PokecSet-Top Box (dotaz totálního laika)

Moderátoři: Jacho, Moderátoři fór

Zamčeno

Autor tohoto vlákna
Dassman
Stálý androiďák
Příspěvky: 89
Registrován: čtv 03. lis 2011 15:53:57
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Vodafone Smart Prime 6

Set-Top Box (dotaz totálního laika)

Příspěvek od Dassman » pon 06. úno 2012 19:49:22

Zdravím, doma používáme už pár let pouze satelit a televizi od O2... chci si pořídit do pokoje set-top box. Jenže nemám vůbec páru jak to funguje :) Jak je to se signálem chytim ho např. i na malý vesnici? A hlavně doba antén už je dávno pryč, ale podle prolezení pár internetových stránek jsem zmatenej... koupím jenom set-top box, který píchnu do TV a chytám programy nebo musím do set-top boxu ještě něco pořídit jako např. zapojit tu anténu nebo kupovat nějakou kartu jako do satelitu?





S.hort.Y
Robot
Příspěvky: 723
Registrován: pon 24. led 2011 20:05:34
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Samsung Galaxy Note 10+
Tablet: Asus T100TA-DK003H
Bydliště: Haná

Re: Set-Top Box (dotaz totálního laika)

Příspěvek od S.hort.Y » pon 06. úno 2012 20:12:08

Anténu můžeš použít tu, na které máš stávající signál (domovní, ne kabelovku).. Na jaké vesnici přesně chceš chytat signál? Na jaký vysílač jste byli připojeni před kabelovkou??
Siemens C25i -> Alcatel OT 302 -> Ericsson T20s -> N 5210 -> Siemens SL45 -> Siemens SL45i -> N-gage QD -> N 6100 -> další N-gage QD -> N73 -> N 3510i -> T-m MDA II -> N 5530 -> HTC DHD -> GNex -> Nexus 4 -> Xiaomi Mi3 -> Xperia Z3c -> Xperia Z5d -> S8+ Duos -> Note 10+


zik9
Androiďák!
Příspěvky: 519
Registrován: sob 07. kvě 2011 9:58:11
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Huawei Ascend P7

Re: Set-Top Box (dotaz totálního laika)

Příspěvek od zik9 » pon 06. úno 2012 20:34:26

Rekl bych, ze nema kabelovku ;) 1) mluvi o tom, ze ma satelitni tv 2) hodne bych se divil, kdyby na vesnici byla kabelovka. Predpokladam tedy, ze zijes na vesnici v baracku. Tim padem zadna spolecna antena. Porid si antenu (takova ta mriz), pripadne zesilovac no a to pichnes do set-top boxu, kterej pichnes do tv. A melo by bejt vsechno ok. Samozrejmne by to chtelo, si nekde zjistit, jak je to u vas se signalem. A samozrejmne musis mit antenu nasmerovanou na vysilac. Snad jsem pomohl, kdyztak se ptej dal :)


Autor tohoto vlákna
Dassman
Stálý androiďák
Příspěvky: 89
Registrován: čtv 03. lis 2011 15:53:57
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Vodafone Smart Prime 6

Re: Set-Top Box (dotaz totálního laika)

Příspěvek od Dassman » pon 06. úno 2012 20:38:31

zik9 píše:Rekl bych, ze nema kabelovku ;) 1) mluvi o tom, ze ma satelitni tv 2) hodne bych se divil, kdyby na vesnici byla kabelovka. Predpokladam tedy, ze zijes na vesnici v baracku. Tim padem zadna spolecna antena. Porid si antenu (takova ta mriz), pripadne zesilovac no a to pichnes do set-top boxu, kterej pichnes do tv. A melo by bejt vsechno ok. Samozrejmne by to chtelo, si nekde zjistit, jak je to u vas se signalem. A samozrejmne musis mit antenu nasmerovanou na vysilac. Snad jsem pomohl, kdyztak se ptej dal :)
Díky moc myslím, že jo ;)
Kabelovka tu není no... :cry: Bydlím v baráku, kde než jsme jej koupili byla anténa, ale potom se právě přešlo na digitál (už to pár let bude :D ). Signál snad zlej nebude, alespoň dřív nebyl :D Takže koupím anténu + set-top box a sem ,,za vodou´´ ? :D


S.hort.Y
Robot
Příspěvky: 723
Registrován: pon 24. led 2011 20:05:34
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Samsung Galaxy Note 10+
Tablet: Asus T100TA-DK003H
Bydliště: Haná

Re: Set-Top Box (dotaz totálního laika)

Příspěvek od S.hort.Y » pon 06. úno 2012 21:32:55

A co to O2?? To snad poskytuje jen kabelovou telku, ne??
Ale zpět k dotazu- tu původní antému ještě máte na střeše??
Siemens C25i -> Alcatel OT 302 -> Ericsson T20s -> N 5210 -> Siemens SL45 -> Siemens SL45i -> N-gage QD -> N 6100 -> další N-gage QD -> N73 -> N 3510i -> T-m MDA II -> N 5530 -> HTC DHD -> GNex -> Nexus 4 -> Xiaomi Mi3 -> Xperia Z3c -> Xperia Z5d -> S8+ Duos -> Note 10+



zik9
Androiďák!
Příspěvky: 519
Registrován: sob 07. kvě 2011 9:58:11
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Huawei Ascend P7

Re: Set-Top Box (dotaz totálního laika)

Příspěvek od zik9 » pon 06. úno 2012 21:36:57

Už je to snad vyřešený přes SZ :)

Uživatelský avatar

patlen
Moderátor
Příspěvky: 3184
Registrován: pát 06. úno 2009 10:13:05
Reputace: 50
Typ mobilu / ROM: Nexus 6P 64GB
Tablet: Nexus 7
Bydliště: Někde kolem Ještědu...

Re: Set-Top Box (dotaz totálního laika)

Příspěvek od patlen » úte 07. úno 2012 6:48:43

příště běž na jiné fórum s takovýmto dotazem například parabola.cz bude to určitě efektivnější !

Zamčeno

Zpět na „Pokec“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 2 hosti