se automaticky prepne na CAPS.

Uživatelský avatar

ge0rge
Droid
Příspěvky: 1565
Registrován: úte 21. říj 2008 19:09:37
Reputace: 0
Kontaktovat uživatele:

Re: Jak Google vyběhl s majiteli Androida

Příspěvek od ge0rge » stř 02. zář 2009 18:29:43

DeToX píše:Mimochodem, HTC Hero ma pravy multitouch protoze na HTC IME klavesnici jde psat vice prsty zaroven (napriklad Shift + pismeno) ... teda aspon podle recenze ;)
bohuzel ne, opravdu nema... na klavesnici neni mozne rozpoznat dva dotyky

Uživatelský avatar

DeToX
Robot
Příspěvky: 813
Registrován: pát 20. úno 2009 19:00:09
Reputace: 1

Re: Jak Google vyběhl s majiteli Androida

Příspěvek od DeToX » stř 02. zář 2009 18:32:13

Tak to asi napisu tomu "video-recenzentovi" na Phonedog.com a zeptam se ho co to sakra melo znamenat :-X

PS: Pardon za "sakra" ;)

Uživatelský avatar

Yamanouchi
Robot
Příspěvky: 767
Registrován: pát 07. lis 2008 23:01:37
Reputace: 0
Bydliště: Absurdistán
Kontaktovat uživatele:

Re: Jak Google vyběhl s majiteli Androida

Příspěvek od Yamanouchi » stř 02. zář 2009 18:36:34

bassaq
Že má brandované telefony, to ho omlouvá? Šak si ty aktualizace a vylepšení může objednat. Navíc G1 není jeho jediný mobil s Androidem.

wlcik
Prostě je to jeho politika ;) Ale je možný, že video a hlasové ovládání potřebuje silnější HW, ale nikdo do toho nevidí.
Malá je Donut, velká je Eclair.

cryingfreeman
10. září bude konference Motoroly, měl by se tam představit Morrison a možná i Sholes (když už má vyjít v říjnu). No a se Sholesem je spojován Android 2.0 (Eclair), který by měl přinést multimediální a herní systém, prý je to druhé dítě Googlu.
Tlač na Samsung, ať už vydá pořádně odladěnou ROMku, když pročítávám tvůj topic ;)

MrPedro
A to známí lidi nechali ten systém od výrobce nebo zašli jako vždy na XDA Developers a nechali odtamtud nahrát vymazlenou ROMku?
To aby pomalu napsali do System requirements: microSD card class 6.
Oficiálně to nikdo samozřejmě neřekne, to by podkopali samotný prodej G1, nejsou tak blbí. Ale když to řekne jeden z vývojářů Androida, že se budou snažit tam narvat, ale nic neslibují, tak je to divné. Je dále možné, že to jakoby utnou, aby se prodávali novější modely, to už pak musí nastoupit XDA.

DeToX
Displej na G1 je nějaký obyčejný, co zvládne jen 2 body, o tom bych pochyboval. Třeba tolik místa nestačí a další aktualizace bude pořádně velká.
Naposledy upravil(a) Yamanouchi dne stř 02. zář 2009 19:20:55, celkem upraveno 1 x.
Miluji a žeru Jablíčka.
HTC Desire + 8GB

Uživatelský avatar

wlcik
Androiďák!
Příspěvky: 419
Registrován: úte 04. srp 2009 12:52:49
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Nexus 4

Re: Jak Google vyběhl s majiteli Androida

Příspěvek od wlcik » stř 02. zář 2009 18:39:16

Yamanouchi:

Bohuzel asi jako politika vsech nynejsich vyrobcu... :( Ad 2.0 - jak myslis "druhe dite Google"?

Uživatelský avatar

DeToX
Robot
Příspěvky: 813
Registrován: pát 20. úno 2009 19:00:09
Reputace: 1

Re: Jak Google vyběhl s majiteli Androida

Příspěvek od DeToX » stř 02. zář 2009 18:40:24

2Yama, a jak vis ze je ten display "obycejny". Internetem okolo tohoto jsou dva nazory. Jeden je, ze je to omezene po SW strance (a ze kapacitni displaye vsechny zvladaji plny multitouch) a druhy, ze je to omezeni HW. Vsak uvidime ;)

Uživatelský avatar

ge0rge
Droid
Příspěvky: 1565
Registrován: úte 21. říj 2008 19:09:37
Reputace: 0
Kontaktovat uživatele:

Re: Jak Google vyběhl s majiteli Androida

Příspěvek od ge0rge » stř 02. zář 2009 19:01:22

predpokladam ze u open systemu by se softwareova limitace velmi brzy provalila, nebo ne?

experimenty, ktere modifikovaly android a pridavaly do nej podporu pro sledovani vice bodu nejake byly a zatim to nefungovalo ..

Uživatelský avatar

DeToX
Robot
Příspěvky: 813
Registrován: pát 20. úno 2009 19:00:09
Reputace: 1

Re: Jak Google vyběhl s majiteli Androida

Příspěvek od DeToX » stř 02. zář 2009 19:04:18

No ja si nemyslim ze by drivery pro dotekovou vrstvu byly open source ;). Jako nechme se prekvapit jak rikam. Ale ja MT nepotrebuju nejak zvlast k zivotu, bylo by to ulehceni spousty veci ale co uz :)

Uživatelský avatar

wlcik
Androiďák!
Příspěvky: 419
Registrován: úte 04. srp 2009 12:52:49
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Nexus 4

Re: Jak Google vyběhl s majiteli Androida

Příspěvek od wlcik » stř 02. zář 2009 19:12:42

Ehm, mno ja hlavne nechapu:

a) jak to otestovat
b) k cemu to bude dobre jinde nez ve hrach (ano zoom u stranek je hezky, hrani s fotkami taky, ale na nic dalsiho kde by mi to na Hero pomohlo jsem zatim nenarazil)

Uživatelský avatar

DeToX
Robot
Příspěvky: 813
Registrován: pát 20. úno 2009 19:00:09
Reputace: 1

Re: Jak Google vyběhl s majiteli Androida

Příspěvek od DeToX » stř 02. zář 2009 19:14:54

Co by se mi libilo kdyby do AOS Google po vzoru Apple na iPhone pridali by byl ten auto-focus kde si muzu pri "kliknuti" na display vybrat na co zaostrit. Toto by bylo opravdu dobre :)

Uživatelský avatar

Yamanouchi
Robot
Příspěvky: 767
Registrován: pát 07. lis 2008 23:01:37
Reputace: 0
Bydliště: Absurdistán
Kontaktovat uživatele:

Re: Jak Google vyběhl s majiteli Androida

Příspěvek od Yamanouchi » stř 02. zář 2009 19:18:09

wlcik
T-Mobile G1 bylo první dítě Googlu, byl viděn už dřív než byl představen. No a šušká se, že Sholes je druhé dítě a Motorola s Googlem velice úzce spolupracují na tom.
Ono by se využití multitouchu našlo. :D

DeToX
Kdyby to byl jen SW problém, tak by se už dávno vyřešil, ne? Všichni by se předháněli, kdo by zavedl první multitouch do vlastní ROMky ;)
Miluji a žeru Jablíčka.
HTC Desire + 8GB


mcgogo
Stálý androiďák
Příspěvky: 142
Registrován: stř 22. dub 2009 19:44:13
Reputace: 0

Re: Jak Google vyběhl s majiteli Androida

Příspěvek od mcgogo » stř 02. zář 2009 19:48:51

A jak jinak bys chtěl pracovat s linuxem? ROOT je prostě nutností!
Když je nutností ty chytráku tak proč tam ta možnost není už když jsem ho koupil. Já se samozřejmě nehádám, že nutností je nebo ne, jde tu o to, že tam prostě není a nedá se standartně aktivovat. Tím standartně si myslím tlačítko přihlásit jako root a nebo alespoň nainstalovanou consoli kde se dá přihlásit. Potom to asi někdo celkem nedomyslel. Nebo když už, tak proč google nedal někam na stránky návod jak to jednoduše udělat.

Uživatelský avatar

wlcik
Androiďák!
Příspěvky: 419
Registrován: úte 04. srp 2009 12:52:49
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Nexus 4

Re: Jak Google vyběhl s majiteli Androida

Příspěvek od wlcik » stř 02. zář 2009 19:53:06

Yamanouchi:

Aha uz jsem tez neco nasel :) Doufam ze update bude posleze uvolnen nam ostatnim v rychlem sledu neb jsem se pritom docela navnadil :)

Jinak co se tyce aktualizaci pro G1 tak z tech verohodnejsich zprav jsem nasel zatim pouze to ze je asi nerealne ze by rozsahlejsi update byl resen formou OTA. Ale napr. pro Magic se aktualizace delaji taktez z desktopu pokud se nepletu...?

EDIT:

Update pro Hero (Sense) bude v prubehu nekolika tydnu a nebude OTA, nybrz z desktopu pres updater :)

Uživatelský avatar

ge0rge
Droid
Příspěvky: 1565
Registrován: úte 21. říj 2008 19:09:37
Reputace: 0
Kontaktovat uživatele:

Re: Jak Google vyběhl s majiteli Androida

Příspěvek od ge0rge » čtv 03. zář 2009 10:51:10

A jak jinak bys chtěl pracovat s linuxem? ROOT je prostě nutností!
mcgogo píše:...jde tu o to, že tam prostě (root) není a nedá se standartně aktivovat. Tím standartně si myslím tlačítko přihlásit jako root a nebo alespoň nainstalovanou consoli kde se dá přihlásit. Potom to asi někdo celkem nedomyslel. Nebo když už, tak proč google nedal někam na stránky návod jak to jednoduše udělat.
tady pozor, jiste s linuxem se na plno pracuje pres uzivatele root, ale nezapominejme ze linux ma byt v androidu neviditelny, ma slouzit jen aplikacni vrstve Android API ... tedy ... podle predstav o idealni abstrakci v ramci platformy, zatim tomu tak (az na vyjimky) skutecne je. Takze root urcite nutnost neni a patrne by ani v budoucnu nemel byt (resp. s vyvojem Android API by uz casem nemel byt root k jakymkoliv obvykle pozadovanym funkcnim potrebny, je to JEN berlicka na doufejme docasne nedodelavky Android API). Proto zcela logicky neni a nebude root oficialne podporovanym zpusobem prace s androidem.


mcgogo
Stálý androiďák
Příspěvky: 142
Registrován: stř 22. dub 2009 19:44:13
Reputace: 0

Re: Jak Google vyběhl s majiteli Androida

Příspěvek od mcgogo » čtv 03. zář 2009 11:12:38

hmm tak s tím jak si to napsal souhlasím. Bohužel si myslím že (pokud to takhle tedy opravdu zamýšlely) v této fázi v jaké android je asi neměl být vypuštěn. Prostě takovéhle nedodělky nechápu. Já jsem se s tím naučil už celkem žít, ale myslím že ten ko počítačům tolik nerozumí a přesto chce komunikátor tak může být trochu rozčarován :-)

Odpovědět

Zpět na „Pokec“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 7 hostů