Pokecproblem s wifi

Moderátoři: Jacho, Moderátoři fór

Odpovědět
Uživatelský avatar

Autor tohoto vlákna
eXiL
Stálý androiďák
Příspěvky: 232
Registrován: čtv 29. led 2009 12:04:55
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Note 3
Tablet: Note 10.1 3G
Rom: Revolution ROM
Bydliště: Teplice
Kontaktovat uživatele:

problem s wifi

Příspěvek od eXiL » pát 30. led 2009 23:57:33

Zdravim opet,

Nerad zakladam zas novej topic, ale mam problem s pripojenim wifi. Po nejake chvili pripojeni jakoby zatuhne nenacitaj se zadny data, telefon pri tom hlasi ze pripojeno a stejna wifi na notebooku frci. Koukal jsem na netu a asi v tom nejsem sam, akorat jsem nikde nedohledal reseni. Nemate/nemel jste nekdo podobnej problem ? predem diky




Uživatelský avatar

Supík
Admin - ten hodnej
Příspěvky: 1710
Registrován: úte 23. zář 2008 13:07:22
Reputace: 249
Typ mobilu / ROM: MI9 + HTC G1
Bydliště: Děčín
Kontaktovat uživatele:

Re: problem s wifi

Příspěvek od Supík » sob 31. led 2009 10:13:05

eXiL píše:Zdravim opet,
Tezko rict cim to je. Me se to nestalo. Zkus si nainstalovat aplikaci "terminal emulator" a vyzkousej pri zatuhu ping na Ap a pak na ip co ma G1. Pokud mas DHCP tak teoreticky muze pomoct nastavit pevnou IP ..nebo zmenit dobu platnosti pridelene IP. Zkus taky vypnout sifrovani nebo pouzit wpa misto wep a obracene. Zkus se podivat na ap a zmenit long preamble na short. A nebo taky nastavit ap jen na "b" rezim.
Pokud vám AndroidForum pomohlo, tak jej prosím sdílejte a lajkute na FB a dalších sociálních sítích. A nebo ho třeba i podpořte vypnutím adbloku a nebo pošlete donation ..viz pravý sloupec. AF to potřebuje. Díík

Uživatelský avatar

Autor tohoto vlákna
eXiL
Stálý androiďák
Příspěvky: 232
Registrován: čtv 29. led 2009 12:04:55
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Note 3
Tablet: Note 10.1 3G
Rom: Revolution ROM
Bydliště: Teplice
Kontaktovat uživatele:

Re: problem s wifi

Příspěvek od eXiL » sob 31. led 2009 14:00:42

tak jsem hledal dal, a narazil jsem na stranku kde to stejne popisuje vic lidi http://androidcommunity.com/forums/f41/ ... blem-6949/

konci to tim, ze nejakej borec to vyresil asi takto
"I think I found a solution to my wifi problem. I changed the wireless channel to 2417 MHz. It has been 2 hrs and so far no disconnect or drop" .. sice ani nevim kde bych tohle nastavil, jelikoz wifi router je sluzebni a budu se muset dopatrat na acces prava, ale hlavne mi to neprijde jako prilis efektivni reseni, protoze zamrza i na jinych wifi a tezko to kvuli tomu budou prenastavovat vsude :roll:

Uživatelský avatar

fabian
Stálý androiďák
Příspěvky: 244
Registrován: čtv 20. lis 2008 13:46:36
Reputace: 0
Twitter: fabiancz
Bydliště: Czech Republic
Kontaktovat uživatele:

Re: problem s wifi

Příspěvek od fabian » sob 31. led 2009 14:59:38

Hm zajimavy. Schvalne jsem kouknul do nastaveni svyho Wifi routeru. Mam tam: RTS Threshold: 2347 (s moznosti 0-2347) a Fragment Threshold: 2346 (s moznosti 256-2346).
G1 se mi k tomu pripojuje bez problemu. Mam tam jen WEP zabezpeceni a Authentication Type: Open.

Jedine, kde jsem mel problem se pripojit, bylo na smichove v Calypso internet cafe, kde meli zabezpeceni pomoci WPA. Ale tam sem se nepripojil ani s notebookem (taky Linux).
Už mě to flashování nebaví tak, jako dřív ..

Uživatelský avatar

Autor tohoto vlákna
eXiL
Stálý androiďák
Příspěvky: 232
Registrován: čtv 29. led 2009 12:04:55
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Note 3
Tablet: Note 10.1 3G
Rom: Revolution ROM
Bydliště: Teplice
Kontaktovat uživatele:

Re: problem s wifi

Příspěvek od eXiL » sob 31. led 2009 15:32:46

A hele... tady by mohl bejt problem. Mam zabezpeceni wpa .. symb nokie nema problem, notas prez wifi nema problem a aj G1 se pripoji ale nestabilne. Zkusim zjistit pristup. heslo a prehodim na wep.



ronny
Stálý androiďák
Příspěvky: 101
Registrován: pon 20. říj 2008 8:11:11
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: iOS

Re: problem s wifi

Příspěvek od ronny » sob 31. led 2009 18:19:51

no to je celkem blba chyba.. pokud je to teda kvuli WPA takovou diru do routeru bych si teda ja osobne neudelal :D
T-Mobile G1 [White]

Uživatelský avatar

huskye
Androiďák!
Příspěvky: 339
Registrován: stř 21. led 2009 2:54:06
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: SE Xperia pro MK16i

Re: problem s wifi

Příspěvek od huskye » stř 04. úno 2009 19:58:25

Já mám zabezpečení wep a dělá mi to taky. Internet jede dokud se nezamknou klávesy (display). Pak to sice hlásí že je telefon připojený, ale spojení nefunguje. Pomůže až restart telefonu...
Furt to nikdo nevyřešil? :-)
Trochu jsem se té G1 bál, ale byla skvělá, neni nad hardwarovou klávesnici :-) a Xperia pro je pro mě další G1 ;-)

Uživatelský avatar

MrPedro
Robot
Příspěvky: 1248
Registrován: sob 31. led 2009 18:26:23
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: G1 + SE X 10 mini + Nexus S + Huawei D2 + XNote 4G
Mobil 2 / ROM: RR-N-v5.8.3
Twitter: mrpedrocz
Tablet: Ainol Novo 7 Paladin, Acer Iconia tab A71
Bydliště: Teplice

Re: problem s wifi

Příspěvek od MrPedro » stř 04. úno 2009 20:00:34

Potom staci zrusit WEP a pouzit ochranu pomoci MAC adres.
Je to jednodussi a lepe chranene.
.:. XIAOMI Redmi Note 4g .:. RR-N-v5.8.3 .:. root .:. MIUI .:. Vodafone .:.

Uživatelský avatar

huskye
Androiďák!
Příspěvky: 339
Registrován: stř 21. led 2009 2:54:06
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: SE Xperia pro MK16i

Re: problem s wifi

Příspěvek od huskye » stř 04. úno 2009 20:13:08

MrPedro píše:Potom staci zrusit WEP a pouzit ochranu pomoci MAC adres.
Je to jednodussi a lepe chranene.
No moc ne, ke mě chodí dost kamarádů a psát všechny mac adresy do routeru... neni nějaká jiná možnost?
Trochu jsem se té G1 bál, ale byla skvělá, neni nad hardwarovou klávesnici :-) a Xperia pro je pro mě další G1 ;-)

Uživatelský avatar

vlk
Androiďák!
Příspěvky: 498
Registrován: pát 28. lis 2008 0:29:13
Reputace: 1
Typ mobilu / ROM: xperia z2
Bydliště: Aktuálne Praha :-)

Re: problem s wifi

Příspěvek od vlk » stř 04. úno 2009 20:30:14

mac zabezpecenie = ziadne zabezpecenie
wep je natom podobne.
btw, myslim ze tieto problemy skor plynu z horsej anteny alebo neviem, pretoze ak telefon nema bezprostredny vyhlad na router, tak to vypadava ... ak je blizko, tak to ide paradne. tiez zalezi od toho aka je antena na routri.
pouzivam wpa a nevidel som velky rozdiel medzi wpa a bez.

Uživatelský avatar

huskye
Androiďák!
Příspěvky: 339
Registrován: stř 21. led 2009 2:54:06
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: SE Xperia pro MK16i

Re: problem s wifi

Příspěvek od huskye » stř 04. úno 2009 20:42:22

no já sedim doma dva metry od antény... takže tim to asi nebude... změnil jsem channel, ale nic to nepomohlo...
Trochu jsem se té G1 bál, ale byla skvělá, neni nad hardwarovou klávesnici :-) a Xperia pro je pro mě další G1 ;-)

Uživatelský avatar

huskye
Androiďák!
Příspěvky: 339
Registrován: stř 21. led 2009 2:54:06
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: SE Xperia pro MK16i

Re: problem s wifi

Příspěvek od huskye » stř 04. úno 2009 20:46:46

co to napsat na HTC? :-P
Trochu jsem se té G1 bál, ale byla skvělá, neni nad hardwarovou klávesnici :-) a Xperia pro je pro mě další G1 ;-)

Uživatelský avatar

vlk
Androiďák!
Příspěvky: 498
Registrován: pát 28. lis 2008 0:29:13
Reputace: 1
Typ mobilu / ROM: xperia z2
Bydliště: Aktuálne Praha :-)

Re: problem s wifi

Příspěvek od vlk » stř 04. úno 2009 20:49:07

je to zaujimave ... no take problemy su podla mna na reklamaciu. mne to funguje ok (az na slabsiu citlivost)

Uživatelský avatar

Autor tohoto vlákna
eXiL
Stálý androiďák
Příspěvky: 232
Registrován: čtv 29. led 2009 12:04:55
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Note 3
Tablet: Note 10.1 3G
Rom: Revolution ROM
Bydliště: Teplice
Kontaktovat uživatele:

Re: problem s wifi

Příspěvek od eXiL » stř 04. úno 2009 20:59:50

Jen to ne :DD sem rad ze ho mam a uz bych to mel reklamovat ? jinak pri hledani na netu je tehle pripadu podstatne vic takze si nejsem uplne jistej jeslti by slo o vadnej kus. Ma htc nejakou CZ podporu nebo musim na nejakou mezinarodni posilat dotaz tu nekdo netusi ? Klidne jim tam pisnu Huskye...

Uživatelský avatar

huskye
Androiďák!
Příspěvky: 339
Registrován: stř 21. led 2009 2:54:06
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: SE Xperia pro MK16i

Re: problem s wifi

Příspěvek od huskye » stř 04. úno 2009 21:53:48

eXiL píše:Jen to ne :DD sem rad ze ho mam a uz bych to mel reklamovat ? jinak pri hledani na netu je tehle pripadu podstatne vic takze si nejsem uplne jistej jeslti by slo o vadnej kus. Ma htc nejakou CZ podporu nebo musim na nejakou mezinarodni posilat dotaz tu nekdo netusi ? Klidne jim tam pisnu Huskye...
Na netu jsem nic nenašel, v časopise mobility je na ně adresa http://www.htc.cz ale to se hned přesměruje na mezinárodní web... Navíc tam v technické podpoře neni náš telefon na výběr, ani pod názvem dream. Tak nevim. A psát jim nebo googlu nebo t-mobilu? :-)

Ale štve mě to, kvůli wifi jsem si ho koupil...
Trochu jsem se té G1 bál, ale byla skvělá, neni nad hardwarovou klávesnici :-) a Xperia pro je pro mě další G1 ;-)

Uživatelský avatar

Autor tohoto vlákna
eXiL
Stálý androiďák
Příspěvky: 232
Registrován: čtv 29. led 2009 12:04:55
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Note 3
Tablet: Note 10.1 3G
Rom: Revolution ROM
Bydliště: Teplice
Kontaktovat uživatele:

Re: problem s wifi

Příspěvek od eXiL » stř 04. úno 2009 22:00:30

NO tak ja tak nejak porad doufam ze se to vyresi a jen tomu davam cas, pac uz sem tady nekde hazel linky na to, to fakt trapi vic lidi, takze bud je vadna nejaka serka ale to se mi zas nezda jelikoz nemyslim ze by byla stejna varka pro nas jako ty co se uz prodavaj ve statech, nebo proste je neco blbe a treba to poresi cupcake.. podle me se jedna o soft zalezitost, jinak nemusi se restartovat telefon staci app togglewifi a vypnout a zapnout wifi a jede se dal...

Uživatelský avatar

huskye
Androiďák!
Příspěvky: 339
Registrován: stř 21. led 2009 2:54:06
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: SE Xperia pro MK16i

Re: problem s wifi

Příspěvek od huskye » stř 04. úno 2009 22:10:42

když vypnu a zapnu wifi přes normální nastavení v androidu tak se to nerozjede. Tahle aplikace to vážně rozchodí?
Trochu jsem se té G1 bál, ale byla skvělá, neni nad hardwarovou klávesnici :-) a Xperia pro je pro mě další G1 ;-)

Uživatelský avatar

Autor tohoto vlákna
eXiL
Stálý androiďák
Příspěvky: 232
Registrován: čtv 29. led 2009 12:04:55
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Note 3
Tablet: Note 10.1 3G
Rom: Revolution ROM
Bydliště: Teplice
Kontaktovat uživatele:

Re: problem s wifi

Příspěvek od eXiL » stř 04. úno 2009 22:18:20

Me se to tak dari teda, ale stejne je to k nicemu co chvilinku to preklikavat... tak doma me to moc netrapi tam wifi na founu vyuziju spis jen na synchro pripadne kdyz projizdim market, jinak proc netit cez foun kdyz je pc, ale i tak, kdekoliv venku se to hodi no. Zkousel si vic wifi nebo jen doma ? (jakej mas router ?)

Uživatelský avatar

MrPedro
Robot
Příspěvky: 1248
Registrován: sob 31. led 2009 18:26:23
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: G1 + SE X 10 mini + Nexus S + Huawei D2 + XNote 4G
Mobil 2 / ROM: RR-N-v5.8.3
Twitter: mrpedrocz
Tablet: Ainol Novo 7 Paladin, Acer Iconia tab A71
Bydliště: Teplice

Re: problem s wifi

Příspěvek od MrPedro » stř 04. úno 2009 22:26:54

No, on je to vseobecne problem HTC a WEP na wifi.
Mam P3300 a obcas se kousnul taky. Takze sem wep zrusil, dal MAC a skryte SSID a jedu v pohode.
.:. XIAOMI Redmi Note 4g .:. RR-N-v5.8.3 .:. root .:. MIUI .:. Vodafone .:.

Uživatelský avatar

vlk
Androiďák!
Příspěvky: 498
Registrován: pát 28. lis 2008 0:29:13
Reputace: 1
Typ mobilu / ROM: xperia z2
Bydliště: Aktuálne Praha :-)

Re: problem s wifi

Příspěvek od vlk » stř 04. úno 2009 22:29:44

no, je pravda ze som sa pripajal zatial len k asus routrom (k dvom roznym jeden je WL500GP, druhy ani neviem presne aky...) zasa ked som von velmi nesurfim, a ked hej tak len malo a aj tak ziadna wifi vacsinou nieje poblizku, takze vyuzivam len edge :)

Uživatelský avatar

Autor tohoto vlákna
eXiL
Stálý androiďák
Příspěvky: 232
Registrován: čtv 29. led 2009 12:04:55
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Note 3
Tablet: Note 10.1 3G
Rom: Revolution ROM
Bydliště: Teplice
Kontaktovat uživatele:

Re: problem s wifi

Příspěvek od eXiL » stř 04. úno 2009 22:34:35

uz aby mel tmob tu 3g sit co si tak zazracne rozmyslel.. tipuju do mesice 80-90% pokryti populace... :DD a ted du pro dalsi kokain :DD.... a ne tak sem zvedavej jestli az tohle dostavi aby to pokryti bylo vyuzitelny jestli uz to zas nebude tak trosku s krizkem po funuse...

Uživatelský avatar

huskye
Androiďák!
Příspěvky: 339
Registrován: stř 21. led 2009 2:54:06
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: SE Xperia pro MK16i

Re: problem s wifi

Příspěvek od huskye » stř 04. úno 2009 22:52:46

eXiL píše:Me se to tak dari teda, ale stejne je to k nicemu co chvilinku to preklikavat... tak doma me to moc netrapi tam wifi na founu vyuziju spis jen na synchro pripadne kdyz projizdim market, jinak proc netit cez foun kdyz je pc, ale i tak, kdekoliv venku se to hodi no. Zkousel si vic wifi nebo jen doma ? (jakej mas router ?)
Zatim jenom doma, uvidíme... Já to pak zkusim s tim mac až bude čas a uvidíme... Mám levný router od TP Link :-) Jsou s nim problémy furt, ale když už se rozjede, tak jede :-D
Trochu jsem se té G1 bál, ale byla skvělá, neni nad hardwarovou klávesnici :-) a Xperia pro je pro mě další G1 ;-)

Odpovědět

Zpět na „Pokec“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 2 hosti