Pokeczakázní datových přenosů-kde??

Moderátoři: Jacho, Moderátoři fór

Odpovědět

Autor tohoto vlákna
trenttino
Stálý androiďák
Příspěvky: 202
Registrován: sob 13. srp 2011 11:48:40
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: samsung

zakázní datových přenosů-kde??

Příspěvek od trenttino » pát 03. úno 2012 19:57:34

Kde na xperii mini pro zakázat datové přenosy? V případě že je zakážu je to opravdu spolihlevé-nerad bych následně platil zbytečne za datové přenosy ( v podstatě jsem celý dny v dosahu wifi ).
Nevíte jak je to u vodafonu s daty- jedná se mě o internet na den ( za 17kč ), je potřeba ho nějak aktivovat nebo ho má každý zákazník takto aktivovaný? Jde mě o to abych naplati peníze za počet stažených dat. Internet od operátora bych využíval max 1 až 2 x za měsíc.
Díky moc za rady





kohi
Nové Androidě
Příspěvky: 7
Registrován: pon 23. led 2012 16:41:57
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Sony Xperia GO

Re: zakázní datových přenosů-kde??

Příspěvek od kohi » pát 03. úno 2012 20:03:24

Nastavení - Bezdrát. připojení a sítě - Mobilní sítě - Data aktivována (nemít zafajfkováno), eště mám nastavenou ruční synchronizaci (respektive mám ji vypnutou)
Motorola T2288R -> Siemens M35i -> Alcatel OT 501 -> OT 535 -> Siemens M65i -> SE K 510i -> SE K800i -> SE U5i Vivaz -> SE Xperia Active (ST17i) -> Sony Xperia GO (ST27i)

Uživatelský avatar

Falty
Stálý androiďák
Příspěvky: 138
Registrován: čtv 15. pro 2011 9:13:57
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Huawei P8 lite
Mobil 2 / ROM: Xperia Mini (dead)
Tablet: Samsung Galaxy Tab 3 lite

Re: zakázní datových přenosů-kde??

Příspěvek od Falty » pát 03. úno 2012 20:21:53

Výchozí datový tarif u Vodafone je připojení na skok 0,06 Kč / kB (tzv. za 5Mb = 300kč). Internet v mobilu na den jde teď celkem snadno nastavit v vodafone samobsluze (konečně to ty blbci udělali, tak že se tom dá i vyznat) a je tam vše. Těch 17Kč je bez DPH.

Na přepínaní dat používám tenhle winget https://market.android.com/details?id=c ... bGVyIl0Ale chtělo by to něco s 24 hodinovým timerem (časovač). To by bylo asi ideální, ale zatím jsem nic takového nenašel. Existují i plánovače, který to dokáží v určitý čas vypnout.
Naposledy upravil(a) Falty dne pát 03. úno 2012 20:39:18, celkem upraveno 1 x.
Siemens SX1 (Simbian) => Mio A701 (WM) => SE Xperia Mini (Android) =X Nokia Lumia 630 Era (Nedřív jsem se vyděsil a potom jsem ho prodal :D WP prostě fuj!) => Huawei P8 lite (Android)

Uživatelský avatar

ramon.dexter
Moderátor
Příspěvky: 12626
Registrován: pon 04. kvě 2009 18:04:58
Reputace: 42
Typ mobilu / ROM: xiaomi mi 9/stock ROM
Tablet: huawei mediapad 8.3 - stock
Bydliště: Kozolupy

Re: zakázní datových přenosů-kde??

Příspěvek od ramon.dexter » pát 03. úno 2012 20:29:52

Co se takhle podívat do manuálu? To nejde?
...jestli budete práskat práskací kuličky...to si taky zapráskám!!!
---------------------------------------------------------------------
obchoduji s chlupatou kapustou ;)


Autor tohoto vlákna
trenttino
Stálý androiďák
Příspěvky: 202
Registrován: sob 13. srp 2011 11:48:40
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: samsung

Re: zakázní datových přenosů-kde??

Příspěvek od trenttino » pát 03. úno 2012 20:55:27

Příručku jsem pročítal asi 3x a nikde jsem to nenašel-promiň teda že jsem se zeptal.
Pokud dám tedy zakázat datové přenosy tak si mužu byt na 100% jistej že se telefon bude sinchronizovat a připojovat jen přes wifi a nikdy mě to nebude brat data od operátora?


Uživatelský avatar

LivArt
Terminátor
Příspěvky: 22660
Registrován: čtv 14. črc 2011 9:11:01
Reputace: 257
Typ mobilu / ROM: Samsung SM-N970F
Mobil 2 / ROM: Mi5 + SGS4 + SGS6
Twitter: https://twitter.com/CZmisak
Tablet: SGTab4
Bydliště: In the end of the infinite loop.

Re: zakázní datových přenosů-kde??

Příspěvek od LivArt » pát 03. úno 2012 23:19:36

Ano, pokud si to v nastavení zakážeš, nebude se připojovat (pokud teda nenainstaluješ nějakej program, kterej to sám umí zapnout).
Jistota je přejmenovat apn na nějaký jiný, neexistující.
lenovo - Je to ještě mnohem horší, než to vypadá.
Zpomalený nebo sekající se telefon - jak postovat
Nejobsáhlejší Doctor Who CZ & SK Fanweb | Sleduj mě na #twitteru.
Soukromé zprávy mi pište, pokud máte nějaký konkrétní dotaz na mě. Na ostatní dotazy je tu fórum.

Uživatelský avatar

houmik
Stálý androiďák
Příspěvky: 113
Registrován: pát 23. črc 2010 18:00:33
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: HTC One S

Re: zakázní datových přenosů-kde??

Příspěvek od houmik » úte 07. úno 2012 0:30:28

trenttino píše:Příručku jsem pročítal asi 3x a nikde jsem to nenašel-promiň teda že jsem se zeptal.
Pokud dám tedy zakázat datové přenosy tak si mužu byt na 100% jistej že se telefon bude sinchronizovat a připojovat jen přes wifi a nikdy mě to nebude brat data od operátora?
Jestli se bude sinchronizovat netusim... Ale synchronizovat by se nemel. :D Tehle temat uz je tu taky dost, spolehlive funguje treba APN droid, ten bych ti doporucil.
HTC One S - spokojenost
SGS 3 - nespokojenost

Uživatelský avatar

Petr22
Androiďák!
Příspěvky: 474
Registrován: čtv 04. čer 2009 18:02:46
Reputace: 0

Re: zakázní datových přenosů-kde??

Příspěvek od Petr22 » úte 07. úno 2012 6:17:18

Nepotřebuješ žádné externí aplikace. Stačí v nastavení přejmenovat nebo smazat názvy přístupových bodů.

Uživatelský avatar

Falty
Stálý androiďák
Příspěvky: 138
Registrován: čtv 15. pro 2011 9:13:57
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Huawei P8 lite
Mobil 2 / ROM: Xperia Mini (dead)
Tablet: Samsung Galaxy Tab 3 lite

Re: zakázní datových přenosů-kde??

Příspěvek od Falty » úte 07. úno 2012 8:15:15

Nevim ja mam proti APNdroid trochu averzi, podle mě autor využil situaci a zpoplatnil to. Sice jen 2 piva, ale ... Těch aplikací co to umí je celkem dost. Komické mi příjde, třeba v Timetrafic FAQ odvolávka na FREE aplikaci APNdroid.
Siemens SX1 (Simbian) => Mio A701 (WM) => SE Xperia Mini (Android) =X Nokia Lumia 630 Era (Nedřív jsem se vyděsil a potom jsem ho prodal :D WP prostě fuj!) => Huawei P8 lite (Android)

Uživatelský avatar

unavix
Kyborg
Příspěvky: 8444
Registrován: stř 05. led 2011 20:56:35
Reputace: 148
Typ mobilu / ROM: OnePlus 7 Pro 12/256GB
Kontaktovat uživatele:

Re: zakázní datových přenosů-kde??

Příspěvek od unavix » úte 07. úno 2012 10:33:13

Nejjistější řešení je zablokovat data přímo u operátora.
Bůh odpouští, JÁ NE!

Odpovědět

Zpět na „Pokec“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 host